ITWM zet voor u de uitgaande transfers op een rijtje en koppelt daar meteen hun beoogde opvolgers aan vast.

Lennart Thy

De onbetwiste aanvalsleider van het seizoen 2020/2021 (14 goals) speelde een ongelukkig seizoen. De Duitser maakte slechts 5 goals en speelde vaak tegen zichzelf. Inzet kan de spits nooit ontzegd worden. Alsnog twijfdelde Nijkamp over Thy, mede vanwege zijn wat hogere salaris. Zwolle was doortastender en sloeg toe. Aan Tobias Lauritsen de schone taak om Thy te doen vergeten.

Michaël Heylen

Kwam bij Sparta (op zijn zachts gezegd) nooit uit de verf. Met Mike Eerdhuijzen lijken we een vervanger in huis te hebben die het eigenlijk niet slechter kan doen. Of de Volendammer moet niveau Tom Zoontjes zijn…

Adrián Dalmau

Scoorde bij zijn debuut en maakte een zeer belangrijke goal in Arnhem. Alsnog heeft Dalmau te weinig gebracht. Zijn vervanger (Brym) is een ander type speler. De Canadees legt veel meer energie in een wedstrijd dan Dalmau. Ofschoon de Spanjaard het bij Sparta te weinig heeft laten zien heeft hij onbetwist een neusje voor de goal. Brym scoorde vorige seizoen 9 goals in de KKD. Een mooi streven om in de eredivisie ook tot dit aantal te komen.

Tom Beugelsdijk

Je moet je oude schoenen niet weggooien voor je nieuwe hebt. Maar Sparta denkt in Rekik een goeie vervanger voor Beugelsdijk te hebben.

Benjamin van Leer

Van Leer heeft nog geen club en dat is niet voor niks. Eigenlijk kan hij er niet zoveel van. Youri Schoonderwaldt mag zijn plekje op de bank warm gaan houden.

Maduka Okoye

Niet te vervangen. Maar met Olij hebben we in ieder geval de beste keeper van de KKD te pakken. Het hoogst haalbare voor Sparta, op dit moment.

Reda Kharchouch

Ook Kharchouch kwam nooit uit de verf bij Sparta, mede vanwege blessureleed. Met Lokilo hebben we een (zij het onbekende) vervanger in huis.

Joeri de Kamps

Er is nog steeds kans dat de Kamps alsnog terugkeert bij Sparta. Tot die tijd is Kitolano zijn beoogde vervanger. Ook voor Kitolano geldt dat we er geen zinnig woord over kunnen zeggen.

Verder vertrokken bij Sparta nog een volledige nutteloze Griekse ober en een gevallen Deense back. Verder haalden we een aanvallend ingestelde Japanner. Tevens blijft Namli behouden voor de club.

De selectie ziet er op dit moment als volgt uit:

Keepers

Tim Coremans
Nick Olij
Youri Schoonderwaldt

Verdedigers

Dirk Abels
Augustin Drakpe
Mike Eerdhuijzen
Laurent Jans
Aaron Meijers
Jeremy van Mullem
Mica Pinto
Omar Rekik
Bart Vriends

Middenvelders

Adil Auassar
Joshua Kitolano
Sven Mijnans
Younes Namli
Koki Saito
Arno Verschueren

Aanvallers

Charles-Andreas Brym
Vito van Crooij
Mario Engels
Tobias Lauritsen
Jason Lokilo

Jongelingen die een kans krijgen

Gerard Nijkamp wil ook de doorstroom van jonge spelers bevorderen en in die geest krijgen de volgende spelers deze zomer een kans om zich te bewijzen. Als ze voldoen, mogen ze de A-selectie te blijven. Het gaat om: Delono Vianello (verdediger), Patrick Brouwer (middenvelder), Jason Meerstadt (middenvelder), Achraf Madi (middenvelder), Mohammed Tahiri (aanvaller).

Tja.. Zeg het maar. ITWM is zeker niet negatief over deze transferzomer. Maar we kunnen ook zeker de vlag niet uithangen. We hebben namelijk geen idee of de gehaalde spelers het eredivisie-niveau aankunnen. Desalniettemin, er hoeven maar 2 of 3 voltreffers tussen de aankopen te zitten om de (volledige mislukte) transferzomer van 2021 in ruime mate te overtreffen. Wel zijn er drie sterkhouders vertrokken. Maar in het geval van Okeye was dat onvermijdbaar en in het geval van Thy valt te betwisten of deze (nog) wel sterkhouder was. En de deur naar De Kamps staat natuurlijk altijd nog op een kiertje.. Laten we stellen dat we gematigd optimistisch zijn.

Abonneer
Abonneren op
50 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties