Het is elk jaar een komen en gaan van spelers. Ook bij Sparta Rotterdam is dit zeker het geval. Van een paar spelers had je al verwacht dat ze zouden vertrekken, waar Abdou Harroui natuurlijk het grootste voorbeeld van is. Je had dan ook gebruik kunnen maken van een promotiecode om hier geld op in te zetten bij een online casino. In het volgend artikel kun je daar meer over lezen. In dit artikel focussen we ons juist op de transferzomer van Sparta. Veel spelers verlieten de club uit Rotterdam, maar daarvoor kwamen ook een paar aankopen terug. Vind ze allemaal in het handige onderstaande overzicht! 

De inkomende spelers 

Alhoewel Aaron Meijers geen nieuw gezicht is in de selectie van Sparta, is het alsnog een nieuwe speler. De linksback werd deze zomer namelijk transfervrij overgenomen van ADO Den Haag, de club waar hij vorig seizoen al van gehuurd werd door de Rotterdammers. Daarnaast werd de verdediging van Sparta nog verder versterkt, want ook Laurent Jans werd transfervrij binnengehaald. De Luxemburger kwam van Standard Luik, waar hij maar een jaar heeft gespeeld. Ook werd Giannis Masouras aan het einde van de transferwindow nog gehuurd van Olympiacos. Ook op het middenveld kreeg trainer Henk Fraser twee versterkingen. Zo wordt Kenzo Goudmijn gehuurd van AZ en kwam Mohammed Osman na het sluiten van de transfermarkt nog binnen. Dit was mogelijk aangezien de oud-speler van Heracles Almelo zonder contract zat. Aanvallend gezien werd alleen Vito van Crooij aan de selectie van Sparta toegevoegd, hij werd overgenomen van degradant VVV Venlo.

De vertrekkende spelers

In totaal haalde Sparta dus zes spelers naar Rotterdam, maar een stuk meer verlieten de club. Om te beginnen verkaste doelman Michael Fabria transfervrij naar Smitshoek. Jeffry Fortes verliet de club ook gratis, hij speelt nu in de Keuken Kampioen Divisie bij De Graafschap. Linksback Lassana Faye, vorig jaar op huurbasis bij ADO Den Haag, verliet Sparta, maar zoekt nog altijd naar een nieuwe club. Het pijnpunt zat hem in de transferzomer met name op het middenveld voor Sparta. Maar liefst drie centrale middenvelders verlieten de club namelijk: Abdou Harroui en de gebroeders Duarte. Deroy Duarte ging transfervrij naar Fortuna Sittard, terwijl oudere broer Laros verkocht werd aan FC Groningen. Harroui ging op zijn beurt op huurbasis naar Sassuolo. Qua aanvallers vertrokken Danzell Gravenberch, transfervrij naar De Graafschap, en Reda Kharchouch, op huurbasis naar FC Emmen. Ook Wouter Burger verliet Sparta na zijn huurperiode, inmiddels is hij door Feyenoord verkocht aan Basel.