Het is officieel: Ahannach wordt door Sparta voor de rest van dit seizoen gehuurd van Premier League club Brighton & Hove Albion FC. Hij mag meedoen tegen Excelsior. Zaterdagmiddag plaatsen we op deze site een voorbeschouwing op Sparta-Excelsior.

Afgelopen dinsdag was er al een akkoord tussen Sparta, de Engelse club en Ahannach. De spelers, die in het verleden meestal als vleugelaanvaller speelde, zat op de Tonny van Ede tribune tijdens Sparta – Vitesse en werd na die wedstrijd zelfs al medisch gekeurd. Maar fiscalisten van zijn club Brighton & Hove Albion moesten de 22-jarige aanvaller nog ‘vrijgeven’.

De hoop van onze club was dat de speler afgelopen woensdag al kon meetrainen, maar dat lukte niet. Hij moest voor vandaag 12.00 uur zijn ingeschreven door onze club om zondag te kunnen debuteren tegen Excelsior. Dat lukte wel.

Ahannach verruilde afgelopen zomer Almere City FC voor Brighton, waar hij vooral wedstrijden speelde bij de beloftenploeg. De Premier League-club geeft hem de gelegenheid om op Eredivisie-niveau ervaring op te doen, zodat hij sterker kan terugkeren in Engeland.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties