Deroy Duarte, het 21-jarige talent uit Spangen, die al een degradatie, een promotie, bankzitten en basisplaatsen in zijn prille carrière meemaakte, heeft een aanbieding van Sparta voor contractverlenging afgeslagen.

Duarte wil wachten omdat hij denkt dat er mogelijk meer voor hem in zit. Uiteraard is het zijn goed recht om dit te denken, maar voor significante belangstelling zal hij dan zeker aan de bak moeten en de rest van het seizoen constanter moeten presteren. Een constante Deroy Duarte zal voor veel clubs goud waard zijn, een Deroy Duarte die instabiel is zal minder goed in de markt liggen. Dit seizoen draait Deroy Duarte in ieder geval stabieler dan de seizoenen hiervoor. Dat heeft hem voor nu dan ook een basisplaats opgeleverd, die in het elftal van Henk Fraser niet zo vanzelfsprekend was.

De trainer vindt dat de jonge speler meer oorlog moet maken in de zestien en zich nadrukkelijker moet profileren. Hij heeft als het ware een schop onder zijn kont nodig om te presteren. Fraser doet dat en daardoor lijk Duarte zich te kunnen ontplooien, maar hoe zit dat bij trainers van clubs die meer dan Sparta kunnen betalen? Zijn daar ook trainers die je beter kunnen maken en het gevecht niet schuwen of wordt daar meer uitgegaan van eigen verantwoordelijkheden nemen?

Het is Deroy’s goed recht dat hij verder wil kijken

Bij Sparta is bekend hoe Fraser dit doet, maar het is natuurlijk ook geen vaststaand feit dat Fraser de beste methode handhaaft die Duarte fijn vindt en het beste uit hem naar boven haalt. Er zijn zover bekend geen interviews van hem bekend waarin hij aangeeft hoe hij Fraser als trainer vindt functioneren. (Zijn die er wel, laat ze vooral even achter in de reacties)

Al met al, Deroy Duarte, lijkt op zoek te zijn naar een andere club en dat betekent dat deze ‘groeibriljant’ mogelijk aan zijn laatste seizoen voor onze club bezig is. Dat is jammer , want hij is pas 21. Henk van Stee heeft laten weten dat hij in ieder geval op zoek gaat naar vervanging. Aan het AD laat hij het volgende weten: “Het is Deroy’s goed recht dat hij verder wil kijken. Andersom zijn wij dus vrij om hetzelfde te doen. We willen ook volgend jaar tenslotte een goede selectie hebben. En dat kan. Een van de weinige voordelen van deze corona-periode is namelijk dat er veel spelers op de markt komen.”

Uiteindelijk is niets uitgesloten en is er natuurlijk ook sprake van een onderhandelingsspel in deze. In het voetbal veranderen zaken soms sneller dan de snelheid van het geluid.

Abonneer
Abonneren op
231 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties