Bryan Smeets tekent een tweejarig contract bij onze club. Afgelopen winterstop wilde Henk van Stee de 26-jarige Smeets al naar Het Kasteel halen. TOP Oss verlangde toen een dusdanig hoge transfersom, dat Sparta afhaakte. Ditmaal kon de overgang wel plaatsvinden.

Overigens heeft Sparta geen interesse in Luigi Bruins, zo heeft onze club laten weten aan de zaakwaarnemer van Bruins, die blijkbaar een balletje had opgeworpen bij Van Stee. Nou hadden wij ook helemaal het idee niet dat Sparta interesse had in Bruins, maar het is misschien wel een idee voor een nieuwe geruchtenmachine. “Het gerucht gaat dat Sparta heeft geen interesse heeft in…..”.

Afijn: Smeets dus. Die komt wel.


Sparta betaalt tegenwoordig (bescheiden) transfersommen

Na Laros Duarte, die dinsdag definitief werd overgenomen van PSV, is Smeets de tweede speler die deze week een contract ondertekende. Voor Duarte werd een transfersom betaald -volgens het Eindhovens Dagblad een ‘bescheiden’ transfersom. Het contract van Smeets bij Top Oss liep door tot en met de zomer van 2020. Of Smeets clausules in zijn contract had -bijvoorbeeld dat hij voor een gelimiteerde transfersom weg mocht naar een eredivisieclub- is niet bekend. Maar gezien zijn contractduur zal Sparta dus wel een (ongetwijfeld bescheiden) transfersom betaald hebben. Sparta had ook de afgelopen jaren geld om (bescheiden) transfersommen te betalen, maar deed dit niet. Inmiddels is onze club dus wel bereid om beperkte bedragen uit te geven aan spelers die Sparta graag wil hebben.


Hieronder het officiële bericht van www.sparta-rotterdam.nl

Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met Bryan Smeets. De 26-jarige middenvelder tekent, na het succesvol afronden van de medische keuring en laatste formaliteiten, voor twee seizoenen op Het Kasteel.

Smeets komt over van TOP Oss, waar hij een contract had tot de zomer van 2020.
Henk van Stee is gelukkig met het aantrekken van Smeets. ‘Bryan heeft in het verleden bewezen over veel kwaliteiten en een goede mentaliteit te beschikken. Met TOP Oss heeft hij een erg succesvol seizoen achter de rug, waarin hij een belangrijk aandeel had aan de goede prestaties. We zijn ervan overtuigd dat hij ook op het hoogste niveau van waarde kan zijn en zijn blij hem mee te kunnen nemen naar de Eredivisie.’

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties