Dalmau kwam vandaag met de trein naar Rotterdam. De romantiek deed denken aan de dagen van Ayodele Adeleye. Toen het ‘scheermes van Lagos’ speler van Sparta 1 werd, wilde hij nog steeds zijn oud-teamgenoten van Jong Sparta zien spelen. Maar auto reed hij niet en één of andere Spartaanse B-trainer (geen flauw idee meer wie dat was…..) had tegen hem gezegd dat hij niet mocht plaatsnemen in de spelersbus, waarmee Jong Sparta die dag naar Amsterdam afreisde. Het was de tijd dat tweede elftallen nog niet in de eerste divisie speelden. En dus pakte Adeleye op een koude maandagavond in een land dat hij maar net begon te leren kennen eenzaam de trein naar ‘De Toekomst’. Daar verloren zijn oud-ploeggenoten van Jong Sparta van het tweede elftal van Ajax. De spijkerharde verdediger stond er verlegen naar te kijken, tussen wat jonge Sparta supporters in. Hij vertelde dat hij graag had mee gedaan. Om vervolgens na de wedstrijd alleen de trein terug te pakken naar Schiedam, waar hij op dat moment woonde.

Dalmau blijft niet lang treinen. Hij krijgt op korte termijn een auto van de club en mogelijk verhuisd hij al snel naar Rotterdam. Jammer. Graag hadden we hem gezien als iemand die wars is van door clubs geleverde leaseauto’s, maar prachtig kan verhalen over zijn verre treinreizen. Als er een beeldscherm aangaat, dan kiest Adrián niet voor Netflix, maar voor ‘Rail Away’. Helaas. Het mag niet zo zijn. Dan maar scoren als een tierelier. Worden we ook blij van.

Uit het interview dat Rijnmond met Dalmau had blijkt dat voor de winterstop meerdere clubs interesse in hem hadden. Maar hij koos voor Fraser, dankzij het belletje van onze trainert. Toch beter dan appen of Social Media. We zien voor ons de oude bakelieten telefoon in huize Fraser. De trainer begint tegenover Dalmau weemoedig over de droom nog eens een reis te maken met de Transsiberië Express. Dalmau is verkocht. Het transferwerk gedaan alsof 5-3-2, geld en technisch directeuren er niet toe doen.

“Bij Sparta werd ik gebeld door trainer Henk Fraser. Het gesprek met hem was zo goed dat ik voor Sparta koos. Hij sprak veel vertrouwen in me uit.”

Zoals bekend tekende de Spaanse aanvaller uiteindelijk een contract tot het einde van dit seizoen met een eenzijdige optie die Sparta kan lichten, voor nog één jaar. Hieronder het interview dat Rijnmond vandaag had met Dalmau.

Gisteren gaf Dalmau al een interview aan de officiële Sparta website, waarbij Dalmau ook al aan gaf dat het gesprek met Fraser ook de doorslag gaf. Dat interview vind je hieronder.

Abonneer
Abonneren op
35 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties