Sparta’s begroting gaat terug van 11 naar 6 miljoen euro. In een interview dat Manfred Laros aan RTV Rijnmond gaf werd dit nieuws door hem wereldkundig gemaakt. Laros gaf ook aan dat er op bestuurlijk niveau geen consequenties worden verbonden aan de degradatie omdat als dit wel zou gebeuren Sparta stuurloos zou worden. En dat is nu net hetgeen wat in deze cruciale fase erg slecht voor de club zou zijn.

De grootste bezuiniging die Sparta zal gaan doorvoeren is die van de speler salarissen. Omdat Sparta zich volgens Laros nog steeds bevind in een rijtje clubs die aan stuivertje wisselen tussen ere- en eerste divisie doet, zijn veel afgesloten contracten ook daar op ingestoken.

Komende periode zullen er gesprekken plaats vinden met hoofdsponsor Centric. Deze sponsor had de intentie om met Sparta door te gaan op eredivisieniveau maar er zal met deze sponsor, ondanks de degradatie, een gesprek gevoerd gaan worden. Wat we daar uit mogen concluderen is zeer onzeker. Centric was eerder sponsor van De Graafschap en stopte na de degradatie van die club ook direct met het hoofdsponsorschap. We begrijpen dat exposure nogal een dingetje is, maar het voelt altijd wrang aan als je in de steek gelaten wordt door een grote geldschieter. Maar goed, dat zijn dan ook commerciële bedrijven die zaken vaak anders zien dan de supporter die er “In voor- of tegenspoed” voor je is.

De stadionplannen die vorige week nog door Kasteeleigenaar Hans van Heelsbergen werden geuit, gaan voorlopig de ijskast in. Alle gelden gaan naar de spelersgroep die weer volwaardig moet worden om mee te gaan doen om de strijd voor promotie.

Sparta speelt komend seizoen op kunstgras, maar gaat volgens Laros met de achterban in conclaaf of dit voorgezet moet worden. Het kunstgras heeft volgens hem voor- en nadelen. In het interview worden door Laros eigenlijk alleen de al bekende voordelen genoemd: Kunstgras is goedkoper en leidt tot lagere exploitatiekosten waardoor deze besparing ten goede kan komen van het spelersmateriaal. Wie de achterban is, wordt in het interview niet erg duidelijk. Zijn dat de supporters, sponsors of misschien wel de redactie van ITWM 🙂

Laros geeft verder, zoals hij dat eerder heeft gedaan, aan dat er fouten door het bestuur zijn gemaakt. Met name het goedkeuren van de dubbele pet van Pastoor is achteraf geen goede keuze geweest en men rekent dat zich zelf aan.

Door de degradatie zal de exploitatie onder druk komen te staan, maar niemand hoeft bang te zijn dat dit zal leiden tot financiële problemen die het voortbestaan van de club in gevaar zullen brengen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties