Delano van Crooij op proef bij Sparta

47
3009
Delano van Crooij
Keepertje hoor.

Sparta heeft sinds vandaag de broer van Vito van Crooij op proef. De 31-jarige doelman uit Venlo, zit zonder club, en Sparta zit op dit moment slecht in haar keepers. Dagblad De Limburger kwam met onderstaand artikel:

Delano van Crooij (31) werkt vanaf dinsdag een proefperiode af bij eredivisionist Sparta Rotterdam. Het contract van de Venlose doelman werd afgelopen zomer niet verlengd bij VVV en hij zit zodoende nog altijd zonder club.

Van Crooij komt in Rotterdam twee bekenden tegen. Zijn broer Vito en hoofdtrainer Maurice Steijn met wie hij van 2015 tot en 2018 samenwerkte bij VVV. De gebroeders Van Crooij werden in 2017 met Steijn kampioen van de eerste divisie.

Van Crooij keepte de afgelopen zeven seizoenen bij VVV en pendelde regelmatig tussen bank en basis. Het afgelopen seizoen wist hij de huidige VVV-doelman Lukas Zima uit de basis verdrijven, groeide hij in een moeilijk seizoen uit tot één van de lichtpuntjes, maar besloot de Venlose eerste divisionist toch afscheid van hem te nemen.

Zekerheid voor onzekerheid?

Met het wegvallen van eerste keeper Olij (nog een week of 4 geblesseerd) en reserve doelman Coremans (geblesseerd tot einde van dit jaar) moest Sparta afgelopen zondag terugvallen op 3e keeper Schoonderwaldt. Neemt Sparta door Delano van Crooij op proef te nemen alvast een optie op wat meer zekerheid aangaande de doelmanpositie? Daar lijkt het wel op met de komst van de Limburger. Doet Sparta hier goed aan. Dat laten we graag aan jullie over. Geeft je mening in de reacties.

Abonneer
Abonneren op
47 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties