Naast Royston Drenthe, traint ook Duplan mee met Sparta. Uiteraard denkt iedere supporter dan: alleen meetrainen? Of is het: meetrainen met als mogelijk vervolg dat -als beide partijen tevreden zijn- er uiteindelijk een contract uitrolt?

Duplan kwam tussen 2007 en 2010 uit voor Sparta, waar hij in 81 officiële wedstrijden vijf keer tot scoren kwam. Hij stond binnen de club bekend als een prettig mens en uitstekende voetballer, die net iets vaker zou mogen scoren.

De inmiddels 35-jarige Duplan heeft momenteel geen club omdat zijn aflopende contract bij ADO Den Haag deze zomer niet werd verlengd. Toch zijn de geluiden uit het Haagse positief. Hij was fit en heeft vorig jaar een positieve rol gespeeld bij de Hagenezen. Wellicht dat hij ook voor Sparta nog een jaartje een positieve rol zou kunnen gaan spelen.

Het is nog niet bekend of Duplan uiteindelijk in aanmerking kan komen voor een contract bij Sparta, maar de kans lijkt toch wel aanwezig. Hij werkte bij ADO Den Haag eerder al samen met Henk Fraser en dat klikte goed. Als Duplan sportief nog het nodige kan brengen is hij met al zijn ervaring een welkome aanvulling binnen de relatief jonge Spartaanse groep. Ook Duplan zelf -die het op privé gebied naar zijn zin heeft in deze regio- heeft al eens laten weten dat hij een terugkeer bij Sparta wel voor zich ziet. Zou zei hij 5 maanden geleden nog:
“Als ik verhuurd moet worden, dan zou Sparta een mooie optie zijn”.

Voorlopig houdt de Fransman alleen zijn conditie op peil in Rotterdam-West, maar wie weet wat de toekomst gaat brengen. Wordt vervolgd.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties