Derby-day (met verjaardagspodcast)

7
1113

Derby-day!

Op bezoek komt de koploper waarvan de volgers zich dezer dagen presenteren als aanstaande landskampioen. Een arrogantie zoals we die kennen uit de hoofdstad van ons land. Het is ook moeilijk bescheiden te blijven, wanneer je er voorstaat zoals Feyenoord. Bovenaan met een straatlengte voorsprong op Ajax en PSV. En de Zuiderlingen hebben een op papier makkelijk programma. Heel voetbalminnend Nederland laat weten dat Feyenoord als belangrijkste horde heeft, de wedstrijd van vandaag op Het Kasteel. Dat is een mega compliment voor onze club. Niet dat het ons verder boeit. Sparta is niet op de wereld om het kampioenschap al dan niet spannender te maken.

AZ en dromen op de achtergrond

Het vizier van Alkmaar zou zich na vandaag zomaar kunnen gaan richten van Rotterdam-Zuid naar Rotterdam-West. AZ is gisteren definitief afgehaakt in de strijd om het kampioenschap. Mocht Sparta vandaag winnen, dan stijgt onze club naar plek 5. En tja, de realiteit is dan gewoon dat Sparta volgende week (dan staat AZ-Sparta op de rol) een serieuze poging kan wagen om de jacht op plek 4 te openen. Het is dromen. Als we vandaag winnen, dan…….AZ heeft een betere selectie dan Sparta. En Feyenoord heeft al helemaal een betere selectie dan onze prachtclub. Maar er zijn gekkere dingen gebeurt in het voetbal. Dromen zijn niet altijd bedrog. Niettemin zijn we realistisch. Onze club is vandaag de underdog. Een punt zou objectief gezien al mooi zijn. Winst geweldig.

Het was een heerlijke verjaardag, van Emnes tot Freek Vonk

Gisteren werd de 135-verjaardag van onze club gevierd op Het Kasteel. Sparta is financieel gezond, staat prachtig op plek 6, voetbalt heel vaak heel lekker en mag dromen. Zelden zullen we zoveel lachende gezichten gezien hebben op een verjaardag. Ondanks het matige weer werd de openbare training goed bezocht. Er werden handtekeningen uitgedeeld aan spelers. De Spangenaren maakten met vuurwerk duidelijk dat er een derby aan kwam. ‘ESPN vandaag’ was aanwezig met een verjaardagstaart en een geinig interview met Rutjes & Emnes – en prachtige beelden van Boukhari en Emnes die op Het Kasteel scoorden (ESPN van gisteren op het open net even terugkijken is dus zeker een aanrader).

Rijnmond maakte een speciale editie van de Podcast ‘Sparta naar voren’. Met een vrolijke verjaardagsnoot en verwijzingen naar de derby was het erg prettig om naar te luisteren. Zo bleek Nathan Rutjes weer een geweldige ambassadeur voor onze club; wie hem beluistert denkt bijvoorbeeld dat er geen betere plek op aardige is voor kinderen dan Sparta.

Wie niet genoeg van Rutjes kan krijgen kan hem ook op TV zien in ‘De Verraders’. En op de 135-verjaardag waren Nathan Rutjes en Bart Vriends ook nog eens te zien, in ‘Freeks Saturday Night Safari’, met het onderwerp ‘Antartica’. De schrijver van dit stukje trekt Freek Vonk echt heel slecht en dat kan zelfs de aanwezigheid van sympathieke Spartanen niet goed maken. Dus hij is afgehaakt na minuut 3, nog net de wetenschap meepakkend dat Bart Vriends niets heeft met huisdieren. Maar voor Spartanen die graag kijken naar Freek Vonk is het vast de moeite waard om het programma via deze link terug te kijken.)

Sparta Podcast

Wij van ITWM hebben meer met de Sparta Podcast. Heb je hem nog niet geluisterd? Zeker effe doen. Een uurtje om de tijd te doden richting de derby. Naast Rutjes kwam ook Boukhari kwam langs; een man met een rijk scorend verleden tegen de Zuiderlingen. Frank Kooiman, de man die nog in de gewonnen halve finale tegen Feyenoord in 1996 keepte, blijkt echte derby gevoelens te hebben. En ook Marvin Emnes, de man die een apotheose ontketende waarvan we alleen maar kunnen hopen hem ooit nog eens mee te maken, doet een duit in de Podcast zak.

Steun je club!

Bij neerlaag of victorie, Sparta zal ook aan het einde van deze middag veruit de mooiste club van Rotterdam en omstreken zijn. En deze spelersgroep verdient sowieso alle waardering voor dit seizoen, wat de uitslag vanmiddag ook wordt. Maar toch, positivisme hangt in de lucht. Wie weet, kan onze club vandaag een kers op de verjaardagstaart zetten. Tijdens het potje voetbal kan kan onze team de steun vanaf de tribunes gebruiken. Laat je dus horen Spartanen! Het is al een prachtig seizoen. Op naar een prachtige derby!

Abonneer
Abonneren op
7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties