Vanavond staat RKC – Sparta op het programma. Belangrijk, maar ook buiten het veld zijn het interessante uren. Het is ten slotte ‘deadline day’. Na vandaag mogen spelers met een contract niet meer van club verwisselen. De vraag is dus: gaat Sparta nog een speler halen?

De kanttekening hierbij is natuurlijk dat spelers die momenteel niet onder contract staan bij een club ook na 31 augustus nog ‘gehaald’ kunnen worden, maar willen spelers wisselen van club, dan moet het vandaag, of anders wordt het op zijn vroegst de winterstop.


Echte aanwinst?

Henk van Stee heeft dus nog tot vanavond twaalf uur de tijd om eventuele spelers te halen. De A-selectie bestaat momenteel uit 23 spelers (waaronder 3 keepers) en dat aantal is op zich voldoende. Sparta wil geen spelers meer laten gaan en Van Stee heeft al aangegeven de selectie in principe ‘rond’ is. Maar er is geld beschikbare voor die ene speler die Sparta tot grote hoogten kan brengen en Henk & Henk hebben aangeven dat een speler die direct een meerwaarde heeft welkom is. In dat kader viel de naam van Bel Hassani. AZ wil hem graag verhuren. De Henkies zouden interesse in hem hebben, maar er is ook interesse voor Bel Hassani vanuit de eredivisie. Heracles wordt genoemd, maar het Dagblad van het Noord meldt dat FC Groningen vandaag gaat proberen Bel Hassani in te lijven. Als eredivisieclub Groningen zich meldt, dan is eerste divisie club Sparta vermoedelijk kansloos.

Een rechtsback voor de breedte?

De Henkies hebben niets gezegd over de komst van een eventuele rechtsback. Waarschijnlijk gaat die dus ook niet komen, maar veel Sparta volgers vragen zich toch af of Van Stee het aandurft Fräser met slechts één echte rechtsback in de selectie (Saksela) op te zadelen of dat er vandaag nog een rechtsback bij komt. Als Saksela niet mee kan doen door een blessure of schorsing, dan moet Fräser momenteel behoorlijk gaan puzzelen binnen zijn selectie. Eigenlijk is de 20-jarige Kevin Ringeling – die afgelopen voorjaar overkwam van Excelsior Maassluis – de eerste volgende echte rechtsback, maar Ringeling maakt onderdeel uit van de selectie van Jong Sparta en wordt door de technische staf (nog) niet goed genoeg bevonden om met het eerste mee te doen. We gaan het zien. Vanavond 00:00 uur weten we meerrrrrrr……

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties