sparta podcast

Dave van der Meer, de voormalig verdediger die ooit in de bekerfinale tegen PSV van zo’n metertje of 100 een Anschlußtor in het netje van de Eindhovenaren schoot speelde niet voor Sparta maar voor Sparta Rotterdam. Geen supporter die het ooit heeft over Sparta Rotterdam. Misschien in een liedje als toevoeging, maar normaal hebben we het toch gewoon over Sparta? Ja toch, niet dan. Dave van der Meer niet. Zelf als men er in de “Sparta Rotterdam naar voren podcast” aan refereert gaat die gewoon door met het benoemen van de officiële naam. Deed Manfred Laros dit eerder ook al? Een management-dingetje zeker. ’t Klinkt in ieder geval heel erg vreemd.

Interessante uitzending

Ruud van Os en Anton Slotboom, de makers van de Sparta Rotterdam Naar Voren Podcast hebben dus de commercieel manager van Sparta Rotterdam weten te strikken. De commerciële afdeling van Sparta Rotterdam doet het hartstikke goed volgens de Sparta Rotterdam manager. Er wordt ingegaan op de Sparta Rotterdam sponsors, hoe strikt Sparta Rotterdam hen? En moet Sparta Rotterdam niet naar een shirtsponsor i.p.v. dat het mooie Sparta Rotterdam shirt er uit ziet als een wandelende reclamezuil? Van Os en Slotboom blijken ondertussen het lastig te hebben de belangen van Sparta Rotterdam voor ogen te houden in deze Podcast. Ze zijn heel erg bezig met hun contacten binnen Sparta Rotterdam te beschermen. Een enkele keer wordt het genant. Dat mag wel wat minder opzichtig heren.

Bijna been gebroken

Ter sprake komt dat Sparta Rotterdam al weer meer dan een kwart eeuw geleden bijna één van haar solide verdedigers bijna kwijt had geraakt aan een beenbreuk! Onthullingen over en van een springende Dave van der Meer die met de gehele Sparta Rotterdam selectie in de Skihut op het Stadhuisplein van zich liet horen. Andere tijden Sport, ook voor de Sparta Rotterdam selectie van weleer.

Van Os duldt geen kritisch woord over Van der Meer

Sparta Rotterdam viert nu hoogtij dagen als in de beste tijd van Van der Meer. Alleen dan met een vol stadion. Nou ja, bijna vol. Nog steeds zijn er per wedstrijd 200 business seats niet ‘verkocht’. De vraag of dat niet beter moet laten Slotboom & Van Os helaas liggen. En nadat de vorige hoofdsponsor D&S zich zelf al meldde bij Sparta, blijkt nu dat ook De Goudse zich zelf bij Van der Meer meldde met de wens om (weer) hoofdsponsor te worden. Dit roept wel de vraag op of Sparta Rotterdam niet wat actiever op jacht moet naar bedrijven die meer willen betalen. Van der Meer geeft nota bene zelf aan dat het shirt meer waard is dan we nu ‘innen’. Daar valt meer uit te halen! Slotboom wilde de vraag stellen of Sparta Rotterdam niet de potentie heeft om pakweg Cool Blue op het shirt te krijgen. Maar deze toch zeer normale vraag was gespreksleider Van Os al te gortig. Met de opmerking dat hij het niet voor Dave op hoeft te nemen, nam Van Os het toch op voor Dave. En dat is jammer. Want Sparta Rotterdam lijkt nog commerciële groeimogelijkheden te hebben. Daarover zouden veel Sparta Rotterdam volgers graag een mooi gesprek zien in de Sparta Rotterdam Podcast. Uiteindelijk vond Van der Meer toch wel iets van een partij als Cool Blue smaen met Sparta Rotterdam. Wat? Dat valt in de Podcast. Ruud van Os had er geen boodschap aan. Hij vertelt liever trots dat hij met Dave muntjes uitwisselt in het hoofdgebouw. Hij spreekt likkebaardend over de avonturen die hij en Dave van der Meer beleeft hebben op het Stadhuisplein. Over Sparta spreekt de Podcast met een achternaam: Rotterdam. Maar met Manfred, Dave en Gerard heeft Ruud inmiddels een dusdanige band opgebouwd dat voornamen tellen. Zelfs de zweem van kritiek op deze mannen dient zoveel mogelijk vermeden te worden.

Nieuwe stadion naam?

Wel interessant. Tussen de regels door kan je aan alles merken dat Sparta Rotterdam weer open staat om Het Kasteel een commerciële stadion naam te geven, als er een bedrijf komt die het juiste bedrag wilt bieden. Die partij is er nog niet. Maar die kan zich wel melden bij Dave van der Meer; manager commerciële zaken bij Sparta Rotterdam.

Sparta Rotterdam – supporters niet tevreden over Gerard Nijkamp

De reacties van de volgers van Sparta Rotterdam Fanzine In The Winning Mood over deze transferperiode worden door de Sparta Rotterdam Naar Voren Podcast weggezet gezet als Sparta Rotterdam-suppporterspraat. De heren voeren in de Podcast een slecht, vooraf bedacht toneelstukje op waarbij Van Os zegt dat 100 % van de reacties negatief is en Slotboom in reactie daarop een vantevoren uitgeprint papier bij zich heeft, waar hij wat reacties uit voorleest. Een beetje makkelijk Sparta Rotterdam-supportertje bashen, maar daar kunt u wel tegen toch, geachte bezoeker van deze site!?

Relatie Van Os en Slotboom met Nijkamp staat objectiviteit in de weg

Van Os en Slotboom hebben inmiddels een persoonlijke relatie met Nijkamp, waar ze ook zakelijk baat bij hebben. Helaas sneeuwt hun Spartaanse hart onder, als ze voelen dat ze hun contacten binnen Sparta Rotterdam moeten verdedigen. Het moet wel gezellig blijven, straks, als ze elkaar weer tegenkomen in het Sparta Rotterdam hoofdgebouw. De kritiek op Nijkamp zijn functioneren in deze transferperiode wordt door Slotboom gepareerd met: “We hebben niet een hele lading spelers uit de Franse vijfde divisie gehaald. Dat is iets waard. Dat wordt een beetje over het hoofd gezien” en “We hebben Nijkamp vaak hier. Het is echt een fijne vent.”

Maar dat Nijkamp een fijne vent is die geen tweede Cyril Chevreuil binnenhaalt, maakt de winterse transferperiode natuurlijk nog niet goed. Kijk het terug en verbaas jezelf. Iets met een tang en een varken. De uitstekende transferzomer met Kitolano, Lauritsen, De Guzman en Olij; dat maakt Nijkamp natuurlijk wel zeer geschikt voor zijn functie. Dat is niemand vergeten. Nijkamp is de terechte veren over de afgelopen zomer nog uit zijn reet aan het halen. Maar nu volgt er wat kritiek over deze transferperiode. Dat mag. Met name het feit dat Laros keurig geld vrijgemaakt heeft voor een nieuwe speler, maar Nijkamp en zijn technische team niet de juiste lijstjes en contacten hadden om tot versterking te komen is niet best. Maar helaas. Slotboom en Van Os besloten dat feitje maar helemaal niet ter sprake te laten komen in de Sparta Rotterdam Naar Voren Podcast.

Daarnaast maakt Anton zich druk om de blessure van Bart Vriends, verdediger van Sparta Rotterdam. En iets over een radioring. Maar dat heeft bar weinig met Sparta Rotterdam te maken.

Aardige Podcast

Al met al een meer dan aardige podcast over Sparta Rotterdam.

Abonneer
Abonneren op
44 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties