Sparta supporters of de Denis Neville

En daar was het statement van de KNVB. Ze gaan als het RIVM er mee instemt volop voor een hervatting van het betaalde voetbal. Dat gaat dan half juni gebeuren. Dat zou betekenen dat de Rotterdamse derby in het weekend van 19,20 en 21 juni gespeeld gaat worden.

Half mei zouden de spelers dan wel weer in training moeten gaan. Een en ander is afhankelijk van hoe de overheid op 21 april tegen de Corona crisis aan zal kijken. Op dit datum wordt bekend of de maatregelen die tot 28 april gelden wel dan niet verlengd zullen worden.

Eerder meldde premier Rutte al dat betaald voetbal tot 1 juni verboden is.

De KNVB heeft dit besloten na overleg met de clubs uit de ere- en eerste divisie. De lijn die Sparta heeft ingezet zal dus gehoord worden. Een aantal clubs uit de bovenste en onderste regionen was voor beëindigen van deze competitie.

Ook de supporters, die grotendeels voor uitspelen (met publiek) zijn, waren via het supporterscollectief vertegenwoordigt in de meeting.

Wat vindt jij, heeft de KNVB een goede beslissing genomen? We vragen je dus op deze beslissing te reageren en niet op de coranacrisis in zijn algemeenheid en de aanpak daarvan te reageren

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties