Sparta roerde zich op de transfermarkt deze week. Eerst werd Verschueren binnengehaald en later kwam De Kamps. Na de eerdere komst van Namli en Dalmau zou Sparta toch zeker op papier sterker moet zijn dan voor de winterstop. Maar het moet uiteindelijk toch op het veld gebeuren natuurlijk, te beginnen vandaag tegen Utrecht. De zoveelste finale, zeker gezien de winst van PEC eerder dit weekend.

Sparta startte met nieuweling De Kamps in de basis. Verder viel op dat de Vergisgriek niet eens op de bank plaats mochtnemen. Sparta speelde in het beproefde 5-3-2, wat ons al zoveel succes heeft gebracht. Met de dynamische Meijers en Van Crooij als wing-backs zou Utrecht het vuur aan de schenen gelegd worden.

Tenminste, dat was de bedoeling. In de praktijk begon Sparta zeer slap. Utrecht kwam er via de rechterkant tot twee maal toe zeer gevaarlijk door maar Sparta leek daar niet op te kunnen anticiperen. Sterker nog, dom balverlies op het middenveld leverde de zoveelste gevaarlijke situatie op en ditmaal was het wel raak. 0-1. Het leek erop dat Sparta daarna wat beter ging voetballen maar eigenlijk was het vooral Utrecht wat de teugels liet vieren. Sparta had een optisch overwicht. Maar daar bleef het ook wel bij, want gevaarlijk werden we nauwelijks.

Wissels werden er in de rust niet nodig geacht en Sparta begon de tweede helft net zo dramatisch als de eerste helft. Al snel scoorde ex-Spartaan Mahi de 0-2 en toen vond Utrecht het helemaal wel best. Sparta wilde wel maar kon niet. Pinto en Smeets losten Meijers en Mijnans af. Beter werd het er niet van. Sterker nog, in de 75e minuut ging de wedstrijd definitief in het slot, 0-3. Verder maken we er geen woorden aan vuil.

Sparta begon in Leeuwarden aardig na de winterstop maar dit was weer bagger. Natuurlijk, Utrecht is geen Cambuur, maar om er nou zo af te gaan? Is er dan helemaal geen hoop? De rasoptimist kan wat hoop vestigen uit het goede spel van Namli en zal ook (bij vlagen) zien dat De Kamps best wel kan voetballen. Verschueren komt er nog bij en Okoye komt natuurlijk nog terug. De raspessiment? Die zal betogen dat we geen kans creëren en de goals veel te makkelijk weggeven. ITWM onthoudt zich van stemming.

Abonneer
Abonneren op
380 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties