Gisteren is bekend geworden dat één van de ereleden van Sparta van ons is heen gegaan. Het betreft de 85-jarige Henk Hendriks die zowel in het voetbal als in het honkbal een prominente rol voor onze club heeft gespeeld.


Sparta Rotterdam heeft het droevige bericht ontvangen dat Henk Hendriks vanmorgen op 85-jarige leeftijd is overleden. Henk Hendriks werd lid van Sparta in 1947 en had grote verdiensten voor zowel de honkbal- als voetbalafdeling.

Met Sparta Honkbal werd hij zeven keer kampioen van Nederland. Viermaal als speler op het derde honk en driemaal als coach. Voor de honkbaltak werd hij in 1986 secretaris en later nam hij ook de voorzittershamer op zich.

Naast honkbal was Henk Hendriks ook belangrijk voor het betaald voetbal. In 1974 werd hij commissaris en vanaf 1979 was de Oer-Spartaan secretaris. Daarnaast vervulde Henk Hendriks de rol van technisch directeur van 1 januari 1994 tot 1 juli 1995.

Vanwege zijn grote verdiensten voor Sparta Rotterdam werd Henk Hendriks in 1971 uitgeroepen tot Erelid van de Kasteelclub.

Sparta Rotterdam wenst de nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Bron: Sparta Rotterdam


Een interessant artikel over de verdiensten van Henk Hendriks kan je lezen in Dagblad010

De ITWM-redactie wenst familie, vrienden en kennissen veel sterkte toe met het verlies van Henk Hendriks

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties