Julian Chabot zet zijn loopbaan vrijwel zeker voort bij FC Groningen, dit meldt RTV Rijnmond. De verdediger is in verregaande onderhandelingen over een contract bij de ploeg van trainer Danny Buijs.


Met geld Chabot op jacht naar een superknoert

Ook is er nog steeds interesse van een (nog onbekende -update 29-06, de Duitse club is FC Ingolstadt) club uit de Duitse 2. Bundesliga zich gemeld, maar Chabot zou er de voorkeur aan geven opnieuw uit te komen in de eredivisie. Sparta zou naar verluidt transferbedrag voor Chabot willen ontvangen van tussen de 8 ton en een miljoen euro’tjes en wil Sparta ook nog een doorverkooppercentage in de deal opnemen. De ene supporter zal dit prima vinden voor een speler die pas sinds januari 2018 in de basis staat. De andere supporter zal het te weinig vinden. Hoe dan ook kan Sparta met dit geld de jacht gaan openen op de zo fel begeerde verdedigende middenvelder, met de nodige kwaliteiten en ervaring. Of anders quoten we gewoon Henk van Stee even: “Ja, ik zoek nog wel wat. Een goede middenvelder. Maar dat moet wel een knoert zijn. Een superknoert. Anders hoef ik hem niet.”

Sparta speelde al in op vertrek Chabot

Chabot kwam afgelopen zomer over uit de jeugdopleiding van RasenballSport Leipzig. Onder Alex Pastoor blunderde Chabot is de eerste competitiewedstrijd, uit tegen VVV. Daarna kwam de Duitser niet veel meer aan spelen toe, maar onder Dick Advocaat bloeide Chabot op en groeide uit tot vaste waarde in de verdediging. Hij was de beste Spartaanse verdediger van de tweede seizoenshelft.

Sparta leek al ingespeeld op het vertrek van Chabot, want woensdag haalde het centrale verdediger Dries Wuytens van Heracles Almelo. Eerder verlengde Henk van Stee ook al het contract met Bart Vriends. Ook de nieuwelingen Suently Albert en Wijnaldum kunnen centraal achterin spelen. En dan hebben we nog de centrale verdediger, Xandro Schenk. Wie? Xandro Schenk. Over hem later natuurlijk nog meer, hij is nu onderwerp van gesprek tussen advocaten. Maar voor wie onder een mega-kei heeft gelegen: het komt er op neer dat hij van pappie niet naar Sparta mag, ondanks het interview hieronder van 21 juni 2018 – jazeker, de Schenk-soap duurt inmiddels alweer een week….

Update 29-6: RTV Noord meldt dat Chabot niet naar Groningen gaat.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties