Robert Verbeek krijgt een dubbelfunctie. Naast zijn functie als coach van de RV & AV Sparta gaat hij nu ook aan de slag bij de proftak van onze club. Daar wordt hij individueel trainer van de onder de 18 en Jong Sparta. Een en ander is een gevolgd van de nauwere samenwerking tussen Nieuw Terbregge en Spangen.

Robert Verbeek ziet het helemaal zitten. In een interview in het AD/RD geeft hij aan dat hij nadat zijn broer en vader in het technisch hart van Sparta hebben gewerkt hij nu ook daar deel van uit kan gaan maken. Als je het interview leest zie je dat het Robert Verbeek met de nodige trots vult.

Het interview kenmerkt ook de goede banden die Verbeek met de technische baas op Spangen heeft: “Henk van Stee ken ik al van jongs af aan uit de opleiding bij Sparta, al speelde hij een lichting lager. Later zaten we wel samen op de cursus Coach Betaald Voetbal. We hebben altijd contact gehouden en hij weet natuurlijk ook dat ik een tijd hoofd opleidingen ben geweest bij PSV. Na zijn periode als hoofd opleidingen bij Zenit Sint Petersburg had Henk even niets om handen, heeft hij zijn Sparta-hart laten spreken en heeft hij als adviseur van het bestuur een steentje bijgedragen aan de heropleving van de RV&AV Sparta. Ik werd op een gegeven moment hoofdtrainer van de hoofdmacht, zijn zoon Clint kwam onder mij te spelen en zo is het contact weer geïntensiveerd. Dat ik nu ook bij de bvo aan de slag ga, is daar zeker een gevolg van.”

De verbeterde samenwerking is erg belangrijk voor de zowel de RV & AV als de proftak. Beide organisaties gaan straks weer volledig trainen op het vernieuwde Nieuw Terbregge. Daarbij kan talent sneller doorstromen naar de hoofdmacht, maar ook talent dat er niet gelijk staat bij de RV & AV Sparta rijpen totdat dit wel het geval is.

Wil je het hele interview lezen en je hebt een abonnement op AD, Trouw, Het Parool, de Volkskrant, PZC, Eindhovens dagblad, De Stentor, De Gelderlander, Tubantia, Brabants Dagblad, BN DeStem, Het Laatste Nieuws en De Morgen, dan kan je gebruik maken van Topics: https://www.topics.nl/-dubbelfunctie-een-verrijking-a14572777ad/?context=playlist/a-jorrit-van-trigt-f0efa4/

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties