De redactie van ITWM was er gisterenavond niet bij. Gezien vakanties en een verhuizing lukte het ons pas op zaterdagmiddag de website weer een beetje actueel te houden. Daarvoor onze welgemeende excuses, vanaf komende competitieronde, pakken we alles natuurlijk weer serieus op.

Dan terug naar gisterenavond: we moeten het doen met wat we lezen en horen. En dat is natuurlijk niet al te best. Een tweede oefenwedstrijd verliezen tegen ploegen die je over twee maanden weer tegenkomt is een niet al te beste boost voor het zelfvertrouwen. Wie dacht dat Sparta op zijn gemak half maart al kampioen zou zijn, zal na deze twee pijnlijke maar misschien toch ook wel nuttige nederlagen, inmiddels terug zijn in zijn of haar hok, wetende dat promotie geen wassen neus is. Sparta moet vechten voor elke meter grond en de vijand bestormen aan elk voetbalfront. Precies zoals Deelder het opschreef zullen de nieuw aangetrokken spelers het moeten gaan doen. Verslapping, gebrek aan inzet en een slappe focus zullen afgestraft worden in de eerste divisie. Een competitie die nog nooit zo sterk als dit seizoen geweest is.

De vraag is of de 5-3-2 opstelling waar Henk Fräser nogal gecharmeerd van is, wel afdoende is om tegenstanders als Cambuur en GA Eagles de wil op te leggen. Uit de uitslagen blijkt van niet. Het is te vroeg om te spreken dat het systeem een zorgenkindje is, maar mindere of gelijkwaardige tegenstanders, waar Sparta het spel tegen moet maken, lijken niet onder de indruk van deze tactiek.

Een ander zorgenkindje is dat Aussar en Kortsmit gisteren het veld geblesseerd moesten verlaten. Kortsmit na een botsing met een Eagles speler en Auassar schijnt last te hebben van een zere voet. Zeer ongelukkig en niet welkom met het oog op a.s. vrijdag als de superbelangrijke pot tegen FC Twente Gemeente Enschede op het programma staat.

Toch blijven we zeggen dat paniek nog nooit iemand beter heeft gemaakt en dat het om oefenwedstrijden ging. Volgende week verwachten wij in ieder geval een Sparta dat vele malen scherper en getergd de wedstrijd zal aanvangen. Zo’n 25.000 provincialen willen daarbij ook nog eens “bloed” zien van die arrogante lieden uit het Westen die door Jan en Alleman al bijna tot kampioen waren uitgeroepen. Voor de supporters van de frauduleuze club uit het Oosten des lands is duidelijk dat alleen hun aanspraak kunnen maken op die status. Sparta is gewaarschuwd.

Basisopstelling Sparta: Kortsmit; Saksela; Wuytens; Vriends; Auassar; Martis; Drenthe; Harroui; Rayhi; Alhaft; Veldwijk (c)

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties