publiek

Sparta oefent zondag tegen Feyenoord. In de Kuip. Sparta supporters zijn niet welkom, maar 7.000 supporters van de club uit Zuid mogen wel naar het stadion toe. Families en jeugd tot 18 jaar oud mogen gewoon naast elkaar plaats nemen. Hiermee volgt Feyenoord de landelijke richtlijnen van het RIVM.

Wij van ITWM zijn geen wetenschappers en willen het liefst alles bij het voetbal houden. Discussies in onze topics die over voetbalzaken gaan vrijwaren we dan zoveel mogelijk van Coronazaken door waar mogelijk is hierop te modereren.

Maar nu speelt Sparta dus een wedstrijdvoor 7.000 mensen in de Corona-brandhaard van Nederland (lees: Rotterdam) en worden er morgen door onze regering mogelijk nieuwe maatregelen afgekondigd.

Is het dan verstandig om een oefenwedstrijd door te laten gaan terwijl vandaag in de drukke winkelgebieden van het centrum, Alexandrium en Zuidplein er een mondkapjesplicht geldt? Bij Ajax werd een oefenduel voor publiek alsnog geannuleerd vanwege alle onzekerheden. Zoals gezegd weten wij ook niet wat slim, kansrijk en goed is om te doen in deze tijd. Ieder lijkt een andere mening er op na te houden. De mening van de supporter geldt natuurlijk altijd, ook al mogen wij, Spartanen niet naar deze wedstrijd toe, onze spelers en staf zijn er straks natuurlijk wel.

Dan blijft er nog een ander dingetje over: Is het wel goed dat we dergelijke wedstrijden spelen? Een derby hoort toch op het scherpst van de snede gespeeld te worden? Net zoals een klassieker dat in zich heeft, niemand verzint het om een Feyenoord-Ajax als oefenwedstrijdje in te plannen… Hierin is de mening van de redactie dus wel duidelijk: Deze wedstrijd heeft een groot surrogaatgehalte in zich, kap daar nou eens mee. Wellicht hebben jullie je mening al gegeven over deze “nep-match”, maar we horen ‘m graag nog een keertje. Het kan zo maar zijn dat we door de coronacrisis dit soort wedstrijden meer gaan zien….

Bron: Rijnmond

(foto ITWM: De supporters die er niet bij zullen zijn)

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties