sparta podcast

Het ging gisteren weer goed los in de RTV Rijnmond ‘Sparta naar Voren” podcast. Althans, ’t is maar hoe je het kibbelen bekijkt. Zonder meningsverschillen tussen Anton en Ruud is de podcast natuurlijk niets aan. Anton die de wereld met een supportersbril bekijkt en Ruud die alles plat wil slaan en vooral op feiten Sparta wil bekijken.

Anton bijt van zich af

Anton beet dit keer flink van zich af en liet zich niet de mond snoeren: “Ik ga zeggen wat ik ga zeggen!” en gaf Geert den Ouden, die vindt dat de Denis Neville tribune ontruimd moet worden als er een pakje vruchtensap het veld op wordt gegooid, er ook nog even van langs. Ruud vond dat de Sparta supporters vooral naar zich zelf moesten kijken.
Frank Stout, de presentator van de podcast, die was het ook even zat toen Ruud hem woorden in de mond probeerde te leggen: “Jij gaat nu bepalen wat ik vind?”.

Oase van rust

Als een soort oase van rust zat oud-speler Arjan van der Laan als gast aan in deze podcast en kwam met allerlei mooie anekdotes over de gouden tijden van Sparta halverwege de jaren 1990. Hoe hij tegen een zeldzame gele kaart op liep en hoe Nico Jalink zijn medespelers op de training waarschuwde niet te ver met hem te gaan.
Verder vindt van der Laan, die zijn A-diploma voor trainer heeft, ook iets van het warmlopen langs de lijn wat tegenwoordig al in de tiende minuut van een wedstrijd ingezet wordt. Een ding waar Arjan van der Laan geen antwoord op wilde geven, en wat misschien erg interessant had geweest, is wat hij er van zou vinden als Sarina Wiegman als eerste vrouwelijke coach in Nederland zou worden aangesteld om het eerste elftal van Sparta onder haar hoede te nemen.

Luisteren vs Kijken

Een podcast wordt natuurlijk voornamelijk gemaakt om naar te luisteren. Als je deze podcats luistert denk je dat het er heftiger aan toe gaan dan wanneer je de video bekijkt. Dus tip: Luister vooral eerst en als je echt fan bent, bekijk ‘m daarna nog eens een keer. Je zal merken dat er een wereld van verschil in beleving zal zijn!

Abonneer
Abonneren op
26 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties