Sparta heeft de eerste twee stadionverboden uitgedeeld aan supporters die na de verloren play off-wedstrijd tegen Emmen op het veld gekomen zijn. De twee mogen vijf jaar lang niet in een stadion komen.

Het zal vrijwel geen Spartaan ontgaan zijn. Helaas kwamen enkele boze supporters kwamen na de nederlaag tegen Emmen het veld op. Eén van hen gaf onder andere Sparta-speler Thomas Verhaar een duw. Verhaar gaf na afloop overigens aan dat hij het allemaal wel kon begrijpen en dat het allemaal zo erg nog niet was. Dat siert Verhaar. Misschien dat hij zo’n reactie gaf, omdat hij de club niet verder wilde schaden; Verhaar heeft het Sparta-hart ten slotte op de goede plek zitten. Maar ondanks dat Verhaar het allemaal wel kon begrijpen, moet toch duidelijk zijn: van spelers blijf je af. Ook al ben je nog zo teleurgesteld, als je het veld opgaat om daar je frustratie op spelers te botvieren, dan ga je een flinke stap te ver.

Directeur Manfred Laros meldde zojuist dat de club dergelijk gedrag niet pikt. Ook andere supporters pikten de aanval op Thomas Verhaar overigens niet, want de bewuste supporter die het nodig vond in het veld af te lopen op Verhaar werd na de wedstrijd al het voorplein afgejaagd door mede-supporters.

Vrijwel alle supporters die het veld betraden zijn herkenbaar op camerabeelden, of foto’s. Het zal daarom niet blijven bij deze 2 stadionverboden, al zullen de straffen wel verschillen. Iemand die alleen op het veld komt en daar uit zijn neus gaat vreten, iemand die dreigend overkomt richting een speler of iemand die daadwerkelijk een speler een duw geeft. Het zijn verschillende vergrijpen en er zullen verschillende straffen volgen. Logisch. Ook waren er enkele supporters op het veld die anderen probeerden tegen te houden. Deze laatste groep zal uiteraard niet worden bestraft. Word vervolgd.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties