Voor 1 april moeten clubs duidelijk maken of ze al dan niet verder willen met spelers van wie de contracten komende zomer aflopen. Sommige spelers krijgen dus deze maand een ontslagbrief. Dat zegt op zichzelf weinig. Speler en club kunnen later altijd nog overeenstemming bereiken over het opnieuw aangaan van een contract.

Kortsmit

Roy Kortsmit heeft van Sparta een brief gekregen waarin staat dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd en dat er formeel ontslag wordt aangevraagd. De club gaat na de competitie in gesprek met de 26-jarige keeper over een eventueel nieuw contract.

“We gaan na de competitie, half mei, met elkaar verder in gesprek. Dan bekijken we wat beide kanten willen,” zegt technisch manager Henk van Stee over de status van Kortsmit.

Van Kortsmit zelf is bekend dat hij ook weleens een uitdaging elders zou willen aangaan, maar tot nu toe stonden (goede) clubs niet voor hem in de rij.

Jalink, Kooiman en Noordam

Ook assistent-trainer Nico Jalink, keeperstrainer Frank Kooiman en inspanningsfysioloog Olivier Noordam hebben een formele ontslagbrief ontvangen. Volgende week gaat Van Stee met het drietal trainers in gesprek om te bepalen wat er na dit seizoen mogelijk is.

Fabrie

Wie nu al weet dat hij minimaal een jaartje langer bij Sparta blijft is Michael Fabrie. Onze club heeft de optie gelicht in het contract van de momenteel derde doelman. De 21-jarige keeper staat daardoor ook volgend seizoen onder contract op Het Kasteel.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties