scheidsrechtersfluit

Een groter verschil kan er niet zijn. Joey Kooij, de ideale prietfluiter, die voor elke mannelijk duel zijn fluit gebruikte en zodoende een stempel wist te drukken op FC Utrecht – Sparta en……. Bas Nijhuis. De man die regelmatig aanschuift bij Vandaag Inside om daar de laatste nieuwtjes te vertellen over zijn aanstaande huwelijk, maar die vooral bekend is van zijn no-nonsense fluiten.

Bas dult geen commentaar

Het is niet dat Bas Nijhuis helemaal wars is van rode of gele kaarten, van commentaar op zijn manier van leiding geven houdt hij niet. Een beetje de rugby-way. Vraag maar even na aan een Spaanse coach in Sittard.
Maar doorspelen, niet voor elke wissewasje fluiten, dat ligt Bas wel. En dat is precies wat een groot deel van het publiek op de tribune ook wenst. Zij willen voetbal zien en betalen niet voor de individuele Higler-, van Boekel- of Joey Kooij-show.

Engelse fluitstijl

Uiteraard zijn er puristen die vinden dat elke vorm van mannelijk voetbal afgeschaft moet worden, maar het merendeel van het voetbalpubliek houdt van strijders en krijgers. De Auassars, Vriendsen en Beugelsdijken van deze wereld zouden het een stuk makkelijker hebben als alle scheidsrechters een wat meer Engelse fluitstijl, zoals Nijhuis dat doet, er op nahouden.

Zondag is het dus zover. Dan komt Bas Nijhuis naar Kralingen om de derby Excelsior – Sparta in goede banen te leiden. Hij zal worden bijgestaan door de heren Van de Ven en Westhof. De vierde official is het heerschap Eijgelsheim. De VAR in de Zeisterbossen luistert naar de naam Stan Teuben, hij wordt geassisteerd door AVAR De Vries. Laat het maar een heerlijk voetbalgevecht op het scherpst van de snede worden. Dat verdient zo’n derby!

Abonneer
Abonneren op
71 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties