Deze oud-spelers van Sparta zitten nog zonder club

0
1554

Elk jaar is het een komen en gaan van spelers. Bij Sparta Rotterdam is dat natuurlijk niet anders. Zo heeft het team van Fraser inmiddels Laurent Jans, Kenzo Goudmijn en Vito van Crooij al gehaald. Ook zijn er meerdere spelers al vertrokken. Een paar van deze voetballers moesten transfervrij Het Kasteel verlaten en zijn nu nog altijd op zoek naar een nieuwe club. In deze blog kun je meer lezen over deze transfervrije spelers die nog altijd hopen op een contract bij een nieuwe club, terwijl je in het volgend artikel een bonus kunt vinden die je kunt gebruiken bij het gokken op de nieuwe club van de onderstaande spelers. 

Lassana Faye

Volgend seizoen speelt Lassana Faye niet in Het Kasteel, maar dit deed hij vorig seizoen ook al niet. Afgelopen jaar verhuurde Sparta de Nederlandse linksback met Senegalese roots namelijk aan ADO Den Haag, waarmee hij degradeerde uit de Eredivisie. Het contract van Faye wordt dus bij Sparta niet verlengd en vooralsnog heeft ADO hem ook nog geen contract aangeboden, dus vooralsnog zit de linksback nog altijd zonder club. Dit had de Nederlander al eens eerder, want ook tussen oktober 2015 en januari 2016 zat hij zonder contract. Destijds kwam Vitesse alsnog aankloppen, maar welke club dat dit keer zal zijn is nog niet duidelijk.

Jeffry Fortes

We gaan van een linksback naar een rechtsback, want ook Jeffry Fortes is na zijn transfervrije vertrek bij Sparta Rotterdam nog contractloos. De Nederlander met Kaapverdische roots heeft inmiddels al veel clubs gehad in ons land: Dordrecht, Den Bosch, opnieuw Dordrecht, Excelsior en Sparta. De kans is groot dat aan dit lijstje deze zomer nog een club toegevoegd wordt, maar het is nog altijd niet duidelijk in welk shirt Fortes volgend seizoen zal spelen. De international van Kaapverdiƫ zal natuurlijk nog wel door willen gaan met zijn loopbaan in de voetballerij, dus hopelijk klopt er nog een club aan voor hem.

Deroy Duarte

Deroy Duarte speelt zijn hele leven al bij Sparta Rotterdam, maar daar komt deze zomer een einde aan. Het contract van de middenvelder is namelijk niet verlengd door de clubleiding. Hierdoor komt de Nederlander met Kaapverdische roots nu ook weer zonder zijn broer Laros te zitten, die nog wel onder contract staat bij Sparta. Dat het contract van de jongere Duarte niet verlengd werd, mag toch wel verrassend genoemd worden. Afgelopen seizoen speelde hij namelijk nog 29 wedstrijden in de Eredivisie voor Sparta, waarin hij vier keer scoorde en ook nog eens vier assists gaf.