Doos met boeken Wij Spartanen

AD-journalist en Sparta Podcastmaker Anton Slotboom heeft weer een boek over Sparta geschreven. Eerder kwamen Onze Glorie, Voor Niemand Bang en Kampioen op het Kasteel uit. Nu schrijft Anton een boek over ons zelf: Wij Spartanen.

Liefde voor het voetbal

Wat hebben Nico Dijkshoorn, Michel van Egmond, Sjoerd Mossou, Vincent Bijlo, Willem Vissers en Özcan Akyol met elkaar gemeen? Het antwoord is simpel: hun liefde voor het voetbal. Aan de hand van hun verhalen en het verhaal van de club waar hij zelf aan is verslingerd gaat de Rotterdamse journalist Anton Slotboom in het boek Wij, Spartanen op zoek naar het hoe en waarom van het wonderlijke fenomeen clubliefde.

Clubliefde

Toen de stadions vorig jaar in coronatijd sloten raakte Slotboom, Sparta-aanhanger in hart en ziel, meer en meer gefascineerd door het fenomeen clubliefde. Opeens mochten supporters er niet meer bij zijn. Maar wat misten zij dan? En wat was hun liefde voor clubs en de sport dan opeens nog waard? Was het eigenlijk wel gezond dat zij met z’n allen zo opgaan in een spelletje waar ze helemaal geen invloed op hebben? Anton besloot op onderzoek uit te gaan met als centrale vraag: Wat bezielt de voetbalfan? Wij, Spartanen is een verslag van de zoektocht naar de antwoorden.  

Wil je bij de presentatie van Wij Spartanen zijn?

En tipje van de sluier:
De inhoud van de presentatie van het boek Wij, Spartanen en de live-editie van de Sparta-podcast in de theaterzaal van de Rotterdamse boekhandel Donner op de Coolsingel, morgen 17-19 uur. Laatste stoelen zijn nu nog te reserveren op de site van de boekhandel:
# De Grote Sparta-quiz
# De directeur spreekt
# Een primeur onthuld
# Win een gesigneerd wedstrijdshirt
# Vuurdoop boek Wij, Spartanen
# Beroemde (en beruchte) clubheld ontvangt eerste exemplaar
# De technische baas over het Sparta van nu
# Een oud-speler die nu nog op Het Kasteel actief is
# Bezoek van een levende legende

Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties