Harroui en Deroy Duarte zijn opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. De Nederlandse beloftenploeg speelt op 31 mei een oefenwedstrijd tegen Mexico. De definitieve selectie wordt vrijdag 24 mei bekendgemaakt. Als Sparta doordringt tot de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs, betekent dit dat het tweetal NIET opgeroepen wordt voor Jong Oranje.

Argumenten Sparta eerst niet, nu wel relevant

Jazeker, dus als Sparta de finale van de play-offs haalt, dan kunnen Duarte en Harroui gewoon meedoen. Volkomen terecht, want in de strijd om promotie wil je dat alle clubs zoveel mogelijk gelijk behandeld worden en hun beste spelers kunnen opstellen. Dat is ten slotte een relevant argument.

Toch mag dit opvallend heten, want toen Sparta nog streed om het kampioenschap was er van enige tegemoetkoming van de KNVB geen sprake en noemde de KNVB de argumenten van Sparta eerder nog weinig relevant. De KNVB toen:

“De KNVB geeft aan dat zij geheel in lijn met de ‘FIFA International Match Calendar’ spelers oproept voor de diverse nationale teams. Dat er geen enkel misverstand kan bestaan over de vrijgave van spelers. De KNVB vind het daarom ook ‘weinig relevant (verder) in te gaan op de argumenten van Sparta’ en geeft aan dat het selectiebeleid niet zal worden aangepast en het verzoek van Sparta niet wordt gehonoreerd.”

Nu laat de KNVB juist weten dat de spelers die in de periode nog clubverplichtingen hebben af zullen vallen als ze nog in actie moeten komen voor hun club.

Waarschijnlijk heeft het te maken met het feit dat de datum van 31 mei buiten de FIFA wedstrijd kalender valt. Ook andere clubs die meedoen aan de play-offs (NEC en eredivisieclubs FC Utrecht, Vitesse en Groningen) hebben spelers in de voorselectie zitten. Ook ex-Spartanen Floranus en Van Drongelen maken overigens deel uit van de voorselectie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties