Al jaren ben je fervent voetbalfan. En niet zomaar één, je bent een trouwe aanhanger van de Rotterdamse club Sparta. Geen wedstrijd gaat aan je voorbij en als het even kan woon je ze allemaal bij in het stadion. Alleen als het echt niet anders kan, volg je de wedstrijd vanaf de bank.

Je liefde voor Sparta is niet alleen terug te zien in het aantal wedstrijdbezoeken gedurende het jaar. Thuis heb je je eigen honk ingericht waar de liefde voor je club overal in te herkennen is. Allereerst in de verzameling teamfoto’s en Spartasjaals die aan de muren prijken. Je hebt zelfs in de loop van de jaren een paar gedragen voetbalshirts met handtekening weten te bemachtigen. Keurig ingelijst hangen ze aan de muur, en regelmatig kijk je er met trots naar.

Een hoogglans en extra bescherming met epoxy giethars

Je voetbalhonk is niet alleen een plek waar je de voetbalwedstrijden op tv aanzet, je hangt er graag met vrienden aan de zelfgemaakte bar, waar je al je ziel en zaligheid in gestopt hebt. En hoewel het er een beetje bij hoort, zie je steeds meer slijtplekken en krassen op het oppervlak van de bar. Wil je dat tegengaan, dan kun je dat eenvoudig oplossen met epoxy giethars. Dit is een vloeistof die je over een vlak oppervlak uitgiet en die na een tijdje wachten uithardt. Zorg voor opstaande randen langs de bar en giet de hars over het oppervlak uit. Door het gelijkmatig uit te spreiden, krijg je een heel strak geheel met een mooie hoogglans. Moeten je vrienden en jij wel even een tijdje wachten, voor je weer met je biertje kunt aanschuiven. Maar nadat het is uitgehard, zul je lang plezier hebben van je eigen honk.

Ook de vloer van je voetbalhonk beschermen?

Naast de bar staat een voetbaltafel waar je geregeld gebruik van maakt. En zoals dat met fanatieke voetbalaanhangers gaat, gaat het er rond de voetbaltafel stevig aan toe. Zowel jij als je vrienden geven zich niet graag gewonnen, waardoor de spanning tijdens het spel hoog oploopt. Dat is dan ook te zien aan de krassen in de vloer die door het geschuif van de voetbaltafel ontstaan. Je kunt dan proberen de fanatiekeling in jezelf te sussen tijdens het spel, maar dat is onbegonnen werk. Een andere optie is om de vloer te beschermen door een vloercoating aan te brengen over de vloer. Met deze toplaag hoef je niet bang te zijn voor nog meer krassen tijdens een potje tafelvoetbal of doordat je opspringt, omdat Sparta zojuist heeft gescoord. Bekijk welke vloercoating geschikt is en wat de vloercoating prijs is wanneer je overweegt die aan te brengen. Voor houten of gietvloeren zijn verschillende mogelijkheden, dus bekijk goed op welke manier je jouw vloer beschermt. Want uiteindelijk wil je je niet in hoeven houden op het moment dat je een spannende wedstrijd gaat kijken of een potje tafelvoetbal speekt. Misschien ook fijn voor de anderen in huis of voor de buren, is om te overwegen geluidsisolatie aan te brengen in de wanden, zodat ook zij beschermd zijn tegen de fanatieke uitlatingen die tijdens de wedstrijden worden gedaan.

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner