sparta podcast

De Rijnmond Sparta Podcast is geüpdate. In tegenstelling tot vorig seizoen komt de Sparta podcast van Rijnmond pas iedere woensdag online. Vanaf 7 september wordt deze in verkorte versie ook uitgezonden op Rijnmond TV, steeds om 17:15 uur. Leuk! En ook op de radio zal de podcast te horen zijn. De Podcast heet verder nu nu Sparta naar Voren, met een logo dat verwijst naar de RV&AV. Hoe dan ook, mooi dat de Sparta Podcast terug is! Een keuvelen over Sparta, meningen waar je het wel of niet mee eens bent, altijd weer lekker om wat tijd aan te besteden.

Ambitie bij Ruud van Os

De Sparta Podcast heeft een iets andere insteek en ook Ruud van Os kiest een andere insteek. Nog niet zo gek lang geleden vond Ruud dat Sparta als eerste divisieclub maar beter met allemaal spelers in de regio moest gaan spelen. Vorig seizoen vond Van Os dat Sparta supporters maar moesten accepteren dat je af en toe degradeert. “In feite speel je met zeventien clubs in het rechterrijtje, dus soms kom je in de eredivisie en de volgende keer ga je er weer uit”, aldus Van Os eerder dit jaar. Van Os is een sympathieke vent maar staat onder wat ambitieuze supporters bekend als iemand die de ouderwetse Spartaan vertegenwoordigd. Het verleden en het ons-kent-ons circuit ophemelen. Maar je erbij neerleggen dat onze mooie club voorbij is gestreefd door wat provinciale verenigingen.

Maar dit seizoen lijkt het anders te zijn. Van Os legt de druk volop bij Maurice Steijn. Het zou geen grote prestatie zijn als Sparta tiende wordt, dit moet het minimaal doel zijn, aldus de journalist.

Ambities van Sparta

Het is wel mooi dat Van Os hiermee eindelijk zich eens aansluit bij meer ambitieuze Spartanen die al jaren zeggen dat Sparta veel meer potentie heeft. Inmiddels heeft Sparta de middenmoot qua financiën bereikt. Omdat Willem II, ADO en Heracles in de eerste divisie spelers is het tv-budget fors omhoog gegaan en oude eerste divisie sponsorcontracten zijn inmiddels omgezet in de eredivisie contracten. Daardoor heeft Sparta een begroting die rond plek 9 / 10 ligt (ongeveer gelijk aan NEC). Het gat met de nummer 8 Heerenveen is financieel bezien nog wel echt zeer groot en met de nummer 7 FC Groningen helemaal mega. Het zou mooi zijn als Sparta plannen gaat ontwikkelen om financieel ook een stuk dichterbij deze clubs te komen. Er is geen objectieve reden waarom een club uit Rotterdam-West met het Rijnmond gebied en Westland als achterland niet op termijn een club uit Heerenveen financieel kan achterhalen. En ook andere clubs zitten niet stil. Cambuur, Heracles komen er ook weer een keer aan, het zou mooi zijn als Sparta de financiële stappen omhoog kan blijven zetten!

Maar voor dit seizoentje geldt dat onze club kan werken met het 11e spelersbudget van de Eredivisie (het spelersbudget van Sparta is lager dan dat van NEC en Fortuna). Daarnaast heeft Nijkamp een voor Sparta begrippen recordbedrag uit mogen geven aan transfersommen. Van Os overdrijft wat. Een 10e plek zou best een aardige prestatie zijn. Maar hij heeft ergens ook wel gelijk. Eindigen van plek 8 tot en met 12 zou financieel bezien dit seizoen de logische prestatie zijn.

Dit en meer kan je beluisteren via de Podcast hieronder.

Abonneer
Abonneren op
61 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties