Sparta zit in een flinke voetbaldip en won nog nooit in de ArenA. Ajax is in vorm, heeft 3.403 miljard euro op de bank en koopt spitsen die ze liever niet inzetten in de Europa League, zodat ze zich vol kunnen focussen op de competitie. Kortom. Als Sparta wint in Amsterdam, dan mogen we gerust spreken van een coronastunt.

Klaagzang

Ajax – Sparta, zondag 21 februari, aanvang 20:00 uur. Wattuh? Ja hoor, zondag 20:00 uur. In coronatijd boeit dat natuurlijk allemaal niet zoveel, maar het is voor de `uitsupporter’ te hopen dat dit soort achterlijke tijdstippen geen gemeengoed gaan worden. Maar dit zal ijdele hoop zijn. Als er een knakker denkt dat er geld te verdienen valt aan het live uitzenden van voetbalwedstrijden tijdens Ontbijt TV, dan wordt Sparta – Ajax in 2022 doodleuk op dinsdagochtend om 07:45 uur gespeeld.

Een beetje klagen? Dat mag wel Spartanen. We staan aan de vooravond van de op één na meest irritante uitwedstrijd van het seizoen. Slechts Vitesse uit is ergernisopwekkender, zo blijkt het uit het Groot Spartaans Feitenboek.

Ajax-uit. Lelijk stadion. Te vaak een dicht dak. Irritante &^#(@TY beveiligers. Oh ja, dat we in de ArenA letterlijk nooit winnen helpt ook niet mee. Inmiddels is de Redactie van ITWM wel zo diep gezonken dat zelfs een Spartaanse uitwedstrijd in de ArenA bijwonen een heerlijk vooruitzicht lijkt. Dat virus doet gekke dingen met een mens.

De assistent VAR is noodzakelijk

De wedstrijd begint om 20:00 uur. De bedoeling is dat na 21:00 uur alleen nog mensen de straat op gaan als het noodzakelijk is. En honduitlaters. En net als dat je honden niet voor 21:00 uur uitlaten ken, ken een voetbalwedstrijd niet zonder assistent-VAR. Logisch dus dat Richard Brondijk na 21:00 uur de straat op mag zonder hond. Met hond ook trouwens. Dat mag Richard zelf weten.

Richard is ook de man die je moet hebben nu je maar 1 iemand thuis mag uitnodigen. Als geoefend AVAR zet hij heerlijke koffie en tijdens eredivisiewedstrijden bakt hij smeuïge koekjes. Allard Lindhout gaat er zondag als VAR weer van profiteren.

Zennnnnn

Jeroen Manschot fluit het potje in Amsterdam. Veel Spartanen ergeren zich bij voorbaat al aan Jeroen. Dat heeft een verleden. Maar denk aan de koekjes van Richard Spartanen en wordt helemaal zennnnnn. Rogier Honig en Jonathan van Dongen zijn de vlaggende mannen. Vierde official is het heerschap Clay Ruperti.
Ajax

Hoe Ajax het dit seizoen doet? Niet slecht. Beter dan Emmen bijvoorbeeld. En dat heeft een reden. Ajax heeft heel veel geld en daarom heel veel goede spelers. Ajax staat dan ook heel veel punten voor op de rest. Op Emmen staat Ajax zelfs nog veel meer dan heel veel punten voor.

Bij Ajax zijn tijdens competitiewedstrijden heel vaak heel veel lege stoeltjes te vinden. Dit seizoen komt dat niet doordat heel veel verwende seizoenkaarthouders niet komen opdagen, maar door een virus waardoor heel veel verwende seizoenkaarthouders die normaal niet komen opdagen, ditmaal een heel goed excuus hebben.

Ajax wordt kampioen, wint de beker en haalt de meeste Europese punten binnen voor Nederland van alle clubs. Dat interesseert ons geen reet, behalve dan als Sparta in 2022 de beker wint en we dankzij de punten van Ajax instromen in de poulefase van Europa League. Dan zijn we wel zo hypocriet dat we blij zijn met die Europese puntjes.

Sparta ligt op koers met een slecht gevoel

Het ging zo lekker met onze prachtige club. Maar toen kwam de winter en belandde Sparta in een wak. Met 23 punten uit 21 wedstrijden en maar liefst 10 punten voorsprong op plek 16 liggen we nog lekker op koers. Maar toch voelt het niet lekker. Het voelt zelfs slecht. Als een februari depressie. Weinig punten, onaantrekkelijk voetbal, geen vastigheden meer. Na Ajax-uit volgen Willem II-thuis, Emmen-uit, VVV-uit, RKC-thuis, Heracles-uit en PEC-thuis. Daar moeten de punten gehaald worden. Maar we kunnen wel een verrassende opsteker tussendoor gebruiken. Het is dit weekend lente in de Rotterdamse straten, maar het oogt nog dof in Rotterdam-West. We kunnen de kleur gebruiken van een driepunter.

`Sparta supporter en journalist’ Anton Slotboom gelooft niet in de opsteker tussendoor. Hij zei over deze wedstrijd. “Die geven we aan Ajax”. Niet alleen het team is de weg kwijt, sommige Sparta supporters ook. Als Anton voor februari-Sint wil spelen, laat hem dan zijn boeken maar gaan weggeven. ‘Wij’ geven niets aan Ajax. Hopen dat die Amsterdamse gasten Sparta zwaar onderschatten. Dat ze met hun hoofd al bij de thuiswedstrijd tegen Lille zitten en daardoor niet gewapend blijken tegen de ongelooflijke Spartaanse felheid die hun lichamen 90 minuten lang zal teisteren. Als de onterechte 0-1 diep in blessuretijd gemaakt wordt door Deroy Duarte, dan gaat de redactie van ITWM na de wedstrijd dansend in onderbroek de straat op. Voor de zekerheid hebben we voor deze zondag een leasehond geregeld.

Historie

54 keer werd Ajax – Sparta in de eredivisie gespeeld. Vroeger ging dat wel beter dan in de laatste decennia. In 1989 won Sparta voor het laatst tegen Ajax. In de ArenA won Sparta nog nooit. Klote verleden. Allemaal de schuld van corona.

Ajax

Ajax neemt de wedstrijd tegen Sparta zeer serieus. Ze hebben zelfs Haller niet ingeschreven voor de Europa League, zodat de spits zich volledig kon focussen op het duel tegen de oudste profclub van het land.

Tegenvaller voor de Ajacieden is dat ze een keeper hebben die niet van het snoepgoed af kon blijven. Verkeerd pilletje genomen. Per ongeluk uiteraard. Dat overkomt iedereen. Uw voorbeschouwer van dienst had er laatst ook last van. Paracetamol nodig, maar toen de XTC gepakt van zijn vrouw. Geen houseparty te bekennen. Klote corona. Nog geprobeerd een jaar betaald verlof te krijgen vanwege dopinggebruik, maar dat schijnt exclusief geregeld te zijn in de CAO van profvoetballers.  

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg, Rensch, Timber, Blind, Tagliafico, Álvarez, Klaassen, Gravenberch, Antony, Haller, Tadic

Sparta

Bij Sparta is Coremans nog niet van de partij en Auassar is licht geblesseerd. Onze club kan de routinier uiteraard goed gebruiken tegen Ajax, maar Fraser wil geen risico met hem lopen. Na Ajax-uit volgt een serie met 6 ploegen uit het rechterrijtje en ook daar zal Fraser zijn aanvoerder willen inzetten. Onze trainert beslist zondag pas definitief, maar de kans is aanwezig dat Auassar niet speelt. Laros Duarte hoopt op een basisplek.

Volgens ook al ‘Sparta supporter en journalist’ Ruud van Os wordt Fraser verweten dat hij niets wijzigt als hij niets wijzigt. Wijzigt hij wel, dan wordt hem verweten dat hij wijzigt. Kijk. Dat ook dus. De diepgaande filosofie van Ruud gaat zover dat Henk nu gaat wijzigen. Ook als hij niets wijzigt. Maar Henk wijzigt wel, dus dat verwijt hoeven we hem niet te maken.

Vriends is weer fit en zal waarschijnlijk voor het eerst sinds een lange tijd gaan starten, zodat Fraser een 5-4-1 opstelling uit de hoge hoed kan gaan toveren. Een Spartaanse muur opbouwen en waar mogelijk zullen Smeets, Duarte, Harroui en de backs voor de nodige diepgang moeten gaan zorgen. We gaan het allemaal zien kijkend vanaf de luie bank, turend naar één of andere scherm.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Okoye, Abels, Vriends, Beugelsdijk, Heylen, Pinto, Harroui, L. Duarte, Smeets, D.Duarte, Thy

4.4 5 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
408 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
RWGladiator
Gladiator
7 dagen geleden

Die
Hoekschop…. verschrikkelijk!

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
7 dagen geleden

Als je ze zó neemt, heeft daarop oefenen inderdaad geen enkele zin

D
Dikker
Gladiator
7 dagen geleden

Voorlopig is Ajax nog niet over de middellijn geweest

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Dikker
7 dagen geleden

We zijn beter en zelfs een hoekschop weer om zeep geholpen.

D
Jan
Gladiator
7 dagen geleden

Man man man wat een ellende.

D
Gladiator
Je reactie op  Jan
7 dagen geleden

Staan we nu al achter?
Moet nog inloggen.

Laatste wijziging 7 dagen geleden door Semper
D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Semper
7 dagen geleden

Nee toen ik ze uit de kleedkamer zag komen kwam dit in me op.

Gerco
Spangenaar
7 dagen geleden

We vreten ze op,
1-3 word het

D
Gladiator
Je reactie op  Gerco
7 dagen geleden

That’s the spirit Gerco.
,

D
Jan
Gladiator
7 dagen geleden

Lekker interview van onze trainer buiten al zijn slap gelul ontdek ik dat volgens de trainer bijna iedereen prof is bij Sparta. Als je zoiets zegt dan denk ik “hou je muil eikel”.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Jan
7 dagen geleden

Bijna iedereen ?
Dat is kwalijk.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
7 dagen geleden

Niet normaal dat je zoiets zegt misschien niet zo bedoeld maar het zit dus wel in zijn hoofd.

D
Houten Klaas
Gladiator
7 dagen geleden

Wat een draak van een opstelling. Gaat hem niet worden vanavond. Schade beperkt houden en dan graag volgende week weer een normale 4-2-3-1 opstelling aub.

D
Ruud
Leonidas
7 dagen geleden

Waarom staat van Leer niet in het doel ?

D
Henk Valk
Spartaantje
7 dagen geleden

We gaan mekaar lekker in de weg lopen enin het zwaard van Ajax ,ik heb grote vreze.

D
Dikker
Gladiator
7 dagen geleden

De “heenwedstrijd” kostte me ruim 800 euro en een hoop ergernis.
Er werd niet uitgehaald wat er in zat en er stond ook nog eens een clown in de goal.
Vanavond kan Sparta het dus goed maken.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
7 dagen geleden

De schade beperken zegt fraser. Er is nog niet eens begonnen aan de wedstrijd……

Met andere woorden; hier Ajax 3 punten cadeau!

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  lofer
7 dagen geleden

Nogmaals en in de context.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Dikker
7 dagen geleden

Volgens Sparta Kaatsheuvel zit er nu een andere clown op de bank.

D
Ouderkerk
Spartaantje
7 dagen geleden

Wat een schijtbak. Verliezen kan, maar met zoveel verdedigers?
Dit wordt het loon van de angst.

D
Afdeling Schiphol
Spartaantje
Je reactie op  Ouderkerk
7 dagen geleden

Krijg net een berichtje van de Sparta-buschauffeur dat hij een parkeerplek voor het Sparta-doel heeft gevonden …

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Ouderkerk
7 dagen geleden

En als je “dapper” gaat aanvallen….

Misschien ben ik de advocaat van de duivel, maar met de “kwaliteit” van ons team ben je toch wel erg naief {naar mijn mening) als NIET het accent op de verdediging zou zetten.

Onze verdedigers zijn te langzaam om -te- ver naar voren te spelen. Het is naar mijn mening een realistische opstelling, alhoewel ik liever Mijnans ipv Fortes zou zien. En dan maar proberen de schade te beperken en waar mogelijk de aanvallende counter zoeken.

Ik heb daar -live- tweemaal een 9 – 0 nederlaag meegemaakt, dat wil ik ECHT NOOIT MEER mee maken.

Laatste wijziging 7 dagen geleden door Wolf
D
Ouderkerk
Spartaantje
Je reactie op  Wolf
7 dagen geleden

Tussen aanvallend en zwaar verdedigend zit nog iets tussen. Als je van te voren al uitgaat van schade beperken, kan je net zo goed thuisblijven. Ik denk met deze opstelling dat het ook een nulletje of 6 wordt. Dan liever met meer lef ten onder gaan.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ouderkerk
7 dagen geleden

Juist met de kansloze wedstrijden moet je verrassend voor de dag komen dit is een appeltje eitje voor Ajax.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Ouderkerk
7 dagen geleden

Deze wedstrijd verlies je normaal gesproken toch. Maar dat je in de volgende wedstrijden misschien verdedigers gaat missen door schorsingen mogen we dan de trainer aanrekenen.
Maar om 10 uur lopen we allemaal de polonaise. Let maar op.

D
RWGladiator
Gladiator
7 dagen geleden

Fortes in de basis ipv Mijnans of Laros Duarte???

Laatste wijziging 7 dagen geleden door RWGladiator
D
Vak13
Spartaantje
7 dagen geleden

Het loopt wel erg dun door de broek beste Spartanen… Ik hoop altijd op een overwinning en waarom zou dat niet kunnen? Laatste 2 wedstrijden tegen die lui zijn we echt niet weggespeeld en hadden punten verdiend!

D
Ruud
Leonidas
7 dagen geleden

We gaan straks voor een enorme verrassing zorgen.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
7 dagen geleden

Taart?

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Ruud
7 dagen geleden

Leuk, kom je met een (TV)ploeg de dakramen plaatsen?

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Dikker
7 dagen geleden

Is dat nou nog niet gebeurd ?

D
Gladiator
Je reactie op  Ruud
7 dagen geleden

Jazeker.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
7 dagen geleden

Ja, we gaan met 5 man in de verdediging spelen…
Beugelsdijk, Heylen en Vriends als CV’s.

D
Gladiator
Je reactie op  Hans E
7 dagen geleden

Nou dan wordt het weer..”dat is jouw man…nee joh die is van jouw….en ook ‘ik dacht dat dit mijn man was…..nee die is van mij…..maar die van hem dan..?” etc..etc…drama systeem. Met als resultaat….niemand verdedigd iemand…Gewoon 4 achterop…4 op het midden in een ruit en 2 voorin….Nee…. wij gaan het buskruit weer uitvinden.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Semper
7 dagen geleden

Wij?
Winnen doen wij.
Verliezen doet hij.
Toch?

D
Gladiator
Je reactie op  Dikker
7 dagen geleden

Ja..jij hoort niet bij wij….jij hoort bij hij. En ik bij haar.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Semper
7 dagen geleden

We zijn weer terug bij af Ton.

D
Gladiator
Je reactie op  Ruud
7 dagen geleden

Yep…..vrees dat we weer opnieuw kunnen beginnen…dit gaat em nie worden…

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hans E
7 dagen geleden

Dat is helaas geen verrassing.

D
Sparta kaatsheuvel
Spangenaar
7 dagen geleden

Met vijf man in de verdediging beginnen is vragen om afgemaakt te worden, bedankt Pipo de Clown!

D
Ruud
Leonidas
7 dagen geleden

Ja hoor, Henk gaat weer met 5 verdedigers spelen.
Dat wordt weer het bekende, wie dekt wie en wat is mijn man.

D
Koen Heijden
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
7 dagen geleden

Ja en dan ook nog Fortes ipv Auassar.. Daarbij heeft Ajax zijn ongeveer sterkste opstelling. Ik ben best een beetje bang, of mag dat niet?

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Koen Heijden
7 dagen geleden

Ja hoor dat mag, het kwaliteit verschil is erg groot.
Zelf zou ik echter nooit bang zijn om een voetbal wedstrijd aan te gaan en het lijkt mij ook niet de juiste instelling.

D
Koen Heijden
Spangenaar
Je reactie op  Wolf
7 dagen geleden

Ik heb zelf ook nooit gevoetbald.. misschien om die rede

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Koen Heijden
7 dagen geleden

Op naar de 9-0

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Jan
7 dagen geleden

Niet weer. Ik was er bij destijds, wat een ellende.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Ruud
7 dagen geleden

Ik ook. het was naïef, maar WvH liet ze wel lekker aanvallend spelen.

D
Koen Heijden
Spangenaar
7 dagen geleden

5-3-2..

D
Andre_T
Spangenaar
7 dagen geleden

Onze zuiderburen hebben interesse in Leen van Steensel.. Zouden we daarvoor ook een transfersom kunnen krijgen… Maar even serieus, als Teammanagers al ergens vandaan gehaald moeten worden….

D
wvb87
Spartaantje
Je reactie op  Andre_T
7 dagen geleden

Nou ga ik op een paar tenen staan met alle oost liefhebbers hier maar mister excelsior hoort ook gewoon niet bij Sparta.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Andre_T
7 dagen geleden

Daar loopt al een oud spartaan.

D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  Andre_T
7 dagen geleden

Is met Bassie toch ook gebeurd.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  PKHVH
7 dagen geleden

Ze moeten bezuinigen bij Feyenoord. Bassie is een behoorlijke kostenpost wat betreft de lunches.

Gerco
Spangenaar
7 dagen geleden

Ik houd mijn hart vast voor de opstelling
Mindere periode en dan tegen Ajax in de arena
Henk driet 7 kleuren in zijn broek
Heb al vernomen dat er met 5 man achterop gespeeld word,
We wachten af, en we hopen op een lange 0-0
Hoe langer de 0/0 , des te meer kans op resultaat ( logisch😉)

D
Ouderkerk
Spartaantje
7 dagen geleden

Ik merk een zeker fatalisme op deze site. Ik hoop niet dat onze spelets dit overnemen.
Dus: borst vooruit en je huid zo duur mogelijk verkopen.

D
King P88gba
Gladiator
7 dagen geleden

Het voordeel is vanavond wel dat winnen voor Ajax totaal geen noodzaak meer is. Die kunnen het dames elftal opstellen. Kampioen worden ze toch wel. Die zullen echt met een veredeld B elftal komen. Probleem is wel dat ze dan nog steeds veel beter zijn 🙈.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
7 dagen geleden

Dan is de schande ook weer groter.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  lofer
7 dagen geleden

Nee joh. Van Fortuna thuis verliezen is een schande. Het salaris huis van Jong Ajax is over een jaar of 5 vergelijkbaar met Feyenoord.

D
Dikker
Gladiator
7 dagen geleden

Ik verheug me alweer op een nieuwe aflevering van Beat the Champions op RTL4 om 20.04 met Chantal Janzen.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Dikker
7 dagen geleden

Ouwe viespeuk

D
Brandweer1
Gladiator
7 dagen geleden

Voorbeschouwing op de wedstrijd van Alax zijde.

Thuiswedstrijden tegen Sparta vaak een garantie voor doelpunten, heel veel doelpuntenZondagavond komt Ajax alweer opnieuw in actie als de thuiswedstrijd tegen Sparta op het programma staat. De Rotterdammers werden vooraf gezien als een degradatiekandidaat, maar kennen een uitstekend seizoen met een 12de plaats, 10 punten boven de gevreesde streep. 

De wedstrijd van zondag zal de 55ste keer worden dat beide ploegen elkaar in Amsterdam treffen. Ajax kan daarin uitstekende cijfers overleggen, want liefst 41 edities werden in winst omgezet. Het duel kende 9 keer geen winnaar, terwijl Sparta 4 keer te sterk bleek.

Met zoveel zeges spreekt het ook voor zich dat er ook veel grote overwinningen waren. Liefst 16 keer wist Ajax met minstens 4 doelpunten verschil te winnen. De grootste zege is 9-0 en dat lukte zowel in het seizoen 1985/1986 als seizoen 1999/2000. Vorig seizoen werd met 2-1 gewonnen, terwijl eerder dit seizoen Ajax met 0-1 te sterk was in Rotterdam.

De selectie kent met Benjamin van Leer een speler met een verleden bij Ajax. De doelman maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap naar Sparta. In Rotterdam heeft hij de concurrentie om een basisplek uiteindelijk verloren, zodat hij sinds eind oktober geen wedstrijd meer heeft gespeeld.

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  Brandweer1
7 dagen geleden

Wat ze vergeten in Mokum – ik heb het maar voor ze geschreven:

“Sparta speelt in een tenue dat onze eerste keus was, maar toen wij – net als sparta – op het hoogste niveau mochten spelen, verbood de toenmalige Nederlandse Voetbal en Atletiekbond dat Ajax in hetzelfde schitterende tenue mocht spelen als sparta”

Tsja, wat de cijfers ook zeggen, zo oud en mooi als sparta word je nooit

Laatste wijziging 7 dagen geleden door Fan
D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
7 dagen geleden

Ajax heeft dus alle reden om bang te zijn voor ons😜

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
7 dagen geleden

Haha. Ja ze kruipen voor ons.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Brandweer1
7 dagen geleden

Oud nieuws

D
Rood en wit
Spartaantje
7 dagen geleden

Welke goede reeks heeft sparta dan gehad en wat was het waard ?

Sparta staat gelijk met RKC en VVV, dit seizoen is een ‘gewoon’ seizoen meer niet.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Rood en wit
7 dagen geleden

RKC en VVV staan onder Sparta met 22 punten brave borst en hebben meer wedstrijden gespeeld.

D
Molon Lawe
Spartaantje
7 dagen geleden

RKC staat al 3-O voor tegen Heracles.

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  Molon Lawe
7 dagen geleden

Kunnen we Heracles inhalen

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Molon Lawe
7 dagen geleden

Dan wordt de druk op de onderste 3 alleen maar groter.

D
Sparta kaatsheuvel
Spangenaar
Je reactie op  HansG
7 dagen geleden

Laat de tokkies uit Tilburg maar degraderen !

D
Rood en wit
Spartaantje
Je reactie op  Molon Lawe
7 dagen geleden

iedereen heeft internet denk ik.. ?

D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  Rood en wit
7 dagen geleden

Dus?

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Molon Lawe
7 dagen geleden

ik zelfs ESPN dus?

D
Ron Essen
Gladiator
7 dagen geleden

Heerlijk weer mijn balkondeur staat open en dan zo’n geweldige voorbeschouwing!
Ik zeg gewoon 4-3-3 spelen en ze op hun eigen helft vastzetten. Mijn voorspelling rust 0-0 eind 0-7.
Zullen wij laten horen SP-AR-TA.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
7 dagen geleden

Je kan beter alles sluiten en een fles jenever pakken en in slaap vallen voor de wedstrijd 🤣😂🤣😂

D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
7 dagen geleden

Deur is nu dicht en heb een biertje gepakt West😂

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
7 dagen geleden

Wel een bescheiden einduitslag hoor-;)

D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  HansG
7 dagen geleden

Dacht laat ik eens blij positief zijn🤣

D
lofer
Spartaantje
7 dagen geleden

Vergeet het telraam niet.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  lofer
7 dagen geleden

Ik vind het soms vervelend dat ze naar tegen jou doen. Maar je doet ook geen enkele moeite om populair te worden.

Laatste wijziging 7 dagen geleden door Rob Laanen
D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
7 dagen geleden

Snap ik, maar zoals ik het hier boven lees :0 – 7
Dan is dat net zo min realistisch als het nodig hebben van een telraam. Realistisch
en statistisch gezien zou je wensen op een Niet gemotiveerd Ajax en een Lucky 0 – 0.
Maar een goed spelend niet angstig Sparta wat de bal langer dan 2 secondenin de ploeg houd zou al een pre zijn.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
7 dagen geleden

Rob populair heeft ook negatieve kanten.

D
wvb87
Spartaantje
7 dagen geleden

Het leven kent niet veel zekerheden maar vanavond is wel een zekerheidje.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  wvb87
7 dagen geleden

Ja dat we verliezen

D
Wolf
Gladiator
7 dagen geleden

Ik begrijp dat we vanavond een hele lastige wedstrijd tegemoet gaan, waarin de kans op winnen zoiets van 1 op 50 is, maar…..

Sommigen van ons zijn OP VOORHAND zo negatief over de opstelling van onze trainer, dat de trainer gelijk bij het oud vuil terecht kan.

  • Allereerst wil ik opmerken dat de opstelling nog aan “niemand” bekend is
  • Vervolgens denk ik, waarom HF iets kwalijk nemen over een mogelijk defensieve speelwijze, als je het ZELF als supporter vooraf al eigenlijk HELEMAAL niet ziet zitten. Ben je dan als supporter niet nog een graadje negatiever dan onze trainer.

Ja, een moeilijke wedstrijd, maar als we met “de borst vooruit het veld betreden” en vertrouwen koppelen aan vechtlust, dat lijkt mij dit voor een Spartaan een meer passende houding dan al dat negativisme.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Wolf
7 dagen geleden

Dan zou de trainer ook een andere houding mogen aannemen. Want om nou alvast te melden dat Sparta alles wat je daar haalt als bonus moet zien. Dat wil dan zeggen dat je daar heen gaat met de wetenschap dat je daar zonder probleem ook gewoon Mag verliezen.
Waarom niet melden dat je zowizo er Alles aan zult doen om daar te winnen. En teleurgesteld bent bij verlies. Dat is SPARTA. waardig!

D
Spartaantje
7 dagen geleden

Fantastische voorbeschouwing. Haller niet ingeschreven voor de Europa League om hem te sparen voor angstgegner Sparta!
Mijn zondag kan met deze voorbeschouwing al niet meer kapot (ik reken vanavond nergens op).

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
7 dagen geleden

Ik hoop op max 3 doelpunten verschil

D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  sparta vlaardingen
7 dagen geleden

Van mij mag Spart gerust met meer dan 3 puten verschil winnen.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  sparta vlaardingen
7 dagen geleden

6 – 9?

D
Md55jSpartaan
Spartaantje
7 dagen geleden

Het zal wel verliezen worden. Ik hoop dat ze een beetje tegenstand kunnen bieden en dat het in ieder geval een beetje normale uitslag wordt. Wel moet Sparta gewoon voetballen en er niet op voorhand uitgaan dat ze wel zullen verliezen. In deze fase van de competitie wordt elke punt belangrijk.

Laatste wijziging 7 dagen geleden door Md55jSpartaan
D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Md55jSpartaan
7 dagen geleden

Sparta speelt alleen voor het behouden blijven voor de eredivisie. Als je jezelf zo weinig druk op legt dan is deze wedstrijd helemaal niet van belang. Dan is verlies ingecalculeerd.
Dan had meneer van Stee se de lat wat hoger moeten leggen. Bijvoorbeeld middenmoot. Dan had je als Sparta zijnde zo her en der wat beter je best MOETEN doen. Kijk, dat had beter gepast bij deze club. Nu wordt er niet eens geprobeerd om daar een vorm van voetbal te spelen.
Een muur opbouwen en de bal maar doelloos wegtrappen naar niemandsland en wachten op de volgende aanval [goal] van 020

D
Jan
Gladiator
7 dagen geleden

Zou Ten Hag er ook uit vliegen na de nederlaag vanavond?

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Jan
7 dagen geleden

Waarom Jan denk het niet .
Fraser vlieg er vanavond ook niet uit of denk jij van wel .

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  nicopijpers
7 dagen geleden

Je weet maar nooit Nico misschien kunnen we een trainersruil doen met Pec.

D
Sparta1
Spartaantje
Je reactie op  Jan
7 dagen geleden

Stegeman is vele malen minder als Fraser.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Sparta1
7 dagen geleden

Hij lijkt mij een bijzonder moeilijk mannetje. Evengoed denk ik wel dat hij kwaliteit heeft. Beter dan Fraser daar kan ik niet over oordelen.

D
Md55jSpartaan
Spartaantje
Je reactie op  Jan
7 dagen geleden

zou zo maar kunnen

D
Eef
Spartaantje
7 dagen geleden

Hoop op n spannende pot n onpartijdige scheids n foutloze var.
En 2 allerte grensrechters.

Verder lijkt me n 0-1 overwinning ook helemaal geweldig.

D
Henk Valk
Spartaantje
7 dagen geleden

Ga er niet vanuit en denk de meeste hier dat Sparta gaat winnen ,maar dat het toch nog een mooie lente avond kan worden door een voor iedereen een verrassend gelijk spel eruit te slepen.Dus Sparta veel succes.

D
Gladiator
7 dagen geleden

Heerlijke voorbeschouwing.
Zou graag zien dat we een elftal in de wei sturen dat gebaseerd is op voetballen.
Nu krijgen we een elftal te zien dat voornamelijk bezig is met tegenhouden.
Zelf creëren kun je vergeten want je hebt een halve spits rondlopen die niet een normale bal krijgt toegespeeld. Onze doelman zal vandaag onze beste opbouwer zijn. Met dien verstande dat ook die ballen weer net zo hard terugkomen omdat men geen duel weet te winnen omdat de veldbezetting erop is gericht om tegen te houden immers er spelen louter mensen achter de bal.
Dat kan anders. Begin nou eens om een consequente mandekking te geven aan Daley Blind zet daar Appie maar op. Continu in z’n nek hetzelfde doe je met Haller. Zo… dan is het merendeel van de aanvoer….verstoord en de frustratie bij Haller loopt dan lekker op.
Voor de rest ga je lekker voetballen en er kort opzitten en in de duels komen. Daar hebben ze een hekel aan. Combineren, vrijlopen en héél belangrijk met diepgang over de flanken. Bespeel de ruimte’s achter hun verdediging waar Ajax kwetsbaar is.
Dan verlies je wellicht ook…maar de kans op succes is groter dan met deze angstopstellingen.
Wie zijn ze dan? Gewoon 2x zoveel lopen en vuile meters voor elkaar willen maken.
Ajax denkt dit potje op 80% te kunnen uitspelen. Maak daar gebruik van door 100% procent inzet ertegenover te zetten.
Nee…. we nemen genoegen met een kleine nederlaag. We gaan uit van de ander ipv uit onszelf.
Fout….fout…fout.

Laatste wijziging 7 dagen geleden door Semper
D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  Semper
7 dagen geleden

Inderdaad weer de Fraser doctrine.
Ook na deze wedstrijd zal hij zeggen;
Ook vandaag weer zo heerlijk niet gevoetbald.

D
Mortenino
Spangenaar
Je reactie op  Molon Lawe
7 dagen geleden

‘Ik kan mijn ploeg niets verwijten, ze hebben er alles aan gedaan’.
‘Je weet dat als je tegen Ajax of PSV speelt dat je weinig kansen gaat krijgen en diegene die je krijgt ja daar moet je wel meer mee doen en dat hebben we niet gedaan’.
‘Maar nogmaals’.

Ik verwacht deze woorden weer na afloop.

Laatste wijziging 7 dagen geleden door Mortenino
D
Sparta kaatsheuvel
Spangenaar
Je reactie op  Mortenino
7 dagen geleden

Ik kan er nog geen eens meer naar luisteren, wij hebben echt de plank mis geslagen om Fred Grim weg te sturen!

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Mortenino
7 dagen geleden

En deze : wij zijn Sparta, en ik weet waar we vandaan komen. Als je hier wat had gehaald waren het bonuspunten.
Bla Bla Bla. Chocoladevla……..

D
Mortenino
Spangenaar
Je reactie op  lofer
7 dagen geleden

Je kan inderdaad zo uittekenen wat ie na elke verloren wedstrijd gaat zeggen.

Verslaggever: ‘De komende wedstrijden worden echt cruciaal voor jullie denk ik zo met ploegen waar je punten tegen MOET pakken’?

Fraser: ‘Ja dat is hoe jullie als media er naar kijken’.’En volkomen logisch hoor begrijp me niet verkeerd’. ‘Maar wij als staf en groep kijken van wedstrijd tot wedstrijd’.

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Semper
7 dagen geleden

Deze sla ik over,voordat ik met meubilair ga gooien.

D
Brandweer1
Gladiator
7 dagen geleden

Complimenten voor de voorbeschouwing. Ik heb weer genoten. Nu nog een bloedeloze 0-0 en het is feest bij de Brandweertjes.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
7 dagen geleden

Heb je naar de opstelling van ITWM gekeken, daar zitten 4 zwakke schakels in. Dan kunnen we beter thuis blijven en 3-0 als uitslag accepteren, dan 6 a 7 nul.

D
Nico
Spangenaar
7 dagen geleden

Ter geruststelling:
normaal gesproken verliest Sparta vanavond gewoon van Ajax.
is dit erg?
verliezen is nooit leuk, maar dat is voetbal.
de komende weken speelt Sparta zich definitief veilig met waarschijnlijk een 12e plaats in de eindrangschikking.
is dat goed?
ja, naar Sparta begrippen wel en over een heel seizoen genomen is dat een puike prestatie.
en volgend seizoen?
dat zien we dan wel weer.
en vandaag?
geniet van het mooie weer.
en na de wedstrijd?
als Sparta verloren heeft ontploft deze site weer.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Nico
7 dagen geleden

Ontploffen ???? Eerder een burgeroorlog onder Spartanen. Zeer Grote Chaos[Puinhoop]

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
7 dagen geleden

Het leven is net een tijdbom,
op een dag ontploft het
en staat alles op zijn kop.

D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  Nico
7 dagen geleden

Verliezen na een wedstrijd niet gevoetbald te hebben geeft mij altijd een heel vervelend gevoel.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Nico
7 dagen geleden

Die 12e plaats moet ik nog zien, Nico. Maar verder helemaal mee eens.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Rob Laanen
7 dagen geleden

De eerste doelstelling wordt gehaald en dat is handhaving. Wat mij betreft is de 12e plaats een mooie vervolg doelstelling en dat is voor Sparta prettig voor de centjes die dan binnenkomen voor deze klassering.
voor ons, supporters, is dat natuurlijk ook leuk, want dan wordt er meer gewonnen.

D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  Nico
7 dagen geleden

Na vandaag nog 12 wedstrijden te gaan, 36 punten te winnen of te verliezen.
Het spel van Sparta na de winterstop is dramatisch, zeker in vergelijking met die fraaie serie tegen het einde van de eerste competitiehelft toen de ploeg wel voor eigen kans mocht gaan.

Laatste wijziging 7 dagen geleden door Molon Lawe
D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Molon Lawe
7 dagen geleden

Na vanavond wint Sparta nog enkele competitiewedstrijden en na elke overwinning zullen we blij en tevreden zijn.

D
SpartaJordy
Gladiator
7 dagen geleden

Prachtige onschuldige tijd was het vorig jaar de 19e van januari 2020. Ik zat lekker in de kroeg in Delft te kijken met een pils en wat hadden we een punt verdiend.
Toen ging ik van niks uit en had ik alsnog een rotgevoel van de nederlaag.

Ik ga gewoon weer van niks uit, en zonder kroeg en pils:(

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  SpartaJordy
7 dagen geleden

Thuis smaakt een pilsje ook wel hoor.

D
SpartaJordy
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
7 dagen geleden

Op een of andere manier niet voor mij. Bier staat hier maanden maar te staan. Heel sporadisch dat ik er thuis een open trek.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  SpartaJordy
7 dagen geleden

Een Corona dip vrees ik, Jordy.

D
SpartaJordy
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
7 dagen geleden

Haha nee hoor. Altijd al gehad. Nuttig liever me drankje elders.

Strijkplank
Spangenaar
7 dagen geleden

Kansloos vanavond. Geen domme kaarten pakken, iedereen met lichte pijntjes op de tribune zetten en hopen dat de score niet te hoog uitvalt. Vanaf volgende week gaan we ons in 10 dagen veiligspelen! 6 of 7 punten pakken tegen WII, Emmen en VVV.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Strijkplank
7 dagen geleden

Precies en wellicht een mooie kans voor Emegha tegen een voetballende tegenstander.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Strijkplank
7 dagen geleden

Maar zo is het toch ook. Ons doelsaldo kan straks ons bonuspunt zijn dus niet laten afslachten en heel blijven.

D
Ruud
Leonidas
7 dagen geleden

Als je met 5 verdedigers tegen Ajax gaat spelen kan je de wedstrijd beter schriftelijk afdoen.
Ik mag toch echt hopen dat Fraser nog weet hoe het ging met 5 verdedigers.
En als hij met 5 verdedigers gaat spelen moet hij ook gelijk van Leer weer onder de lat zetten.
Stegeman is gisteren na een wanprestatie op non actief gezet. Hoop dat Henk dit bespaard gaat blijven.
Dus Henk, als je wil laten zien dat 5 verdedigers en van Leer niet werkt, stel ze dan aub vandaag op zodat wij je de komende week weer kunnen vertellen dat je dit nooit meer moet doen.
En laat Mijnans ook maar 90 minuten banken.
Vanaf morgen kunnen we ons dan volledig richten op de komende 6 potten.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Ruud
7 dagen geleden

Door Stegeman te benoemen suggereer je iets. Of heb ik het mis.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Brandweer1
7 dagen geleden

Ik heb al eerder aangegeven dat nu Fraser op non actief stellen helemaal geen zin heeft. Dus ik zou niet weten wat ik suggereer.
Met hulp van itwm gaat Henk wel weer om. Daar heb ik alle vertrouwen in. Na die vorige slechte serie hebben we hem er ook doorheen gesleept.

Zlatan1888
Spartaantje
8 dagen geleden

Hopelijk doen ze het dak van de ArenA dicht morgen dan kunnen we het spel flink vertragen. De raketten van Beugelsdijk ( en Auassar) recht de lucht in zullen het dak raken en zorgen voor vele welkome rustpauzes.

D
Hans E
Gladiator
8 dagen geleden

Mijn welgemeende complimenten voor de geschreven voorbeschouwing.
Scherp op de snede en vol humor!

D
Hans E
Gladiator
8 dagen geleden

Ik zie die Manschot nu alweer bij voorbaat lachen, voor wat hij morgen allemaal aan Ajax gaat geven.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
7 dagen geleden

Dan moet je zorgen dat Ajax niet aan de bal komt. Dan heb je ook geen kans om wat tegen te krijgen.

D
Fan
Spangenaar
8 dagen geleden

Manschot, Blindhout en de Arena; drie keer niks

D
Sparta kaatsheuvel
Spangenaar
8 dagen geleden

Ben benieuwd wat Pipo Fraser nou weer uit de hoge hoed tovert?

D
The Dude
Spartaantje
Je reactie op  Sparta kaatsheuvel
8 dagen geleden

Pipo Fraser? Nice… beetje respect zou je niet misstaan, gozer.

D
Sparta kaatsheuvel
Spangenaar
Je reactie op  The Dude
8 dagen geleden

Respect moet je verdienen gozert!
En ik zie Sparta onder zijn hoede absoluut niet beter worden, ook niet in de toekomst!
Laten we hopen dat ik er naast zit en dat Sparta een stabiele club word en eindigt in de middenmoot!

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Sparta kaatsheuvel
7 dagen geleden

Dat had gewoon ook de opdracht MOETEN zijn aan het begin van de competitie. Nou is het allemaal slappe hap. En alles is wel best. Behouden blijven voor de eredivisie is geen doelstellingen maar een vrijbrief tot geen of wanprestatie’s.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Sparta kaatsheuvel
7 dagen geleden

Van een vrij kansloze KKD ploeg naar een tot nu toe voor het 2e jaar naar degradatie stress vrije eredivisie ploeg, vind ik best wel een verbetering.

Over het geheel van de twee seizoenen eredivisie is er meer positieve- dan negatieve kritiek geweest, en dat wil bij ons wat zeggen hoor!

Ik denk ook dat we wat geduld moeten hebben, we zitten ook nog eens in een corona periode waar we -on Spartaans- zonder veel problemen doorheen komen.

Laatste wijziging 7 dagen geleden door Wolf
D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Sparta kaatsheuvel
7 dagen geleden

Ik heb Sparta onder Fräser zien promoveren en daarna heeft Fräser zich met de ploeg twee jaar achtereen kunnen handhaven. Om te kunnen eindigen in de middenmoot moeten we ons op veel posities versterken. Dat kost geld en dat is er niet.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Brandweer1
7 dagen geleden

Hoe doet bijvoorbeeld Fortuna Sittard dat dan?
En FC Twente?

D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  Brandweer1
7 dagen geleden

Het seizoen is nog niet voorbij. Dus om nu al van handhaving te spreken, lijkt mij een beetje voorbarig.
Als ze blijven spelen zoals in de laatste wedstrijden, worden er amper nog punten gepakt. Ik ben er nog niet gerust op.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
7 dagen geleden

Twente heeft alleen maar schulden en kijk eens waar ze staan. Niet dat ik het op die manier wil, maar met slim beleid en goed scouten kom je ook een eind. En vooral dat laatste ontbreekt bij ons.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Rob Laanen
7 dagen geleden

Klopt die jongen van Volendam die nu bij Emmen speelt had natuurlijk bij ons moeten spelen

D
Spartaan uut Grunn
Spartaantje
8 dagen geleden

Geen 5 mans verdediging a.u.b., ze lopen elkaar in de weg en kunnen daardoor aanvallen wel vergeten. Wat mij betreft starten met Mijnans.

D
Afdeling Schiphol
Spartaantje
Je reactie op  Spartaan uut Grunn
7 dagen geleden

Ajax laat ruimtes achterin liggen, daar moet je inderdaad creativiteit inzitten en naar mijn mening ook een beetje power met Smeets. Laros Duarte op de plek van Auassar, dan kan het middenveld hopelijk het tempo van Ajax bijhouden.

nicopijpers
Spartaantje
8 dagen geleden

Deze opstelling is het zelfde spelen als met oog kleppen voor .
We gaan het zien

D
Houten Klaas
Gladiator
8 dagen geleden

Mag hopen dat we niet het compleet gefaalde vijf verdedigers systeem weer uit de kast halen. Juist dan kan je het telraampje er weer bij gaan pakken. Er moet druk vanaf het middenveld en de aanval komen, dat gaat niet in dit systeem. Sterkte allemaal morgen Spartanen! Ik hoop dat de mannen mijn ongelijk bewijzen.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Houten Klaas
8 dagen geleden

Helemaal mee eens en wat voegt Tommy toe, noppes nada. Middenvelder erbij ipv Tommy

D
Jan
Gladiator
8 dagen geleden

Morgen de eerste overwinning in die k*t arena. Eigen doelpunt van Blind 0-1.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Jan
7 dagen geleden

Blind? Die heeft een ‘vrije dag’ tegen Sparta.
Een keeper is waarschijnlijk ook niet nodig.

D
De Titanic....
Gladiator
8 dagen geleden

Deze vermoedelijke opstelling is toch wel bijzonder treurig. 5 verdedigers (eerder al volkomen mislukt !), 2 te slappe broertjes op het midden en slechts een halve spits (die ook nog hopeloos uit vorm is). We zijn hoe dan ook kansloos, maar een iets avontuurlijkere opstelling zou wel zo fijn zijn…

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  De Titanic....
8 dagen geleden

De redactie lult deze week vooral onzin 😅. Misschien na zondag een weekje van de fles af blijven.

D
Theo1
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
7 dagen geleden

Zoals je wel vaker zegt, hier wordt door vrijwel iedereen alleen maar onzin verkocht als de absolute waarheid

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  De Titanic....
8 dagen geleden

Die vermoedelijk opstellingen kloppen toch nooit.