Sparta had drie uitwedstrijden op rij gewonnen. Willem II, FC Twente en Fortuna Sittard werden aan de rood-witte zegekar gebonden. Er kwam vandaag geen vierde overwinning en zo blijft het record uit het seizoen 1972/1973 (vijf uitwedstrijden op rij winnen) voorlopig nog wel tijdje overeind staan. Sparta had wel lange tijd uitzicht op een punt en dat was prima geweest, uit in de Domstad. Maar in de 88e schoot invaller Boussaid de enige goal van de middag binnen, waardoor de mannen van Henk Fraser met lege handen naar Rotterdam terugkeerden.

Sparta begon aan de wedstrijd zonder de geblesseerden Coremans, Vriends en Pinto. Daarnaast konden Burger en Smeets op de bank plaats nemen, nadat ze tegen PSV nog mochten starten. Met onder meer Meijers en Engels in de basis ging Sparta de strijd om het linkerrijtje aan. Had onze club een punt of meer gehaald in Utrecht, dan stonden ‘we’ nu op plek 8. Sparta was dichtbij een gelijkspel, maar een overwinning zat er nooit in.

Na de mooie minuut stilte ter nagedachtenis aan Hans Bentzon, kreeg Utrecht in het eerste kwartier twee uitstekende kansen op 1-0. Okoye keepte een prima wedstrijd en wist tot tweemaal tot te redden. Daarnaast werd de wedstrijd een haast onooglijk schouwspel. Sparta speelde compact, Utrecht kon er weinig tegenover stellen. Het was grauw middenmoot voetbal, er zat geen energie in de wedstrijd en de lege tribunes en de nepgeluiden van het publiek komen lui op de bank dan extra pijnlijk over. Van Overeem schoot nog een keer matig richting doel, maar Utrecht kreeg geen echt goede mogelijkheden meer. Sparta had twee vrije trappen, maar kwam al helemaal niet in de buurt van een doelpunt. Het enige vermeldenswaardige voor wat betreft de eerste helft is dat Meijers geblesseerd uitviel, Abels linksback ging spelen en Fortes op rechtsback kwam te staan. Hij deed dat net als tegen PSV zeer behoorlijk.

In de tweede helft sukkelden de twee ploegen verder. Sparta kwam iets vaker over de middellijn. Probeerde het soms wel, maar onze club maakte verdedigend meer indruk dat aanvallend. Het zou zijn prettig om iets op te kunnen schrijven over een kans die Sparta kreeg, maar Sparta kreeg geen enkele 100 % kans. Een schot van Mijnans, een schot van Heylen, een paar corners, maar serieus gevaar stichten? Daar was geen sprake van.

Er werd wat gewisseld, maar de wedstrijd werd er niet aantrekkelijker op. Sparta creëerde geen kansen, maar gaf ook helemaal niets meer weg, wat verdedigend gezien natuurlijk prima is. Utrecht kwam niet meer in de wedstrijd. Vanuit Spartaans perspectief leek het allemaal aardig af te lopen, want een punt in en tegen Utrecht is gewoon prima. En afgezien van het eerste kwartier waarin Utrecht beter was hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht – op een bedenkelijk niveau. Een gelijkspel was dan geen gekke uitslag geweest. Maar in plaats van dat we als Spartanen redelijk tevreden konden zijn met een bloedeloze puntendeling ging het toch nog mis. In de 88e minuut knalde invaller Boussaid de bal op mooie wijze van buiten het strafschopgebied snoeihard in de bovenhoek. Okoyhe was kansloos. 1-0 en dat zou het ook blijven.

Sparta zakt door de nederlaag naar de 10e plaats in de Eredivisie. Wanhopen hoeven we zeker niet. Sparta staat nog steeds 10 punten voor op plek 16. Na 18 wedstrijden hebben ‘we’ PSV en Feyenoord al twee keer gehad. Sparta heeft nog volop uitzicht op plek 8 en donderdag komt nummer 7 FC Twente op bezoek. Als Sparta die pot wint, dan komen ook de Tukkers weer in het vizier. Alle reden voor onze club om richting donderdag de messen weer te slijpen. En dat is ook nodig, want op Het Kasteel moet het donderdag echt een heel stuk beter dan in de Galgenwaard. Verdedigend had Sparta de zaken goed op orde. Voetballend was het van beide kanten niet om aan te zien. Een voetbalzondag om snel te vergeten.

Spelers die voor Sparta in actie kwamen: Maduka Okoye, Dirk Abels, Tommie Beugelsdijk, Michaël Heylen, Aaron Meijers (27. Jeffry Fortes), Adil Auassar, Sven Mijnans (72. Danzell Gravenberch), Abdou Harroui, Lennart Thy (87. Reda Kharchouch), Deroy Duarte, Mario Engels

3.5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
105 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Frysk
Spartaantje
30 dagen geleden

Volgens diverse berichten op Twitter is Zakaria Bakkali op weg naar Sparta. Dit voormalige wonderkind van PSV heeft de laatste jaren veel blessures gehad en weinig gespeeld. Mag weg bij Anderlecht waar hij dit seizoen 2 wedstrijden opgesteld stond.

D
Aad Noniem
Spartaantje
Je reactie op  Frysk
30 dagen geleden

Verrassend! Zeker genoeg potentie, maar tot nu toe wel een twijfelachtige carrière. Ik lees dat hij gehuurd wordt, dus ben benieuwd op wiens plek hij zal moeten gaan spelen. Misschien voorbode van een vertrek van Duarta/smeets/harroui?

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
1 maand geleden

Ik ben voor Pinto en Vriends erin ten koste van Beugelsdijk en Meijers. Verder het 11 tal intact houden.

D
Buffalo Bill
Spartaantje
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
30 dagen geleden

Beugelsdijk vond ik het echt wel goed doen , veel intercepties.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
30 dagen geleden

Fräser ook.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
30 dagen geleden

Iets met een open deur…

D
Mari van Wijk
Spartaantje
1 maand geleden

Harroui een keer banken met Engels en Smeets en Burger laten spelen met Thy als diepe spits.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Mari van Wijk
1 maand geleden

Haha Burger is er eentje van Zuid. Smeets loopt uit zijn contract en Harroui moet ons miljoenen op gaan leveren. En jij gaat nu vertellen dat we Harroui en Engels moeten passeren voor Burger en Smeets? Phoe gelukkig wordt hier meer onzin geplaatst.

D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
30 dagen geleden

Laatste zin vooral.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Mari van Wijk
1 maand geleden

Engels ja, Harroui nee.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Mari van Wijk
1 maand geleden

En bij de volgende nederlaag zeker zeiken dat er teveel gewisseld wordt in de basis?
Het is al vervelend genoeg dat we ivm blessures de boel voor een (te) groot deel om moeten gooien.
Dan ga je niet de rest ook “ff” doen, toch?
Ik liever niet in ieder geval.

D
JB
Spangenaar
1 maand geleden

Dat deze wedstrijd ongeacht de eindstand voetballend matig was behoeft geen heel uitgebreid betoog. Wat mij als sporter blijft storen is die tevredenheid. De reacties van Fraser en Harroui na deze wedstrijd passen in dat patroon. Er wordt weer onnodig verloren en hun zijn na afloop tevreden. Dat rijmt zich niet met de ambitie om sub-top te spelen. Tevreden na een nederlaag dat is een club die niet wil degraderen. Bij een club die zich structureel wil meten met het linkerrijtje van de eredivisie is iedere nederlaag er een te veel.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  JB
30 dagen geleden

Subtop…..wel realistisch blijven

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  Allez OM
30 dagen geleden

Dat moet je dan maar tegen het bestuur gaan vertellen…

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  JB
1 maand geleden

Ambitie sub top spelen? Ja over een paar jaren. Nu is de ambitie om erin te blijven. Je mag nooit tevreden zijn met een nederlaag. Maar hè, verliezen uit tegen FC Utrecht, dat is niet heel raar hoor. Ik ben trots op mijn cluppie en nog steeds zie ik met verbazing hoe hoog we staan. Geweldig!

flardinga
Spartaantje
1 maand geleden

Een prachtige goal van Utrecht velde ons Sparta Rotterdam gisteren,kan alleen maar hopen dat Sparta de donderdagavond er weer staat met zijn sterkste opstelling,Pinto en Vriends er weer fit bij,geen idee wat ik ga of moet verwachten,een nieuwe kans weer om de doelstelling wat dichterbij te brengen,het behouden blijven voor de eredivisie,kom op Sparta!!!

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  flardinga
1 maand geleden

Zo is het flar mensen willen nog wel eens vergeten wat de doelstelling is.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Als je de lat lager legt, gaat niemand hoger springen !!

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Ed Mahn
30 dagen geleden

Ed je zou ook kunnen stellen dat in dit geval FC Utrecht altijd hoger zal springen dan Sparta gezien het feit dat de begroting daar ook ruim 3x hoger is en dat er op de achtergrond dan ook altijd nog (tegenwoordig…) 2 ‘suikeroompjes’ actief zijn bij FC Utrecht die direct een blanco cheque aan de TD/Penningmeester overhandigen wanneer het daar dan alsnog fout dreigt te gaan. Volgens mij had iedere Spartaan er zwaar de P over in dat het in ’88 dan alsnog fout gaat met een ‘zondagsschot’ (niet mijn woorden maar te lezen in diverse online media) van de kant van Utrecht maar om dan direct weerdingen te gaan suggereren dat er niets van het ‘topsportklimaat’ deugt bij Sparta omdat er bij onze club dan toch mensen ‘tevreden’ lijken na die 1-0 in ’88 slaat natuurlijk nergens op.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Dr. Clavan
30 dagen geleden

We zijn vantevoren reeds tevreden met een punt maar daar moet je achteraf tevreden mee zijn. Het verleden heeft aangetoond dat wij niet kunnen spelen op een punt. Als je er alles aangedaan hebt, kansen hebt gecreeerd en dat is niet gelukt dan mag je tevreden zijn met een punt. Nu roep je over jezelf uit dat je met lege handen staat.Hebben we geweldig 88 minuten staan te verdedigen en de bal blind naar voren gejast. En de begroting van Utrecht inclusief het suikeroompje hadden het voor elkaar gekregen om na 17 wedstrijden onder Sparta te staan. En ik heb niets gezegd over wel of geen topsportklimaat. Wel over intentie.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Ed Mahn
30 dagen geleden

Kortom, zeker t.o.v. Utrecht draait Sparta dus min of meer een topseizoen… en die opmerking over die lat van jou heb ik dus zeker wel op een manier gelezen dat je vind dat er bij Sparta niet alles aan gedaan word om punten binnen te halen m.a.w. dat er geen topsportklimaat heerst… maar dat is dan ‘my bad’!

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Ed Mahn
1 maand geleden

Kom op zeg !

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Brandweer1
1 maand geleden

Moeten we hier dan tevreden mee zijn net als de spelers ? We zijn er aanvallend en in de breedte op vooruit gegaan, dat hebben we kunnen zien in de afgelopen wedstrijden. Dan is het toch triest om te zien dat je bijna niks creert ? Dat voorzichtige en gezapige mag er best van af. Ik verlies liever met 4-0 van een Utrecht dat veel en veel beter is dan met 1-0 in de laatse minuut, van een ploeg die gelijkwaardig is momenteel.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ed Mahn
1 maand geleden

We zitten in een fase waarin we zowel omhoog als omlaag kunnen komen en natuurlijk moeten we zo hoog mogelijk eindigen. Maar de doelstelling is handhaven.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Ik wil er alleen maar mee zeggen dat als je duidelijk een doelstelling vantevoren neerlegt (plaats11-14) dan kan er natuurlijk iets insluipen bij de spelers, wat ik hier ook een beetje lees, dat we ons er vantevoren bij neerleggen dat Utrecht een betere ploeg heeft dan wij en dat die zeker boven ons gaan eindigen. Gisteren heb je dus kunnen zien dat wat al bekend was, dat Utrecht helemaal geen betere ploeg heeft maar dat wij wel alleen hebben lopen tegenhouden. Vanaf minuut 1 was de instelling “tegenhouden ” Er is geen fatsoenlijke aanval opgezet. Dat was toch niet nodig ?

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ed Mahn
1 maand geleden

Onzin. Een punt in een uitwedstrijd en bij Utrecht is een geweldig resultaat.

We verliezen juist omdat we duidelijk niet in het veld stonden om een punt te pakken. In minuut 89 zijn we nog steeds aan het combineren en hoog druk zetten met 5 man voor de bal. Auassar moet die bal gewoon weg peren en ipv 5 Spartanen voor de bal moeten dat er max 2 zijn.

Dood maken die wedstrijd en een punt pakken.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ed Mahn
1 maand geleden

We kwamen aanvallend te kort Fraser had het ook graag anders gezien. Het uitvallen van Meijers was evengoed ook een tegenvaller omdat Abels naar links moest dan mis je dus serieuze diepgang van beide backs. Engels stond op een eiland en Thy is dus duidelijk geen nummer 10 Mijnans is niet in beste doen en Harroui eigenlijk ook niet. Misschien dat als we compleet zijn dat we ons aanvallend kunnen meten met Utrecht.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Dus wat je zegt is eigenlijk wat ik denk. Dan moet Thy niet op 10 gezet worden. Dan moet Harroui niet opgesteld worden, maar Burger of in uiterste geval Smeets (zat ook op de bank). Dan moet je definitief stoppen met ons eeuwige talent wat nooit meer uit de verf gaat komen, dan zet je Heylen in de plaats van Meijers op Kerk en laat je Auassar een linie zakken naast Beugelsdijk want aanvallend brengt Auassar toch te weinig. Het gaat om de intentie om een goal te willen maken, dat is alles.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Ed Mahn
1 maand geleden

Auassar is ook van oorsprong een linker centrale verdediger en nu speelt hij verdedigende middenvelder. Dat gaat hem ondanks qua leeftijd redelijk af. En hij staat er in eerste plaats om te verdedigen. Voor aan te vallen moet vooral bij die andere middenvelders zijn. Deroy bracht weinig. Harroui speelde op halve kracht. En Mijnans doet zijn best maar krijg even een tikkie nu.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
30 dagen geleden

Auassar is van oorsprong een middenvelder.

Pas later in z’n carriere centrale verdediger gaan spelen.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ed Mahn
1 maand geleden

Je vergeet Okoye in de spits…

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Zou het ook niet kunnen zijn dat de Utrechtse verdediging gisteren gewoon te goed was?

Laatste wijziging 1 maand geleden door Rob Laanen
D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
30 dagen geleden

Dat zullen we nooit weten.
Sparta heeft niet aangevallen.
Te druk met tegenhouden tegen een zwak Utrecht die evenveel punten had als wij.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Ik denk dat we de slag op het middenveld hebben verloren.

D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  Jan
30 dagen geleden

Een slag kun je allen verliezen als je die bent aangegaan.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Dat op zeker.Utrecht liep lekker te tikken vooral in de eerste helft. En soms zag ik 3 Spartanen op een speler aflopen op het middenveld.Het stond gewoon niet goed.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Ja, maar als dat zondagsschot er niet was in gegaan, was een gelijk spel verdiend geweest. Daar zijn de neutrale experts het ook overeens.

D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
30 dagen geleden

Als je zelf niet aanvalt. Voor je eigen kans gaat loop je een grote kans op verlies.
Veel ballen tegenstanders in de eigen 16, gevaar voor een klutsbal, van richting veranderd schot, handsbal, penalty.
Plus wij hebben defensie om op de nul te spelen.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Ik zeg ook niet dat we verdiend verloren hebben 0-0 zou terecht zijn geweest. Vorig seizoen was het 5-1 dus zo slecht was het gisteren niet. Aanvallend was het niet goed maar, als de bal niet voorin komt kun je wel 5 spitsen erin zetten.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Jan de pest is dat ze maar lange halen bleven geven en met Mario zijn postuur kan je beter over de grond spelen,want hij heeft snelheid en moet het daar ook van hebben. Mario is maar een iel ventje, die heeft totaal niks aan hoge ballen.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Ik begrijp dat als je de slag op het middenveld verliest dat je dit wil overslaan maar, de lange halen naar voren kwamen 9 van de 10 keer niet aan.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Ed Mahn
1 maand geleden

Daarom blijf ik zeggen dat Fraser eerder had moeten bluffen met aanvallers erbij.Het werd de Utrechtachterhoede totaal niet lastig gemaakt.

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  HansG
1 maand geleden

Ik dacht dat we al met 3 aanvallers begonnen?
Duarte, Thy en Engels

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Servaas Smit
1 maand geleden

Duarte is een middenvelder, kan geen mannetje een tegen een passeren. We hebben geen vervanger voor Rahy (en zeker niet voor Joosten) en dat is knap waardeloos.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Servaas Smit
1 maand geleden

Nee ze spelen op papier 4-2-3-1 maar het lijkt meer op 4-4-2 . Want Thy en Mario spelen vaak samen voorin.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Servaas Smit
1 maand geleden

Heb jij ze zien aanvallen dan ?

Strijkplank
Spartaantje
1 maand geleden

Aanvallend was het niet best, verdedigend viel het niet tegen. Een punt was gewoon verdiend geweest.

Wat ik wel jammer vond is dat Fraser lang wachtte met Thy en eventueel Duarte wisselen. Je mag 5 keer wisselen en op het middenveld heb je genoeg keus (Burger, Smeets, Laros) uit fitte spelers. Voorin idem dito. Thy zat er na 75 minuten volledig doorheen, toen had Kharchouch al moeten komen.

Nu een serie van 4 wedstrijden waarin minimaal 8 punten gehaald moeten kunnen worden. Daarna tegen Ajax en dan 5 wedstrijden waarin we ons veilig kunnen ben spelen. Half/eind maart veilig, ik teken er voor.

s1983
Gladiator
Je reactie op  Strijkplank
1 maand geleden

We spelen tegen ajax tussen de Europese wedstrijden in psv uit in. Als we vol de beuk erin gooien kan er wat mogelijk zijn

Strijkplank
Spartaantje
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Dat zou bonus zijn, dus reken ik niet mee in mijn inschatting 😉

D
Spartapijnacker
Spartaantje
1 maand geleden

Sparta speelde naar zijn vermogen. Gaat dat zondagsschot er niet in dan zeg je, knap punt gepakt. Nu is men nmm te negatief. Als ploeg die niet optimaal draait heeft Sparta gedaan wat het kon. Defensief staat het goed. Ik ben niet pessimistisch.

D
Sunny
Spartaantje
1 maand geleden

Onze doelstelling is in de eredivisie blijven, dus 3 ploegen onder je houden.
Clubs als PEC, Heracles, Fortuna en VVV hebben een betere selectie en zullen wel boven Sparta gaan eindigen ben ik bang. Het zij zo.
Sparta heeft best wel een goede selectie, maar aanvallend, zowel qua creativiteit als snelheid komt het te kort. Er is nu nog een marge van 10 punten met nog 16 wedstrijden te spelen. Zal nog heel lastig worden.

Strijkplank
Spartaantje
Je reactie op  Sunny
1 maand geleden

12 dagen geleden hebben we zonder grote problemen Fortuna verslagen in hun eigen huis. Heracles thuis hadden we zeker gewonnen zonder rode kaart en PEC uit werd ontsierd door rood + een penalty in een periode waarin Sparta nog niet in vorm was.

De selecties van de clubs die jij noemt zijn vrij gelijkwaardig aan die van Sparta. Als alles goed valt eindig je boven ze, als alles verkeerd gaat eindig je onder ze. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat Sparta nu volledig instort in de komende 16 potjes.

s1983
Gladiator
Je reactie op  Sunny
1 maand geleden

Wat een onzin. Vvv een betere selectie, lachwekkend.

Vanaf nu ben je bij mij af.

D
Andre_T
Spangenaar
Je reactie op  Sunny
1 maand geleden

Astjeblieft zeg, ga ergens anders paniek zaaien. Fortuna en VVV en PEC een betere selectie??? A me hoela. Aan het eind van de rit staan we ergens tussen plek 10 en 14 en dat is precies volgens verwachting.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Sunny
1 maand geleden

Ben je al aan de anti-depressiva?

nicopijpers
Spartaantje
1 maand geleden

Ik heb het al vaker geschreven we kunnen niet beter .
En we hebben geen betere spelers die in moeten vallen als we geblesseerde
hebben en dat is jammer .
Dus we gaan meer van deze wedstrijden mee maken .
We blijven wel in de Eredivisie.

D
Gladiator
1 maand geleden

Triest voor Maduka Okoye.
Bal was te hard.
Van zo’n afstand schieten 9 van 10 komtie op de parkeerplaats.

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Bij ons thuis ook al de conclusie, dat als hij het nog 99 keer doet dat die dan niet raak gaat.

eemvanb
Spartaantje
1 maand geleden

Kwalitatief uitermate teleurstellend als de Utrechtse doelman met een kreukloos ultraschoon tenue het veld verlaat.

D
RWGladiator
Gladiator
1 maand geleden

Alsof je wakker wordt met een kater. Wat een zure nederlaag, die we niet verdienden.

D
Henk Valk
Spartaantje
Je reactie op  RWGladiator
1 maand geleden

Hier kan ik ook heel droevig van worden, en Ernie ook!!

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  RWGladiator
1 maand geleden

Maar ja, wat verdienden we dan wel, als je niet eens de 16 meter weet te bereiken in 90 minuten.

D
Rob Laanen
Gladiator
1 maand geleden

waarom toch al die negativiteit. We zijn toch niet weg gespeeld? Sterker nog, we zijn de laatste jaren niet zo goed voor de dag gekomen in Utrecht als vandaag en we staan er nog steeds prima voor.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Rob Laanen
D
Afdeling Schiphol
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Lijkt wel een supporters-site Rob 😀

Weggespeeld zeker niet, maar er had zeker wel 1 punt ingezeten als we voldoende scherp waren voor- en achterin. Komende 4 potjes kunnen we belangrijke zaken doen tegen tegenstanders waar we ze van moeten pakken, ik zeg op naar minimaal 10 punten!

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Afdeling Schiphol
1 maand geleden

Achterin waren we scherp genoeg. Voorin ontbrak de scherpte en zo’n zondagsschot (ja, mooi doelpunt hoor) overkomt alleen ons denk ik wel eens.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Rob Laanen
D
Henk Valk
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Ze zullen wel scherp zijn op hun manier ,maar al voetballende kunnen ze geen doelpunt maken en dat is de grootste zorg op dit moment.

D
Mortenino
Spangenaar
1 maand geleden

Laat ik positief beginnen: verdedigend viel het me allemaal niet tegen. In de eerste helft had Utrecht nog 2 aardige kansen maar voor de rest hebben Fortes, Buegelsdijk, Abels en Heylen weinig tot niks weg gegeven. Je miste in mijn ogen toch je 2 beste verdedigers (Vriends en Pinto) maar de 4 achterop bleven prima overeind. Complimenten voor die linie.

Maar het aanvallende deel was dramatisch. Duarte, Mijnans, Thy en Engels kwamen nauwelijks in het stuk voor en hebben weinig tot niks gecreëerd. Natuurlijk heeft Utrecht een betere ploeg op papier, maar dat je in 93 minuten amper een schot op goal hebt gehad geeft toch te denken. Het is eigenlijk balen dat Appie niet rechtshalf wil spelen want daar is ie veel nuttiger en belangrijker. Hij is iemand met veel scorend vermogen en als controleur naast Auassar komt ie toch minder voor de goal en komen zijn kwaliteiten toch minder tot uiting.

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  Mortenino
1 maand geleden

Wie wil je dan op zijn plek zetten?
Daarnaast als hij niet op zijn huidige plek had mogen spelen, dan had al vertrokken geweest.

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Mortenino
1 maand geleden

Ik heb het al meer geschreven: Appie toont wat log. Op rechtshalf straalde hij veel meer energie en kracht uit. Jammer dat hij nu vast verdedigende middenvelder staat.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Cap
1 maand geleden

Draait ook iets te veel pirouettes waardoor hij de snelheid uit de aanval haalt.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Ja dat heb je in de winter tijd met al dat schaatsen op tv.😂

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Cap
1 maand geleden

bedankt

D
Dikker
Gladiator
1 maand geleden

Het viel te prijzen dat hij offensief wisselde en voor de zege wilde gaan.
Maar hij heeft de wedstrijd niet goed gelezen. Meer zat er niet in.
Dan moet je je zegeningen tellen en voor de 0 gaan.
Burger, Smeets of Laros voor Mijnans was dan logischer geweest.
Op naar de volgende wedstrijd.

D
Ron Essen
Gladiator
1 maand geleden

Vandaag geen vrolijk voetbal, helaas. Op naar de volgende wedstrijd, erin blijven gaat heus wel lukken.
Zal hier luchtig blijven reageren.
Ps. King heeft niets met kata te maken🤣

D
Molon Lawe
Spartaantje
1 maand geleden

Een ezel stoot zich in het algemeen 2 keer aan dezelfde steen.

Zo niet onze ezel Henk genaamd.
Weer de ploeg met opdracht het veld in vooral niet te voetballen, voor de eigen kans te gaan. Tegenhouden en hopen op een gelijkspel of een een eigen goal aks het mee zit.

Met onze defensie kunnen wij ons niet permitteren om op de nul te spelen.

Dus zelfmoord zoals al eerder is aangetoond.

Hopeloos.

We staan er nog goed voor maar paar keer verliezen en ploegen onder ons komen nader of gelijk.

Verliezen kan, maar verliezen zonder voor de eigen kans te zijn gegaan daar heb ik het echt moeilijk mee.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Wat een sneue post. Als het een keer niet lukt of tegenzit is de opdracht daarvoor gegeven door Fräser en als we winnen is het ondanks Fraser. Bah.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
1 maand geleden

Ach als die Molon dat toch vind, laat hem lekker schrijven. Brandweertje als we allemaal het zelfde schrijven is er geen discussie 😂 .En we zien toch zelf ook dat het ondergrens bleef bij Sparta. Zo pakt je alleen een punt als alles echt mee zit. Maar zulke wedstrijden zitten er helaas ook tussen.

Laatste wijziging 1 maand geleden door rotterdam[west]
D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Ja dat weet ik ook hoor pik je hebt gelijk. Maar dit figuur zit steeds te zaniken over Fräser. Wil kennelijk een Andere trainer. Als ik de selectie in ogenschouw neem en dan kijk naar de stand op de ranglijst denk ik nog steeds dat Fraser het buitengewoon goed doet.

D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Nota bene van jou de meest genuanceerde reactie! 🙂

De keeper van Utrecht heeft gistermiddag de gehele wedstrijd relaxed doorgebracht met zijn smartphone spelletjes doen.
Af en toe opkijkend zag hij in de verte een grote groep spelers in een van zijn eigen club afwijkend tenue.

Maar de fans zijn heel tevreden.
Wij zijn niet weggespeeld!
Door pech verloren!
Ach, andere clubs speelden ook niet best……
Ze kunnen niet beter.

Nadat Fraser had gekozen voor 10 verdedigende spelers en 1 centrum spits stonden wij nr 18.
Zeker, 5 zware wedstrijden om te beginnen.

Maar we kwamen na een fraaie serie van 18 naar 9.
Er werd een spits bij gezet, en het bleek dat er wel gevoetbald mocht worden.
Mooie snelle aanvallen, 1maal raken. mooie dieptepasses, fraaie steekballen en doelpunten.
Tegen PSV B kwam het niet voor eigen kans gaan weer terug bij Fraser.
En begin tweede competitiehelft lijkt het door te zetten.
Utrecht zwak dit seizoen had ook 21 punten.
En toch weer vooral tegenhouden en hopen op een gelijkspel.
Niets geprobeerd en 0 punten daar baal ik van.

De defensie maakt teveel fouten on op de 0 te spelen.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Als je het interview met Fraser had geluisterd had je gehoord dat ook hij vond dat Sparta aanvallend onvoldoende bracht dus hem de schuld geven vind ik ver gezocht.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Jan als hij dat interview had gezien wel?. ik heb dat interview ook niet gezien. Maar er valt altijd wel wat op te zeggen over de wedstrijd..

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Klopt Jan. Daar komt nog bij dat hij aanvallend wisselde om toch nog iets te forceren. Helaas lukte dat niet. Achteraf kan je stellen dat een verdedigende wissel misschien de 0-0 had veilig gesteld maar dat is achteraf.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
1 maand geleden

Ja met Gravenberch breng je wel wat vind ik. Power en Strijd. Alleen het ontbreekt hem aan overzicht.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Tuurlijk – power en strijd. Maar dan heb je alles gezegd. Eigenlijk armoedig als je met dit soort jongens in de eredivisie speelt. Maar goed, we hebben niet beter. Ik had trouwens het laatste half uur Smeets nog wel willen zien. En Pinto is onmisbaar alhoewel Abels op die plek zijn stinkende best deed.

D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Fraser stuurde ook nu de ploeg het veld in om tegen te houden, niet om voor de eigen kans te gaan.
En veegt acheraf zijn paadje schoon.
Ergerlijk

D
Theo1
Spartaantje
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Ergerlijke reactie. Geen andere woorden voor. We hadden hiervoor drie uitwedstrijden op deze manier gewonnen. Omdat nu de goal niet viel in ons voordeel, wisselde hij aanvallend. Dat was misschien inderdaad zo verstandig maar valt wel te prijzen. Als je-en dat wil je- week in week uit Fräser wilt aanvallen, had je beter die wissel kunnen aangrijpen om je gal te spuwen.

D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  Theo1
1 maand geleden

Door 90 minuten niet asn te vallen ksn een wedstrijd nooit worden.
Tenzij door een spasme bij de doelman van de tegenpartij hij de bal in rigen doel werkt.

Die mooie serie overwinningen kwam tot stand doordat de ploeg ging voetballen ipv trgenhouden. Aanvallen doelpunten maken.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Als hij vooral wilde tegenhouden dan had hij er wel een vijfde verdediger bijgezet.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Ja dat is ook zo,hij probeerde nog wat en ik vond dat niet verkeerd met Gravenberch. Want we kropen wel uit ons schulp een beetje.

Adje
Spangenaar
1 maand geleden

Voor de neutrale kijker was dit natuurlijk een draak van een wedstrijd, maar ‘gelukkig’ waren we niet alleen. Ook ADO-Emmen, Heracles-Heerenveen en Twente-VVV waren het aankijken nauwelijks waard. Je vraagt je af of er met publiek op de tribune meer te beleven was geweest, want de lamlendigheid en het gebrek aan sfeer in lege stadions lijkt ook veel spelers langzaam in hun greep te krijgen. Of zou het te maken hebben met het drukke programma, waardoor het gaspedaal niet altijd vol wordt ingetrapt?

Bospolderaar
Spartaantje
Je reactie op  Adje
1 maand geleden

Ik heb de indruk dat vooral Sparta (maar ook anderen) er voordeel bij heeft dat er in uitwedstrijden geen publiek is.

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Adje
1 maand geleden

Misschien is het van beide wat, Adje. Veel wedstrijden dicht op elkaar in de winter (’s zomers voel je je over het algemeen een stuk vrolijker en energieker) en dan ook nog zonder publiek. Dat laatste blijft maar duren en ik denk dat de meeste spelers onder de hand wel naar publiek snakken. Net als dat wij naar hun, of in ieder geval hun wedstrijden, snakken!

D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  Adje
1 maand geleden

Dat ander ploegen ook niet om asn te zien waren maakt alles goed.
Oke.

Adje
Spangenaar
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Goede inhoudelijke reactie, maar als dat is wat jij wilt lezen, OK. Ik constateer slechts dat de amusementswaarde bij veel wedstrijden momenteel ver te zoeken is en vraag mij serieus af of dit a) te maken heeft met het spelen zonder publiek, of b) met het drukke programma waardoor spelers gespaard worden, of zichzelf sparen. Zo duidelijk?

D
Sunny
Spartaantje
1 maand geleden

Sparta creëerde echt helemaal niks. Die keeper had net zo goed thuis kunnen blijven. Ik begrijp niet dat Fraser vasthoudt aan het koppel Thy/Engels en het is duidelijk dat Mijnans in een mindere fase zit. Als je een wedstrijd ingaat om tegen te houden, wat ze overigens goed deden, kan je erop wachten dat je een keer een tegendoelpunt moet incasseren.
Sparta mist een aanval met snelheid en creativiteit en dat gaat ons nog heel veel punten kosten!!

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Sunny
1 maand geleden

Engels heeft al veel snelheid.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Sunny
1 maand geleden

De aanval van Sparta heeft juist veel punten opgeleverd. Meer dan de meesten hadden verwacht.

D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  Sunny
1 maand geleden

Waarom spitsen meenemen als he toch niet wil aanvallen?

Thy en Engels zijn slimme aanvallers die heel lastig zijn voor de vijandelijke defensie.
Maar dan moet he niet deze spelers voor paal laten staan; alleen wat lukraak vuurpijlen vanaf het middenveld richting doelgebied Utrecht.
Schandalig.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Dat krijg je met die lange bal. Dan staan de spitsen op een eiland. Maar je kan moeilijk Beugelsdijk op laten bouwen, al hoewel Heylen heeft wel een goeie trap. Vriends mis je wel natuurlijk, heeft meer overzicht. En Pinto missen we ook.

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
1 maand geleden

Jammer! Dichtbij een verdiend punt. Maar los van de eerste 20-25 minuten zijn we goed overeind gebleven tegen een sterke tegenstander.

Als we deze pittige maand zes uit zes halen zijn we goed bezig. En dat is met Twente thuis op donderdag en ADO uit op zondag een reële mogelijkheid.

En voor het overige: verdedigend prima vandaag, met hele goeie Okoye, en Abels die het ook op links goed oppakte. Mijnans en Duarte hadden het zwaar op het middenveld. Aanvallend was het heel pover. Overigens niet zo raar tegen een ploeg die vwb potentieel een plek of twee/drie te laag staat.

Donderdagavond knallen tegen Gemeente Enschede!

Laatste wijziging 1 maand geleden door thevoicevanzelzate
D
Jan
Gladiator
1 maand geleden

De 1-0 kwam toch wel als verrassing en eigenlijk was een bloedeloze 0-0 terecht geweest. Helaas was het geluk tegen ons want ondanks dat het een prachtig doelpunt was er gingen bij Sparta de onnodige fouten aan vooraf. We moeten niet in paniek raken we staan er nog steeds goed voor en winnen we van Twente dan kunnen we evengoed weer omhoog kijken.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Als je van Twente verliest kan je zo maar weer op de 14e plek staan !! We zullen moeten gaan voetballen ipv tegen houden. Het blijkt maar weer dat Sparta geen 90 minuten lang alles kan tegen houden. Met dat plan moet je ook nooit meer het veld in gaan.

D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Het geluk zat ons tegen omdat bij het doelpunt enige onnodige fouten asn Spartazijde vooraf gingen?

Als iets regelmatig gebeurt is er geen sprake meer van pech maar vab een structureel probleem.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Ja fouten eerst de ene middenvelder bal kwijt] en 5 sec later die andere middenvelder [uitkappen] . Maar deze 2 spelen normaal wel goed bij Sparta.

Laatste wijziging 1 maand geleden door rotterdam[west]
Maarten Kleijkamp
Spartaantje
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Koleertig Molon, effe lekker buiten wandelen (voor 21.00 uur), anders ik wel, word een beetje depri van je…

Laatste wijziging 1 maand geleden door Maarten Kleijkamp