De Kop is eraf

Ja, beste mede-Spartanen de kop is er dan eindelijk af.

Allen met frisse moed, de een met een roze bril en de ander met een kritische blik. Allemaal zijn we enkele weken geleden, tezamenmet Henk Fraser aan het stuur, begonnen aan de voorbereiding. Op zijn Spartaans kwamen we weer in een emotionele achtbaan terecht. Euforie werd ingeruild voor teleurstelling. Van een kampioenschap naar een rampjaar. Het heeft allemaal de revue gepasseerd.

Zelf overdreef ik vorige week enigszins met ‘De week van de waarheid’. Maar kom op, niks is zo lekkerals in een column het er een beetje dik op te leggen. Overdrijven, zowel lovend als kritisch. Spartaanse discussie uitlokken. Met elkaar in debat. Ik breng graag levenin de brouwerij. In ieder geval ik poog het.

Uiteraard is het nog lang niet de week van de waarheid. Want ondanks de verliespunten hebben we uiteraard nog 37 wedstrijden. Maar het was wel de langverwachte start van de competitie, tegen uitgerekend een mede-degradant. Ronduit debiel gepland van onze ‘vrienden’ uit Zeist. Starten met Twente-Sparta is ronduit belachelijk. Wellicht een slecht bedachte commerciële zet om mensen te boeien voor de Keuken Kampioen Divisie.

Na 90 minuten voetbal een 2-1 nederlaag op het scorebord. Zelf had ik vooraf getekend voor een punt en kon ik leven met een kleine nederlaag. In mijn optiek kan je namelijk verliezen in een volgepakteGrolsch Veste. Het lulverhaal dat zij nog niet op elkaar ingespeeld zijn geldt namelijk ook voor Sparta. Ja, wij hebben een lange voorbereiding achter de rug. Maar wel een voorbereiding met een totaal ander Sparta. Nieuwe technische man, nieuwe technische staf, nieuwe selectie. Een elftal groeit verder in de competitie. Voorbereiding is wat speelser. De druk is minder. Nu komen de maanden van de waarheid. Wie kan er met de druk omgaan, wie blijft fit enz., enz.

Ikzelf probeer dit jaar objectiever en realistischer te blijven dan invoorgaande jaren. Ik ben een emotioneel persoon. Ga mee in de emotie. Opportunisme viert hoogtij in de voetbalwereld. Combineer beide en je weet de uitkomst. Ene week klote, andere week polonaise. Dit jaar minder supporter. Minder emotioneel supporter moet ik zeggen. Wel 90 minuten zingen, juichen, schelden en bier op het Kasteel.

Ik ga mee in het verhaal van Henk van Stee. Het is misschien niet wat de gemiddelde Spartaan wil horen maar het is realistisch. Rond plek 5 hangen en dan een eindsprint. Ik geloof er namelijk in dat dit Sparta gaat groeien in de competitie. Nog niet allepuzzelstukjes vallen in elkaar. Jongens moeten nog worden ingepast. Sommige staan er nu in maar gaan het niet redden. Sommige jongens gaan verrassen, andere gaan tegenvallen.

Aanstaande vrijdag Volendam op bezoek. Ik voorspel een overwinning. Linksom of rechtsom. Makkelijk zal het niet worden, flitsend ook niet. Laten we hopen op een goed vol Kasteel. 5.250 verkochte seizoenkaarten(ik ben aangenaam verrast), tel er nog 1500-2000 losse kaarten bij op en ik denk dat we niet mogen klagen. Succes mede-Spartanen en tot vrijdag!

Met Spartaanse groet,

Jordy Spoelder

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties