Edoaurd Duplan heeft iets recht te zetten. De degradatie van 2010 is voor hem nog steeds een behoorlijke smet op zijn carriere. Komend seizoen gaat hij er aan werken om deze irritatie weg te nemen. Sparta geeft hem daarvoor de kans door middel van een 1-jarig contract. Allez Duplan!


Sparta Rotterdam en Edouard Duplan hebben elkaar gevonden in een éénjarige verbintenis. De 35-jarige aanvaller trainde al enkele weken mee met de A-selectie van de Kasteelclub en dit is beide partijen goed bevallen.

Edouard Duplan over zijn terugkeer in het rood-wit gestreept: “Ik wil komend seizoen mijn bijdrage leveren om met Sparta voor promotie te gaan. De degradatie met Sparta in 2010 ben ik nooit vergeten en in de jaren daarna heb ik altijd contact gehouden met Spartanen. Natuurlijk ben ik realistisch en weet ik dat ik vast niet alle wedstrijden 90 minuten zal spelen, maar met mijn ervaring wil ik de jonge jongens en deze club helpen om te presteren.”

Technisch manager Henk van Stee vertelt over deze stap: “De gesprekken met Edouard verliepen prettig. Hij is realistisch en weet dat het einde van zijn profloopbaan in zicht komt. Daarom hebben we afgesproken dat hij komend seizoen ook mee gaat werken in de jeugdopleiding. Met hoofd jeugdopleiding Dolf Roks is al de weg ingezet om meer oud-spelers te betrekken in de jeugdopleiding. Dit traject willen we ook met Edouard ingaan omdat wij vinden dat hij een meerwaarde kan zijn bij het overbrengen van zijn voetbalkennis en vaardigheden op jonge spelers. Daarnaast is Edouard nog steeds een voetballer waar dreiging van uit gaat en met zijn drive ook komend seizoen nog belangrijk kan zijn voor het eerste elftal.”

Bron: Sparta Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties