Sparta supporters in uitvak ADO

Gisteren werd uit de statistieken duidelijk dat het al sinds 1973 niet meer was voorgekomen dat Sparta drie keer op rij een uitwedstrijd wist te winnen.

Echter in dat seizoen won Sparta maar liefst 5 uitwedstrijden achter elkaar, een clubrecord !

Hoe zag die reeks er uit?

  • 05-11-1972 FC Groningen            1-4
  • 26-11-1972 Telstar                      0-1
  • 17-12-1972 FC Twente                 0-1
  • 20-01-1973 Excelsior                   0-4
  • 04-02-1973 FC Utrecht                 1-5

En tussendoor werd ook ‘even’ vrolijk gewonnen van op dat moment 2 maal Europacup I winnaar Ajax (3-1 op een met 31.000 toeschouwers stijf en stijf uitverkocht Kasteel).

Sparta eindigde dat seizoen op de 4e plaats in de Eredivisie.

Op 24 januari as. staat de wedstrijd uit bij FC Utrecht op het programma, geen eenvoudige tegenstander maar de Domstedelingen draaien een matig seizoen dus biedt kansen om op 4 uitoverwinningen op een rij te komen. Twee weken later gaat Sparta op bezoek bij laagvlieger ADO Den Haag en de week erop naar Venlo. Het zou in dit corona seizoen waar de wedstrijden zonder publiek moeten worden gespeeld, tot de mogelijkheden behoren dat de huidige sterke Sparta selectie het genoemde clubrecord kan evenaren of zelfs nog scherper te stellen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
21 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Jan marchena
Spartaantje
1 dag geleden

Hoeveel supporters heeft Sparta nog?
31.000 uitverkocht destijds, dat zijn grote aantallen.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Jan marchena
14 uren geleden

Supporter zijn is ergens bij willen horen je hebt de die hard supporters die in goede maar ook in slechte tijden erzijn maar ook supporters die het leuk vinden om een uitje te hebben om de 2 weken en naar het stadion gaan met vrienden. De potentie van sparta is echt behoorlijk ik durf te stellen bij een goed stadion met alle horeca voorzieningen en niet het kasteel ( sorry mensen) als je linkerrij eredivisie speelt durf ik wel op 20.000-25.000 mensen te stellen die graag sparta willen zien spelen

D
Buffalo Bill
Spartaantje
1 dag geleden

TROTS OP ONS PLOEGJE

Laatste wijziging 1 dag geleden door Buffalo Bill
eemvanb
Spartaantje
1 dag geleden

Het fysieke aspect is zo,n belangrijk onderdeel. Jaren lang hadden we veel te veel ideale schoonzoons in de selectie. Nu hebben we er een aantal waarvoor de tegenstander liever een straatje omgaat. Die kop van Heylen zou in menig RTL 7 misdaadfilm niet misstaan. Begin 70-er jaren stond Sparta bekend om het fysieke spel. Schop Poten Armen en Ribben Tot Appelmoes was toen de bekende betekenis. Verder is het voetballend ook heel behoorlijk. Op naar een vaste middenmootpositie en verdere groei.

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
1 dag geleden

Utrecht uit is another cookie maar als onze verdedigers zo vol overgave alles weer weten te geven dan zie ik toch kansen om daar puntjes te pakken.
Eerst PSV even een oorwassing geven.

sparta_amersfoort
Spartaantje
2 dagen geleden

Ik was erbij destijds uit bij Fc Utrecht. Was wat mistig in de Oude Galgenwaard waar Sparta de Utrechters helemaal zoek speelden. Gaan we volgende week op herhaling? Was inderdaad een prachtig seizoen met 11 overwinningen op rij uit en thuis. Grepen net naast de prijzen omdat we in de laatste thuiswedstrijd van Fc Twente verloren.

eemvanb
Spartaantje
Je reactie op  sparta_amersfoort
1 dag geleden

Met de familie met de trein naar Utrecht. Toen kaartjes gekocht bij de lokale sigarenboer. Toen echt een memorabele pot voetbal gezien met een briljante Willie Kreuz. Jeugdsentiment.

Laatste wijziging 1 dag geleden door eemvanb
D
Ron Essen
Spangenaar
2 dagen geleden

Man man man dat was een geweldig seizoen. Die wedstrijd tegen ajax was geweldig. Op een handje vol na scandeerden 32.000 man Sparta. Sparta overklaste het grote ajax volledig.
Ben nu ook heel erg blij met de resultaten.

eemvanb
Spartaantje
Je reactie op  Ron Essen
1 dag geleden

Ene Johan Cruyff vond het nooit zo prettig om tegen Gerrie ter Horst te spelen. Echt een angstgegner voor Johan.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
2 dagen geleden

Ik was er ook bij, nog even de doelpuntenmakers opgezocht, Hans Venneker, Willi Kreuz en Charly Bosveld en Pim in het doel.

En Ajax in haar glorie jaren. Dat waren wel wedstrijden hoor, qua fysiek komt de huidige ploeg daar nu wel in de buurt van. Kwaliteit is een ander verhaal.

Laatste wijziging 2 dagen geleden door Wolf
D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Wolf
14 uren geleden

ik ook nostalgie nu

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  Wolf
1 dag geleden

Mijn vader had het destijds ook altijd over bekerfinale tegen Ajax; ik geloof ’71. 1x gelijk en daarna (over 1 wedstrijd; ging toen zo) in Amsterdam, waar ajax met pijn en moeite met 1 doelpunt won. Toen waren we megagoed. Voor het geld ging sparta akkoord met wedstrijd in Adam

Daar zie je dat we toen wel afhaakte; ons stadion was niet aantrekkelijk genoeg om altijd 30.000 of 25.000 man te trekken. Die waardeloze tribune, mijlenver van het veld, heeft ons echt heel veel problemen bezorgd.

Ik haatte die tribune daarom. Stond nog liever in regen op Kasteel dan dat ik – gratis, bij harde regen kon dat soms – doorliep naar Schietribune …..

Stomste besluit ooit in onze clubhistorie – de bouw van die ongezellige tribune met 2 ringen destijd. Als die goed en gezellig had geweest, hadden we dat kolere Zuid elk seizioen in de nek gezeten..tot de dag van vandaag..

Je merkt het volgens mij dit seizoen zelfs. Zonder thuisvoordeel van tegenstander doen we het beter op Zuid en bij FC Enschede. Heeft niet alleen met kwaliteit selectie en trainer te maken..

Ons thuisvoordeel; daar zit toch een rem op vanwege de 11.000. Vroeg of laat gaan we toch weer zwoegen in het rechterrijtje omdat we simpelweg geen stadioncap hebben van 20/25.000….Denk ik..

Laatste wijziging 1 dag geleden door Fan
D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Fan
1 dag geleden

Jouw vader had helemaal gelijk over die bekerfinales tegen Ajax.
Ik was toen nog een een knulletje (17 jaar) en heb alleen de wedstrijd in de kuip meegemaakt, maar achteraf gezien had Sparta toen zo’n ijzersterk team, maar op dat moment lijkt dat allemaal normaal.

Het is een van de eerste herinneringen in mijn geheugen waarbij ik een zeer positief Sparta gevoel aan heb overgehouden.

Laatste wijziging 1 dag geleden door Wolf
D
Dikker
Gladiator
2 dagen geleden

Grappig dat ik mezelf zie staan.
ADO laatste seizoen Pastoor of vorig seizoen?

D
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
2 dagen geleden

Waar sta je dan Dikker?
Zie je niet hoor.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Semper
2 dagen geleden

5e rij van boven, 2e van links.
Groene uitshirt met D&S
Maar het is niet mijn voordeligste pose zie ik 😂

D
Sassem
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
2 dagen geleden

Vorig seizoen 1-2 winst (2x Rayhi) nog in de zomer. Ik zie ons groepje wel maar mezelf niet, was toen nog op vakantie in Denemarken (oa naar Silkeborg IF-Sønderjyske: goede worst, lekker bier, zonnetje, kunstgras, geen sfeer). We stonden met 7 uit 3 bovenaan 😃 (4-1 VVV thuis en 2-2 in de Kuip).

Laatste wijziging 2 dagen geleden door Sassem
D
Spangenaar
2 dagen geleden

Ja is dit nou het “Corona effect?”
Of hadden we deze potjes ook gewonnen met publiek?
Vorig seizoen was het nog een tijdje ’n issue waarom we uit nooit wonnen.

Adje
Spangenaar
Je reactie op  Semper
2 dagen geleden

Goeie vraag, maar een antwoord hierop geven is niet eenvoudig. Het spelen zonder publiek lijkt een voordeel voor de uitspelende club, omdat de thuisclub geen verbale steun ontvangt. Zo had Sparta met steun van het publiek tegen Feyenoord absoluut meer kans gehad op de 1-1, net zoals Twente-uit met publiek voor ons waarschijnlijk een ander resultaat had opgeleverd. Hoe dan ook, het blijft verschrikkelijk jammer dat we – na alle magere jaren in de KKD – nu niet live kunnen genieten van de ”wederopstanding” van onze club. Het valt te hopen dat we er weer bij mogen zijn in de play-offs voor Europees voetbal. 😉

Spangenaar
Je reactie op  Semper
2 dagen geleden

Vorig seizoen? Bedoel je niet de afgelopen 20 jaar?

D
Spangenaar
Je reactie op  Justin van Os
2 dagen geleden

Maar toen was het geen issue. Was normaal; uit pakte je standaard niks.
Vorig seizoen werd het voor het eerst bespreekbaar gemaakt mede door de TS.