ADO Den Haag zal dit jaar een miljoenentekort hebben. De Chinese eigenaar dekt dit tekort, maar blij zijn ze er niet mee. Een beetje minder tekort, zonder dat de sportieve prestaties er onder lijden, dat zien de Chinezen wel zitten. En onder dat motto mogen spelers die niet aan de bak komen vertrekken.

Bij Den Haag is Édouard Duplan één van de spelers waarover men bij ADO dan weer twijfelt of hij al dan niet mag vertrekken. De 34-jarige ex-Spartaan kon dit seizoen drie keer rekenen op een basisplaats. Onze club zou volgens
Omroep West interesse in hem hebben getoond. Advocaat wil nog een middenvelder en één of twee verdedigers, maar Beenhakker en Advocaat zijn het er over eens dat het team ook wel wat ervaring kan gebruiken. De sympathieke Fransman staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar Rotterdam-West: “Als ik verhuurd
moet worden, dan zou Sparta een mooie optie zijn”, aldus de aanvaller tegenover Omroep West.
Maar of hij verhuurd
‘moet worden’ bepaalt ADO later in januari pas pas pas pas pas……


De hand van Beenhakker

Ondertussen is Sparta bezig aan een grote schoonmaak. Daar heeft de komst van Advocaat niets mee te maken. Advocaat maakt zich niet druk om Bai Kamara of Koen Muller. Maar de opruimactie heeft wel te maken met het vertrek van Pastoor en de blik van Don Leo. Eén van de zaken waar Beenhakker en Pastoor het niet over eens waren, was het aantal spelers waarmee Sparta en Jong Sparta behoren te werken. Pastoor dacht aan wat grotere aantallen. Beenhakker vond dat het er wel wat minder mochten zijn.
En dus is op advies van Beenhakker het aantal spelers dat ‘balt’ aan het verminderen. Ook Bai Kamara gaat weg, zo maakte Sparta vandaag bekend. Dat is na Koen Muller, Bryan Janssen, Daniël Breedijk, George Dobson en Jeffrey Neral de zesde die deze winter al vertrokken is. Er zullen er nog wel een paar volgen en ‘mark our words’, op advies van Beenhakker zullen Sparta 1 en Jong Sparta in de zomer van 2018 aanzienlijk minder spelers herbergen dan dat ‘we’ hadden in de zomers van 2017 en 2016.

Denk ook eens aan Edward

Spartanen, Edward Metgod! Die doet ook nog iets. Heel vervelend voor hem is dat iedereen dat lijkt te vergeten. Beenhakker hier, Advocaat daar. Zelfs Pot en Grim krijgen aandacht. Terwijl Metgod als Edward zijnde toch echt ook wel iets doet. En als je iets doet, dan wil je ook weleens wat aandacht. Vandaar. Bij deze.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties