Sparta - PSV affiche

Sparta – PSV

De eerstvolgende wedstrijd is de meest belangrijke wedstrijd. Een voetbalwet die altijd geldt en ook nu weer relevant is. We hangen misschien nog wel een beetje in onze ‘nagenieten-modus’ van afgelopen woensdag waar met veel strijd er drie punten opgehaald werden uit Sittard, maar de derde wedstrijd in nog geen week tijd staat al weer op het programma. Sparta – PSV, aanvang 18:45, plaats van handeling: Het Rotterdamse Kasteel.

De KNVB maakte het Sparta aan het begin van het seizoen niet makkelijk door Sparta in de eerste duels tegen bijna alleen topploegen te laten uitkomen. Na de winterstop staat er eveneens een zwaar programma op het spel, met in de eerste drie wedstrijden twee duels tegen clubs uit de traditionele top-3. We weten inmiddels hoe Sparta afgelopen weekend niet opgewassen was tegen de club van de linker-Maasoever, maar we hebben ook gezien dat Sparta veerkrachtig kan zijn en dat er ook niet zomaar even over de club van Rotterdam heengelopen kan worden. Sparta kan het elke tegenstander moeilijk maken, zo liet men zien in Sittard waar met vooral veel vechtvoetbal en een onverzettelijke Beugelsdijk Sparta met 0-1 de Forunezen op afstand hield. De plaats onderin het linkerrijtje hebben we met bloed, zweet en tranen veroverd en willen we niet meer af staan, lijkt het motto van de ploeg te zijn. Aanvoerder Auassar blijft nuchter als het gaat als het gaat om de vraag waar Sparta kan eindigen dit seizoen, maar straalt een krijgers-mentaliteit van jewelste uit. En PSV, waarom zou die club ons dan uit het onlangs verworven linkerrijtje moeten stoten?

PSV is de club waar we het vanavond tegen moeten opnemen. Geen makkelijke opdracht, want de Eindhovenaren doen mee om de titel en wisten vorige week in de Johan Cruijff Arena nog knap op een 0-2 voorsprong te komen. Uiteindelijk moesten er twee tegendoelpunten geslikt worden en werd het 2-2. Afgelopen woensdag verliep het allemaal wat minder soepel voor de club uit de Brabantse lichtstad. Thuis ging men behoorlijk onderuit tegen het sterk spelende AZ : 1-3.

Voor PSV wordt het duel op Het Kasteel dan ook een duel waar het belang vrij groot is. Een soort “meedoen of afhaken duel” voor de titel. De messen aan Eindhovense kant zullen dus geslepen zijn als Sparta het opneemt tegen de 24-voudige landskampioen.

Stand van zaken PSV

Trainer Roger Schmidt heeft vanavond niet de beschikking over sterspeler Götze. Verder is niet duidelijk of Gakpo mee kan doen. Hij schijnt wat lichte klachten te ondervinden, maar die zijn te licht om niet in de basis te verschijnen. PSV zal daarom naar alle waarschijnlijkheid in de volgende opstelling aantreden: Mvogo, Dumfries, Teze, Boscagli, Max, Rosario, Sangaré, Ihattaren, Gakpo, Malen, Zahavi

Sparta

Sparta kan beginnen met een nagenoeg fitte selectie. Althans: Bart Vriends mag nog een duel aansterken, er wordt door de technische staf geen risico genomen met de verdediger die in het verleden al veel blessureleed heeft moeten doorstaan. Hij zal opnieuw vervangen worden door de Haagse Baas Tommy Beugelsdijk, die het zoals we hierboven al opschreven het prima deed in Sittard. Coremans is verder nog herstellende.

Vraag is ook of Fraser wil zal starten met Mijnans of met Burger. De kwaliteiten van beiden spelers ontlopen elkaar niet heel veel en de concurrentie is hevig. Gezien de laatste opstelling vermoeden wij dat de trainer zal kiezen voor Mijnans.

De vermoedelijke opstelling van Sparta zal er dan als volgt uit zien: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Heylen, Pinto, Mijnans, Auassar, Harroui, D.Duarte, Engels, Thy

Historie Sparta – PSV

Sparta doet het thuis op het Kasteel lang niet altijd even slecht tegen de Eindhovenaren. In 30 van de 54 wedstrijden werd 1 of meerdere punten gehaald. Wel gingen er 24 wedstrijden verloren. Als we per decennium de historie van deze wedstrijd in duiken kunnen we het volgende stellen: Het gaat steeds minder in deze wedstrijd. Dat heeft natuurlijk te maken met de ongelijkheid in de eredivisie, maar zeker ook met het gegeven dat we vroeger een club waren die er echt wel toe deed. Een beetje zoals AZ, FC Utrecht en Vitesse dat nu zijn. Toch valt op dat we het in de jaren 1980-90, waar Sparta vaak linkerrijtje speelde, de resultaten niet al te best waren en die in de jaren 1990-2000 weer wat opveerden. Aan het Sparta van nu deze statistieken te keren en een goed begin te maken van de periode 2020-2030. Vorig jaar kwam PSV met veel geluk er genadig af op Spangen door in de laatste seconde van de wedstrijd de gelijkmaker in te tikken. Als het maar even kan mogen ze deze editie daar niet mee weg komen

Leiding

Sparta – PSV zal onder leiding staan van de gerenommeerde Bas Nijhuis. Over het algemeen gaan we met hem een pot zien waarbij mannelijk voetbal meer getolereerd wordt dan bij veel andere KNVB arbiters. De Veronica Inside sidekick zal bijgestaan worden door de heren Kleinjan en Siebert die beiden een vlag ter handen zullen nemen. 4e Official is het heerschap van der Laan. In Las Vegas Zeist neemt de heer van der Eijk plaats achter de monitors. Hij wordt op diens beurt bijgestaan door Brondijk.

Op TV en internet

Op het Entertainment and Sports Programming Network zal Sparta – PSV te zien zijn op kanaal 2 . Voor deze wedstrijd dient u een abonnement af te sluiten of een vage livestream uit Nagorno-Karabakh moeten opzoeken.

Let op: Sneeuw-alert

Sparta – PSV zal naar alle verwachting in winterse omstandigheden worden gespeeld. Het KNMI verwacht voor de regio Bospolder-Tussendijken-Spangen matige sneeuwval waarbij er een wit dek zal ontstaan op het kunstgrasveld van Het Kasteel. Oranje ballen uit de kast en de lijnen vrij maken luidt het credo. Is de sneeuwval te ernstig zou het ook maar zo kunnen dat deze wedstrijd naar een ander tijdstip wordt verplaatst.

Meer info over sneeuw etc:

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
388 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Fan
Spangenaar
1 maand geleden

Wat is er met harroui?

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Fan
1 maand geleden

Geblesseerd.

D
Brandweer1
Gladiator
1 maand geleden

Oei we hebben 5 (licht) geblesseerden. Ben benieuwd hoe Sparta B voor de dag komt.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
1 maand geleden

We hebben toch gewoon een elftal wat kansen heeft ik vind alleen Fortes een twijfel maar, als hij speelt zoals hij bij zijn laatste invalbeurt deed (op de eerste vijf minuten na) is hij goed genoeg.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Tuurlijk je hebt altijd kans ook tegen een top-3 club.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
1 maand geleden

Sparta Brandweer?

nicopijpers
Spartaantje
1 maand geleden

Vind de opstelling van PSV wel intresant.
1.4.2.2.2.
Nog nooit gezien .

D
Wolf
Gladiator
1 maand geleden
nicopijpers
Spartaantje
1 maand geleden

Volgens AD.komt PSV met een verrassing.s elftal ik heb het gezien daar moet Sparta toch van kunnen winnen .
Met een goede inzet dan he.

D
Wolf
Gladiator
1 maand geleden

Het is maar goed dat we genoeg kwaliteit in de selectie hebben.

Alleen Harroui is natuurlijk een grote verrassing, als hij een twijfel geval is dan heeft het niets met een transfer te maken, maar of dat de waarheid is moeten we maar afwachten.

D
ton
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Denk op weg naar de uitgang. Zag hem niet juichen bij de 0 1 vorige week en voorspelde al zijn afscheid na psv…nou psv haalt ie dus al niet meer. Jammer, maar wel te verwachten. Goed dat Smeets speelt voor de diepgang. Ik hoop op puntje, best haalbaar. Wel bijna geheel nieuwe verdediging. Overigens…Lukkien ook weg na deze nederlaag tegen Vitesse ga ik vanuit.

D
Ruud
Leonidas
1 maand geleden

Slimme man die trainer van ons.
Hij denkt als PSV thuis een b-elftal opstelt doe ik het leer ook.
En nu gewoon winnen.

Piet Heniger
Spartaantje
1 maand geleden

Doet me denken aan de opstelling van Sparta in een wedstrijd tegen PSV om de beker van enkele jaren geleden. Toen schakelde Ketting Luuk de Jong volledig uit. 3-1 winst was het resultaat.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Piet Heniger
1 maand geleden

Dat zou fantastisch zijn!

D
De Titanic....
Gladiator
1 maand geleden

Arme Thy. Weer eens alleen op een eiland…

D
Ruud
Leonidas
1 maand geleden

Feestopstelling.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Zo wonnen voor de beker onder meneer Pastoor ook van PSV. Vloet had een moord gedaan om in die jaren eerste divisie tegen PSV te mogen spelen.

D
King P88gba
Gladiator
1 maand geleden

Zouden ze over Appie aan het onderhandelen zijn? Zit zelfs niet op de bank.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Had veel last van zijn schouder.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Is net voor 40 miljoen verkocht aan Ajax.

D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Bedrag valt me tegen.

D
Wolf
Gladiator
1 maand geleden

Er zijn nogal wat wissels toegepast, onverwacht moet ik zeggen.

Weet iemand wat er met Harroui aan de hand is. Kijk de wissels voor Pinto en Harroui daar kan je niet om heen, maar Fortes en Smeets zijn toch wel verrassend.

We gaan het zien, ik denk dat er wel goed valt te voetballen op ons plastic.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Wolf
Spangenaar
1 maand geleden

Die opstelling, what the fuck????!!?!

Laatste wijziging 1 maand geleden door Justin van Os
D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  Justin van Os
1 maand geleden

Zeer verrassende opstelling, Justin.
Wat zou er allemaal aan de hand zijn? Blessures of sparen?

Spangenaar
Je reactie op  PKHVH
1 maand geleden

Ik kan me best voorstellen dat je er als trainer voor kiest om deze wedstrijd op te offeren om voor een belangrijke reeks tegen directe concurrenten de ploeg fit te hebben. Maar toch jammer. Harroui leek me niks mee aan de hand, zal wel transfer op komst zijn.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Justin van Os
1 maand geleden

ik hoorde schouder blessure .

D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  Justin van Os
1 maand geleden

Zou zomaar kunnen.

D
Koen Heijden
Spangenaar
Je reactie op  Justin van Os
1 maand geleden

Ja er zullen wat pijntjes zijn misschien? Opzich allemaal prima vervangingen alleen ben ik geen fan Fortes.

Gerco
Spangenaar
1 maand geleden

Geen zahavi, malen en dumfries vanavond
Opstelling Sparta, houd je vast
Okoye
Fortes beugelsdijk Heylen Meijers
Meinans burger auassar Smeets
Thy duarte
🤷🏻🤷🏻🤷🏻🤷🏻🤷🏻🤷🏻🤷🏻

Laatste wijziging 1 maand geleden door Gerco
nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Gerco
1 maand geleden

Gerco niks mis mee zijn allemaal bruikbaren spelers .
Vind het wel goed zo .👍

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Gerco
1 maand geleden

Blessures? Corona?
Vier veranderingen.
We gaan het zien.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Ik denk dat Henk meer kans ziet tegen Utrecht en zijn spelers die normaal basis staan even meer rust gunt. Overigens heb ik er geen probleem mee Fortes deed de laatste invalbeurt alleen de eerste 5 minuten niet mee en speelde daarna goed. We gaan het zien.

D
Havenbaron
Spartaantje
1 maand geleden

Op ESPN zeggen ze zojuist Harroui een twijfelgeval is..

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Havenbaron
1 maand geleden

Dat is niet de 1e keer dat in de media staat dat Sparta zo goed als compleet is.En dan hoor je nu doodleuk dat Harraoui geblesseerd is. Ook Pinto viel tegen Fortuna S geblesseerd uit. En zie daar ook geen Pinto!!

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  HansG
1 maand geleden

Dat Pinto er niet in staat is natuurlijk geen verrassing, het feit dat hij nog bij de selectie zit verrast me wel. De overige wissels zijn absoluut wel verrassend te noemen.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Pinto en Abels zijn fit, anders zet Henk ze niet op de bank.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Meijers is een goeie vervanger Fortes kan het ook als hij een goeie dag heeft.
Ik denk dat Laros nog geblesseerd is anders zou hij toch wel op de plek van Appie hebben gestaan.

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  Havenbaron
1 maand geleden

Dat zou slecht nieuws zijn. Burger op zijn plek en Mijnans dan (uiteraard) gewoon in de basis op zijn eigen plek.

Gerco
Spangenaar
1 maand geleden

Heb de hele dag al het gevoel dat we psv gaan pakken
Totaal geen zenuwen ofzo
Ik denk zelfs 2-0 met rust, uitslag 3-1

D
Ron Essen
Gladiator
1 maand geleden

Verdrietig nieuws. Sparta icoon Hans Bentzon is overleden.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Ach wat verdrietig, inderdaad een icoon uit een mooi verleden. Mijn condoleances aan de familie en vrienden.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Inderdaad verdrietig rip Hans.

D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Inderdaad heel verdrietig. Was een geweldige linksback. Heb hem vaak zien spelen.

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Jeetje. Kende hem persoonlijk. Weleens als trainer gehad toen ik op
Een lager niveau speelde. Hond het echt een wereldvent.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Heel verdrietig Ron .
Was ik een groot Fan van .
Dat was nou een hele rustige goeie voetballer .

Laatste wijziging 1 maand geleden door nicopijpers
D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Zeker Nico

D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Heb hem nog zien spelen, was een echte Spartaan met een enorme inzet. Heb hem verder vaak bij VVOR gezien omdat zijn kleinzoon bij ons in het eerste speelt. Een vriendelijke aardige man.
Rust in Vrede. En heel veel kracht en sterkte toegewenst aan de nabestaanden.

Gerco
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Ken hem niet, maar dat is nooit mooi nieuws , een overlijden

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Gerco
1 maand geleden

Was een geweldige linksback in de tijd van Eikenbroek en Terhorst. Toen was jij nog niet geboren, Gerco. 60er jaren.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Rob Laanen
D
Gladiator
1 maand geleden

Bas Nijhuis heeft het veld gekeurd.

En?
Bas: “tis heerlijk man, het is toch geweldig voetbalweer.
Veld is schoon….spelen.”
Hahaha…Bas heeft er zin in…

Laatste wijziging 1 maand geleden door Semper
D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Bas wel nou Sparta nog Ton

D
Ron Essen
Gladiator
1 maand geleden

16:31 Alexanderpolder/ lage land. Sneeuwvlokjes die nog kleiner zijn dan een regendruppel. Straten en stoepen gewoon nat op de andere delen een zeikerig laagje sneeuw. Gaat gewoon door ik zeg 2-1.

Gerco
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Ik ga akkoord met 2-1
Maar heb idee dat we psv gigantisch verassen
2-0 voor met rust en 3-1 Winne

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Gerco
1 maand geleden

En ik 50 euro rijker.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Dikker zou nu niet te hard juichen..
Met deze opstelling.
PSV HEEFT rappe ventjes hoor .

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Ik wacht volgende keer wel op de opstelling voor ik mijn weddenschap sluit.
nou ja, wie weet….

D
Molon Lawe
Spartaantje
1 maand geleden

Welk Sparta zien wij vanavond?
De ploeg die voor eigen kans gaat, druk op PSV zet, of zoals tegen PSV B?

D
JB
Spangenaar
1 maand geleden

De spelers van PSV vinden deze kou helemaal niet leuk. Stevig aanpakken dus en je zeker niet laten imponeren door hun. Er is geen garantie dat het resultaat geeft maar het is zeker beter dan de slappe instelling van vorige week zondag.

D
Fan
Spangenaar
1 maand geleden

Inmiddels meer regen dan sneeuw (Kralingen)

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Fan
1 maand geleden

Het was niks, het is niks en het wordt nooit wat in Kralingen…

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Wat voetbal betreft niet nee – verder fijne plek

Laatste wijziging 1 maand geleden door Fan
D
Wolf
Gladiator
1 maand geleden

Sparta – PSV 2001

https://youtu.be/kon9NGmwAKk

Spangenaar
1 maand geleden

Hier in Antwerpen is op 1.5 uur tijd 2 meter sneeuw gevallen. Ik zit helemaal ingesneeuwd. Als jullie dit lezen; stuur hulp. Ik heb bier, braadworst en een paar lekkere wijven die me warm kunnen houden nodig. Houd vol Spartanen!

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Justin van Os
1 maand geleden

Als ze zo klaar zijn met schaatsen, stuur ik Irene, Jutta, Antoinette en Joy wel bij je langs.
O nee…. die mogen de grens niet over.
Dan blijven ze vanavond bij mij, sorry.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Als je het niet erg vindt dan stuur Jutta maar naar mij ik heb het ook koud.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Justin van Os
1 maand geleden

Hier is 2 mm sneeuw gevallen maar stuur mij ook maar hulp.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Bij jou komt Edje zo langs, om excuses te maken voor zijn misvoorspelling.

D
Nico
Spangenaar
1 maand geleden

Hier in Capelle 30 cm sneeuw in een uur gevallen!
er wordt volop geskied en sleetje gereden.
Radio Capelle adviseert om de komende uren niet naar buiten te gaan.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Nico
1 maand geleden

Gommers adviseert dat voor de komende 45 dagen

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Ga ik zeker doen.
je hoeft geen schaats dames naar me toe te sturen, zo te lezen hebben anderen daar wel behoefte aan.
ik heb het gezellig met mijn vrouw, we hangen aan de buitendeur aan bordje met de tekst “niet storen”
ja, ik ben een bofferd!!!!

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Nico
1 maand geleden

Gezelligheid moet je delen Nico.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

We kijken ook samen voetbal

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Nico
1 maand geleden

Mevrouw Nico had daar vast liever een e gelezen.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

????

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Nico
1 maand geleden

Het is een rebus
bofferd
o = e
pfffff……

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Hahaha

D
Cap
Spangenaar
1 maand geleden

COME ON, SPARTA❗️❗️

D
ton
1 maand geleden

Hier, hemelsbreed 1 km van het Kasteel, lichte sneeuw. Maar veld wordt zo vrij onbespeelbaar glad denk ik. Lange ballen werk.

D
HansG
Spangenaar
1 maand geleden

17.00 uur droog in Maassluis; 17.30 uur droog in Rotterdam.

Laatste wijziging 1 maand geleden door HansG
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  HansG
1 maand geleden

Bij buienradar passen ze het ook elke keer aan.

D
Fan
Spangenaar
1 maand geleden

Sneeuw – ik denk dat onze doelman daar beter raad mee weet dan die van PSV…

En: In Kralingen sneeuwt het ook; wel nat, dus wedstrijd gaat wel door…

Laatste wijziging 1 maand geleden door Fan
Strijkplank
Spartaantje
1 maand geleden

Hier in Delfshaven sneeuwt het inmiddels al een kleine 20 minuten.

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Strijkplank
1 maand geleden

Rhoon ook

nicopijpers
Spartaantje
1 maand geleden

Bij mijn in nieuwe kerk ad ijssel,
Begin het net te sneeuwen
Leuk voor de kinderen .

D
Allez OM
Spangenaar
1 maand geleden

Zag net de PSV bus over de erasmusbrug rijden die zijn lekker op tijd…..

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Allez OM
1 maand geleden

Over een uur of 3 lukt dat niet meer zonder sneeuwkettingen….

D
Gladiator
1 maand geleden

En?
Staan de sneeuwpoppen er al?

Laatste wijziging 1 maand geleden door Semper
D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Hier in Spijkenisse is het heel lichtjes beginnen te sneeuwen nu.

D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

In Hoek van Holland ook.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  PKHVH
1 maand geleden

Nog geen vlokje gezien in Rotterdam.

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

In Barendrecht wel. Jij komt toch uit Rhoon, Ruud?

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  RWGladiator
1 maand geleden

Nee. Rotterdam 100 meter van Barendrecht.
Hier nu ook lichte sneeuw.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

In Limburg ook nog niks wat de sneeuw betreft hadden we beter uit kunnen spelen.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Bofkont

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Langzaam valt er wat een beetje natte sneeuw het valt voor de kinderen erg tegen.

D
Ruud
Leonidas
1 maand geleden

Als ik naar de buienradar kijk is het tijdens de wedstrijd weer droog.
Dus effe de sneeuw wegschuiven en knallen.

D
Eef
Spartaantje
1 maand geleden

Druk ligt bij Psv. Voor Sparta telt alles kan alles mag gewoon vrijuit ballen dus.
Verwacht n simpele 1-0 overwinning en n stille aftocht voor het zwaar overschatte pisvlek vreemdelingen legioen.

D
Afdeling Schiphol
Spartaantje
1 maand geleden

@ITWM-redactie: Emegha zat woensdag al weer op de bank, dus geen corona-verlof meer neem ik aan …

D
Spartaan uut Grunn
Spartaantje
1 maand geleden

Ik heb er weinig vertrouwen in en zou vooraf al zeer tevreden zijn met een gelijkspel.

D
SpartaJordy
Gladiator
1 maand geleden

Interessant duel. Te meer omdat de wedstrijd tegen Feyenoord een incidentele off-day blijkt te zijn. De goede lijn van voor de winterstop is tegen Fortuna ‘gewoon weer’ opgepakt. Terugkijkend naar de derby zat het er gewoon echt niet in. Het is jammer dat het precies tegen Feyenoord was, anderzijds heh ik het persoonlijk liever tegen de nummer twee van de Eredivisie dan tegen bijvoorbeeld Fortuna Sittard.

Als Sparta wederom de energie en collectiviteit opbrengt dan valt er tegen dit PSV heus wel een resultaat te behalen. Historisch gezien heeft PSV het als Nederlandse topclub zeker niet makkelijk op het Kasteel. Daarnaast heb ik revanche gevoelens zitten. Vorig jaar hadden we moeten winnen en de arrogante uitwedstrijd hadden we ook resultaat kunnen/moeten pakken.

Qua opstelling graag vasthouden aan Mijnans ipv Burger. Mijnans heeft zich wederom bewezen tegen Fortuna. En ondanks twee zwakke partijen voorin Engels de kans geven, vertrouwen kweken is op dit moment ook belangrijk. Dus wat det betreft sluit ik mij helemaal aan bij de vermoedelijke opstelling.

D
Dikker
Gladiator
1 maand geleden

We gaan winnen!
Zet maar in bij Toto.NL, Unibet of iets anders.

D
Joos
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Ik ga er ook voor. Toto staat ook lekker op 5.05….

D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Als ze niet teveel ontzag hebben voor PSV, kunnen ze winnen.

D
Steekpas
Spartaantje
1 maand geleden

Wordt ook tijd dat Smeets weer eens minuten gaat maken.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Steekpas
1 maand geleden

Ik ben voor!
Yeti Smeets in de basis.
Die weet waar de bal heen moet vóór hij hem krijgt en kan het ook met één keer raken uitvoeren. Een groot voordeel in de sneeuw.

D
Sparta kaatsheuvel
Spartaantje
1 maand geleden

Als je er boven op zit met veel strijd denk ik dat wij absoluut een kans hebben om de punten in Spangen te houden!
Wij zijn Sparta en hebben niets te verliezen, we kunnen alleen maar winnen met veel passie en strijd!
Sparta naar Voorre!

D
Henk Valk
Spartaantje
1 maand geleden

Misschien dat de aankomende sneeuw toch nog roet in het voetbalgebeuren gooit ,maar dat zal de pret niet drukken zeker als Sparta een mooi resultaat uit de wedstrijd haalt .Dus Spartanen veel succes en veel voetbal en evt sneeuwpret toe gewenst!!!

D
Sunny
Spartaantje
1 maand geleden

Wij moeten natuurlijk niet opeens gaan denken dat wij een kans maken tegen PSV om te winnen. Zo eerlijk moeten wij zijn. PSV is gewoon een paar maatjes te groot. Dat is geen nieuws en Sparta hoeft zich daarvoor ook niet te schamen met een begroting die een fractie is van die van de Eindhovenaren. Sparta moet zijn punten pakken tegen de clubs uit het rechter rijtje en voorlopig doen ze dat ook.
Ik hoop alleen dat het nog wel een wedstrijd blijft en dat wij bij rust al niet tegen een onoverbrugbare achterstand aankijken. Succes Sparta!

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  Sunny
1 maand geleden

We wonnen in ’90 en ’00 nogal eens van ajax als ze de eerste 2 kansen misten…

Zo kan het altijd; ..en geen 100%-kansen weggeven – onze keeper pakt andersoortige kansen hopelijk – hij is goed

D
Fan
Spangenaar
1 maand geleden

Kom op Sparta

Wellicht Burger in de basis….hoewel Mijnans van ons is en Burger van Zuid, vind ik die Burger een geschikte kerel. Ik denk wel dat Mijnans het verder gaat schoppen…We zullen zien vandaag

Typisch een wedstrijd waarin we kunnen winnen als Okoye de 80%-kansen van PSV pakt en we geen 100%-kansen weggeven…

Laatste wijziging 1 maand geleden door Fan
nicopijpers
Spartaantje
1 maand geleden

Hoop dat de sneeuw inval de wedstrijd niet verknald.
Met een beetje meer in zet als de laatste twee wedstrijden moet het goed komen .
Ben al blij met 1punt .
Uitslag 1-1 coal van Auassar..
Spartanen veel plezier .

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

De inzet tegen Fortuna was heel goed

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Brandweer1
1 maand geleden

Snap ik Brandweer bij jou is alles goed ..
Ik hoop van daag ook .

Laatste wijziging 1 maand geleden door nicopijpers
D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Met de inzet tegen Fortuna was helemaal niks mis.
Ik hoop dat ze dat vandaag ook kunnen brengen.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Nou als ze vandaag zo voor de dag komen .
Dan zeg ik niet 1-1maar 1-3.
Maar ja wie ben ik .

D
pietje
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Iemand die er geen verstand van heeft…. als je durft te zeggen dat er geen inzet was tegen Fortuna zit je er toch echt heeeeel erg naast

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  pietje
1 maand geleden

Kijk naar Emmen -Vitesse 0-1 dat is in zet .

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

beetje sneeuw en wel spelen – kan altijd in het voordeel zijn van underdog

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Fan
1 maand geleden

Zou kunnen Fan .
Laten we hopen op het beste van Sparta.

D
Jan
Gladiator
1 maand geleden

Voor beide ploegen staat er wat op het spel psv moet bijblijven en Sparta moet de zo fel begeerde bonuspunten eens een keer binnen halen. Psv moet en Sparta mag daar zit een groot verschil in ik verwacht een leuke wedstrijd en hoop dat Sparta wint. De sneeuw kan er een mooie glijpartij van maken. Aan de scheids zal het vandaag zeker niet liggen.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Ik zeg 4-1.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Rob voor de rest alles goed .

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Ik ook Rob ik zeg 2x Thy en twee keer Harroui en een eigen doelpunt van Heylen een beetje pech met het doorglijden in de sneeuw.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Jan ga jij lekker een sneeuwpop maken .😅😅

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Hier nog steeds geen sneeuw.

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
1 maand geleden

Pittig weekje hoor.

Maar we zijn zeker niet kansloos tegen PSV. Dat bleek in Eindhoven al.
Als de meeste jongens de ‘vorm van de dag’ hebben zit er meer in dan tegen Feyenoord.
Kom op, Sparta!

Strijkplank
Spartaantje
1 maand geleden

Lekker ballen, niks te verliezen. Hoop op net zoveel strijd en inzet als tegen Fortuna, want vorige week zondag viel dat me echt tegen.

Verder stel ik voor Mijnans op te stellen en niet Burger.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Strijkplank
D
Gladiator
1 maand geleden

Fraser kennende zal hij gaan starten met Wouter Burger.
Hoe dan ook als we in de duels kunnen komen maken we kans.
Als PSV -zoals zuid goed deed- de bal snel rond laat gaan zijn we kansloos.
Agressie en als collectief opereren. Dit zijn de kernwoorden voor een goed resultaat.
Succes Spartanen.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Semper
nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Zou ik wel mee eens zijn Semper
Burger wil ons helpen en zijn baas Feyenoord.