Sparta - PSV affiche

Met z’n allen!
Vorig weekend werd er gevoetbald in de Eredivisie, alleen Sparta en Fortuna deden hier niet aan mee. Er stond een belangrijke pot op het programma, maar storm Eunice gooide roet in het eten. We konden rustig achterover leunen en hopen dat de concurrentie punten zou laten liggen. Dat gebeurde deels. Waar sommigen (PEC in de blessuretijd) nog een puntje wisten te pakken, verloren er ook een aantal. Hierdoor is de uitgestelde pot, waarvan de officiële inhaaldatum nog onbekend is, nog belangrijker geworden om een stap in goede richting te zetten.

Over naar de orde van de dag. Vandaag staat er weer een wedstrijd op het programma. De zon schijnt, de storm is gaan liggen en volle stadions zijn weer toegestaan. Een gelijkwaardige tegenstander hebben we daarentegen niet, maar dat mag de pret niet drukken. De twaalfde man kan Sparta wellicht naar één punt of drie punten supporten. Makkelijk wordt het hoogstwaarschijnlijk niet, onmogelijk is het nooit. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt op Spangen op een hopelijk bruisend Kasteel. Twee weken geleden mochten de spelers al even inkomen met de support van een derde van de capaciteit, vandaag zijn we met meer en gaan we met z’n allen volledig achter onze ploeg staan!

Historie
Sparta speelde in haar historie maar liefst 127 duels tegen PSV. Daarvan won PSV er 74 (58,3%) en ging Sparta er 26 keer met de winst vandoor (20,5%). 27 (21,3%) duels eindigden in een gelijkspel. De statistieken liggen dan ook niet in ons voordeel, maar dat was wellicht al bekend voor deze statistieken.

Arbitrage
De zondagmiddag topper Sparta – PSV wordt gefloten door Manschot. Hij wordt hierbij geassisteerd door Kleinjan en Brondijk. Vierde official luistert naar de naam Cantineau. In Zeist mag Blom zichzelf VAR van deze wedstrijd noemen en AVAR is van Marrewijk.

PSV
De club uit Eindhoven doet ieder seizoen mee om de bovenste plekken. Ze strijden ook dit seizoen nog steeds mee om het kampioenschap, al moeten ze daarvoor wel een achterstand van 5 punten goedmaken met koploper Ajax. PSV zal er dan ook op gebrand zijn alles te winnen, in de hoop dat Ajax ergens punten laat liggen. Daarnaast voelen ze ook de hete adem van de club van zuid in hun nek, waardoor ze extra gebrand zullen zijn. Het verschil tussen PSV en Feyenoord is nu 1 punt. Feyenoord trapt om 12:15 uur af tegen AZ, een lastige pot. PSV zal dus voorafgaand aan de wedstrijd weten wat ze te doen staat.

Bij PSV is Philip Mwene nog niet helemaal fit en de wedstrijd van vandaag komt waarschijnlijk te vroeg voor hem. Daarnaast ontbreken ook Cody Gakpo, Armando Obispo, Maxime Delange, Marco van Ginkel en de langdurig geblesseerden Maxi Romero, André Ramalho en Ryan Thomas.

Vermoedelijke opstelling
Drommel – Mauro Jr – Teze – Boscagli – Max – Gutiérrez – Sangaré – Doan – Götze – Madueke – Zahavi


Sparta

Sparta bevindt zich op dit moment nog steeds op plek 17 op de ranglijst. PEC verloor gister met 2-0 van Heracles. De verschillen met de concurrentie zijn klein en we houden hoop. Twee weken geleden wist onze club de belangrijke 3 punten binnen te halen tegen concurrent Willem II. De net zo belangrijke uitslag van Fortuna – Sparta laat nog even op zich wachten.

Verder werd deze week bekend dat de opvolger van Fraser bekend is, namelijk Maurice Steijn. Hij zal, ongeacht of Sparta in de Eredivisie blijft, volgend jaar hoofdtrainer worden van onze club. Fraser geeft in Rijnmond aan dat het een ervaren trainer is en een goede keuze voor Sparta. Verder kwamen in het interview met Rijnmond ook de blessures aan bod. Duidelijk werd dat er een aantal pijntjes waren, maar geen noemenswaardige blessures.

Vermoedelijke opstelling
Okoye – Abels – Vriends – Auassar – Durmisi – Namli – Verschueren – Mijnans – De Kamps – Dalmau – Thy. 

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner