FC Ingolstadt 04 wil de komst van Jeffrey Chabot vandaag of morgen afronden, dit valt te lezen in het AD van vandaag. Chabot hoeft alleen nog medisch gekeurd te worden. Komt hij door die keuring heen, dan zal hij vandaag of morgen bij Ingolstadt tekenen.


1,2 tot 1,4 miljoen voor Chabot

Het was een interessant proces de afgelopen dagen. Groningen had interesse in Chabot. De Noordelingen wilden ruim 8 ton betalen. Ingolstadt ging daar overheen. FC Groningen zat op een gegeven moment op een bedrag rond de miljoen euro, maar Ingolstadt was bereidt verder te gaan. Groningen haakte af en uiteindelijk krijgt Sparta ‘enkele tonnen meer dan de miljoen die euro die FC Groningen voor hem over had’. Mede omdat Sparta niet per sé moest verkopen was het mogelijk om wat harder te onderhandelen. En Henk van Stee bleek in het geval van Chabot dit onderhandelingsspel zeer behoorlijk te kunnen spelen.

Sparta ontvangt dus een bedrag van ergens tussen de 1,2 en 1,4 miljoen euro voor Chabot. Over het transferbedrag van Floranus zijn de meningen verdeeld. Rijnmond meldde 250.000 euro, maar alle overige media hielden het op 500.000 euro. Dan heeft Sparta nog een klein bedrag gekregen voor Verrips (die vertrok naar Mechelen) en kon onze club iets meer dan 5 ton bijschrijven vanwege de transfer van Dumfries van Heerenveen naar PSV (waar Sparta een doorverkooppercentage van kreeg). Daarmee heeft onze club in de afgelopen maand al bijna 2,5 miljoen euro binnen geharkt aan transfersgelden, als Chabot door de medische keuring heen komt.

Een middenvelder en buitenkansjes

Natuurlijk is dit bedrag geen overbodige luxe. De inkomsten dalen immers met vele miljoenen ten opzichte van vorig seizoen. Toch heeft Sparta met dit bedrag de ruimte om de zo fel begeerde verdedigende middenvelder, met de nodige kwaliteiten en ervaring te halen. Ook blijft er dan nog wat geld op de plank liggen voor 1 of 2 ‘buitenkansjes’ als die zich voordoen. Henk van Stee heeft met Lars Veldwijk, Mohamed Rayhi, Tim Coremans, Dries Wuytens, Giliano Wijnaldum en Suently Alberto al behoorlijk gewinkeld en hij kan de komende weken dus nog gewoon zijn werk blijven doen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties