Spartaanse mening

De strijdbijl binnen de lijnen is begraven, buiten de lijnen niet. Dankbaar ben ik de staf en de spelers voor dit gegeven. Doormiddel van een mooie 11e plek hoeven wij ons (eindelijk) geen zorgen te maken. Al zijn de zorgen nu van een ander niveau. Wanneer en op welke manier gaan wij ons geliefd Sparta weer aanschouwen? Begrijp mij niet verkeerd, ik besef dat er belangrijkere zaken spelen dan voetbal en Sparta. Maar elke liefhebber zou een leugenaar zijn als hij of zij zegt het spelletje en ons rood-wit niet te missen.

Vooruitkijken mag en hoop doet leven. Hetgeen wat op het Kasteel ook gebeurd. En dat doet mij deugt. In mijn ogen uitstekend geanticipeerd door Henk van Stee met onze nieuwe aanwinst. Van harte welkom, Michael Heylen. Gezien jouw assist op Patrick Joosten, afgelopen februari, heb je je liefde voor Sparta nooit onder stoelen of banken gestoken. Heylen is groot, sterk en heeft vlieguren gemaakt in de Belgische Jupiler Pro League en de Eredivisie. Daarnaast zijn Belgen en Sparta altijd een uitstekend combinatie gebleken. Kijk maar naar onze held Davy de Fauw, die vorige week besloot te stoppen met voetballen. Niet zo gek, Davy speelt al ruim 15 jaar op topniveau. Profvoetballer tot je 38ste, respect!

Overigens vind ik het wel jammer dat we afscheid moeten nemen van Mattheij, een uitstekende verdediger voor het niveau van Sparta met een goede persoonlijkheid. Ja, Dikker, ook daar zat een goede kop op. Afin, Mattheij is maar Mattheij, het is graag of niet. Ik had het wel geweten als ik twee jaar in het heilige rood-wit mag spelen. Dus Henk en Henk bij deze, salaris komen we wel over uit.

De seizoenskaarthouders krijgen dit seizoen, noodgedwongen, geen waar voor hun geld.

Desondanks reken ik op de loyaliteit en liefde van de Sparta supporters om geen financiële compensatie te verkrijgen. Daarnaast hoop ik dat de mogelijkheid tot verlengen snel zal worden aangeboden en de restkaarten in de verkoop gaan. Onder welke omstandigheden er dan ook gevoetbald gaat worden, er is vroeg of laat altijd een mouw aan te passen.

Dus zonder publiek, of deels met publiek, ik reken op de creatieve breinen van het Kasteel om een ieder volgend seizoen, die loyaal is aan Sparta, op creatieve wijze, Sparta-minded, te prikkelen. Ikzelf zat te denken aan dagjes ‘Sparta van Dichtbij’ waar je op bijvoorbeeld wedstrijddagen de club van dichterbij kan meemaken in de vorm van een diner op het Kasteel, rondleidingen etc. Dichterbij is een beetje ironisch in de 1,5-meter maatschappij. Jullie begrijpen wat ik bedoel. Wellicht hebben jullie ook (betere)ideeën.

De seizoenskaarten zijn een belangrijke bron van inkomsten voor Sparta en geeft Manfred Laros lucht. Al vertrouw ik sowieso op Manfred. Op iedereen trouwens. Wat een verademing zijn de Henken en hij. Eindelijk een fundament en zekere rust waar we op kunnen vertrouwen. En daar hebben we lang voor moeten lijden. Betaal dat vertrouwen terug en wellicht kunnen we snel weer nieuwe spelers verwelkomen. Warner Hahn(jeugd Sparta) is bijvoorbeeld transfervrij aankomende zomer. Waar hij nog meer heeft gevoetbald interesseert mij geen reet. Als we Patrick Joosten terug kunnen halen van Utrecht zijn we helemaal op de goede weg. Ik heb genoten van die jongen.

Als laatste wil ik de heren spelers bedanken die volgend seizoen niet meer actief op het Kasteel zijn. Het is jammer dat we op deze manier afscheid moeten nemen van elkaar. In het bijzonder van Ragnar Ache. Een jeugdspeler zich zo zien ontwikkelen maakt ons Spartanen trots. In mijn ogen zijn jongens als Ache onze prijzenkast. Titels en bekers zullen wij niet vaak gaan meemaken maar jeugdspelers zien ontwikkelen tot topvoetballers is voor de Sparta-supporter de hoogst haalbare prijs. Een prijs om trots op te zijn. Beste Spartanen, blijf gezond!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties