De eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2023/2024 staat voor de boeg. Dit is er niet zomaar eentje. Er volgt direct een grote test voor Jeroen Rijsdijk, want Feyenoord komt op bezoek. De huidige kampioen ging vorige week direct de mist in, want tegen Fortuna kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Sparta gaat met een goed gevoel de wedstrijd in. Vorige week werd PEC Zwolle met 2-1 verslagen.

Dit doet Sparta wel met de nodige wijzigingen. Saito keert terug in het elftal en start direct in de basis. Hierdoor is Clement verwezen naar de bank. Daarnaast doet Lauritsen niet mee. Hij was de hele week ziek en begint op de bank. Hierdoor start de Canadees Charles-Andreas Brym in de basis. Bij die andere ploeg is Nieuwkoop geschorst, waardoor Koki te maken zal hebben met Geertruida. Bijlow is weer eens geblesseerd en wordt vervangen door Wellenreuther.

Goed georganiseerd

Sparta en Feyenoord begonnen de eerste helft evenwichtig. Feyenoord had meer de bal, maar kon hier weinig mee uitrichten. De gevaarlijkste momenten waren een afstandschot van Jahanbakshekdjnsj en een gevaarlijke schuiver van Stengs. Verder konden zij niet veel uitrichten. Sparta stelde daar ook niet bijster veel tegenover. Brym testte Wellenreuther met een zacht schot en Kitolano probeerde het van de rand van de zestien. Dit schot was gevaarlijker, maar Wellenreuther kon er net bij. 

Super Canadees!

Zo leken de 22 hardwerkenden aan de thee te gaan met de brilstand. Toch gebeurde dit niet. Bakari en De Guzman speelden de bal heen en weer aan de rechterkant van het veld. De Guzman was het zat en gaf de bal voor op de vrijlopende Brym. Hij nam de bal goed aan en schoot door de benen van Wellenreuther de bal tegen de touwen. 1-0! Het Kasteel veerde op in deze zomerse omstandigheden en Brym werd luidkeels toegezongen. Voor de lyrics verwijs ik naar de volgende tekst (het ritme heeft gelijkenissen met Huth): 

‘Brym, Brym, Brym, Brym, Brym, Brym, Brym’

Rusten met een voorsprong

Sparta rust met een voorsprong tegen Feyenoord. Dit lukte Sparta deze eeuw niet vaak. Alleen in 2017 ging Sparta met een 1-0 voorsprong de rust in. Die 1-0 was tevens ook niet onverdiend. Sparta stond achterin goed en had overduidelijk het middenveld in handen. Wel moet benoemd worden dat Sparta deze ruimte bij lange na niet had benut. De eindpass hierin ontbrak om echt consequent gevaarlijk te worden. Ach, onder leiding van kapitein Bart stond het achterin als een huis. Dit moet volgehouden worden!

CHARLES-ANDREAS BRYM

Feyenoord wisselde direct na rust, maar dit resulteerde niet direct in enig gevaar van Feyenoord, integendeel. In de 54e minuut werd Vito van Crooij gelanceerd over de rechterflank. De teruggetrokken voorzet was net iets achter Brym. Hij nam aan, legde klaar en scoort! 2-0. De held van Spangen. Hij kan niet meer kapot. Weer werd zijn naam gescandeerd, zelfs met meerdere versies. Brym is on fire! 

Verdedigende wissels

Na die 2-0 besloot Rijsdijk steeds verdedigender te wisselen en steeds verder terug te zakken. Het middenveld was uit handen en Sparta kwam er nauwelijks meer aan te pas. Na een afgekeurde goal van invaller Minteh had Olij in de 77e minuut geen antwoord op de kopbal van Gimenez. Dit was het resultaat van het inzakken tot de zestien meter. Feyenoord mocht ongestoord tot de zestien voetballen en het was hopen op het uitblijven van de gelijkmaker. Clement had in de laatste minuten tussendoor nog een reuzekans laten liggen op de 3-1. Hij ging alleen op de doelman af, wilde eromheen, maar de bal werd afgesnoept. De kans om de doodsteek te geven heeft hij laten liggen. 

Domper

En dan krijgt Sparta wat het over zichzelf heeft afgeroepen. Vlak voor tijd viel de 2-2. Doodse stilte op de tribunes, op de strontkevers in het uitvak en op de Tonny van Ede-tribune na. Olij heeft ons nog gered van de 2-3, door de vrije trap van Paixao weg te stompen, anders was de sfeer helemaal omgeslagen. Spartanen, vooraf hadden we ervoor getekend. Helaas mocht het niet zo zijn. De pesterijen op school en werk zullen nu een stuk minder zijn. Met opgeheven hoofd door naar Friesland. 

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner

386 REACTIES

 1. Nog even, maar heerlijk toch, die Bart Vriends. Zit al jaren bij Sparta, nooit praatjes over meer willen verdienen of naar een grotere club willen vertrekken, loyaal aan de club, absolute rots in de branding tegen Feyenoord en speelt gewoon al heel lang hartstikke lekker. Dit zijn spelers die in het moderne voetbal bijna niet meer bestaan, laten we dit clubicoon koesteren!

  Wat een schril contrast met Nick Olij. Ja, geweldige (!) keeper, maar moet je nou echt nou steeds in grafstemming voor de camera staan en zeggen dat je de markt aan het verkennen bent en weg wil, na een succesvol jaar (ook te danken aan onze geweldige verdedigers). Vind hem een fantastische keeper maar hou het lekker tussen jou en de club.

 2. Ben heel blij met de doelman Olij.
  Prima keeper! Ook al is – bij hem ook al! – uitkomen op hoge ballen voor de pot niet zijn fort is.

  Minder blij ben ik met de mens Olij.
  Ik ben nooit een supporter geweest die blind is door clubliefde.
  Begrijp volkomen dat zij professioneel voetballer zijn en zoals alle werknemers zoveel mogelijk willen verdienen.
  Maar dat hij nu Olij op het vuur gooit, hij laat zijn zaakwaarnemer onderzoeken hoe hij onder zijn contract tot 2026 uit kan vind ik zeer onsympathiek.
  Iedereen die een arbeidsovereenkomst aangaat dien die overeenkomst, op een zo goed mogelijke manier ten uitvoer te leggen.
  Dat doe je niet t.a.v. je werknemer en in casu door naar 1 goed seizoen rond te bazuinen dat je weg wil.
  Dan zegt men, er wordt naar gevraagd. Dat is onzin. Het is ook helemaal niet nodig dat hij de wereld laat weten zo briljant te zijn dat hij Sparta ontstegen is. Hij kan heel goed zeggen, ik sta nog jaren onder contract bij Sparta, dus klaar.
  Hij weet verdomd goed, dat scouts hem en andere spelers goed in de gaten houden. Het balletje kan dus heel goed gaan rollen, zonder de super vedette te spelen die echt aanzienlijk hoger kan.
  Olij was nog niet zolang geleden de doelman van een sneu clubje in Breda op het tweede niveau.
  Na 1 prima seizoen in de Eredivisie, mag hij echt wel bedenken dat hij mede heeft kunnen uitblinken omdat hij in een zeer goed elftal mocht spelen.
  Met een verdediging voor zich die zeer moeilijk te passeren was.
  Hij leek aanvankelijk zo bescheiden, maar het is hem naar het gestegen, of hij laat zich gek maken door een zaakwaarnemer die wel weer zin heeft in een vette provisie.

  Heel jammer.

  Okoye speelde prima en heb ik nooit horen zeggen dat hij was uitgekeken op Sparta.

  • Olij heeft als het goed is met zijn volle verstand en dat van de zaakwaarnemer getekend een jaar geleden. Ik begrijp dat hij een stap omhoog wil maken en dat gun ik hem ook, maar hij zal zelf ook moeten snappen dat er een groot bedrag voor hem betaalt moet worden met nog 3 jaar contract.
   Hij is uitgegroeid tot de beste keeper van de eredivisie. Iets wat hij voor een heel groot deel te danken heeft gehad aan Sparta. Dus die mogen daar wel wat voor rekenen.
   Hij zal als keeper van de traditionele top-3 ook 100% zeker onderdeel uit gaan maken van oranje. Ook daarom snap ik zijn onrust, maar hij kan niet van Sparta verlangen dat ze hem makkelijk laten gaan.

  • Hij is gewoon een pure broodvoetballer, maar dan inderdaad vreemd dat je dan openlijk de zoektocht naar een nieuwe club moet laten vallen in zo’n interview en hoop eigenlijk ook dat intern dit Sparta wel met hem gaat bespreken.

   En trouwens, eigenlijk best een beroerde zaakwaarnemer heb je dan … die had sinds April met een videoband van alle successen van Nick van afgelopen seizoen toch met gemak een Championship of 2e Bundeliga-club kunnen vinden voor hem.

  • Gelul natuurlijk in 2023 begrijp jou standpunt wel maar zo werkt het
   natuurlijk niet meer tijden veranderen en een contract wordt
   gebruikt om onder andere af te kopen ( met wederzijds overeenkomen )
   Van mij persoonlijk mag hij goed betaald vertrekken …. en anders blijven
   Vanavond hoorde ik dat hij blij mag zijn dat hij bij Sparta mag spelen
   en zo is het > alleen het geld beslist < clubliefde bestaat nergens meer
   Daar zijn voorbeelden genoeg van aan te dragen ….

 3. Voor de mensen die het geen slechte wissels vonden die ons de winst hebben gekost, opmerken dat in de tweede helft werden overlopen, dus dat er wel onze razend gevaarlijke Spits Brym moest worden gewisseld voor centrale verdediger nr 3 (dus nog meer druk!) wijs ik nogmaals op het interview dat ik gisteravond plaatst met Bart Vriends;

  “Bart Vriends kon zich daar wel in vinden, maar baalde toch flink van de gelijkmaker. ‘We hebben Feyenoord veel laten aanvallen in de tweede helft en ik heb veel ballen weggekopt. Ik en mijn vrienden achterin vinden dat best lekker, maar het is geen langetermijnstrategie’,

  Wij hebben in de tweede helft Feyenoord veel laten aanvallen!
  Tactiek, Feyenoord lokken, en met counters, supersnelle goalgetter Brym weer laten scoren!
  Dát is wat Bart zegt, NIET dat de druk van F.noord zo groot werd.
  En zie ook, dat het zolang laten komen van Feyenoord, lekker was voor de verdedigers, maar het is niet een LANGETERMIJNSTRATEGIE!
  Hoe duidelijk wil je het hebben?! Maar de Rijsdijk verdedigers blijven zijn blunder maar goed praten. Gewisselde spelers konden geen been meer voor de andere krijgen, moest wel.
  Maar moet je dan je succesvolle spits, al 2 keer gescoord, handenbinder voor de Feyenoordverdediging dan vervangen door een 3e centrale verdediger?
  Dat Rijsdijk er naast zal bleek wel, 2 minuten na die blunder viel al door chaos in de defensie de 2-1.
  En 6 lullige minuten later liet hij opnieuw een centrumspits invallen, Lauritsen! Want er was totaal geen druk meer richting Feyenoord doel,
  dus nog meer druk op ons doel!
  Lauritsen was inderdaad na ziekte niet topfit, maar hij kon wel 9 minuten spelen en niet 15?!

  • Voor ‘de blunder’ scoorde Feyenoord ook al, zij het een buitenspel goal. De ESPN commentator vroeg zich voor de wissels al af hoelang Sparta het vol ging houden onder de druk van Feyenoord. (5 aanvallers, vanaf minuut 89 zelfs 6)

   Je beweerde hiervoor dat Feyenoord pas druk ging zetten nadat Meissen erin kwam als 3e verdediger. Dat is pertinent onjuist.

   Of het allemaal de beste wissels waren, geen idee. Ik heb geen verstand van voetbal gelukkig. In die paar minuten voordat Lauritsen en Clement erin kwamen hielden we geen bal vast, dus dat lijkt me niet goed uitgepakt hebben en daar ben ik net als jij bijzonder teleurgesteld over. Maar ‘blunder’, kom op man. We werden zwaar overlopen, de hele 2e helft.

   Nóg een keer dan:

   57. Brym scoort 2-0
   65. Van Mullem (Guzman) / Anello (Saito)
   66. Feyenoord brengt 2 aanvallers in Ueda en Minteh (totaal 5)
   69. Afgekeurde goal Feyenoord
   74. Meissen (Brym)
   77. Gimenez scoort 2-1
   83. Clement (Kitolano) / Lauritsen (Van Crooij)
   89. Feyenoord brengt nóg een aanvaller Dilsroson (Timber) (totaal 6)
   91. Sauer scoort 2-2

 4. Ontzettend genoten. Maar het is toch een beetje het zuur na het zoet. Het komt niet vaak voor dat we van ze kunnen winnen, en gister kon het zeker, en moet je het dus ook gewoon doen. 2-2 teken je vooraf voor maar als je 2-0 voor staat en alle tijd om die bal er in te pissen voor 3-1, dan moet je hem gewoon over de streep trekken.
  Al met al in theorie een mooi resultaat, en met 4 knappe punten uit 2 lastige potjes staat er wederom een goed elftal. Wat ze hopelijk de komende twee weken bij elkaar kunnen houden.

  Ik heb geweldig genoten van het weer, Kasteel, Mede-Spartanen en de jongens op het veld.

  • Zo zie je dat winst of verlies dichtbij elkaar ligt. Als Clement tenminste schiet dan heb je een kans. Nu sjokte hij, naar mijn mening, te langzaam op het doel af.
   Maakt hij de 3-1 is het over en uit. Nu haal je met kunst en vliegwerk één punt.

  • Rijsdijk heeft slecht gewisseld, daarmede de druk op het eigen doel enorm vergroot. Langdurig prijsschieten op je eigen doel is dan het logisch gevolg.
   En daarmede wordt de kans op tegendoelpunten enorm verhoogd.

   Als Clement die niet te missen kans niet had gemist en we zouden hebben gewonnen bleef staan dat Rijsdijk stom heeft gewisseld, maar had hij (en wij!) enorm geluk gehad.

   Ik lees steeds dat het zo makkelijk is om achteraf te oordelen.
   Nee. Onmiddellijk na die laffe wissel schreef ik al dat de druk op eigen doel veel groter wordt, en net als tegen Twente (na-comp) fataal gaat aflopen.
   En kon zelfs al in die reactie schrijven dat het tegendoelpunt al in het netje lag.

   • Sparta stond al enorm onder druk. Feyenoord speelde met 5 aanvallers (Paxiau, Gimenez, Minteh, Ueda, Sauer) en Feyenoord had al een afkeurde goal gescoord.

    Pas toen wisselde Rijsdijk en bracht hij een extra verdediger.

    Dus als jij al zag dat na de wissel van Meissen de druk groter was, dan heb je de tien minuten daarvoor even gemist dat Sparta er ook al niet meer aan te pas kwam, en werkt je geheugen nogal selectief.

    Nog een keer dan:

    57. Brym scoort 2-0
    65. Van Mullem (Guzman) / Anello (Saito)
    66. Feyenoord brengt 2 aanvallers in Ueda en Minteh
    69. Afgekeurde goal Feyenoord
    74. Meissen (Brym)
    77. Gimenez scoort 2-1
    83. Clement (Kitolano) / Lauritsen (Van Crooij)
    89. Feyenoord brengt nóg een aanvaller Dilsroson (Timber)
    91. Sauer scoort 2-2

    • Klopt helemaal. De wissel vond plaats nadat Sparta al 10 minuten onder druk stond omdat Feyenoord met 5 aanvallers speelde.
     Hele logische wissel.
     Feyenoord was door die wissel meer genoodzaakt om de ballen hoog voor het doel te gooien wat voor Sparta beter te verdedigen viel.
     Dat dan in de blessuretijd die goal alsnog viel had niets met verkeerd wisselen te maken maar met het alles of niets voetbal wat Feyenoord speelde.

     • Of de wissel logisch was of niet, daar valt vast ook over te discussiëren. Maar veel reacties, en ook het verslag, en die Valentijn Driessen, doen allemaal alsof Rijsdijk éérst verdedigens wisselde en toen pas de druk van Feyenoord begon. Dat is feitelijk geheel onjuist, makkelijk te onderbouwen met bovenstaande tijdslijn (gewoon van ad.nl te plukken, zo moeilijk is dat niet).

     • Wat een kulargument. Als je Molon Lawe daarop probeert te pakken en mijn posts juist als positief aanhaalt: ik was ook niet op Het Kasteel.

      Om je gerust te stellen, ook op ESPN was het prima te volgen.

     • Op tv heb je maar een beperkt beeld en kan je niet de gehele situatie overzien.
      Jij mag het een kulargument vinden maar ik werd toevallig nog aangesproken op de tribune door iemand die in Zwolle aanwezig was en mij attendeerde op iets wat je via de tv beelden niet kon zien.
      Op tv wordt de bal gevolgd en niet de plekken waar de bal niet is.
      En het irriteert mij dat Molon zo negatief is en waarschijnlijk delen van de wedstrijd mist omdat hij op itwm zit te tikken.

     • In het stadion heb je beter overzicht.

      Maar het wisselbeleid afkraken zonder kloppende tijdslijn en causaliteit door elkaar halen zoals ML doet heeft weinig met wel/niet in het stadion zitten te maken. Het irriteert me ook. Of hij delen van de wedstrijd heeft gemist is een aanname.

   • Kampioenschap is gewonnen door de selectie die er vorig seizoen stond. Deze kampioen kwam in de eigen Kuip vorige week niet verder dan 1-1 tegen Fortuna!

    Denk dat het nog vele jaren zal duren willen we tegen een slechter Feyenoord spelen dan gisteren het geval was.

 5. Day after, trots op de spelers hoe er gestreden is en ook het resultaat 2-2 is natuurlijk geweldig en er had meer in gezeten maar aan de andere kant, je kan ook zomaar nog 2-3 verliezen als Nick niet zo scherp was.
  Ik ben wel fan van Brym geworden, snel en heeft een neusje voor de goal dus daar gaan we echt nog veel plezier van hebben.
  Ja, we zitten volgens mij op een mooie koers naar weer een prachtige eind ranking!

 6. Negatief: de belachelijke wissels van Rijsdijk!! Had Brym en Saito verdorie laten staan; nu was het vuur uit de aanval van Sparta.

  Positief: Sparta heeft lef getoond en had gewoon kunnen winnen als Clement de 3-1 maakt.
  En wat te denken van Brym; wie had gedacht dat hij een superwedstrijd zou spelen en een plaag was voor de Feijenoord verdediging.
  En dan wil ik nog even opmerken; waarom kreeg dat beest van een Hartman geen geel of zelfs geen rood voor een verschrikkelijke overtreding op een Sparta speler.
  Ik heb genoten van Sparta; maar niet van de fouten van Rijsdijk!

 7. Net even geluisterd naar Rijsdijk in een interview met Van Os, hij komt op mij redelijk goed over, duidelijke beslissingen vwb zijn wissels. Als, net als wat Sparta Vlaardingen schrijft, Clement de 3-1 maakt, dan is Rijsdijk een topper met slimme wissels. Hij mag wel wat minder nederig overkomen tijdens zijn media optredens. Al is het ook wel een verademing dat er geen blaaskaak staat die met vier punten uit twee potjes, waarvan 1 tegen een top-drie ploeg, op zijn borst gaat slaan, zo van dat heb ik ff voor elkaar gekregen.
  Ik vind dat deze trainer de tijd moet krijgen en de supporters moeten wel beseffen dat hij tegen een club heeft moeten opboksen die voor 30 miljoen heeft geïnvesteerd. Wat heeft Sparta uitgegeven?

  • We geven hem een kans, en hebben gezien dat hij in DEZE wedstrijd dom heeft gewisseld en niet is gered door Clement.
   Wel vreemd dat als Clement wel zou hebben gescoord er Spartanen zouden zijn geweest die onderhavige wissel ineens een meesterzet zouden hebben genoemd.

 8. de feiten staan een punt tegen de landskampioen en een heel erg sterk sparta dat desondanks een technische inschattingsfout gewoon simpelweg zuid in bedwang hield. 4 punten uit 2 waar beide wedstrijden zeer overtuigd in werd gevoetbald, laten we hopen dat niemand vertrekt en we kunnen wel is een heel bijzonder seizoen meemaken gestoord om te zeggen ik dacht echt na vorig seizoen dat alles zou weg gekocht worden en dat we weer tegen degradatie zouden moeten strijden. Trots op dit team!!

 9. Hoewel ik weet dat dit ITWM is was ik toch weer enigszins verbaasd over de opmerkingen, voorafgaand aan de wedstrijd, richting Rijsdijk en De Guzman.

  De Guzman werd niet alleen door een aantal bekritiseerd. Hij werd door een aantal mensen op ITWM al als een clubverrader bestempeld die niet zijn best zou als als hij tegen Feijenoord speelt. Hetzelfde werd geschreven over Rijsdijk die Feijenoord de punten wel zou gunnen.

  Wat ik mij dan afvraag is: wat gaat er rond in de hoofden van degenen die dit schrijven?? Zijn ze verblind door haat of gewoon geen honderd procent??

  • Ik denk een combinatie van onwetendheid, afkeer, wrok en frustratie. De ergste zijn diegene die bewust hun anti-gevoelens en complotdenkende vooroordelen hier zonodig denken te moeten verspreiden/doordrammen. Vaak alleen maar om vuurtjes op te stoken of de, in hun ogen te positieve sfeer op Itwm te verzieken. Ik probeer zoveel mogelijk weerwoord te geven maar je wordt of uitgelachen, beschimt of in de politiek correcte hoek gedrukt. Denk niet dat , zolang de redactie zulke onodig haatdragende posts hier toestaan, ik er iets tegen kan doen dan er afstand van nemen. Wat denk jij Jeroen?

 10. Die afgrijselijke Driesen overdrijft; spartaspelers die helemaal naar de klote zijn, kan je niet zomaar laten staan; dan ga je er ook aan. Is nog niet zo makkelijk.

  Jeroen zag het goed wat betreft Guzman en Brym – en mooi dat we Clement erbij hebben, mocht Arno idd vertrekken

 11. Het was een mooie derby, die nog mooier had kunnen zijn…..

  Bij ons op de tribune vonden we het gaan speler met een 5de verdediger veels te vroeg.
  Ook het eruit halen van De Guzman en inbrengen van Van Mullem, snapten wij op dat moment ook niet.

  Conclusie:
  Sparta speelde veel beter dan tegen RKC in de oefenwedstrijd.
  Bakari gaat er wel komen.
  Als Olij vertrekt voor vele miljoenen, dan Vaessen of Van Gassel halen.
  De Guzman fitter krijgen zodat hij een hele wedstrijd aan kan.
  En als laatste we hebben weer 2 spitsen met verschillende kwaliteiten.

 12. Algemene tendens die ik lees op de ITWM – pagina , dat deze supporters prima trainers zijn , gezien het commentaar . Ik denk dat velen ook winnaar zijn van de lotto , dan vullen ze net na de trekking gewoon de winnende nummers in en dan roepen kijk eens ik heb ze alle 6 goed !!!. …. het is achteraf zo makkelijk om een negatief commentaar te leveren , die dan zogenaamd realistisch lijkt.

 13. Als je het interview beluisterd van Olij op Rijnmond tv dan is hij wel erg bezig met weggaan wat natuurlijk voor Sparta heel vervelend is zeker als hij naar Zuid verhuisd maar clubvoetballers bestaan allang niet meer dus de realiteit is dat Olij waarschijnlijk (bij een goed bod mag ik aannemen ) ons gaat verlaten deze transfer periode. Zijn open sollicitatie’s komen wel wrang over voor hij bij ons kwam keepte hij in de KKD en was erg blij met de overstap naar Sparta het kan snel veranderen.

  • Als het zover komt en je niet direct wilt kopen moet je proberen Okoye te huren voor één seizoen.
   Slimmer is het om wel direct in een nieuwe keeper te investeren.
   In dat geval zou ik kijken naar bijvoorbeeld Vaessen of Branderhorst.
   Hoe dan ook ga je erop achteruit vrees ik

  • dit is exact de reden waarom ik geen binding meer voel met het prof voetbal van heden ten dagen. ieder seizoen (en soms ook nog halverwege) met een a4 in je handen naar je team kijken, wie is wie (in godsnaam). ik weet wel je support een club en de spelers zijn passanten, maar dat passeren gaat mij te snel tegenwoordig.
   vindt het niet leuk meer.

  • Dit is dus exact niet wat ik hoor, ik hoor iemand die aangeeft dat er in de breedte nog iets moet gebeuren. Daarnaast staat hij open voor een vervolgstap. Dat is toch niet meer dan logisch? Trouwens, wij doen hier zelf aan mee door te scanderen, Olij in Oranje. Hij gaat er dan inderdaad zelf in geloven.

   • Eens. Gewoon een normaal interview en logisch dat als je ambitie hebt en een goed seizoen hebt gedraaid dat je open staat voor iets heel moois. Hij zegt duidijk dat alles moet kloppen, zijn familie ook belangrijk is en dat alle partijen er beter van moeten worden. Niks mis mee.

  • Wat ik erg vreemd vond aan het interview met Olij is dat hij aangaf de markt te verkennen en dat hij dit in april al heeft aangegeven bij Sparta maar dat het wel moet passen ook voor zijn gezin want ze beslissen met zijn viertjes……….Hij heeft toch nog een contract tot 2026? Dus kan er toch alleen maar sprake zijn van een transfer als Sparta de juiste som voor hem vangt? Of heeft hij net als Eiting een gelimiteerde transfersom in zijn contract staan?

 14. Nu de teleurstelling wat is weggezakt, even naar de (verdedigende) wissels gekeken en de tijdslijn:

  57. Brym scoort 2-0
  65. Van Mullem (Guzman) / Anello (Saito)
  66. Feyenoord brengt 2 aanvallers in Ueda en Minteh
  69. Afgekeurde goal Feyenoord
  74. Meissen (Brym)
  77. Gimenez scoort 2-1
  83. Clement (Kitolano) / Lauritsen (Van Crooij)
  89. Feyenoord brengt nóg een aanvaller Dilsroson (Timber)
  91. Sauer scoort 2-2

  Zo bezien is de tactiek om met 3 verdedigers ingegeven doordat Feyenoord zeer aanvallend ging spelen. Niet uit angst of om het dicht te gooien bij 2-0.

  Blijft wel dat we zonder Brym of Saito we geen snelheid meer naar voren hadden.

  Niet dat ik heel gelukkig ben met het achteruit lopen of de uitslag. Maar volgens mij heeft Feyenoord het afgedwongen dat wij achteruit moesten en de verdediging in werden gedrukt. En niet andersom.

   • Het is achteraf makkelijk praten.

    Ook voor mij……

    Ik blijf er bij dat de wissel Anello voor Saito niet goed uitpakte, dat kan je Anello niet kwalijk nemen, het is een debutant die voor de leeuwen wordt gegooid. Maar de diepte verdween uit ons spel EN het middenveld sloot niet meer aan.
    Dat kwam natuurlijk ook dat Zuid volle bak op de aanval speelde (en dus met vuur speelde) maar Sparta “vergat” de trekker over te halen, naar de 3 – 0.

    Ik vond het een heerlijke pot voetbal waarin we Zuid de duimschroeven fors hebben aangedraaid.

    Vooraf een resultaat waarvoor je blind tekent, achteraf lichte teleurstelling.
    Het geeft wel de groei van onze ploeg aan.

    • De trainer die de wedstrijd zogenaamd weggaf, is ook de trainer die de voorsprong bezorgde.
     Een autoriteitsargument als ‘De Telegraaf zegt het’ is een zwaktebod. Die krant is alleen bezig met overal schuldigen voor zoeken. Zondebokjournalistiek en -politiek is erg populair in sommige kringen.

     • Ja zo lust ik er nog wel eentje, die trainer was het dan toch ook die het elftal wat op een 2-0 voorsprong was gekomen zodanig verzwakte met zijn (foute) wissels dat de tegenstander redelijk makkelijk weer langszij kon komen omdat er met zijn ingebrachte wissels geen enkele mogelijk was overgebleven om nog (aanvallend) vooruit te spelen. M.i. groef hij met die wissels dus wel degelijk Sparta’s eigen graf…

     • Waar het mij om gaat, is de zondebokjournalistiek. Wel iemand als schuldige bestempelen, maar niet meetellen wat hij goed heeft gedaan.

     • Een serieuze vraag aan dit persoon, heb jij hier eigenlijk ooit wel eens een reactie geplaatst die daadwerkelijk iets met een wedstrijd van Sparta te maken heeft gehad of ben je alleen gespecialiseerd in dit soort gluiperige berichtjes om mensen proberen uit hun tent te lokken in een poging om hier ‘rotzooi’ te creëren ? Hemmie en ik zijn het niet zo vaak met elkaar eens, dat kan en mag volgens mij ook op een forum, maar dat neemt niet weg dat hij wel gewoon normaal op een bericht kan antwoorden i.t.t. jouw persoontje. Ik zou ook graag wel eens wat voorbeelden van je willen zien waar ik volgens jouw dan zondebokpolitiek en/of journalistiek bedrijf. Die vraag stelde ik je namelijk een aantal weken terug na een soortgelijke opmerking van jouw kant ook al….

     • Met een uitgebluste Brym en Saito was er geen enkele mogelijkheid overgebleven om vooruit te spelen.
      Sparta kreeg na het inbrengen van Meissen twee 100% kansen op de 3-1 dus ik begrijp je uitleg totaal niet.

     • Koki was misschien nog niet helemaal fit voor 90 minuten na zijn blessure maar met name Brym maakte op mij toch geen uitgebluste indruk… maar ik vind prima hoor wanneer je hiermee Jeroen Rijsdijk probeert te verdedigen

    • Gebeurd wel vaker. ik vind het ook een slechte beurt van de trainer. En nu speelde De Guzman heel goed en dat is ook wel eens anders geweest. Maar De Guzman wilde zeker zijn gram halen op Feyenoord. Ook De Guzman zoon is inmiddels over gestapt vorig jaar van Feyenoord naar PSV.

   • Dat was briljant ja. Eén van je beste en meest balvaste middenvelders op de bank zetten, terwijl je de bal geen 2 seconden meer in de ploeg kan houden. Waarom kunnen Clement en de Guzman niet samen in het veld staan. Lauritsen zo lang op de bank houden vond ik ook al zo slim.

   • Zelfs dan…. Waarom Meissen voor Brym, wat slechts leidde tot defensieve chaos. (Wie pakt wie??)….en waarom toen geen Lauritsen of Clement…dat was naar mijn mening een hele grote mispeer…afgezien nog van het inbrengen van van Mullem die nooit iets toevoegt….

    • Omdat Feyenoord met Minteh en Ueda er twee aanvallers inbracht op de plek van linksback (Hartman) en nummer 10 (Stengs).
     Daarnaast was Saito niet fit voor 90 minuten Ivm zijn blessure waardoor hij de vorige wedstrijd miste. Brym heeft nog geen eredivisie wedstrijd in de benen en liep nu een uur lang overal (zelfs meeverdedigend) op het veld in de hitte en tevens was Lauritsen niet fit genoeg om
     Überhaupt te spelen, maar moest toch een kwartier meedoen om
     De bal weg te houden bij de goal.
     Dat bij de 2-1 achterin de organisatie niet goed was is natuurlijk niet op de trainer af te schuiven, maar inderdaad hij is een makkelijk slachtoffer.

     Wellicht goed om de realiteit in te zien en dat het helaas net niet is gelukt, omdat Feyenoord heel veel aanvallers bracht die verse benen hadden en wij helaas niet bij machte waren om daar nog iets tegenover te stellen.

     We hebben de kansen wel gehad. Vooral Clement die als basisspeler beter lijkt te renderen dan als invaller was zoekende en dan ook dé kans om de wedstrijd in het slot te gooien niet afmaken.

     We hebben gestreden en onze huid duur verkocht, maar de wedstrijd duurde weer enkel minuten te lang.

     Enige vraagteken achteraf is waarom Anello de voorkeur kreeg boven Neghli. Die viel tegen PEC leuk in en is toch een handenbinder.

 15. Nick Olij redt punt voor Sparta!
  Wat een fenomenale redding op die vrije trap in de slotminuten.

  Sparta – Feyenoord had ook 4-7 kunnen worden nadat we het middenveld helemaal weggaven in de laatste pakweg 25 minuten en tegengoals onafwendbaar bleken. Zal ongetwijfeld te maken hebben met de druk van Zuid, maar ook met wissels die niet goed uitpakten. Hopelijk een goeie les.

  Voor het overige:
  . Wat een mooi basis debuut voor Brym
  . Warmerdam kan mij nog niet bekoren
  . Saito werd te weinig gezocht
  . 4 punten uit 2 duels is echt gewoon een prima start. Zal de groep het nodige vertrouwen geven.

  Op naar Heerenveen!

 16. Schandalig dat De Guzman speelde, schreef men. Hij was met Vriends de beste Spartaan. Brym moet je verkopen, die heeft het niveau niet; hij maakte twee doelpunten. van Crooy voegt niets toe; hij gaf de pass voor de 2-0.
  Ik heb genoten van de Spartaanse strijdlust die onder deze omstandigheden veel energie kostte. F’noord oogde iets fitter.
  O ja, ik vond die backs van ons zich redelijk staande houden. ze lijken te groeien. We zouden weleens net zo’n leuk seizoen tegemoet kunnen gaan als het vorige.

 17. Mij bevalt onze trainer wel wisselbeleid bij veel trainers vaak wel raadselachtig en dan hebben we ook nog Booy erbij zitten dus ja?.
  In t interview bij rijnmond kwam hij wat mij betreft prima over nuchter reëel en open,duidelijk nog niet zo n mediatraining achtig praatje.

 18. Vorig jaar zesde plek. Vandaag bijna gewonnen van de landskampioen. Sommigen vinden dat het is weggegeven. Ik zie dat anders. De kwaliteit van Spartaspelers is nu eenmaal niet zo dat een grote kans er vaak ingaat.
  Ik denk dat het een passend resultaat is hoewel ik natuurlijk graag die 3 punten had meegenomen.
  Ben trots op onze club.
  Waar ik wel op zou willen trainen is de manier waarop Sparta het momentum bij de speler kan weghalen; balletje aannemen op middenveld, duwtje krijgen, vallen, tijd nemen etc. Klinkt misschien onsportief maar de tegenstanders doen het ook.
  Al met al ben ik tevreden.

 19. Ik snap best dat Rijsdijk er een extra verdediger inzette, gezien de tactiek van Feyenoord. Ik ben er zelf niet zo’n fan van, maar goed.

  Alleen wat ik hem wel kwalijk neem, is dat we toen voorin gingen spelen met Van Crooij en Anello. Dan hou je geen bal vast. Hij had toen direct ook Clement en Lauritsen moeten brengen. Dan kun je wat onder de druk uitkomen.

 20. Mooi resultaat tegen Feyenoord. Je weet dat een topclub aan het einde altijd nog iets extra’s kan brengen.

  Ik was erg verbaast dat Brym 2x scoorde, het is voetballend gezien niet echt een goede speler. Prima als invaller,maar als basisspeler gaat hij er niet meer dan 8 maken dit jaar (nog 6). Maar goed, Inzaghi was ook meestal slecht maar scoorde altijd. In dat geval teken ik ervoor.
  Onze backs vielen me alles mee, na alle negatieve verhalen. Ik ging ervanuit dat ze helemaal zoek gespeeld zouden worden. Maar eigenlijk stonden ze gewoon hun ‘mannetje’.
  We hadden 3-1 moeten maken,maar het had ook nog 2-3 kunnen worden. Al met al best trots op deze ploeg, had dit resultaat nooit verwacht. Voor mij is het lastig inschatten of Neghli of Annello vooraan in de pikorde staat. De trainer heeft ze zien trainer, dus laten we daarop vertrouwen.

  P.s.: ik mag hopen dat Verschueren en Olij beiden niet voor minder dan 5 miljoen de neus de poort verlaten.

 21. Ik ben best wel geschrokken van de meeste reacties.

  Tot nu toe doet Rijsdijk het prima dat hij inderdaad een foute maakte door een verdediger erin te gooien dat klopt. Maar zijn opstelling heeft verder gewoon goed uitgepakt. Iets meer respect voor Rijsdijk zou wel fijn zijn.

  • Nou.. dit wordt opzich behoorlijk opgeblazen..
   Ik neem absoluut aan dat er iets speelt hoor, want anders stel je de vraag niet zo als interviewer. Maar in het 17 minuten durende interview over de wedstrijd zegt schelvis dit:

   Verslaggever vraagt aan schelvis:

   “Was dit de laatste wedstrijd van verschueren op jet kasteel?”

   -“Ja dat zou heel goed kunnen”

   Schelvis zegt daarna:

   “Ja als je 1,7 / 1,8 miljoen kan krijgen voor verschueren terwijl je zn vervanger al in huis hebt, dan is dat veel geld voor een club als Sparta”.

   Het bedrag is echt op niks gebaseerd. Het verhaal gaat dat sparta een eerder bod van 2,5 miljoen geweigerd heeft op verschueren..(Ik heb géén idee of dat klopt).

   Middlesbrought is eerder een keer op rijnmond genoemd in een van de programma’s.

   Dat er nu hier, en op twitter veel geroepen wordt, lijkt me voorbarig. Zéker het bedrag. Schelvis roept duidelijk maar wat over dat bedrag.

 22. Kan dat gevraag aan Olij niet ff verboden worden door de club! Irritant zeg! Aan meneer Olij zou ik zeggen hou op met die open sollicitaties! Je speelt bij Sparta, inderdaad vorig jaar goed gepresteerd, maar ook een meerjarig contract getekend!!! Gewoon 7 miljoen en anders stelt bijvoorbeeld zuid Lamprou maar op!

 23. Pis in m’n broek van het lachen na het lezen van de meeste reacties hieronder, Rijsdijk is na 2 wedstrijden en 4 (!!!) punten weer een amateur, kan niet wisselen etc etc.

  Feit is dat er heel veel jongens na 60/70min volledig doorheen zaten, er een aantal op de bank zaten met pijntjes of lichtgewichten nog zijn en de tegenstander dan nog even in een 2-2-6 fomatie gaat spelen.

  Ondanks dat we maar 1 punt overhielden, toch heel veel lichtpuntjes gezien. Fijne avond iedereen …

   • Dit was een wedstrijd die maar van voren naar achteren bleef gaan in behoorlijk hoog tempo en in het volle zonnetje, dat soort wedstrijdritme zal je moeten opbouwen en je zag ook dat bij de tegenstander er na de wedstrijd diverse spelers neervallen van vermoeidheid.

  • ‘Bart Vriends kon zich daar wel in vinden, maar baalde toch flink van de gelijkmaker. ‘We hebben Feyenoord veel laten aanvallen in de tweede helft en ik heb veel ballen weggekopt. Ik en mijn vrienden achterin vinden dat best lekker, maar het is geen langetermijnstrategie’, zei de aanvoerder van Sparta. ‘We hebben een groot hart getoond en we hebben nog twee wereldkansen gehad’, doelde hij onder meer op een levensgrote mogelijkheid voor Pelle Clement. ‘Ik ben er doodziek van dat hij dan toch nog valt. Die fase van stormen en tegenhouden was veel te lang.’

   Bart Vriend in interview na wedstrijd meent ook dat Sparta te lang zich defensief tegen Feyenoord heeft opgesteld, Feyenoord maar heeft laten komen.

   Geen tacktiek van de lange termijn.

   Je pist ook in je broek om wat Bart stelt?
   Wat ik en andere ook stelden, vragen om problemen als je zo lang alle spelers voor je eigen doel laat spelen.
   Je super gevaarlijke spits die al twee keer heeft gescoord wisselt voor centrale verdediger nr 3.
   75e minuut was die wissel bij 2-0.
   77e minuut werd het 2-1.
   De alles wat Sparta was en voor de neus van Olij stond reageerde niet op een hoge bal, een Feyenoorder kon ongestoord inkoppen.
   Blijkbaar was men nog druk bezig met de vraag hoe de 3e centrale verdediger in te passen.
   6 minuten later bracht Rijsdijk dan ineens weer wel een spits in; Lauritsen.
   Het wankele gestel van Tobias na zijn ziekte kon wel 7 minuten spelen aan maar niet 15 minuten?

   • Dus Brym, Kitolano, De Guzman, Van Crooij en Saito zitten er al redelijk vroeg fysiek helemaal doorheen, Lauritsen had wellicht nooit op de bank moeten zitten ivm ziekte + maar 1x trainen deze week en dan hebben we naast Van Mullem en Clement geen verdere Eredivisie-ervaring zitten. Begrijp dus uit jouw betoog dat je liever 1 van de volgende verdedigers (!) voorin erbij wilde zetten om de druk achter te verlichten: Van Wageningen, Van der Kust en Rosanas? Bijzonder …

    • Nee, dat kun je niet uit mijn betoog begrijpen.
     Lees nog eens rustig wat ik schreef.

     Vooral, Brym moest wijken voor een DERDE CENTRALE VERDEDIGER.
     BInnen 2 minuten na die extra verdediger werd het 2-1.
     En snel daarna wordt Lauritsen, een spits ingebracht.
     Tobias kon wel 7 minuten spelen maar niet 15?

 24. Vooraf voor getekend, dan nu achteraf geen zondebokken zoeken. Het is gelopen zoals het is gelopen, met een mooi resultaat tegen een ploeg die een blik dure spelers kan opentrekken als het even niet loopt. Volgende week Heerenveen. Daarna weten we waar we staan. Bovenaan linkerrijtje of onderaan linkerrijtje.

 25. Er wordt alweer geroepen dat Olij weg wilt omdat we te weinig kwaliteit in de selectie hebben. In zijn interview geeft hij alleen aan dat er kwaliteit bij ‘kan’, omdat we in de laatste fase ervaring missen. Hij geeft als voorbeeld Auassar, waarvan wij allemaal hoopte dat hij er niet in kwam.
  Daarnaast is het een jongen met ambitie die op zijn leeftijd hoopt op een topclub. Ik kan begrijpen dat je na zo’n fantastisch seizoen hoopt op iets moois, hoe vervelend dat voor ons is.

 26. Niet zo’n handige wissels lijkt het. Achteraf ontevreden maar vooraf had je deze uitslag toch wel mooi gevonden. De komende a0 degen worden cruciaal. De jacht is nu pas geopend op vrijwel al onze sterkhouders. Hoe we daar uitkomen weet niemand maar is wel bepalend voor het vervolg van dit seizoen.

 27. Anello bleek achteraf niet de juiste wissel, als na Brym, direct Lauritsen was ingebracht had dit beter kunnen aflopen…

  Maar het is achter af gepraat, Sparta speelde op de counter en dan is Lauritsen niet de meest voor de hand liggende speler. Maar uiteindelijk bleek dat de komst van Lauritsen er voor zorgde dat het spel van Sparta weer enigszins verbeterde.

  Al met al denk ik dat de 2 – 2 een terechte uitslag is, zowel Zuid als wij hadden de wedstrijd kunnen winnen. Maar er is toch wel een lichte teleurstelling omdat we absoluut in winnende positie verkeerden.

 28. Super trots op het punt. Doodziek dat het voor de zoveelste keer tegen hun in de laatste minuut misgaat.

  De verdediging is wel de achilleshiel. Wat een enorme schietkansen hebben we weggegeven. Er is nog genoeg werk aan de winkel.

  Die bal van Clement had er wel in gemogen. Van een speler met zijn ervaring en techniek had ik meer verwacht dan je blind doodlopen op de keeper.

 29. Sparta speelde vervroegd voor Sinterklaas. Deze wedstrijd had gewonnen moeten worden. Maar Rijsdijk heeft belachelijke fouten gemaakt met zijn wissels! Laat Brym gewoon staan en wissel van Crooy voor Lauritsen eerder. Tobias had dan zijn verdediging kunnen ondersteunen met zijn lengte.Nu baal ik stevig van die 2-2

  • Is heel makkelijk schreeuwen wat je weer doet. Dit was Brym zijn eerste eredivisie wedstrijd. En dan ook nog tegen Feyenoord. Koki was vorige week nog geblesseerd. Dus hij moest iets. Doordat onze jeugdopleiding niet levert ga je dan ver terug in kwaliteit. Lauritsen is een week ziek geweest en speelde natuurlijk ook belabberd. Jouw hele bericht is een opeenstapeling van onzin. Alleen je laatste paar woorden had je kunnen schrijven. Dit slaan ergens op:

   • Had je ook zo geluld als of die bal van Clement of die van van Mullem er was ingegaan?
    Sparta had deze wedstrijd moeten winnen maar vooraf had iedereen hier getekend voor een punt.
    Sparta speelde wel tegen de kampioen en stond gewoon behoorlijk onder druk doordat Feyenoord alles of niets ging spelen en Hartman wisselde voor Ueda.
    Prima wissels van Rijsdijk derhalve.

 30. Dubbel gevoel. Van tevoren eken je ervoor en na het laatste kwartier gezien te hebben teken je er ook voor. Maar dat je bij een 2-1 stand tot 2x toe na laat om de wedstrijd in het slot te gooien is gewoon zonde. Clement is een prima voetballer maar mist echt de killer mentaliteit voor de goal, dat was vorige week tegen Zwolle ook al. Dat schot van van Mullem hadden 7 van de 10 keepers niet gehad maar Wellenreuther pakt hem knap.

  Verder blij met de passie en strijd die ik van de ploeg heb gezien. Vooral Bart was echt weer top. Brym heb ik mij ontzettend in vergist. 1 zwaluw maakt nog geen zomer natuurlijk maar hij was vandaag echt enorm doelgericht en koeltjes. Verdient toch wel meer kansen. Velthuis was Gimenez aardig kwijt bij de 2-1 maar verder speelde hij ook sober en verdienstelijk. Warmerdam herstelde zich ook wel aardig na zijn matige pot vorige week. Bakari was vrij onzichtbaar maar deed het niet slecht.

  Mooi om te zien dat we ook wel wat kunnen zonder Eerdhuijzen, Clement en Lauritsen in de basis. Op het middenveld en voorin lijken we zeker in de breedte zelfs sterker dan vorig jaar. Kan weer een mooi seizoen worden als er voor 1 september niks geks gebeurd.

 31. Ik ben het niet met je eens.

  Tuurlijk klinkt het logisch om een extra verdediger te brengen. Het probleem is alleen dat je daardoor te ver achteruit gaat lopen. De spitsen kunnen geen druk meer zetten en het middenveld komt vlak voor de zestien te spelen.
  We doen dit de afgelopen jaren te vaak. Dan spelen we prima, komen voor en gaan dan verdedigend wisselen. Hoe vaak zijn we boos geweest op Auassar of Rekik. Lag het aan hun of omdat de organisatie dan gewoon niet meer staat. Ik denk het laatste.
  We moeten gewoon druk naar voren houden en blijven gokken op de snelheid van buitenspelers.

  • Het is een keuze die een coach moet maken. En eerlijk is eerlijk, we hebben er ook genoeg zo over de streep getrokken, maar het is altijd billen knijpen met een extra verdediger. Je geeft de tegenstander eigenlijk een vrijbrief om een constante stroom van aanvallen op te zetten. Sommige ploegen kunnen dat beter dan anderen.

 32. Normaal zou je blij zijn met een punt maar baal echt enorm van wederom zo blessuretijd goal van hun. En dan moet ik ook zeggen dat het wel de verdiensten zijn van Feyenoord en helaas de angstigheid van
  Sparta en de trainer.
  Tegen zwolle ging het ook al fout met defensief wisselen kregen we ook een goal tegen en nog wat hachelijke momenten. Verder natuurlijk wel blij met het vertoonde spel en de passie en strijd maar een 2-0 voorsprong moet je niet weggeven hoor kom op.
  Warmerdam wederom de minste aan Sparta kant. Brym is een fijne counter spits maar helaas hebben we totaal geen alternatief achter de hand.
  Van Crooij is al tijden uit vorm helaas en Annelo moet nog veel leren maar die moet je dan de tijd geven. Zou mooi zijn als Sparta zich toch nog kan versterken met een snelle buitenspeler met een actie heb je echt wel nodig.

 33. Ben het met je eens.

  Je moet uiteindelijk gewoon geluk hebben in zo’n potje. Bij de twee twee valt die bal toevallig voor zijn voeten. In de 16 hebben we niks weggeven en als Clement de 3-1 maakt of Vito die bal iets beter meegeeft aan Verschuere is het gespeeld.

  Je kan niet met vier verdedigers blijven staan als een tegenstander met meer kwaliteit met 4,5 man voorin staat. Dus je moet een verdediger brengen en hopen dat de derde alsnog valt of de gelijkmaker uitblijft.

 34. Vriends was geweldig. Olij ook.
  Bram natuurlijk zeer effectief met zijn 2 geweldige goals, maar elke lange bal op hem was bij voorbaat kansloos. Gaat geen duel aan, dus dat was in de 1e helft al een keer of 20 de bal inleveren als we hem onder druk naar voren speelden.

  Saito duidelijk nog niet fit.
  Werd ook hard aangepakt, wat mocht terwijl andersom alles afgefloten werd tegen ons.
  De Guzman deed het goed, kan alleen nooit meer een hele wedstrijd.
  Anello komt vooralsnog tekort.

  Clement had die bal natuurlijk opzij moeten leggen op de aanstormende Verschueren, die had hem op zeker gemaakt.
  Hopen dat we Verschueren niet hoeven te laten gaan, dat is de aanjager van het team. Anders minimaal de hoofdprijs, zeker 4 miljoen.

 35. Het laatste half niet hoor,toen speelde Feyenoord goed ,maar dat kwam door de slechte wissels van Rijsdijk. Hij haalde 1/ de snelheid eruit en 2/ het scorend vermogen. Als De Guzman zo elke week speelt,kan je niet om hem heen. Brym deed het verrassend goed, mede ook door v Crooij, die nam hem een beetje op sleeptouw. En liet zien dat je contant moet bewegen voorin.

 36. Ben er echt doodziek van!
  Zo onnodig!

  Beste Spartanen; Vriends en Olij.

  Vond wel dat Rijsdijk een foute wissel maakte door Brym eruit te halen voor een Centrale Verdediger. Daardoor kwam je nog meer onder druk te staan.

  Hij had direct Lauritsen moeten brengen zodat de lange bal gewonnen zou worden en je de bal langer vast kon houden voorin.

  Hoe dan ook, 1 puntje maar het voelt als een verliespartij

 37. Glas is bij mij halfvol. Het is wel een enorm glas, dus dat halflege doet natuurlijk pijn.

  Maar: Velthuis goed, Vriends in vorm, backs die zich staande houden, Brym op een wolk, Guzman waardevol.

  Zuid pakken we in de beker wel. Daar gaat het dit jaar toch om.

 38. Sparta speelde een puike wedstrijd, zeker de eerste helft. De 2 – 0 kwam op een moment dat Sparta steeds meer onder druk kwam te staan.

  Het wisselen van Brym en Saito pakte verkeerd uit. Anello kon niet brengen wat Saito wel kon en daardoor kwamen we onder onnodig veel druk te staan. Pas toen Lauritsen er in kwam ontstond er weer wat voetbal in de ploeg, maar je voelde dat er nog een gelijkmaker of nog wel meer dreigde.

  Pelle Clement en Vito van Crooij kregen beiden nog een mega kans op 3 – 1 maar helaas…..

  We hebben een hele grote kans op een overwinning door de vingers laten glippen, maar na een koud biertje heerst er toch wel enige tevredenheid bij mij.

  4 punten uit deze twee moeilijke wedstrijden is een goed begin van de competitie.

  Grote meevaller is voor ons natuurlijk Charles Brym, Anello toonde aan dat hij wel passie en temperament heeft, maar op voetbal gebied nog wel wat vlieg uren moet maken.

  Ook vond ik dat onze beide backs goed overeind zijn gebleven en dat Jaïr Bakari het toch echt wel redelijk tot goed doet. Als deze jongens wat wedstrijden hebben mee gedraaid dan staat er volgens mij wel een fatsoenlijke verdediging.

 39. Angstige wissels van onze trainer. De Guzman speelde juist heel erg goed. En Saito moet je altijd laten staan. En dan v Mullem en Anello brengen slechter kan bijna niet. Brym was met zijn snelheid gevaarlijk zat en ook door zijn 2 goals mag je hem nooit wisselen. Clement had wel de 3 -1 moeten maken. Zonder van de 2-0 voorsprong.Maar gelukkig toch een punt,maar 3 had niet mistaan,maar door zulke wissels ,word je alleen maar achteruit gedrukt. Voorin werd geen bal vast gehouden.

 40. Onbegrijpelijk dat je een extra verdediger erbij zet en dan op het middenveld en in de aanval niks doet. Als je gelijk Clement en Lauritsen had gebracht, had je onder de druk uit kunnen komen. Nu was het totale paniek.

  Los daarvan hebben we wel 3 100% kansen gecreëerd die je af moet maken.

  Van Crooy was weer echt verschrikkelijk. Hopelijk weten we hem te slijten voor 1 september.

 41. Trainers schijnen het nooit te leren. Weer overwinning door angstige trainer weggegooid.

  Lieten ons al steeds verder terugzakken, c.q. werden achteruit gedrukt, en dan haal je een supersnelle centrumspits er uit die 2 keer had gescoord!
  Nog meer druk op ons doel.
  Later ook nog Meisen er in. 20 verdedigers voor jouw doel houden geen doelpunten tegen, zorgen er juist voor dat je tegendoelpunten krijgt.
  Geen verdediging houdt het vol druk op het doel zonder een seconde rust.
  Je zag het bij de 2-1, strafschop gebied vol met verdedigers, blijven allemaal staan terwijl de Feyenoorder volkomen ongehinderd kan inkoppen.
  Met zoveel mensen voor jouw doel, chaos, wie doet wat, men loopt elkaar in de weg.
  Steijn zorgde op die manier voor het gelijke spel tegen Twente.
  Zijn opvolger met hetzelfde sop overgoten.

 42. De eersten die ik er had in gezet hadden Clement en Meissen geweest, maar dit waren bijna de laatste wissels. En zonder Lauritsen en Brym heb je helemaal niemand meer voorin dus komen alle ballen net zo snel terug. Dat hoort onze trainer toch ook te snappen?

  Nee ben er dood en doodziek van

 43. Vooraf teken je ervoor, nu wel heel zuur. Olij red je in de laatste minuut weer eens. Maar we werden de laatste 20 minuten helemaal kapot gespeeld achterin. Brym geweldig, Guzman erg sterk (en dus toch het gelijk van de trainer). Blijf me zorgen maken om de instabiliteit van Bakari maar met name Warmerdam. Het leek helemaal op het laatste deel van de wedstrijd.