Vooraf was het wel een weekje om niet snel te vergeten op Het Kasteel. Coronabesmettingen bij werknemers van Sparta zouden er mogelijk voor kunnen zorgen dat de tweede Rotterdamse derby op rij geen doorgang had kunnen vinden. Gelukkig pakte het anders uit en herstelde de besmette Spartanen in een rap tempo en werd afgelopen vrijdag niemand meer positief getest. De derby was gered.

Vraag was hoe Sparta tevoorschijn zou komen. Ook gezien de achterliggende interland wedstrijden waar de nodige Spartanen aan hadden mee gedaan.

Verwachting was wel dat Sparta verdedigend in de kuip zou aantreden, om de huid aan de koploper van de eredivisie duur te verkopen. Sparta startte -voor het eerst in het nieuwe snoepkleur uitshirt – de wedstrijd met een solide blok van verdedigers. Over de opstelling is reeds genoeg gemeld, het meest opmerkelijke was de bezetting van de bank: van zowel Bryan Smeets als Nigeriaans international en reserve-doelman Maduka Okaye ontbrak elk spoor.

Sparta kwam in de eerste helft naar verwachting onder druk te staan en dat resulteerde al snel in een overgeschoten schot van Oranjeklant Berghuis. Even later was er opnieuw wat drukte voor de goal van Benjamin van Leer, waarbij Diemers en Berguis van niet al te ver geen doel wisten te treffen.

Sparta wist ondanks het overwicht van Feyenoord goed stand te houden. Dat was te zien in de actie waarbij Harroui doorbrak maar bruut werd neergehaald door Jens Toornstra. Geel volgt, maar heel Nederland zag dat het “rood” moest zijn. De VAR zien en horen we niet…maar later deze wedstrijd zal blijken dat er toch sprake is van enig zelfreinigend vermogen uit Zeist.

Nadat Berghuis opnieuw overschiet vanuit een vrije trap is het dan toch net voor rust raak voor de thuisclub van Zuid. Haps die de verdediging van Sparta te kijken zet, schiet met een niet al te hard gepast schot op het doel en raakt. Van Leer ziet er niet heel gelukkig uit, maar het zicht werd hem wel iets ontnomen door Beugelsdijk. En met deze 1-0 gaan we rusten.

Na rust komt er een heel ander Sparta de kleedkamer uit. Sparta drukt en dwingt de kuipbewoners het defensief in. Abdou Harroui neemt de bal mee langs, in en uit de zestien en wordt ten val gebracht. Waar Kevin Blom besluit een vrije trap te geven denkt men in het match-center daar anders over. Harroui is in het strafschopgebied ten val gebracht en de vrije trap wordt opeens een penalty. Thy lijkt zijn penalty-skills als een Sjaak Polak op orde te hebben en is Bijlow de baas: 1-1

Daarna blijven de Spartanen de bovenliggende partij. Helaas wordt alleen vergeten de ploeg van degradatiecoach Advocaat het genadeschot te geven. Op het moment dat Feyenoord zo’n kleine 10 minuten voor het einde van de wedstrijd weer iets gas geeft is het op de valreep van het eindsignaal, in de laatste secondes van de extra tijd , juist Sparta dat een enorme kans krijgt om na twee decennia weer eens te winnen op zuid. Deroy Duarte krijgt op aangeven van de ingevallen Emegha een dot van een mogelijkheid en komt 1-op 1 met Bijlow te staan. De doelman weet een blamage voor zijn club te voorkomen, waardoor de derby met een 1-1 eindstand de boeken in zal gaan.

Auassar is tevreden met een punt op zuid

Feyenoord-Sparta 1-1 (1-0)

Scoreverloop:

44′ Ridgeciano Haps 1-0
52′ Lennart Thy (strafschop) 1-1 

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Spajic, Senesi, Haps; Toornstra, Fer (67′ Geertruida), Teixeira; Berghuis, Linssen (74′ Jørgensen), Diemers (74′ Johnston)

Opstelling Sparta: Van Leer; Fortes, Vriends, Beugelsdijk, Heylen, Pinto; Harroui, Auassar, D. Duarte; Thy (84′ Mijnans), Engels (74′ Emegha)

5 6 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
402 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Nico Pijpers
3 maanden geleden

Buiten kansje voor de Henkjes.
Oud Den Haag speler vrij op te halen El Khayati.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Doen ! Wordt t wel erg druk met middenvelders ..

D
jack m
Spartaantje
3 maanden geleden

The day after,
Toch een beetje met een jammer gevoel opgestaan. Die tricep van bijlo zo jammer dat hij die net had getraind. Anders had ik net als duarte dan een geluksgevoel gehad. Maar ja 3x scheepsrecht volgend seizoen winnen we in de kuip.

D
Klaas84
Spartaantje
Je reactie op  jack m
3 maanden geleden

Als van leer daar op goal had gestaan hadden we zeker gewonnen

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  Klaas84
3 maanden geleden

In deze wedstrijd vond ik hem niets te verwijten, daarnaast zat Okoya niet eens bij de wedstrijdselectie.

D
Melkchocolade
Spartaantje
Je reactie op  Servaas Smit
3 maanden geleden

Duimpie omhoog!

D
Sparta kaatsheuvel
Spartaantje
3 maanden geleden

Dat zuid heeft echt een heel groot tokkie gehalte!

samson1888
Spangenaar
3 maanden geleden

Soms is een beetje leedvermaak ook wel lekker. Ik kon het niet laten om even te een kijkje te nemen op fr12.nl (al zou ik daar nooit een provocerende reactie plaatsen zoals we hier soms zien). Een chronologische bloemlezing:

 Jurk  06:36  zo. 18 oktober
We zijn de de enige ongeslagen ploeg in de eredivisie dit jaar en vanaf 14.07 uur weer koploper…. weer een week 819 bezoeken….

 feyenoord_Freak  09:35  zo. 18 oktober
Feyenoord moet gewoon vandaag lekker aan het doelpunten saldo gaan werken vandaag flink uit halen tegen Sparta .
En niet teveel bij een voorsprong achterover leunen bij een voorsprong hoe meer doelpunten we scoren en winnen hoe meer kans we hebben om die koppositie vast te houden COM ON LETS GO FEYENOORD !!!!!!!!!

 beppie172  10:13  zo. 18 oktober
Er is al bijna een jaar niet meer verloren, en het krachtsverschil met Sparta is veel te groot. Wij hebben geen kaartenhuis a la AZ, wat er mooi uitziet maar bij een zuchtje tegenwind in elkaar zakt. Wordt gewoon een goede overwinning. Het enige wat afwachten is, is of het met het leuke voetbal uit Tilburg doorgetrokken kan worden.

 feyenoordwest  14:11  zo. 18 oktober
Rotterdamse ******jeauden…

 3079DG  15:07  zo. 18 oktober
Had gewoon een afstraffing moeten wezen.
Kutcluppie met hele enge supporters dat sparta.

 tvd17  15:10  zo. 18 oktober
Komt allemaal door van Hooijdonk met zijn domme uitspraken, hij zit in het complot tegen Feyenoord

 fey_dnt  15:25  zo. 18 oktober
Kut mentaliteit, tief toch op Advocaat

 guilleaume  20:31  zo. 18 oktober
Harroui is goed in schreeuwend gaan liggen en kaarten aannaaien.
Vies ventje vind ik het. Feyenoord onwaardig. Dat marokkaantje past beter bij 020 ofzo

 PindakaasFR  11:16
Ben wakker geworden in mijn eigen kots. Zo ziek ben ik ervan.

Fijne week allemaal!

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  samson1888
3 maanden geleden

Je zou toch bijvoorbeeld maar ‘feyenoordwest’ als nickname gebruiken… Doet Casper van Eijk ook hersenoperaties trouwens…? want ik zie in dit lijstje toch al gauw 2 of 3 geschikte ‘patiënten’…

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  samson1888
3 maanden geleden

Mooie opmerking dat het een Ajax speler is, dat betekend dat wij een mooi bedrag kunnen vragen als ze hem echt willen, iets wat Zuid nooit kan betalen.

D
Mari van Wijk
Spartaantje
Je reactie op  samson1888
3 maanden geleden

Vanaf VP, met copyright “Hup Wim Janssen”:

Er is maar 1 ding dat telt,

en dat is geld.
De tijd die dat kost, is verlies.
Terwijl het geld de winst telt.

Er is maar 1 ding dat telt,
en dat is winnen.
Laat de onzin maar zitten, en ga eerst maar eens beginnen.

We kunnen er uren over praten,
maar laat dat maar zitten.
De winst doet ons verstommen, met strakke gelaten.
De winst doet ons dromen en lekker verder pitten.

Er is ten slotte maar 1 ding dat telt,
en dat is de winst, desnoods met geweld.

Nico Pijpers
Je reactie op  samson1888
3 maanden geleden

Heel leuk om te lezen zo denken wij toch over zuid ook .
Op enkele hier na dan .??

Servaas Smit
Spartaantje
3 maanden geleden

Mooi dat we een punt pakken tegen Zuid.
Hadden er 3 kunnen zijn als Fortes niet flink in de fout ging bij de 1-0.
Ik vond persoonlijk dat Van Leer daar niets aan kon doen, zoals in het stuk hierboven wordt gesuggereerd. Beugelsdijk staat voor zijn neus en toucheert de bal ook nog.
Had Fortes zijn man niet laten gaan of beter gedekt, dan had die goal niet gevallen.
Ik vind Abels persoonlijk beter op die plek dan Fortes, maar goed dat zal niet iedereen hier met me eens zijn 😉

Nico Pijpers
Je reactie op  Servaas Smit
3 maanden geleden

Het maakt voor mijn geen verschil ze hebben alle bij min puntjes .

D
Fan
Spangenaar
3 maanden geleden

Wat een verschil: 1e helft Vitesse en 2e helft Zuid

D
Rob Laanen
Spangenaar
3 maanden geleden

De waan van de dag regeert weer. Een positief resultaat tegen een onthutsend slecht Feyenoord en alles is weer mogelijk. Natuurlijk ben ik ook blij, maar laten we eerst nog maar eens kijken hoe we er over een paar weken voorstaan.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Feyenoord stond bovenaan, heeft op elke positie een betere speler rondlopen en schoot gisteren welgeteld één keer op goal. Dat kan echt alleen als Sparta een heleboel dingen goed heeft gedaan.

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

De tweede helft deed Sparta een heleboel goed. Nu maar eens kijken of ze het ook een keer een hele wedstrijd volhouden.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

De eerste helft deden we in verdedigend opzicht ook heel veel goed. Het plan van de trainer klopte. Aan de bal was het inderdaad te onrustig, wellicht omdat enkele spelers een beetje bang waren voor de tegenstander. Na rust werd de schroom er gelukkig vanaf gegooid door die paar jongens, waaronder Harroui, Vriends en Duarte.

Het is gewoon merkwaardig dat jij enkel spreekt van een ‘onthutsend slecht feyenoord’. Alsof de strijdlust en strakke organisatie bij Sparta daar geen debet aan was. Als we een goed resultaat halen is het louter omdat de tegenstander slecht was. Wat is dat nou weer. Volgens mij kun je ook gewoon zelf dingen goed doen om een resultaat te halen.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door vakkie20
D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Als Sparta verliest is er op deze site een grafstemming en winnen we(of gelijkspelen tegen de top 3) dan is het ineens hosanna. Zo duidelijk?

Nico Pijpers
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Dat hoort bij de wedstrijd en bij het spel .
Een spits kan er niks van maakt hij in de 89 minuut de winnende goal is hij een held , maar wel K..T gespeeld .
Wat maakt het uit .

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Ik beweer niet dat Sparta slecht heeft gespeeld. De eerste helft was ronduit zwak. En over de gehele wedstrijd genomen was het gelijke spel verdiend.
Deze reeks stond op zich, dat is genoeg herhaald.
Nu breekt er een normale ronde aan, waarin we Engels, Mijnans en Burger moeten zien in te passen en wat mij betreft een andere keeper.
Als dat (goed) gedaan wordt, zie ik het wel zitten.
Blijft het echter bij alleen maar de ruimtes klein houden en de tegenstander in de weg lopen, niet.
De bal, of zoals je wilt de sleutel, ligt bij Fraser.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door h_zeeman
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  h_zeeman
3 maanden geleden

“Ik beweer niet dat Sparta slecht heeft gespeeld. De eerste helft was ronduit zwak.”

D
ton
Je reactie op  ATX
3 maanden geleden

Was t zo goed dan?

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Mee eens. Wat we gisteren tegen Zuid in de 1e helft lieten zien was zeer zwak. We kwamen overal op het veld een stap tekort, net als toen tijdens die oefenwedstrijd.
Het herstel in de 2e helft was goed ( net als tegen AZ waartegen we ook een belabberde 1e helft speelden ) maar we werden daarmee wel fors geholpen door onze tegenstander(s).
Ik behoor niet tot het type dat vindt dat een glas altijd half leeg is ( Dat hangt o.m. af van mijn drankvoorraad ) maar enige realiteitszin is wel op zijn plaats.
We hebben een paar trage en dure afdankertjes gehaald ( ADO, Zwolle ) en spelers van KKD niveau ( Fortes en Van Leer ).
Lichtpuntjes zijn de komst van Engels, Burger en de ontwikkeling van Mijnans.
De vraag is of dat voldoende zal zijn om ons te kunnen handhaven.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Was gewoon de koploper. Dus misschien speelde Feyenoord wel zwak doordat Sparta de ruimtes klein hield

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Itwm’ers: “feyenoord gaat ons helemaal wegspelen”

Fraser: stelt 5 verdedigers op en haalt punt in kuip

Itwm’ers: “fraser is laf en had moeten aanvallen”

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  ATX
3 maanden geleden

Dat laatste kan ik hier echt nergens lezen ATX.
Het merendeel van de ITWemmers , ook de kritiekasters van Fraser, is het ermee eens dat hij de boel moest dicht timmeren.
Al had hij 10 verdedigers opgesteld.
Want met grote cijfers eraf gaan tegen Zuid is voor elke Spartaan onverteerbaar.
De enige kritiek betreft het weer opstellen Fortes en Van Leer.

Nico Pijpers
Je reactie op  h_zeeman
3 maanden geleden

Helemaal juist Henk ?

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  h_zeeman
3 maanden geleden

Je kan het hieronder gewoon lezen. Ga maar scrollen.

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Dat laatste gold zeker in de tweede helft.

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Maar een terechte koploper? Zelfs Berghuis geeft in interviews toe dat hun spel regelmatig belabberd is, ze de bal niet 3 x naar hetzelfde shirt kunnen krijgen en ze regelmatig ver wegzakken in de 2e helft.
Het systeem van Fraser is bekend en ik ben daar geen fan van.
Tegen Zuid had ik echter ook voor deze tactiek gekozen, zo eerlijk moet ik wel zijn.
Er zit echter veel meer in deze selectie, maar ik vraag me af of deze trainer dat tegen de mindere goden uit durft te halen.
Okoye, Burger en Mijnans verdienen een kans.
We zullen het zien.

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  h_zeeman
3 maanden geleden

Veel positievelingen pakken het meteen negatief op als je een realistische opmerking plaatst. Ik denk ook dat er meer in zit, maar dan moet je wel beter gebruik maken van je spelersgroep(ook jeugd) en dat zie ik onder Henk Fraser niet direct gebeuren.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Rob Laanen
D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Wonderlijk dat negativisme altijd wordt verdedigd met realisme. Denk je dat iemand met een positieve kijk op dingen zichzelf niet realistisch vindt? Ik vind realisme altijd een vreemde argumentatie.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
3 maanden geleden

Kunnen we thuis in 4-4-2 niet Helyen rechtsback zetten Fortes en Abels komen gewoon tekort en missen voetbal intelligentie

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  sparta vlaardingen
3 maanden geleden

Ik vond die uithaal van Abels tegen AZ anders hoogbegaafd.

D
HansReitzema
Spangenaar
3 maanden geleden

De gevreesde eerste vijf wedstrijden zitten erop. Het resultaat is twee punten. Dat valt me niet mee, en dat valt me ook niet tegen. Belangrijker vind ik om langs die punten heen te kijken. En dan zie ik nog steeds wat ik al heel het seizoen zie: Sparta staat er gewoon goed op. We bleven tegen Ajax, ook met elf tegen elf, heel goed overeind. Dat geldt tot de rode kaart ook voor de wedstrijd tegen Vitesse. Tegen PEC Zwolle waren we tot de rode kaart zelfs beter. Tegen AZ speelden we onbegrijpelijk zwak, eerlijk is eerlijk. Maar de veerkracht en strijdlust van de tweede helft waren natuurlijk hartverwarmend. In de stadsderby hadden we het bij vlagen moeilijk, maar echt in de problemen zijn we niet geweest. Over de hele wedstrijd gezien een meer dan verdiend punt tegen de koploper.

Ik zie een Sparta dat vanaf het begin in de basis gewoon goed staat. Je speelt er niet zomaar doorheen. Dat het op sommige posities nog zoeken is, is prima. In het kampioensseizoen begonnen we bijvoorbeeld met Van Buren in de basis. Dat moet zich nog uitkristalliseren.

Verder zie ik discipline en strijdlust en waren we zelfs de ploeg met de meeste overtredingen. Ook wel eens mooi.

Zou ik dan niets willen veranderen? Jazeker wel. Van mij mag Okoye heel snel het vertrouwen krijgen. Van Leer ziet er te vaak niet goed uit en zorgt voor onrust. Verder zie ik Smeets niet meer zitten. Oogt niet fit. Sjokt in één tempo rond. Duarte op 10 vond ik weer lijken op de Duarte die Van Moorsel langzaam verdreef.

Engels maakt een goede indruk. Thy staat minder op een eiland. Hopen dat Kharchouch snel wedstrijdfit is en de verwachtingen kan waarmaken.

Ik schreef het weken geleden al, en dat schrijf ik nog steeds: het komt goed 🙂

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  HansReitzema
3 maanden geleden

Goed gezien voor iemand die claimt er geen verstand van te hebben ! Wat betreft ons spitsen “probleem” : valt volgens mij behoorlijk mee, kijk naar clubs als utrecht en groningen zijn er ook niet in geslaagd een goede spits te kopen zelfs ajax en zuid niet!!

Nico Pijpers
Je reactie op  HansReitzema
3 maanden geleden

We staan de goed voor .
Bij GoalAlert plaats 18- /-7 2punten wat een gerust stelling .

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  HansReitzema
3 maanden geleden

Deze analyse verbaast me niet van een ras-positivo, maar je schrijft geen onzin.
V.w.b. Van Leer en Smeets ben ik het zeker met je eens, ook wat betreft je visie op Auassar en Engels.
Thy vind ik echter een zeer beperkte speler van het type Rolando Bergkamp, maar ik hoop dat ik daar ongelijk in krijg.
De komende wedstrijden zullen ons laten weten waar we precies staan.
Als je daar nog enig peil op kan trekken, want in de Eredivisie is niets zeker.
Bijvoorbeeld spelers die om niets compleet hun hoofd kwijtraken, rode kaarten pakken en zo de meest idiote uitslagen veroorzaken.
Waar zie je dat in het buitenland?

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  h_zeeman
3 maanden geleden

Hoe hij over Auassar denkt, vul jij zelf in.
Ik lees het niet.
Maar Auassar is wel de leider en terechte aanvoerder.
Nu nog werken aan dat vaak onnodig pakken van gele kaarten.
Maar of dat ooit nog goed komt….
Als het systeem zo wordt gespeeld vind ik het prima met zowel, Vriends, Beugelsdijk en Heylen. Alleen ben ik ik geen fan Fortes.
Neem Dumfries in gedachte toen hij nog bij ons speelde. Zo’n type is Fortes noch Abels.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Wat zijn onnodige gele kaarten. Hij gaat scherp en hard de duels in, dan pak je soms geel. Is dat dan onnodig?

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  ATX
3 maanden geleden

Hahaha, ja dat is onnodig, hoewel het is vooral de discrepantie tussen hoe snel hij denkt dat hij (nog) is en zijn werkelijke snelheid. Breuer was slimmer op dat gebied…

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

“Onnodig”.

Dus hij moet minder hard en scherp in gaan? Dan wint hij veel minder ballen…

Zijn de kaarten onnodig omdat hij wel snel genoeg is, of zijn ze onnodig omdat hij te langzaam is en dus minder duels moet aangaan?

De logica ontbreekt volledig.

De vergelijking met Breuer gaat mank. Breuer een trage mandekker die alleen wat duels achterin hoefde te spelen en niet 90 min lang druk zetten op middenvelders en overal ballen afjoeg.

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Beste humorist, lees de reactie van de heer Reitzema elders in dit topic, waar hij Adil onze sterkhouder vindt.
En dat ben ik met hem eens.
Ik wil Haroui wel eens zien voetballen zonder Auassar.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  h_zeeman
3 maanden geleden

Kijk eens naar Jong Oranje, dan kun je het zien: als een vorst.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Haha, ja omringd door de grootste talenten van Nederland en tegen de toppers van Cyprus, Gibraltar en Wit Rusland.

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Ander ( kwalitatief beter ) elftal, dus geen goede vergelijking. Wat ik wil zeggen is dat naar mijn bescheiden mening de waarde van Auassar door sommigen flink onderschat wordt.
Hij corrigeert veel van wat anderen gewoon niet zien.
Net als Breuer, die hier ook altijd zwaar onder vuur lag.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  h_zeeman
3 maanden geleden

Als je de spelers op hun plek zet heb je al gauw een beter elftal. Auassar was gisteren bruikbaar maar, na 70
Minuten redelijk op.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

In de 83e minuut speelde Auassar vanaf de 10 positie heel goed Emegha in, die met een mooie bal Duarte alleen voor de keeper zette.

In de 94e minuut ruimde hij op als centrale middenvelder.
De bal kwam terug; zijn tegenstander trok naar de linksbuiten positie; Auassar volgde hem helemaal tot de hoek; won de bal daar van twee(!) feyenoorders, waardoor hij de bal bij Mijnans kreeg die Emegha lanceerde die Duarte wederom 1 op 1 voor de keeper zette.

“Hij na 70 minuten redelijk op.”

lol

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  h_zeeman
3 maanden geleden

Auassar ligt bij mij niet onder vuur, hoor, net zo min als Breuer dat ooit lag, maar ik durf de stelling wel aan dat Harroui het zonder Auassar ook wel redt. We zullen het dit seizoen nog wel gaan zien, zodra Auassar zoveel kaarten verzameld heeft, dat hij geschorst wordt.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Het punt is toch niet zozeer of Harroui goed genoeg is om als controleur te spelen, maar of iemand anders aanvallend net zoveel brengt als rechtshalf.

Vervang je Harroui door Duarte of Mijnans als rechtshalf denk ik dat je aanvallende stootkracht inlevert, terwijl je controlerend op ‘zes’ niet of nauwelijks kwaliteit wint. Auassar doet het immers naar behoren als controleur. Zeker ook in de coaching van achteruit.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Mijn opmerking was een reactie op de uitspraak van zeeman dat hij Harroui weleens wilde zien voetballen zonder Auassar…

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Helemaal gelijk Hemmie ik denk zelfs dat Sparta er op vooruit gaat als Harroui op zes en Mijnans naast hem staat. Fraser heeft natuurlijk wel gelijk dat er geen betere rechtshalf is dan Appie.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Dat zei je ook over Karami, haha dat die goed was met beide benen.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Dat zou het proberen waard zijn op tien zeg ik voor nu Deroy.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Als Fraser hem op doel zet, hebben we waarschijnlijk ook geen betere keeper dan Harroui, maar of je hem daar dan ook moet laten spelen, daar heb ik zo mijn twijfels over. Hij is verreweg onze beste speler. Salaris verdubbelen en het team om hem heen bouwen!

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  h_zeeman
3 maanden geleden

In Engeland gebeurt precies hetzelfde. LFC verliest 7-2 Man.united thuis 1-6. Totenham geeft een 3-0 weg tegen West ham

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Peter Bonnier
h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Dat gebeurde niet door rode kaarten, voor zover ik weet, maar door het gedurende de wedstrijden vasthouden aan een tactisch plan, terwijl iedereen kon zien dat er niets van klopte.
Tactisch is het natuurlijk allemaal niet sterk wat er op dat eiland gebeurt.
Kijk naar de wedstrijden van Ajax tegen Spurs en Chelsea, die op dat gebied volledig werden overklast.
Overigens vond ik de wijzigingen die Advocaat in de 2e helft doorvoerde ook niet sterk, en dan druk ik me voorzichtig uit.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  h_zeeman
3 maanden geleden

Bij Man.united kreeg Martial toen rood. Weet niet precies wat er bin Lfc gebeurde. Ik kijk eigenlijk nooit naar die club

D
JohnK
Spartaantje
Je reactie op  HansReitzema
3 maanden geleden

Hoe we er echt voorstaan weten we na thuis tegen Heracles.

D
ton
Je reactie op  JohnK
3 maanden geleden

En de Maan komt ook weer op binnenkort..

D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  JohnK
3 maanden geleden

Hoe we er nu echt voor staan weten we nu. Hoe we er na Heracles voor staan weten we na Heracles. En hoe we er uiteindelijk voor staan weten we na 34 wedstrijden.

D
ton
Je reactie op  HansReitzema
3 maanden geleden

Pfff open deuren post…je hoeft niks te schrijven hoor..

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  JohnK
3 maanden geleden

Dan moeten we natuurlijk niet, in welke vorm dan ook, te maken krijgen met Siemen Mulder 🙁

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  JohnK
3 maanden geleden

Belangrijke pot als je thuis wint sta je op 5 punten uit 6 en sta je in de middenmoot en dan ziet het alles er opeens heel anders uit

D
De Titanic....
Spangenaar
3 maanden geleden

Eens. Wel pijnlijk dat er transfersommen betaald blijken te zijn voor onze 2 grootste faalhazen…

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  De Titanic....
3 maanden geleden

Vooral omdat wij het allemaal al niet zagen zitten in deze spelers voordat ze gehaald werden. Het is dus niet eens verrassend dat ze tegenvallen.

D
De Titanic....
Spangenaar
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Klopt. Ik kan weliswaar niet voor ons allemaal spreken, maar ik begreep en begrijp nog steeds niet waarom deze spelers zijn aangetrokken…

Nico Pijpers
3 maanden geleden

Helemaal mee eens ?

D
Mari van Wijk
Spartaantje
3 maanden geleden

Kan iemand even tegen Auassar zeggen dat hij moet stoppen met het halen van die domme gele kaarten?

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  Mari van Wijk
3 maanden geleden

Beetje kwestie van reputatie zo langzamerhand – hij krijgt ze te vaak door eigen toedoen, maar ook onterecht

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Mari van Wijk
3 maanden geleden

Adil heeft helaas een naam onder scheidsrechters hij krijgt ze erg makkelijk…Vond de gele kaart van afgelopen zondag niet eens een overtreding

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  sparta vlaardingen
3 maanden geleden

Daarover gesproken, volgens mij heeft Beugelsdijk en ook Heylen niet één overtreding gemaakt (althans, waarvoor is gefloten)?

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Heylen had ook nog eens de beste verdedigende actie.

D
De Titanic....
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Gelukkig wel. Dat heb ik onze Benjamin nog niet zien doen…

Nico Pijpers
Je reactie op  Mari van Wijk
3 maanden geleden

Mari onkunde dan ga je krachten missen en dan ga zulke dingen doen
Hij kan het niet meer op brengen 90 minuten .
Geef Mijnans kans voor minuten te maken .

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Tegen Feyenoord kun je Auassar nog goed gebruiken. Mijnans zie ik met zijn snelheid liever tegen de mindere goden.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Mijnans lijkt me geen vervanger of stand-in voor Auassar. De enige speler die de plek van Auassar als mannetjesputter voor de defensie volwaardig kan overnemen is onze beste speler: Harroui. Maar Fraser heeft gisteren nog maar eens duidelijk aangegeven dat hij de specifieke kwaliteiten van Harroui op een andere positie harder nodig heeft. En ik denk dat Fraser dat heel goed ziet. Neem de wedstrijd van gisteren. Het is de aanvallende dribbel van rechtshalf Harroui waaruit we een penalty krijgen. Zo bezien forceert Harroui de gelijkmaker. Als controleur of als ‘zes’ komt Harroui nooit in die positie terecht om iets te forceren. En de overige middenvelders hebben m.i. niet dezelfde aanvallende kwaliteiten.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

+3

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Dat ik Mijnans er in zet wil nog niet zeggen dat hij de vervanger is van Auassar. Beetje creatiever denken, Vakkie.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Bij Jong Oranje speelt Harroui ook op 6 en komt wel degelijk in die positie die jij noemt terecht.
Scoorde zelfs nog een keer.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Tegen Jong Gibraltar toch? Dat is niet serieus te nemen.

In wedstrijden tegen serieuze tegenstanders komt een ‘zes’ niet of nauwelijks in de buurt van de zestienmeter van de tegenstander. Hooguit bij dode spelmomenten. Kijk naar de positie van Auassar nu. Die blijft hangen als aanspeelpunt achteruit en om een tegenaanval eruit te halen.

Harroui is vanaf het middenveld onze meest dreigende speler. Die wil je liefst elke aanval rondom of in de zestienmeter zien verschijnen. Dan moet ie linkshalf of rechtshalf spelen.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door vakkie20
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Volgens mij was het in een oefenwedstrijd.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Even opgezocht. Het was de 0-7 in een uitwedstrijd tegen een Jong WitRusland dat al de hele pot met tien man speelde. Dat valt denk ik onder dezelfde categorie van ‘niet serieus te nemen’.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Dan zijn we het dus helemaal eens, want ik vind Mijnans en Burger ook niet passen op de plek van Auassar. Harroui en Auassar vind ik de enige echte opties voor de ‘zes’ positie.

Mijn opmerking daarbij is dat Harroui van onze middenvelders aanvallend het meest kan forceren. Hij is momenteel wel wat beter of verder in zijn ontwikkeling dan Mijnans, Burger en Duarte. Heeft vorig seizoen ook veel assists en goals op zn naam staan. Ik zie hem daarom graag in een aanvallende rol opduiken tijdens een wedstrijd en dat wordt m niet als ie op ‘zes’ speelt. Blijft dus over om Auassar op ‘zes’ te zetten en dan moeten Smeets, Duarte, Mijnans en Burger het maar uitvechten voor de andere (twee) positie(s) naast Harroui.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door vakkie20
Nico Pijpers
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Rob deze jongen Auassar kan ons wel eens pingel gaan kosten hij kijk niet uit waar die een overtreding maakt .

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Juist wel, hij vangt op buiten het strafschopgebied.
En ik denk dat hij dat prima weet.
Hij is ook onverzettelijk. Daar spelen ze niet graag tegen.
Niet dat ik gerust ben op die vrije trappen tegen hoor, met zo een zwakke keeper op het doel.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Onkunde zou ik het niet noemen.
Hij was al nooit een van de snelste spelers en is daarom vaak net iets te laat.

Nico Pijpers
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Dan hij wordt ook een dagje ouder
Ruud en in de Eredivisie gaat dat mee tellen .

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  Mari van Wijk
3 maanden geleden

Dat was niet eens een overtreding. Dat kun je Auassar niet aanrekenen. Verder vind ik Auassar wekelijks een van de uitblinkers en de onbetwiste leider van dit Sparta.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  HansReitzema
3 maanden geleden

Was inderdaad geen overtreding en inderdaad, Auassar blinkt vaak uit en gaat voorop in de strijd.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Het was wel degelijk een overtreding en Adil accepteerde de gele kaart ook zonder morren.
Daarnaast maakte hij ook twee keer een onnodige overtreding net buiten de zestien.
Gelukkig mikte Berghuis beide keren te hoog want als die ballen iets lager waren geweest was van Leer kansloos geweest.
Je weet dat we een keeper hebben die niet uitblinkt bij standaardsituaties dus maak niet van die domme overtredingen.
Gelukkig is dat zijn enige zwakke punt en heeft hij wel degelijk toegevoegde waarde.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  HansReitzema
3 maanden geleden

Dat was natuurlijk wel een domme gele kaart.
En Auassar is met zijn ervaring zeker nuttig maar doordat hij het soms niet kan belopen pakt hij die kaarten.
Vond hem ook bij de 1-0 niet goed reageren toen Fortes werd uitgespeeld.
Wel zag ik nu dat doordat Harroui op het middenveld speelde Auassar wat ontlast werd doordat Appie vaak corrigeerde.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

In de zin van: ‘hij kon het niet belopen omdat de andere middenvelder naast hem niet goed was’?

D
Mari van Wijk
Spartaantje
3 maanden geleden

Zelfs van Hanegem vond het zuiver rood en heeft kritiek op de VAR (maar in Engeland is het nog erger……..)

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Mari van Wijk
3 maanden geleden

Toornstra gaf bij het zien van de beelden zelf ook aan dat hij goed was weggekomen met geel.

D
Hoofdpijn
Spartaantje
3 maanden geleden

Om het een keer positief te benaderen. Afgelopen 2 wedstrijden niet verloren. 2 punten gepakt tegen normaal gesproken de nr 3 en 4 van de eredivisie.

Als je de terugkijkt op de eerste 5 wedstrijden had een punt tegen Ajax mogelijk geweest en had je tot aan de rode kaart + pingel weinig te vrezen van Pec Zwolle.

Stel dat je daar ook 2 punten (Ajax/Zwolle) had gepakt hadden we gezegd: 4 uit 5 met zulke tegenstanders dat is knap.

Na gisteren staat het verdedigend wel aardig. Thy en Engels moeten nog wat afstemmen maar werken hard. Duarte viel over 90 min tegen maar heeft het vertrouwen van de trainer.

Nu komen de wedstrijden waar we moeten winnen en laten we dat zondag maar eens doen!

Nico Pijpers
Je reactie op  Hoofdpijn
3 maanden geleden

Maar die punten hebben we niet en die haal je ook niet meer in .
We moeten vanaf nu beter gaan draaien en punten gaan pakken
We moeten voor de winterstop ,
Boven de 16 staan .

D
Hoofdpijn
Spartaantje
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Dat lijkt me logisch. Om te beginnen as zondag

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hoofdpijn
3 maanden geleden

Ik kan nog wat positiever zijn.
Zowel tegen AZ als tegen Feyenoord krijgt Sparta in blessuretijd een hele grote mogelijkheid om de wedstrijd te winnen. (4 punten meer was dus mogelijk geweest)
Tegen Ajax en Vitesse verlies je door een paar enorme ketsers van onze doelman ( 2 punten meer was ook mogelijk geweest) en tegen Zwolle verlies je door blunders van de leiding, rood Pinto en marchanderen met geen tweede geel voor Zwollespeler. ( 3 punten meer was mogelijk geweest)
Dan hadden we met 11 punten gewoon in de top gestaan.

Duarte vond ik persoonlijk de beste man van het veld.

Maar aan de andere kant is misschien wel het voordeel van al het geklooi van met name Fortes en van Leer geweest dat Fraser aanvallender moest gaan spelen en dat toen bleek dat we gewoon een hele aardige selectie hebben.
Ook Duarte komt dan veel meer tot zijn recht.

Nico Pijpers
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ruud dromen zijn bedrog
Maar we houden vol Fraser kan met deze ploeg een goed elftal neer gaan zetten .
Moet die het wel beter gaan doen .

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Ik reageer zo op Hoofdpijn omdat achteraf praten geen zin heeft. Die punten die je had kunnen pakken heb je niet gepakt en dat er veel meer uit de selectie te halen valt is duidelijk.
Gisteren was het spannend maar vooral slecht doordat er twee trainers op de bank zaten die allebei hun spelers laf voetbal laten spelen.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Hahaha en toch een duimpje omlaag.
Hie verzint hij/zij het.
Jij hebt echt een hater hier.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Ik weet ook voor 99% zeker wie dat is.
Let op er komt er zo weer eentje.

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  Hoofdpijn
3 maanden geleden

Duarte viel over 90 minuten tegen en Duarte heeft het vertrouwen van de trainer. Hoe verzin je het?

D
Hoofdpijn
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Er is een zin weggevallen. Lang leve de mobiele telefoon. Ik vond dat Duarte tegenviel maar toch het vertrouwen van Fraser geniet. Komt dit omdat we niet beter hebben of dat het er niet uitkomt?