Sparta heeft aanstaande vrijdag 1 speler die zeker niet mee zal spelen; dat is Ragnar Ache. De spits is al langere tijd geblesseerd. Adil Auassar hoopt het duel met Volendam te halen, maar hij is nog steeds niet volledig hersteld van zijn enkelblessure en de kans is groot dat hij niet in de basis zal kunnen starten.

Auassar is 31 jaar en zo’n ervaren speler zou Fräser graag opstellen. Bovendien kan Auassar zowel op het middenveld als achterin uit de voeten en daarmee ziet Fräser in hem de ideale speler om in het 5-3-2 (of zoals sommige trainers dan uit PR-technische overwegingen roepen: het 3-5-2 systeem) uit de voeten te kunnen. Maar wat als Auassar vrijdag opnieuw niet kan spelen? Kiest Fräser dan voor het 5-3-2 systeem met Martis (of Alberto) achterin, of wordt dan toch omgeschakeld naar een 4-3-3 systeem?

Verder moet Fräser voorin keuzes maken. Alhaft viel tegen FC Twente tegen, de kans lijkt niet groot dat hij tegen Volendam opnieuw in de basis mag starten. Concurrenten als Verhaar, Duplan en Dervisoglu staan immers te trappelen. De kans lijkt groot dat Dervisoglu na zijn uitstekende invalbeurt in Enschede ditmaal in de basis zal starten.


Kortsmit met injecties krijgt voorkeur boven fitte Coremans

Roy Kortsmit is nog steeds niet volledig hersteld van zijn blessure. De doelman is vanwege gekneusde ribben nog niet helemaal de oude.
“Vanwege die gekneusde ribben speel ik steeds met injecties”, aldus Kortsmit vandaag in het AD. “Dan gaat het wel. Alleen is het prettiger als je helemaal van de klachten af bent. De komende weken zal het steeds beter gaan. En dat is fijn. We kijken allemaal uit naar een mooi seizoen. Vrijdag tegen FC Volendam moeten we daartoe de eerste stap zetten. En met de steun van onze supporters moet dat lukken.”

Uiteraard heeft Kortsmit met bovenstaande 2 laatste zinnen helemaal gelijk. Toch is het opmerkelijk dat een geblesseerde Kortsmit de voorkeur krijgt boven Michael Fabrie en Tim Coremans. Fabrie is natuurlijk een jonge, onervaren keeper waarvan de technische staf het misschien niet aandurft hem in de Grolsch Veste en op Het Kasteel bij de start van de competitie voor de leeuwen te werpen. Maar dat Kortsmit met gekneusde ribben en spelend met injecties de voorkeur krijgt boven de afgelopen juni gehaalde ervaren keeper Coremans, is toch wel een teken dat Coremans tot nu toe weinig indruk heeft gemaakt op de technische staf.


Vrijdagochtend een voorbeschouwing

Sparta – Volendam begint vrijdag 24 augustus 2018 om 20:00 uur. Vrijdagochtend pletteren we op deze site een voorbeschouwing neer. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Van de Graaf. Hoekstra en Vandeursen vlaggen. Vierde official is het heerschap Vos. Losse kaartjes zijn te koop via
www.spartakaartje.nl en via deze website kan je uiteraard ook een seizoenkaart aanschaffen (als je die nog niet hebt).

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties