20 jaar geleden won Sparta voor het laatst in de eredivisie van Sittard. Deze woensdag pakte onze club dar eindelijk weer een driepunter, na een 0-1 overwinning. Het duel was matig, maar de Spartaanse winst was volkomen verdiend. Onze club stijgt naar plek 8, heeft 21 punten uit 16 wedstrijden en het gat met de nummer 16 is inmiddels 11 punten. Kortom, Sparta deed geweldig zaken in deze doordeweekse wedstrijd.

Zoals in de voorbeschouwing al te lezen viel stond Beugelsdijk in Sittard opnieuw in de basis, omdat Vriends nog niet inzetbaar is. Nadat Burger tegen Feyenoord nog kon rekenen op een basisplek, stond nu Mijnans weer in de basis. Zonder nou echt uit te blinken, maakte Mijnans wel duidelijk dat hij in de basis thuishoort. Bijna alle creativiteit in de eerste helft moest van hem komen. Niet dat hij nou zo geweldig speelde, maar in het lange halen snel thuis voetbal van de eerste helft was het soms heerlijk om Mijnans een bal onder controle te zien krijgen. In het eerste half uur gebeurde nauwelijks iets wat het vermelden waard was. Vele ballen vlogen de lucht in. De spelers leken wel met angst en beven naar het veld te kijken, dat er verschrikkelijk uit zag, met aan één zijde over de hele lengte van het veld zelfs een soort van mini loopgraaf.

Na een half uur kreeg Sparta controle op de wedstrijd en direct werd duidelijk dat onze club de betere spelers had. Fortuna had natuurlijk 13 punten uit 5 wedstrijden gehaald. Ontzettend knap, maar het blijft voetballend toch een zeer beperkt elftal. Toen Sparta een klein beetje voetbal in het elftal kreeg onstonden er direct kansen. In de 36e minuut hadden Engels en Duarte doelpogingen. Een minuut later bracht Mijnans de bal voor, na een kopduel van Duarte belandde de bal voor de voeten van Thy, die met links op de Fortunese doelman schoot. In blessuretijd had Auassar nog een heerlijke balletje op Duarte die uitstekend inschoot, maar keeper Van Osch wist de inzet prima te redden.

In tweede helft bleef Sparta de betere ploeg. Niet dat het goed was. Maar onze club was wel de betere ploeg op het veld en dit leidde in de 57e minuut tot de terechte 0-1 voorsprong uit een heerlijke aanval. Duarte gaf de bal op Engels, die in alle rust het overzicht behield en Lennart Thy vond. Thy schoot zijn 9e competitietreffer van het seizoen binnen. In de 65e minuut was Fortuna dichtbij de gelijkmaker. Okoye kreeg nog een hand achter de bal, die wat vertraagde, waardoor Abels de bal vlak voor de doellijn kon wegrammen. In de 70e minuut had Gravenberch op kracht een uitstekende actie, maar zoals zo vaak had hij bij de afronding toch net iets teveel tijd nodig. Ook die andere invaller, Reda Kharchouch, was nog dichtbij de 0-2, maar zijn schot ging naast in de 92e minuut had Gravenberch de bal moeten afleggen, dan was de 0-2 waarschijnlijk ook gevallen, maar helaas ging de spits voor eigen succes. Wellicht begrijpelijk, maar toch ook onprofessioneel, want zo bleef Fortuna tot in de laatste minuut in de wedstrijd. De vrije trap die Fortuna diep in blessuretijd kreeg werd echter prima gepakt door Okoye.

Het was een draak van een wedstrijd, maar Sparta gaf nauwelijks iets weg en kreeg een aantal 100 % kansen en pakte daarom volkomen terecht de drie punten. En zo won Sparta voor het eerst sinds 1973 drie uitwedstrijden op rij. Maar veel belangrijker. Sparta bewees opnieuw een stuk verder te zijn dan veel ploegen uit het rechterrijtje en heeft een comfortabele voorsprong op plek nummer 16 en dat is heerlijk met de wetenschap dat zaterdag PSV naar Het Kasteel komt. We zijn er nog niet. En misschien gaan later dit jaar echt nog omhoog kijken. Maar op dit moment leef je als Sparta supporter opeens toch in een ontspannen voetbalwereld.

Spelers die voor Sparta in actie kwamen: Maduka Okoye, Dirk Abels Tommie Beugelsdijk, Michael Heylen, Mica Pinto (69. Aaron Meijers), Adil Auassar, Sven Mijnans (66. Wouter Burger), Abdou Harroui, Deroy Duarte, Lennart Thy (87. Reda Kharchouch), Mario Engels (69. Danzell Gravenberch)

4 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
285 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
JB
Spangenaar
9 dagen geleden

Het meest positieve aan deze wedstrijd is dat Sparta niet is ingestort na de wanprestatie tegen Zuid. Nog niet zo lang geleden werden dergelijke wanprestaties bij Sparta gevolgd door een serie kansloze nederlagen. De selectie die Henk van Stee voor dit seizoen heeft samengesteld is gelukkig een stuk minder labiel. Het voetbal is technisch zeker nog niet fantastisch te noemen. Daarbij is de selectie niet bang om hier en daar uit te delen en is mijn indruk dat het meer een groep is dan in voorgaande jaren. Toen zagen we veel spelers die alleen druk met zich zelf bezig leken.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  JB
9 dagen geleden

Wanprestatie is zwaar overdreven.

AZ-thuis tot de 1-4 was een wanprestatie.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  JB
9 dagen geleden

Ik denk dat ze bij Sparta ook wel door hebben dat het anders had gemoeten tegen Feyenoord, maar dat ligt natuurlijk ook aan de tegenstander.
Gisteren zag ik in het restant van de 2e helft PEC op een zelfde manier spartelen. Clubs slagen er op de één of andere manier niet in om goed te spelen tegen ze.

s1983
Gladiator
Je reactie op  JB
9 dagen geleden

Nul zeven is een wanprestatie , maar de hele wedstrijd 0-1 achter met de kans om er nog een puntje uit te slepen kun je geen wanprestatie noemen.

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  s1983
9 dagen geleden

Geen enkele serieuze kans uitspelen in een thuiswedstrijd is in mijn woordenboek niets meer of minder dan een wanprestatie.

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  JB
9 dagen geleden

Welke wanprestatie tegen Feyenoord?
Vond ook daar dat beiden niet goed speelden en ze hebben 1 uitgespeelde kans gehad en dat was de goal van Jorgensen. De eerste goal vond ik persoonlijk buitenspel.

D
Molon Lawe
Spartaantje
9 dagen geleden

Na de winterstop 2 wedstrijden.

In beide wedstrijden speelde de ploeg beduidend minder goed, dan in die mooie reeks wedstrijden die ons naar een fraaie 9e plaats voerde.

Gelukkig werd nu wel uit de weinige kansen die werden gecreeerd wel gescoord.
Een vlotte combinatie Duarte-Engels-Thy. Natuurlijk heel blij hiermee.

Hier lees je dan weer hoe je wint maakt niet uit. Als de ploeg na een zaadwedstrijd toch nog wint incidenteel, zeker!
Maar nu in deze twee wedstrijden het spelpeil minder is geworden, is het wel van belang, is er sprake van een dipje of hebben voor de winterstop boven onze stand gespeeld?
De verzorgde snelle aanvallen, een keer raken lijkt toch echt minder te lukken.

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  Molon Lawe
9 dagen geleden

Jouw reactie zegt veel over het verwachtingspatroon van de gemiddelde Sparta supporter. Verliezen we twee keer dan is iedereen in mineur en kan Fraser oprotten naar zuid. Winnen we twee keer, dan gaan we Europa in en worden de wandklokken weer tevoorschijn gehaald. Er werd hier heel gemakkelijk gedacht over de wedstrijd tegen Feyenoord, 4-1 werd zelfs genoemd. Die gasten staan niet voor niets gedeeld eerste en in dat licht bezien deed Sparta het zo slecht nog niet. Op het knollenveld van Fortuna waren wij de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Nee, mooi was het niet maar wel effectief en soms is het lekker om op die manier te winnen. Zaterdag PSV. Ja hoor, daar ziet iedereen weer mogelijkheden tegen want we hebben de laatste wedstrijd gewonnen. 

D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
9 dagen geleden

Ik ben juist nooit van de waan van de dag! Niet na een paar gewonnen wedstrijden noch verloren wedstrijden.
Het verschil inspel tussen de laatste wedstrijden voor de winterstop en de eerste 2 erna valt mij op.
Ik hoop dat dit niet structureel is.

Natuurlijk blij met de 3 punten.
En ook met het feit dat we na lange tijd weer beschikken over een scorende dpits die ook echt een handenbinder is voor de vijndelijke defensie. Thy.
Engels komt er nog niet helemaal uit, maar is een slimme speler die weet wat er om hem heen gebeurt.
Gravenberch is een blind paard, alles bij hem is onder het motto hard, harder, hardst. Ogen dicht en rennen, knallen maar.

Laatste wijziging 9 dagen geleden door Molon Lawe
D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Rob Laanen
9 dagen geleden

Wat hebben de wandklokken hier mee te maken😂

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Ron Essen
9 dagen geleden

Is die container die in Enschede was gesignaleerd al terecht ?

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Niks. We gaan naar een andere leverancier. Willen nu HvS wandklokken met de tekst
Met Henk van Stee doet Sparta ook Europees mee.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Ron Essen
9 dagen geleden

Ik denk dat Dervisoglu nu in Engeland die klokken loopt te verkopen.

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Ha ha

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Dat zijn de zgn. avondklokken.
Die lopen allemaal een uur achter en gaan daarom met fikse korting weg.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
9 dagen geleden

Helemaal met je eens Rob na een verloren wedstrijd mag iedereen weg
Bij winst is er niemand beter .

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  nicopijpers
9 dagen geleden

Ik heb dat niet gelezen hoor.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Ruud hoorde je dat nooit wordt ook niet geschreven dat Fortes weg mag of dat Burger terug mag naar zuid .
Wat hou jij je zelf toch voor de gek. .

Laatste wijziging 9 dagen geleden door nicopijpers
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Rob Laanen
9 dagen geleden

Ben het hier wel mee eens alleen staat Feyenoord gedeeld 2e.
Na vanavond kan het overigens wel gedeeld 1e zijn.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Ik ben het ook wel eens met Rob echter, je moet als supporter altijd positief voor de wedstrijd zijn en na de wedstrijd hangt het er vanaf wat maar vooral hoe Sparta de wedstrijd gespeeld heeft. Soms is het wissel beleid niet te volgen en dan heb je natuurlijk bij een verkeerde afloop een zondebok nodig en daar leent onze trainer zich uitstekend voor.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Jan
9 dagen geleden

Nee Jan niemand heeft hier over de trainer dat die weg mag en spelers
Dat verzinnen wij allemaal.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Jan
9 dagen geleden

Op zich vond ik de wissels dit keer geeneens zo heel vreemd.
Burger voor Mijnans vond ik geen verbetering maar wat rust voor Sven met het oog op PSV snap ik wel.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Misschien was er commentaar gekomen wanneer je daar twee punten had laten liggen. Ik zie de laatste tijd ook geen verkeerde wissels. Hopelijk is Pinto fit genoeg om tegen psv te beginnen maar, in Meijers heb ik ook alle vertrouwen.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
9 dagen geleden

We winnen zaterdag met 4-1 Rob.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Jan
9 dagen geleden

Goed Jan je hebt humor

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Jan
9 dagen geleden

Dan kan je weer gaan staan zwaaien met je vlag.
Alleen weet je nu zeker dat ze je dan niet zien staan.

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  Jan
9 dagen geleden

Blijven volhouden, Jan. Eens krijg je gelijk!

D
Sparta Nar
Spartaantje
9 dagen geleden

Op youtube staat de samenvatting van de wedstrijd bij Sparta Rotterdam, kijken mensen hoe meer weergaven hoe beter.

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  Sparta Nar
9 dagen geleden

Nee, dank je 1x die wedstrijd zien is me voldoende.

D
Sunny
Spartaantje
9 dagen geleden

Zag het somber in na de zeer matige pot tegen Feyenoord en de vorm van Fortuna de laatste wedstrijden. De eerste helft was natuurlijk een parodie op voetbal, heel slecht dus van beide kanten. Dit kwam mede door het slechte veld.
Tegen het eind van de eerste helft ging Sparta iets beter voetballen. In de 2e helft was het een stuk beter doordat er meer over de grond werd gespeeld met een prachtige winnende goal na een schitterende aanval. Ik heb genoten van de vechtlust. Ik denk dat Sparta nog 15 punten nodig heeft om zich veilig te spelen. Dat moet lukken als er niet te veel geblesseerden zijn.

D
Ruud
Leonidas
9 dagen geleden

Vond het wel heel opvallend dat de VAR niet ingreep na het theaterstukje van Reda.
Was natuurlijk wel een koppende beweging van die Fortunaspeler waar gewoon rood voor staat. Auassar kreeg ook rood toen hij een beweging richting Vloet maakte.

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

De VAR en Sparta is geen combinatie. Af en toe krijg je het idee dat de VAR er alleen is voor bepaalde clubs.

D
ton
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Raakte ook…kopstootbeweging is genoeg voor rood.

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Was inderdaad rood. Vreemd dat er niet meer naar gekeken werd. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Kharchouch dan ook wel een rooie kunnen krijgen voor die trappende beweging. Beetje vergelijkbaar met Auassar/Vloet destijds.

Noordereiland
Spartaantje
Je reactie op  samson1888
9 dagen geleden

Reda moet beter gaan spelen en minder gaan acteren

D
Spangenaar
9 dagen geleden

Vond Sven Mijnans weer erg sterk spelen.
Je kon meteen goed zien dat hij beter is dan Burger op die positie.
Goed in de duels en gezegend met een geweldige techniek.
Naar mijn mening is hij de volgende groeibriljant.
Heeft nog contract tot 2022.
Als Appie weggaat langjarige verbintenis voorleggen met salarisverbetering.
Anders komen ze hem straks weer ophalen voor een appel en een ei.

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  Semper
9 dagen geleden

Hij ziet openingen die veel andere niet zien. Dus helemaal met je eens.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Semper
9 dagen geleden

Ton zo als hij uit stand die ene voorzet gaf en nog op maat ook.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Semper
9 dagen geleden

Juist gezien Semper.👍

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  Semper
9 dagen geleden

Zou zeggen: los van Appie een vernieuwd contract met langere looptijd voorleggen.

D
Spangenaar
Je reactie op  thevoicevanzelzate
9 dagen geleden

Ja maar als Appie weggaat hebben we de centjes…nu niet denk ik.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Semper
9 dagen geleden

Goed hoor die Mijnans gewoon uit stand een vrije trap voorzetten welke speler kan dat nog!

D
SpartaJordy
Gladiator
9 dagen geleden

Ik vind Pinto, Mijnans en Harroui voetballend erg opvallen. Constant op zoek naar de voetballende oplossing en durven risico’s in hun spel te leggen met ballen in de as. Voortzetting van een opkomende Pinto erg belangrijk(het laatste pakt Abels ook steeds beter op).Dan zie je dat een spits ala Thy zeer bruikbaar is met zijn sleurwerk en instinct. Doordat je zulke spelers in je elftal heb ben je in staat om matige wedstrijden te winnen. Daarmee wil ik de rest absoluut niet tekort doen want in het geheel staat er echt een elftal en is een ieder belangrijk op zijn manier.

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  SpartaJordy
9 dagen geleden

Fijne en terechte constatering, Jordy. Sinds Fraser is afgestapt van de vijf mans verdediger is het zelfvertrouwen enorm gegroeid en dat betaald zich ook uit in de breedte met de drie door jouw genoemde spelers als exponent. Afgedankte spelers (ook door mij) zoals Abels, en Beugelsdijk worden ook steeds beter (minder slecht). Ik zie Mijnans ook veel liever dan Burger maar begrijp best dat Fraser zuinig op hem is.

D
SpartaJordy
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
9 dagen geleden

Ik heb Fraser vervloekt en gehekelt de eerste wedstrijden. En daar zaten wedstrijden bij die je heus kan verliezen, maar de manier waarop was schandalig. Ben nu ook de eerste om Fraser te complimenteren met de positie op de ranglijst en het geheel wat hij heeft neergezet. Ik zal nooit fan worden van zijn manier van voetballen, maar een trainer die 8ste staat met Sparta en zo een collectief heeft gecreëerd krijgt van mij respect.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  SpartaJordy
9 dagen geleden

Ik sluit me hier volledig bij aan.
Ook ik had kritiek op het systeem en het niet opstellen van Okoye en Mijnans maar moet nu toegeven dat hij het inmiddels aardig op de rit heeft.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Rob Laanen
9 dagen geleden

Jij noemt het afstappen van de 5 mans verdediging maar ik denk ook dat het inbrengen van Okoye en Mijnans heel belangrijk waren voor de ommekeer.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Vooral Van Leer naar de bank maakt het grootste verschil.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  ATX
9 dagen geleden

Mulder maakt net een geweldige redding. Met een goeie keeper pakt je gewoon punten. Met een slechte keeper verlies je heel veel punten die je anders niet verliest.

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Natuurlijk!

D
Jaap
Spangenaar
9 dagen geleden

Zet net eens ff te checken. In seizoen ’72/’73 won Sparta zelfs 5 x op rij een eredivisie-uitwedstrijd:

  • FC Groningen – Sparta 1-4
  • Telstar – Sparta 0-1
  • FC Twente – Sparta 0-1
  • Excelsior-Sparta 0-4
  • FC Utrecht-Sparta 1-5

De komende uitwedstrijden Utrecht, ADO en VVV winnen en we kunnen weer geschiedenis schrijven. Moet wel zeggen dat er toen veel grootheden in Sparta speelden: Doesburg, Heijerman, Kreuz, Bosveld en dat soort mannen. En we werden 4e dat seizoen met maar liefst 21 overwinningen.

Maar goed als we onze reeks doorzetten weet je maar nooit. De wonderen zijn de wereld niet uit en dat we nu in het linkerrijtje staan na al die jaren drama is al een klein wonder dat we mogen koesteren.

D
Rood en wit
Je reactie op  Jaap
9 dagen geleden

Als je aankomende drie potten wint storm je zowat de top 6 binnen.

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Jaap
9 dagen geleden

Was een top seizoen

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Ron Essen
9 dagen geleden

Ron het wordt geen sterk seizoen maar een mooi seizoen .
Onder onze Henkjes .

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Jaap
9 dagen geleden

Toen hadden mannen nog snorren en bakkebaarden.
Ik noem (wilde gok) uit mijn hoofd (kan er een paar jaar naast zitten)
Groningen: Tonny van Leeuwen
Telstar: Fred Andre
Twente: EPi Drost
Excelsior: Eddy van de Roer
Utrecht: ??

D
Frysk
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
9 dagen geleden

Wij hadden in die tijd een voorstopper (Gerrie ter Horst, helaas vrij jong overleden) met een toupet. En wat snorren betreft: geen enkele betaald voetballer kon zich wat snor betreft meten met die van Abe van der Ban van FcAmsterdam en later Haarlem.

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  Frysk
9 dagen geleden

Oscar Zijlstra van Cambuur komt(kwam) aardig in de buurt.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Frysk
9 dagen geleden

Die snor had Abe van der Ban volgens mij in een feestartikelenzaak gekocht.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Dikker
9 dagen geleden

?? Leo van Veen

D
Ruud
Leonidas
9 dagen geleden

Ik zat ook nog even te kijken naar het aantal kaarten dat Sparta heeft gepakt.
Pinto is koploper met 4 gele kaarten.
Auassar 3 gele kaarten.
En verder een paar spelers met 2 en 1 gele kaart.
Dat kan ook nog weleens belangrijk worden in de resterende wedstrijden.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
9 dagen geleden

nog maar 5 wedstrijden winnen dan zijn we veilig met 36 punten en wie weet wat er nog meer inzit

D
Henk Valk
Spartaantje
9 dagen geleden

Nogmaals van harte met deze3 punter,commentaar overbodig complimenten welkom.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Henk Valk
9 dagen geleden

Compliment Henk !

D
Jaapxx
Spartaantje
9 dagen geleden

The winning mood is echt niet zo maar een kreet, er zit veel waarheid in. Bijna alle spelers in de eredivisie zijn redelijk goed, maar zelfvertrouwen en teamspirit maken het verschil, denk ik.

nicopijpers
Spartaantje
9 dagen geleden

Ik vind en daar blijf ik bij als er spelers zijn die niet het juiste brengen en niet de kans krijgen bij Fraser .
Dan moet Sparta er afstand van gaan nemen .
Dat is mijn mening.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  nicopijpers
9 dagen geleden

De breedte van deze selectie is juist de kracht ! Niks wegdoen dus

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  nicopijpers
9 dagen geleden

Ik ben je compleet kwijt.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  nicopijpers
9 dagen geleden

Ik snap niet wat je bedoelt.
Verklaar je eens nader.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

ik vind dat er niemand weg moet op dit moment.
Bij een blessure van Abels zal je Fortes zeker nog nodig hebben.
En Gravenberch vond ik zeer nuttig invallen gisteren.
Laros Duarte is een tijd geblesseerd geweest maar ook die vond ik de laatste keer dat hij inviel prima voetballen.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Welke supporters mogen er weg?

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
9 dagen geleden

Flauw hi hi

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Doorselecteren.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Dikker
9 dagen geleden

Van wie moet er dan nu afscheid worden genomen ?

D
ton
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Ik zou niemand weten om eerlijk te zijn. Zou ook niemand halen, tenzij Harraoui weg gaat, wat ik wel verwacht. Hij keek helemaal niet blij, deelde niet echt in het groepsjuichen, vermoed dat zondag zijn laatste pot wordt bij Sparta. Of je iemand ter vervanging moet halen is de vraag. Burger achter Smeets is best een behoorlijke optie. Opbrengst verkoop gaat in de pot om deze lastige periode te doorstaan.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  ton
9 dagen geleden

Mee eens ton maar er zijn de ook bij die Burger liever zagen vertrekken.
Het is allemaal zo veranderlijk hier .
Kijk maar de wedstrijd tegen Feyenoorde mog die jongen met de Feyenoord bus mee .

Laatste wijziging 9 dagen geleden door nicopijpers
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  nicopijpers
9 dagen geleden

Als er hier iemand schrijft dat hij een speler liever ziet vertrekken wil dat nog niet zeggen dat Sparta gelijk spelers weg moet doen.
Juist een sterke bank kan nog wel eens heel belangrijk zijn.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  ton
9 dagen geleden

Klopt ik vond appie ook nogal lauw reageren, raakte ook vlak voor tijd bal kwijt waar vrije schop uit voortkwam, ook toen liet hij het lopen

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Afscheid nemen is iets tijdelijks.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
9 dagen geleden

Afscheid nemen is de geboorte van een herinnering.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Ruud, wanneer we ‘de bladen’ mogen geloven is Leontine het daar absoluut NIET mee eens!

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  nicopijpers
9 dagen geleden

Volgens mij heeft iedere speler die nu bij de selectie zit een kans gehad. Van Vianello weet ik het niet zeker. We hebben naar mijn mening een goede basiself met goeie spelers op de bank. Onze selectie staat kijk als er een speler weg wil dan moet hij gaan. Ik zag gisteren voor het eerst de waarde van Gravenberch als invaller en hoopt dat hij blijft. Wanneer hij wat meer overzicht zou krijgen waar zijn medespelers staan kan hij zich nog waardevoller maken voor de ploeg en dan is het aan de ts wat ze er mee gaan doen.

D
Tietveld
Spartaantje
Je reactie op  nicopijpers
9 dagen geleden

En op wie doel je dan specifiek?

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Tietveld
9 dagen geleden

Fortes Gravenberch l Duarte.

D
Leidschendam
Spartaantje
9 dagen geleden

Wat een heerlijke driepunter. Gravenbergh toch wel een hele bruikbare spits, wat een genot hem zijn duels te zien winnen. Hoop dat hij bij Sparta blijft, kan heel waardevol zijn vooral tegen top 5 clubs.

D
Ruud
Leonidas
9 dagen geleden

Gisteren vond ik Abels wederom een sterke wedstrijd spelen.
Hij heeft hier bakken kritiek te verwerken gekregen maar is ondertussen wel gewoon een hele betrouwbare back.

Spangenaar
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Je kunt ook duidelijk zien dat hij veel traint op voorzetten, want die worden steeds beter.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Ja die is met sprongen vooruit gegaan; voorheen dacht ik wat doet Abels bij Sparta in de Eredivisie.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Mee eens ik vond hem ook goed spelen vond Beugelsdijk ook goed zijn taak uit voeren .
Ja was wel tevrede met de overwinning.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  nicopijpers
9 dagen geleden

ik vond die verslaggever beetje negatief over Tommy.
Rolbevestigend. En die tendens heerst.
Maar hij kan behalve spijkerhard verdedigen, wat hij behalve in de oefenwedstrijd tegen NAC nog niet heeft gedaan, ook behoorlijk voetballen. Heeft echt overzicht. En nog een goede lange bal ook.
Ik vind hem met ruimte in de rug wel iets te traag in snelheid en handelen.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

ja Ruud idd maar ik zou Fortes laten vertrekken einde van het seizoen en toch een betere / snellere back zoeken voor de concurrentie met Dirk en zijn contract verlengen met 2 jaar geen verkeerd ventje

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  sparta vlaardingen
9 dagen geleden

Volledig mee eens, Dirk doet het echt goed en is duidelijk gegroeid als RB. Relatief jong ook nog dus kunnen we prima mee vooruit.
Ik zou persoonlijk in de zomer graag Bart van Rooij van NEC zien komen.Geen idee of dat haalbaar is, maar (zeker wanneer NEC niet promoveert) misschien de moeite waard eens een lijntje uit te gooien. Hele talentvolle jongen.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  sparta vlaardingen
9 dagen geleden

Volgens mij loopt het contract van Fortes toch ook gewoon af aan het einde van dit seizoen? Begreep toen ook al die heisa al niet toen hij van Excelsior naar Sparta wilde komen terwijl het in principe dus maar om een contract van 1 jaar ging.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Dr. Clavan
9 dagen geleden

1,5 jr

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  ATX
9 dagen geleden

Het contract met Fortes was in principe alleen voor dit seizoen afgesloten… toen dat rond was begon daarna dat gezeik van de kant van Fortes pas over dat hij direct van Excelsior naar Sparta wilde overstappen… Hoe-dan-ook, z’n contract loopt aan het einde van dit seizoen gewoon af.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Dr. Clavan
9 dagen geleden

Ja, dat was natuurlijk wel de inzet, dat hij per direct over zou komen.

D
Gert van der Beek
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Abels speelt een ijzersterk seizoen. Vorig jaar met wat minder vertrouwen en meer onrust. Nu alles goed staat zie je wel dat hij niet voor niks aanvoerder en aanjager was bij jong Pisvee. Ik heb altijd in hem geloofd al was het voor hem onmogelijk om Dumfries te doen vergeten. Maar wie zou dat wel kunnen?

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Gert van der Beek
9 dagen geleden

Geen ijzersterk seizoen, wel veel vooruitgang. Maar hij maakt nog steeds veel onnodige fouten.

Laatste wijziging 9 dagen geleden door ATX
D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Gert van der Beek
9 dagen geleden

De leerfase van Abels is goed uitgepakt de meeste mensen vinden dat zo’n speler er gelijk moet staan. Eigenlijk moet dat ook bij Sparta maar, ik heb het al eerder geschreven soms ziet een ts wel dat een speler beter gaat worden Harroui is ook beter geworden.

D
Ruud
Leonidas
9 dagen geleden

Ik zag dat Pinto na zijn wissel aan zijn lies voelde.
Hoop niet dat we hem de komende wedstrijden moeten gaan missen.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

ik houd mijn hart vast; Sparta kan Pinto niet missen.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Zag niks geks gebeuren in de wedstrijd met Pinto misschien val het mee .

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  nicopijpers
9 dagen geleden

Juist omdat je niets heb zien gebeuren kan het wel eens een vervelende blessure zijn.
Liesblessure is vaak een langdurig probleem.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Heb ik ff gemist. Pinto is een van onze sterkhouders. Hoop inderdaad dat hij inzetbaar is.

D
ton
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Meyers viel goed in, dus ga maar uit dat tegen psv hij speelt. Vond psv zonder götze klasse minder…hoop dat ie zondag niet bij is, dan zit puntje er zeker in. Maar zet Smeets erin, dan heeft Harraoui ook meer ruimte te spelen.

D
Melkchocolade
Spartaantje
Je reactie op  ton
9 dagen geleden

Even serieus: ze spelen toch zaterdag tegen PSV?

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Melkchocolade
9 dagen geleden

Aha,ik zie nu op de officiële site,dat PSV inderdaad ZATERDAG naar het Kasteel komt-;)

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Melkchocolade
9 dagen geleden

Ik had zondag 14.30 uur in mijn Agenda staan.Dan is het zeker veranderd.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  HansG
9 dagen geleden

Of verkeerd in je agenda gezet.
Maar je het gelijk hoor Hans.
Achterop de pas van de supportersvereniging staat Sparta-PSV op 17 januari.

Laatste wijziging 9 dagen geleden door Ruud
D
Melkchocolade
Spartaantje
Je reactie op  HansG
9 dagen geleden

Ik zie via google en op vi.nl zaterdag 18.45 staan. Goed dat je even op ITWM was Hans 😉 Had je mooi klaar gezeten voor een andere wedstrijd!

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  ton
9 dagen geleden

Ik vond dat Harroui dit zich zelf aandeed in de eerste helft. Hij stond veel te dicht langs Auassar. We stonden goed hoor want we waren op het middenveld heer en meester maar door wat meer naar rechts te gaan kwamen er in de tweede helft ook meer kansen. Misschien was dit weer opdracht van de ts maar, iets meer steun aan Mijnans en je hebt een betere aanval.

s1983
Gladiator
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Ik hoop het ook niet, al vind ik Meijers het best goed doen als hij invalt.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  s1983
9 dagen geleden

Ja dat viel mijn ook op hij draaide goed mee.

D
Nico
Spangenaar
9 dagen geleden

Sparta heeft nu 3 uitwedstrijden op rij gewonnen.
Opvallend is dat deze overwinningen zijn geboekt zonder steun van de uit-supporters.
Moeten we in de toekomst, als een soort bijgeloof, maar zonder uit-supporters onze uitwedstrijden gaan spelen?

Strijkplank
Spartaantje
Je reactie op  Nico
9 dagen geleden

Opvallend is ook dat er geen thuispubliek aanwezig was 😉

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Strijkplank
9 dagen geleden

Opvallend ook dat het veld van Fortuna nou niet echt een reclame is om weer zo snel mogelijk ‘echt gras’ op het Kasteel te willen hebben liggen 😉

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Dr. Clavan
9 dagen geleden

Als je daar die vreselijke knollentuin zag,dan is kunstgras een uitkomst.

D
ton
Je reactie op  Dr. Clavan
9 dagen geleden

Niet alleen daar…zag behoorlijk wat zeer matige velden. Vergeet ook niet hoe slecht ons veld was voor het kunstgras!

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  ton
9 dagen geleden

Inderdaad, ik zag ook dat veld van NAC maar dat lijkt wel een savanne, allemaal kale en zanderige plekken op dat “veld”.

Ik heb al eerder gezegd dat ik groot voorstander van gras ben en dat plastic niet in de eredivisie thuis hoort, maar je moet het gras wel goed verzorgen, het moet eigenlijk een visite kaartje van onze club worden, mede als tegemoetkoming aan de tegenstanders die jaren op ons plastic hebben moeten voetballen.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Strijkplank
9 dagen geleden

Inderdaad het thuispubliek bleef ook thuis.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Strijkplank
9 dagen geleden

Die heten niet voor niets (thuis)publiek !

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Ed Mahn
9 dagen geleden

Scherp

nicopijpers
Spartaantje
9 dagen geleden

Vond het wel goed gaan de inzet was beter als tegen Zuid .
Maar Fortuna is natuurlijk minder .niet dat ik Sparta nou zo geweldig vond dat niet , ben wel blij met de 3punten en dat Thy weer scoorde.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
9 dagen geleden

Wat een heerlijk gevoel wakker worden met 3 punten. Dit Sparta doet me echt herinneren aan eind jaren 80, begin 90 volwassen en mannelijk!

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  sparta vlaardingen
9 dagen geleden

Ik werd wakker met een grote glimlach.

D
Sparta Nar
Spartaantje
9 dagen geleden

Ik heb mij eigenlijk geen moment verveeld tijdens de wedstrijd. Het klopt dat er weinig hoogstaand voetbal te zien was maar ik kan ook genieten van een pot waar de mouwen opgestroopt zijn en om elke bal gestreden wordt.

Helemaal fijn om te zien was dat Sparta gewoon rustig blijft en volwassen de wedstrijdwinst naar zich toe trekt.

Ik heb genoten van Beugelsdijk en Heylen achterin. Als Beugelsdijk voetbald met zijn bekende over mijn lijk mentaliteit dan zit je toch met een glimlach op je gezicht naar zijn duels te kijken.

Laatste wijziging 9 dagen geleden door Sparta Nar
Spangenaar
Je reactie op  Sparta Nar
9 dagen geleden

Wat heeft Heylen eigenlijk een goeie cross pass!!!

D
Sparta Nar
Spartaantje
Je reactie op  Justin van Os
9 dagen geleden

Ik was nog vergeten een compliment aan Pinto te geven.

D
appie ossie
Spangenaar
9 dagen geleden

Met 1-2 zat ik helemaal naast edoch …..dit is ook goed hoor . Nu Pisvee een ketser geven graag met een vieze 1-0 !.

samson1888
Spangenaar
10 dagen geleden

Het juichen van Beugelsdijk en Okoye na afloop zegt veel over dit Sparta. Genieten!

Laatste wijziging 10 dagen geleden door samson1888
Adje
Spangenaar
Je reactie op  samson1888
10 dagen geleden

Op het eerste oog een wat wonderlijke combinatie, maar het lijken inderdaad dikke maatjes. Vraag me af of Maduka van Tommie nu Nederlands leert met een Haags accent, haha!

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  Adje
9 dagen geleden

In dat geval kan er wel een “quid pro quo” plaatsvinden… https://youtu.be/Ck7ucBaVztU

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Wolf
10 dagen geleden

Fraser:

  1. ‘Mijnans en Burger ontlopen elkaar heel weinig.’
  2. ‘De scouting, Henk en Henk werken heel goed samen en Thy is daar het resultaat van…’

Mijnans is vele vele malen beter dan Burger als rechtshalf.

Thy is het product van ‘scouting’?? Ze zitten dus de hele week spelers te bekijken die we allemaal al kennen, en daarom komt er niets anders uit dan ‘gevestigde namen’.

Laatste wijziging 9 dagen geleden door ATX
D
Andre_T
Spangenaar
Je reactie op  ATX
9 dagen geleden

Dat over Burger is natuurlijk een politiek correct antwoord. Fraser ziet ook wel dat Mijnans aan de zijkant veel beter functioneert en meer diepgang heeft dan Burger. Maar het seizoen is nog lang en hij gaat Burger waarschijnlijk nog nodig hebben. De komst van Burger lijkt achteraf onnodig te zijn. Eigenlijk zou je liever ook een eigen product als Laros Duarte willen zien invallen als Mijnans eruit gaat. Thy was bij z’n vorige club nou niet echt een doelpuntenmachine en bij Pec lieten ze ‘m toch vrij gemakkelijk uit z’n contract lopen. Kennelijk zagen Henk en Henk aan z’n specifieke kwaliteiten en speelwijze toch mogelijkheden die andere clubs niet zagen, dat is natuurlijk ook een vorm van scouting. Scouting is niet alleen het vinden van onontdekt talent.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Andre_T
9 dagen geleden

Ik denk dat de duimpjes omlaag heel weinig van dit onderdeel snappen.

Thy (als een voorbeeld) is geen resultaat van scouting. Geen resultaat van ‘de goede samenwerking’ tussen scouting & H’s. Thy speelde al een aantal seizoenen in de Eredivisie als basisspeler, iedere beetje Eredivisie expert kende hem al als speler. En de Sparta staf zijn allemaal Eredivisie-experts.

Ik zeg niet dat scouting ‘het vinden van onontdekt talent’ is. Wat ik zeg is dat de meeste spelers die HvS vastlegt, spelers zijn die gevestigde profs zijn, die iedereen al vele vele malen heeft zien spelen en die door geen enkele scout bekeken* behoefde te worden om door HvS beoordeeld te kunnen worden.

*Als de scouts trainingen bezoeken om een speler te beoordelen, okay dat is prima werk.

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  Andre_T
9 dagen geleden

Inderdaad. Het is jammer dat Laros Duarte nu geen minuten kan maken. Een vertrek eind dit seizoen lijkt me op deze manier onafwendbaar en dat is toch zonde gezien zijn kwaliteiten. Aan de andere kant zal ook hij misschien nog een kans krijgen dit seizoen.

Laatste wijziging 9 dagen geleden door samson1888
D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  samson1888
9 dagen geleden

Is Laros (al)weer fit dan?, ik stel deze vraag omdat ik me herinner dat er een tijdje terug op tv een vraag aan Deroy werd gesteld waarom hij een bepaald gebaar richting de camera maakte nadat hij gescoord had. Dat was voor zijn broer zei hij toen die thuis zat omdat ‘ie door een blessure niet kon voetballen…

D
Andre_T
Spangenaar
Je reactie op  Dr. Clavan
9 dagen geleden

Ja, zat gisteren op de bank.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Andre_T
9 dagen geleden

Wat betreft Thy moet je ook een beetje geluk hebben.
Kijk naar die Griek van VVV. Doet het nu heel goed maar dat kan zo weer over zijn.
Vorig jaar was die Tresor van WII geweldig en nu raakt hij geen pepernoot.
Polter van Fortuna werd ook de hemel ingeprezen maar ik heb hem gisteren geen duel zien winnen.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Tresor,
2 goals, 6 assists in 15 wedstrijden is niet slecht, vorig jaar 5 goals 3 assists…

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Giakoumakis is niet te houden voor VVV en zal deze winterstop wel vertrekken naar een topclub. Sparta,haha

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

De VVV griek maakte wel 4 doelpunten, maar het zag er allemaal erg ongemakkelijk uit.

Maar OK als Thy bij ons 4 doelpunten maakt zijn we daar ook reuze blij mee.

D
Gert van der Beek
Spartaantje
Je reactie op  ATX
9 dagen geleden

Voor een coach die zoveel onzin uitkraamt presteert Fraser wel boven verwachting.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Gert van der Beek
9 dagen geleden

Toch vind ik dat ATX wel een punt heeft wat betreft puntje 1.
Mijnans vind ik gewoon veel beter dan Burger. Na die wissel vond ik Sparta aanvallend behoorlijk terugvallen.
Ik vond het ook een onbegrijpelijke wissel omdat Mijnans gewoon een van de uitblinkers was.
De enige verklaring kan zijn dat Henk Sven wat rust wilde geven omdat ze zaterdag weer aan de bak moeten.
En als er een keuze moet worden gemaakt tussen twee gelijkwaardige spelers zou ik altijd kiezen voor een eigen speler ipv een huurspeler van Feyenoord.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Ik denk dat het toch was om met Burger wat meer defensieve grip op de wedstrijd te krijgen en ook om een jonge speler als Mijnans rust te geven.

Pinto viel ook al uit, we moeten dus zuinig op onze spelers zijn en dat is ook goed mogelijk met de kwaliteit die we op de bank hebben zitten.

Wat verder in de competitie kan dit ons nog weleens punten gaan opleveren.

Laatste wijziging 9 dagen geleden door Wolf
s1983
Gladiator
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Als je de verdere uitleg hoort van Henk, snap ik het wel.

Burger is meer een spelverdeler. Rustig aan de bal, wat bal vaster. Mijnans heeft meer loopvermogen ( voor wat explosiever) , heeft wat meer balverlies en legt meer risico in zijn spel.

Ik blijf erbij dat Burger alleen op de positie van Auassar of Harroui kan spelen. Aan de zijkant komt hij niet tot zijn recht. Mijnans kan dat wel.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  s1983
9 dagen geleden

Precies.

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  s1983
9 dagen geleden

Scherrup! Helemaal mee eens. Als Appie zou vertrekken, wat hopelijk nog niet gebeurt, kan Burger die positie innemen.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  thevoicevanzelzate
9 dagen geleden

Burger is een prima talent en voor z’n leeftijd al redelijk goed, beter dan veel andere 19 jarigen.

Maar Appie is momenteel 15x klasses beter dan Burger – die zich natuurlijk verder kan ontwikkelen.

Maw ik denk/voorspel dat een vertrek van Harroui niet kan worden opgevangen door alleen op Burger te rekenen als zijn positionele vervanger.

Laatste wijziging 9 dagen geleden door ATX
D
Gert van der Beek
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
9 dagen geleden

Klopt als een bus Ruud.

Umer Shahid
Spartaantje
10 dagen geleden

Geweldig!!

D
Dikker
Gladiator
10 dagen geleden

Harroui was, na twee mindere wedstrijden, nu weer ouderwets op dreef.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Dikker
9 dagen geleden

Wat mij het meeste opvalt is het aantal ballen dat hij op de tegenstander verovert en uiteraard hoe balvast hij is.

s1983
Gladiator
Je reactie op  Dikker
9 dagen geleden

Hij is fysiek ijzersterk. Nauwelijks van de bal te zetten.

D
Sparta kaatsheuvel
Spartaantje
10 dagen geleden

Tommy ruimt in de verdediging toch wel heel veel op, en als tegenstander heb je het ook niet makkelijk!
Gefeliciteerd Spartanen met de terechte overwinning.

s1983
Gladiator
Je reactie op  Sparta kaatsheuvel
9 dagen geleden

Tommy wordt altijd neergezet als een clown, maar je speelt niet zomaar al zo lang op het hoogste niveau. Het is een onderschatte speler. Natuurlijk ontbreekt er wel wat aan hem, maar het is voor de eredivisie een prima speler. Het lijkt mij ook een fantastische gozer om erbij te hebben. Een sfeermaker die de boel ook goed scherp kan zetten. Lijkt me niet fijn om op een training adil en hem tegen je te hebben.

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
10 dagen geleden

Lekkerrr! Verdiende overwinning hoor. Niet groots, maar juiste speelwijze en volop inzet, met af en toe een goeie combinatie. Meer kon ook eigenlijk nauwelijks op dit enorme knollenveld (als het zo moet, doe mij dan maar kunstgras).

Opnieuw een compliment voor de ts en selectie. Verdediging stond als een huis. Met op het middenveld een sterke Auassar en Mijnans (eerste helft). Spartanen, laten we genieten van de stand en de derde uitzege op rij. Het zijn hele mooie tijden voor een club met de 15de begroting.

Benieuwd of we tegen PSV meer kunnen brengen dan tegen Zuid. En oh ja, heb al vaker gezegd, die Gravenberch moet blijven, hele bruikbare pinch bitter voor de laatste 20-25 minuten. Die eerste eredivisie goal zit er heus aan te komen.

Los hiervan: Lees de nieuwjaarstoespraak van den voorzitter. Veel verstandige woorden: https://www.sparta-rotterdam.nl/nieuwjaarsboodschap-sparta-rotterdam-2021/

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  thevoicevanzelzate
9 dagen geleden

Moest ook aan t altijd perfect bespeelbaar kunstgras denken toen ik die knollentuin in Sittard zag pfff op een dergelijk veld moet alles wel door de lucht

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  thevoicevanzelzate
9 dagen geleden

Dus uit het rijtje Fortuna VVV rkc emmen heeft er 1 een grotere begroting dan sparta? Dat lijkt me heel sterk.

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  ATX
9 dagen geleden

Misschien heb je gelijk en heeft Sparta een begroting die één of twee plaatsen hoger is dan plek 15. Waar ik op doel is het spelersbudget zoals Strijkplank en Jaap hieronder melden.

Strijkplank
Spartaantje
Je reactie op  ATX
9 dagen geleden

Fortuna heeft geen hogere begroting volgens mij, maar als ik zie wat voor spelers zij aantrekken kan het bijna niet anders dan dat het spelersbudget hoger is? Jongens als Seuntjes, Polter en Rienstra en die nieuwe jongen van Kasimpasa komen echt niet voor een ton. Zal wel via de Turkse geldschieter gaan?

D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  Strijkplank
9 dagen geleden

Bij Sparta gaat er jaarlijks een miljoen euro naar de jeugdopleiding. Dat kan impact hebben op het spelersbudget van de selectie.

D
Prins
Spangenaar
Je reactie op  thevoicevanzelzate
10 dagen geleden

De organisatie (na Vloet kan ik dat woord bijna niet meer horen!) staat als een huis. De club is gezond en sportief zit het mee.

Het wordt tijd dat Sparta echt professionaliseert en een stabiele middenmoter wordt. Daar is nu alle ruimte voor.

D
Gert van der Beek
Spartaantje
Je reactie op  Prins
9 dagen geleden

Dan als de donder contracten met Deroy, Auwesar en Abels verlengen (lopen nu af) en dat van Appie openbreken. Regeren is vooruitzien.

Laatste wijziging 9 dagen geleden door Gert van der Beek
D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  Prins
10 dagen geleden

Een heel mooi perspectief. Het begint erop te lijken dat die stap gezet kan worden. Eindelijk.

D
Havenbaron
Spartaantje
10 dagen geleden

Genieten!

D
Cap
Spangenaar
10 dagen geleden

Wat een degelijke pot heeft Sparta vanavond gespeeld! Fortuna speelde heel fysiek. Sparta kan dat ook, zoals Adil al zei. En voetballen kunnen we ook!
We staan 8e! Echt geweldig!

D
Ruud
Leonidas
10 dagen geleden

Heerenveen-RKC morgen een gelijkspelletje en we staan ook boven Heerenveen.

D
Koen Heijden
Spartaantje
10 dagen geleden

Wat mij vooral opvalt dit seizoen is dat elke pleog die tegen Sparta speelt, een matige wedstrijd speelt. We zijn gewoon heel goed in het onmogelijk maken van het voetbal van de tegenstander. Als we dan af en toe in een wedstrijd goed voetbal laten zien, zijn we in staat om een doelpunt te maken en dan winnen we dit soort potjes!

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Koen Heijden
9 dagen geleden

Het is een hecht team. Als je ziet hoe Thy en Engels terug in positie sprinten na balverlies. Die staan meteen weer klaar om de passlijn naar hun middenveld af te schermen.

Als supporters zien we misschien liever spektakel en spitsen die blijven doorjagen, maar dit Sparta kiest ervoor om na balverlies binnen luttele seconden in een gesloten formatie te staan en kom er dan nog maar eens doorheen. We staan soms in een 6-4-0 formatie te verdedigen. Heel veel respect voor de vuile meters die onze aanvallers bereid zijn te maken. Met name Thy. Wat een klasbak!

Laatste wijziging 9 dagen geleden door vakkie20
D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  vakkie20
9 dagen geleden

Je moet hier toch ook Duarte bij vermelden, hij maakt ontzettend veel meters, ook verdedigend, en begint nu eindelijk wat meer “rendement” te genereren.

D
Gert van der Beek
Spartaantje
Je reactie op  vakkie20
9 dagen geleden

Inderdaad. Ze lopen zich de pleuris en niet als kippen zonder kop. Dat heeft Fraser beter voor elkaar dan vorig jaar. Maar met Lars en dat wezenloze gedraaf van Rahy was dat niet te doen. Selectie is ook superfit en een geoliede vechtmachine. Potje tegen Zuid viel daarin beetje uit de toon. Maar die zijn daar nog net iets beter in.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Koen Heijden
9 dagen geleden

We hebben met Adil en Harroui twee in de top 5 van meeste intercepties en gewonnen tackles in de Eredivisie.

D
Rood en wit
10 dagen geleden

Alle uitsupporters die er wekelijks waren zitten nu verbeten op de bank omdat ze al deze uitwinsten aan zich voorbij moeten laten gaan..

D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  Rood en wit
9 dagen geleden

Weet ook niet of we het zo goed hadden gedaan in uitwedstrijden als die stadions vol hadden gezeten. Publiek is denk ik best een belangrijke factor die meespeelt en spelers net dat stapje extra laten doen of juist door onder de indruk van raakt. Blijft koffiedik kijken. We zullen er nooit achter gaan komen. Wel blij met deze prachtige uitresultaten natuurlijk.
Grootste vrees is dat we het zo goed blijven doen, ons plaatsen voor Europees voetbal en dan vanwege reisbeperkingen niet mee Europa in mogen. Desastreus zo dat zijn !

D
Gearry
Spartaantje
Je reactie op  Jaap
9 dagen geleden

Volgens mij hebben ze een vergelijkend onderzoek gedaan ergens en blijkt daaruit dat de resultaten met en zonder publiek niet zo heel veel verschillen. Zal straks eens kijken of ik dat onderzoek/artikel nog kan vinden, vond het zelf best een verrassende uitkomst.

D
Rood en wit
Je reactie op  Jaap
9 dagen geleden

Voorlopig dan nog eerst play- offs en Groningen en Vitesse bv zet je niet zo snel opzij. Is nog erg ver weg Europees

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Jaap
9 dagen geleden

Ik denk dat je daar wel gelijk in hebt.
Daarom pak je nu thuis ook minder punten.

D
Gert van der Beek
Spartaantje
Je reactie op  Jaap
9 dagen geleden

Onze grootste vrees zag er begin van het seizoen wel anders uit!

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Jaap
9 dagen geleden

Klopt kan geen toeval zijn dat veel clubs nu uit veel meer punten halen !

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Rood en wit
10 dagen geleden

Ja, dat is echt heel jammer……, maar voor de thuiswedstrijden heb ik dit gevoel ook hoor, draaien we eindelijk weer eens een mooi seizoen kunnen we er niet bij zijn.

D
Prins
Spangenaar
Je reactie op  Rood en wit
10 dagen geleden

Ik had het er net over.
Sparta draait het beste seizoen in 25 jaar en we zitten thuis!

D
Gearry
Spartaantje
Je reactie op  Prins
9 dagen geleden

Misschien draait Sparta juist daardoor het beste seizoen in 25 jaar. 😛
Maar misschien komende seizoenen ook thuisblijven, als we dan elk jaar het beste seizoen in 25 jaar draaien dan zijn we over paar jaar kampioen. 😛

D
Hans E
Gladiator
10 dagen geleden

Geweldig!
In een matige wedstrijd, gewoon laten zien dat je zo een “vechtwedstrijd” gewoon aankan.

En Fortuna slecht, wij redelijk.
Fortuna slecht door ons spel!
We beletten hun het voetbal, waarmee zij 13 punten uit 5 wedstrijden gehaald hadden.

Doelpunt op naam van Thy, goed ingeschoten, die daarmee er weer prima voorstaat op de lijst.
Maar zet dat doelpunt maar op naam van Engels!
Wat een balgevoel! Aanname en assist, grote klasse!

En dan geloof ik niet dat we de partij wederom over de streep gaan trekken, maar ja hoor.
Trots op ons ploegie!

Laatste wijziging 10 dagen geleden door Hans E
D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
9 dagen geleden

Knappe assist inderdaad

D
Gert van der Beek
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
9 dagen geleden

Duarte zette die geweldige aanval op. En je doet Sparta tekort. Het speelde veel beter dan ‘redelijk’. Bijna net zo goed als tegen de kruikenzeikers. 1-3 was ook een terechte uitslag geweest. Heer en meester op het veld.

Laatste wijziging 9 dagen geleden door Gert van der Beek
disqus_90Sl48Oc4n
Spartaantje
10 dagen geleden

mooi hoor deze drie punten, Heylen speelde achterin sterk met Beugelsdijk, al vind ik het wat overdreven om Tommie tot man of the Match te benoemen, dan zou ik voor Harroui, Okoye of Heylen kiezen, Auassar onzichtbaar, maar zo belangrijk, dit geldt ook voor Thy, toch weer een doelpunt van hem. Ik vind alleen Burger er wat verloren bij lopen, hebben we daar niet wat anders voor?

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  disqus_90Sl48Oc4n
10 dagen geleden

Heylen was zeker sterk. Zeer betrouwbare verdediger.

D
Lars Bieze
Spartaantje
Je reactie op  RWGladiator
9 dagen geleden

Lekker zo laten staan centraal achterin. Vind Vriends een hele sympathieke gozer maar niet beter dan Beugelsdijk en Heylen.

s1983
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
10 dagen geleden

Die Heylen missen ze wel in Emmen. Bijna dezelfde verdediging maar dit jaar een gatenkaas

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
10 dagen geleden

Er waren weinig of geen dissonanten aan Sparta zijde, Pinto en Heylen vond ik ook sterk spelen en “Tommy” speelde in zijn kwaliteit en deed dat heel goed.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Wolf
9 dagen geleden

Pinto speelt al een seizoen lang geweldig. Ik kan me eerlijk gezegd geen enkele misser of fout van hem herinneren.

Geweldige aankoop van Van Stee!

D
Prins
Spangenaar
Je reactie op  disqus_90Sl48Oc4n
10 dagen geleden

Bij ESPN is het Thy geworden

D
rotterdam[west]
Spangenaar
10 dagen geleden

Goeie overwinning na een slechte eerste helft. Beugelsdijk heeft erg veel weg gehaald en wat werkte hij hard. We hebben maar 2 keer echt iets weg gegeven, een keer haalde Abels de bal van de lijn en een keer kopte Heylen de bal goed weg voor een aanstormde Flemming. Al vind ik wel dat we een paar keer meer hadden moeten scoren. Burger begon zwak maar herstelde zijn eigen daarna. ik vind dat we zeker 2 goeie spitsen hebben met Thy en Engels. De een houdt lekker de bal vast en de ander is snel. Dik verdiende overwinning.De uitblinkers waren Thy en het centrale duo achterin. Maar ook op het middenveld ging het een stuk beter als tegen zuid.

Laatste wijziging 10 dagen geleden door rotterdam[west]
D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
10 dagen geleden

Ik zag vanavond voor het eerst de kracht van Gravenberch en dat beviel mij wel.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Jan
10 dagen geleden

Heel erg jammer van dat prima balletje wat hij gaf aan Kharchouch.
Had een beter lot verdiend.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Hans E
9 dagen geleden

Voor zn eerste balcontact was Kharchouch ook wel scherp hoor. Hij deed eigenlijk alles goed maar de bal viel langs de verkeerde kant van de paal.

D
Prins
Spangenaar
10 dagen geleden

Het enige dat telt zijn punten. 3 punten, en die hebben we binnen.
Hoe het gegaan is maakt me na afloop weinig uit.

De 8e plaats is een klein feestje waard.
Gefeliciteerd Rood-Witten!

D
Ron Essen
Spangenaar
10 dagen geleden

Hoe het gegaan is maakt me niet uit.
We hebben drie punten YES!

Andre Pantekoek
Spartaantje
10 dagen geleden

Kunnen we die spits van VVV er niet bij halen?

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  Andre Pantekoek
9 dagen geleden

Liever Thy – Duits, degelijk en intelligent – de komende 3 jaar Spartaan

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Andre Pantekoek
10 dagen geleden

Polter was ook zo’n gigant.
Vandaag niet gezien.

D
joost
Spartaantje
10 dagen geleden

Dat gedrocht van afgedroogd worden leg achter ons dankzij Henk &,Henk proud to be from Rotterdam west aangezien zuid geen Rotterdam is

steef
Spartaantje
10 dagen geleden

Zeer tevreden met het resultaat,hoe is niet het belangrijkste .De 3 punten in de knip.Trainer Jacobs zij ooit hotseknots begonia voetbal. Soms wordt je ook door de tegenstander gedwongen tot lange halen gauw thuis.allemaal hard gewerkt.chapeau voor Tommie vandaag deman voor mij.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  steef
9 dagen geleden

Tot hotseknots begonia voetbal word je natuurlijk ook wel min of meer gedwongen op zo’n enorm slecht veld van/met ‘echt’ gras. Het leek wel haast zo’n voormalig Oost-Blok veld wat na 2 maanden ijs en sneeuw voor het eerst weer daglicht zag… 🙂

D
HansG
Spangenaar
10 dagen geleden

LEKKUURR om met de woorden van Beugelsdijk te spreken.Die gozer speelde echt sterk.

D
Houten Klaas
Gladiator
10 dagen geleden

Geweldig gestreden voor de drie punten. Hele mooie zaken gedaan op de ranglijst en hierdoor ook weinig druk op de wedstrijd tegen PSV van komend weekend. Invallers laten zich gelden en we laten onszelf bij vlagen weer voetballend zien. Forza Sparta!

D
Md55jSpartaan
Spartaantje
10 dagen geleden

Keihard geknokt….. en gewonnen. Heerlijk!! En 8e.

D
RWGladiator
Gladiator
10 dagen geleden

Wat is dit heerlijk zeg!
Geen hoogstaande wedstrijd, maar wel een verdiende overwinning.

Dit jaar zijn we in de onderlinge duels met clubs uit het rechter rijtje echt fantastisch. Als we dit volhouden is een 9e positie als eindresultaat echt mogelijk.

Trouwens, Sparta zou in gesprek zijn met een speler volgens Fraser. En hij gaf ook aan dat er voldoende spitsen zijn…. in gesprek met een middenvelder???

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  RWGladiator
9 dagen geleden

Ik hoop echt al El Kachati….Dat zou geweldig zijn

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  RWGladiator
10 dagen geleden

Tuurlijk alles draait door en Sparta is ook in gesprek met een speler. ik weet ook niet wie en er gaat waarschijnlijk toch nog iets weg. En dan heb ik het niet over Harroui,want daar laten ze helemaal niks over los bij Sparta.ik hoorde gisteren ook iets over verhuur, maar dat moet ik eerst zien en dan geloven.

s1983
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
10 dagen geleden

Ik denk iemand voor de buitenkant

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
10 dagen geleden

RW, vorig jaar waren we ook al fantastisch tegen de clubs uit het rechterrijtje.
Het is dus geen toeval, dit is inmiddels een kwaliteit van onze club.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
10 dagen geleden

Uiteraard.
Als Harroui nog vertrekt, moet je voorgesorteerd hebben.

D
Ruud
Leonidas
10 dagen geleden

Sparta rekent nu voorgoed af met dat uitcomplex.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
10 dagen geleden

Voorgoed?
Ik hoop het.
Nu in ieder geval wel heerlijk!

D
Wolf
Gladiator
10 dagen geleden

Een hele mooie overwinning, gebaseerd op veel strijd en deels kwaliteit.

Jammer dat Pinto geblesseerd moest afhaken, maar tegelijk complimenten aan alle invallers want die hebben het geweldig gedaan.

Zowel Gravenberg als Kharchouch, maar ook Meijers.

Dat is toch wel een extra kwaliteit.

En Tommy he, dat is toch wel cult voor ons!

Laatste wijziging 10 dagen geleden door Wolf
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Wolf
10 dagen geleden

Sparta is cult.

nicopijpers
Spartaantje
10 dagen geleden

We staan 8e Sparta heet goeie zaken gedaan , niet wat ik van Sparta verwacht had op het veld .
Maar laat ik dan wel blij zijn met de 3punten , verdiend dat laat ik in het midden .

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  nicopijpers
10 dagen geleden

Het was hartstikke dik verdiend.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  nicopijpers
10 dagen geleden

Dik verdiend. Sparta was niet best maar veel beter dan Fortuna.

D
Spartaan uut Grunn
Spartaantje
10 dagen geleden

Weer een driepunter. Matige wedstrijd of niet.👍

D
Steekpas
Spartaantje
10 dagen geleden

Ijzersterke overwinning!

D
Ouderkerk
Spartaantje
10 dagen geleden

Verdiend gewonnen. Vechter Tommy als uitblinker.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Ouderkerk
10 dagen geleden

Verdedigend geweldig maar voetballend drama elke bal blind naar voren gepeerd but who cares 3 pt in de pocket