Ondanks dat het pas september is hebben we het nu al twee keer kunnen zien. Sparta lijkt gehoor te hebben gegeven aan het laten verdwijnen van de spuuglelijke rode ondershirts. De lange mouwen zijn terug van weg geweest!

Noem het maar onbelangrijk! Noem het muggenzifterij! Noemt het hoe je het wil noemen. Traditie en voetbalcultuur, zeker als het onze club aan gaat, is sinds de oprichting van ons papieren fanzine in de jaren ’90 van de vorige eeuw voor ons altijd een belangrijk item geweest. Of het nu gaat over het verkeerde logo waar we vele jaren last van hebben gehad. Sponsoruitingen die te pas en onpas overal op het Sparta shirt geplaatst mogen worden. En shirts waarvan we denken: Hoe verzin je zo’n dikke streep in de zij? Maar soms lijkt men te luisteren. Wie dat weten we niet: maar na het geklaag in de vorige seizoenen over spuuglelijke witte en rode ondershirts zagen we de laatste 2 wedstrijden de lange mouwen met rood-witte strepen terugkeren op het veld. Als dit beleid is geweest vinden we dat meer dan klasse en geven de organisatie een pluim! Je kan nog wel afvragen waarom je met lange mouwen wil voetballen in september, maar dat is natuurlijk aan de speler. Jurgen Matheij en Joël Piroe hebben inmiddels laten zien dat het shirt zoals zij dat dragen veel mooier is dan waar menig Spartaan de vorige seizoenen in verscheen. Sparta’s argumentatie dat topclubs als Barcelona ook ondershirts aan hebben sloeg als een tang op een varken. Juist Sparta moet niet mee doen aan dat soort onzin en zich onderscheiden op basis van eigenwijsheid en tradities! Juist dan ben je de cultclub die je wilt zijn i.p.v. een twaalf-in-een-dozijn-club.

In het duel tegen FC Twente is de kans groot dat de Duartes weer aan de bak moeten. Beiden veeldragers van het lelijke rode ondershirt. Zaterdag is het rond aanvang van de wedstrijd een graad of 13. We zijn benieuwd of ook zij de lange rood-witte mouwshirts zullen dragen of toch weer met zo’n vreselijk ondershirt aan gaan voetballen. Kinderen van de club zouden toch voor niets anders gaan dan de eerste optie…

(Foto: Carla Vos)

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties