Nieuwe dag, nieuwe doelman. Na de nederlaag in Groningen en de rode prent van Coremans gaan wij in ieder geval de wedstrijd tegen FC Utrecht in met een nieuwe doelman. Als nummer tien van de Eredivisie zijn wij steevast middenmoter. Met een lastig programma voor de boeg wordt het punten sprokkelen. FC Utrecht is nog niet een vlot lopende ploeg, maar zij pakken wel de punten. Wij kunnen in ieder geval genieten van drie thuiswedstrijden in zeven dagen!

Sparta stelt voor het eerst dit seizoen Harush op. De doelman uit Israël mag zichzelf gaan bewijzen om zijn basisplek te behouden. Verder is Smeets geblesseerd afgehaakt en mag Dante Rigo zijn plek overnemen. In de voorhoede staan wederom Ache en Halil.

Twee keer raken

Het spelbeeld in de eerste helft was na het eerste fluitsignaal direct duidelijk. Sparta kwam er niet aan te pas en stond al vroeg achter. Uit de eerste corner van Sparta was Utrecht er razendsnel uit. Harush kwam wild uit en vloerde Bahebeck, strafschop. Hij legde zelf aan en faalde niet: 0-1. Vlak na de goal kon Sparta de bal amper in het bezit houden. De bal werd slechts twee keer overgespeeld en het balbezit was weer verloren. FC Utrecht speelde de bal gemakkelijk rond, maar creërde verder helemaal niets. Sparta zette geen druk, was onrustig in balbezit en vond geen enkele vrije man. Desondanks stond het achterin als een huis en werd er geen kans weggegeven.

Ache!

Uit het niets wist Sparta de gelijkmaker te produceren. Een ingooi werd teruggelegd op Abels die de bal direct voorgaf op het hoofd van Ache. Hij knikt de bal tegendraads en hoog binnen: 1-1!

Sparta kroop wat meer uit haar schulp en begon lichtelijk beter te voetballen. De VAR stak hier een stokje voor. Een vrije trap van Maher belandde in de muur, maar de VAR vond dit hands. Wederom een penalty voor FC Utrecht. Bahebeck legde weer aan en Harush blonk uit. Hij keerde de strafschop.

Het is weer VAR-time! Harush liep te vroeg in en de VAR constateerde dit. De penalty werd deze keer ingeschoten door Maher en hij schoot hem laag in de linkerhoek: 1-2. FC Utrecht voelde de bui al hangen en begon met tijdrekken. De bal werd simpel in de ploeg gehouden en er was nagenoeg geen druk. FC Utrecht haalde de rust dan ook met een voorsprong. De heer Van der Eijk werd met een striemend fluitconcert naar de catacomben gestuurd.

Druk naar voren

Sparta probeerde het de tweede helft wel, maar het lukte niet. FC Utrecht had besloten niet meer aan te vallen en de bal in de ploeg te houden. Voor elke wissel die wij doorvoerden reageerde John van den Brom met een verdedigende wissel. Dit bracht de wedstrijd niet ten goede. Sparta speelde wel iets beter dan de eerste helft, maar creerden heel weinig. Dreiging was er voldoende, maar niet genoeg om FC Utrecht écht pijn te doen.

Maher mocht na 80 minuten wel blij zijn dat hij op het veld mocht blijven staan. Hij beging een overtreding rondom de 16 en kreeg hiervoor níet zijn tweede gele kaart. Na elk vooroordeel dat de Spartanen over Sander van der Eijk hadden, bracht dit nog meer frustratie. Wij voelden ons genaaid en dat werd in de slotfase nóg duidelijker. Een soortgelijke handsbal in de 16 van FC Utrecht werd niet bestraft met een penalty voor Sparta. Dit typeerde de wedstrijd van vandaag. Alleen maar pech, dus deze wedstrijd sluiten wij af met een nederlaag.

Winst zou niet verdiend zijn geweest, maar op basis van het spelbeeld is een nederlaag zeker niet verdiend. Volgende week een nieuwe kans om drie punten te pakken. Het PSV, dat met 0-4 om de oren kreeg, is dan de tegenstander. Eerst focussen we ons op woensdag. FC Volendam moet even opzij worden gezet om de volgende ronde van de beker te bereiken.