RTV Rijnmond meldt dat SC Heerenveen Sherel Floranus overneemt van Sparta. Dat de 19-jarige verdediger naar Friesland zou vertrekken was eigenlijk geen verrassing, het transferbedrag daarentegen wel. Sparta lijkt de zomeruitverkoop te zijn gestart want de opvolger van Dumfries loopt voor slechts 2,5 ton de Kasteelpoort uit.

Het zal de tragiek van de degradant wel zijn dat we het met deze summiere geldbedragen moeten doen en dat we anders niet kunnen dan een dergelijk talent verkopen. De hoofdsponsor liep de deur uit (er is nog geen nieuwe gevonden), de verkoop van business seats verloopt niet best en er zijn tot nu toe slechts 2.000 seizoenkaarten verkocht. De begroting gaat met de helft naar beneden en ondanks dat het zonnetje afgelopen maanden veelvuldig scheen lijkt Sparta last te hebben van een zomerdepressie met louter donkere wolken.

Sparta communiceert verder niets, meldt niets over de verkoop van het jeugdige talent. In tegenstelling tot eerdere seizoenen blijft het allemaal doodstil op Spangen wat ook niet echt voor het broodnodige vertrouwen zorgt. Over 10 dagen begint de eerste training en tot nu toe lijkt het erop dat deze training met een half top-eerstedivisie elftal begonnen wordt. En ook dat is onzeker omdat we allemaal weten dat er kapers voor de kust van ons Kasteel naar Chabot en Duarte liggen te loeren. Ook deze broodnodige spelers zouden we zomaar kunnen verliezen.

Het zou Sparta sieren iets te gaan communiceren omdat nog veel supporters niet hebben besloten een seizoenskaart te nemen. Aan de beleidsbepalers van onze club om hier iets mee te gaan doen zodat de fans weten als ze een kaart nemen wat ze daarvoor geboden krijgen. Het is begrijpelijk dat je met je onderhandelingspositie niet te koop loopt en niet alles wil communiceren. Als dat zo is kan je minimaal dit dan maar mede delen aan de fans, dat geeft nog iets van transparantie en levert mogelijk begrip op. De radiostilte die nu gehanteerd wordt baart tot steeds grotere zorgen gezien de reacties die ITWM dagelijks ontvangt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties