‘Advocaat grijpt opnieuw in bij Sparta: door Pastoor gehaald duo niet meer nodig’

Dick Advocaat is volgens het Algemeen Dagblad van plan om de bezem nogmaals door de Sparta-selectie te halen. Nicholas Marfelt en Franck Bambock spelen pas sinds afgelopen zomer op Het Kasteel, maar staan op het punt om snel afscheid te nemen van de Rotterdammers.

Het tweetal werd afgelopen zomer naar Spangen gehaald door de inmiddels ontslagen Alex Pastoor. De 23-jarige Marfelt, een Deense linksback, haalde tot zes keer toe de basisopstelling, maar is zijn plek inmiddels kwijtgeraakt aan Sherel Floranus. Bambock kwam afgelopen zomer transfervrij over van het Spaanse Huesca en bracht het grootste deel van zijn tijd voor bij Jong Sparta. Zijn inbreng in de hoofdmacht is tot nu toe beperkt gebleven tot dertien minuten.

Bron: Voetbalprimeur


Beetje speculeren

Het is wel allemaal speculatief, wat het AD meldt, let op de woorden ‘waarschijnlijk’, ‘aannemelijk’ en ‘mogelijk’, we quoten uit het AD:

“De nieuwe wind betekent daarentegen onherroepelijk ook het afscheid van sommigen. Waarschijnlijk veel krachten die afgelopen zomer naar Het Kasteel werden gehaald, maar die nog steeds niemand kent. In Rotterdam-West, laat staan daarbuiten. Neem Micholas Marfelt, de Deen.”

En ook uit het AD:

“Volas leverde zijn contract al in. George Dobson besloot dat kort na de jaarwisseling te doen en het is aannemelijk dat anderen de huur van hun eenpersoonsflat eveneens snel kunnen opzeggen. Naast Marfelt mogelijk ook Bambock.”


Duarte

Hoe dan ook. Marfelt wordt vooralsnog tot het einde van dit seizoen gehuurd. Bambock zijn contract loopt ook tot het einde van dit seizoen. We zullen zien hoe het gaat lopen. Het AD weet ook nog te melden: “Dat Duarte onder Advocaat zal blijven spelen, lijdt amper twijfel. Dat zie je aan de manier waarop de coach Sparta’s raspaard benadert. Tikje op de schouder hier, complimentje daar, goedkeurende oogopslag.”

Wij denken van ITWM denken ook dat Duarte zal blijven spelen. Dick is namelijk niet gek. Hij ziet ook wel dat Duarte meer talent heeft dan de rest. Welke oogopslag Dick verder ook heeft.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties