In de sneeuw verloor onze club op Het Kasteel met 3-5 van PSV. Sparta kwam op voorsprong. Bij rust was het 1-1 en eigenlijk gaf Sparta vlak na rust de wedstrijd uit handen. PSV kwam snel na rust op een 1-3 voorsprong en liep zelfs uit na 1-4. Sparta kwam nog terug tot 3-4, maar de 4-4 viel niet. In blessuretijd bracht Malen de eindstand zelfs nog op 3-5.

Henk Fraser leek de wedstrijd tegen PSV als een tussendoortje te gebruiken, waarbij andere spelers eens een kans mochten krijgen. In de tweede seizoenshelft moeten keuzes gemaakt worden vanwege het drukke programma. Zo was al bekend dat Vriends op zich weer fit is, maar dat met hem geen risico wordt genomen. Harroui zat niet bij de selectie vanwege een lichte blessure en Jeffry Fortes en Aaron Meijers startten, terwijl Dirk Abels en Mica Pinto op de bank begonnen. Fortes deed het trouwens niet slecht en de kans dat hij Abels ook de komende wedstrijden uit de basis zal spelen is zeker aanwezig. Verder probeerde Fraser Sparta weer het compacte spel te laten spelen, met een ‘verzwaard’ middenveld, zoals we eerder zagen bij Feyenoord-uit en PSV-uit. Engels zat op de bank. Smeets speelde.

Sparta begon uitstekend aan de wedstrijd met een geweldige goal van Smeets in de vierde minuut. Hij nam de bal ruim buiten het strafschopgebied op de pantoffel en schoot de bal zo de kruising in! Sparta ging door. Was de betere op het veld. Niet dat er nou echt veel kansen kwamen, maar als er een goal zou vallen, had je toch het gevoel dat het de 2-0 zou worden. Maar het werd de 1-1. Het was een onnodige tegengoal. Heylen was niet scherp, liep niet mee met Mauro Junior, die hierdoor vrij kon inkoppen. De eerste kans die PSV kreeg was meteen raak. Het is misschien het verschil tussen een club die meestrijd om het kampioenschap en Sparta. In Eindhoven was Sparta zeker niet de mindere, maar stonden we met lege handen. Nu stond het uit het niets 1-1 en zou het een lastige avond worden. Sparta zakte na de gelijkmaker wat weg. PSV nam de controle over de wedstrijd over.

Na 32 minuten viel Smeets geblesseerd uit. Het was een droevig moment voor hem en voor Sparta, want hij speelde niet slecht en zijn kracht kon de ploeg in deze wedstrijd goed gebruiken. Laten we hopen dat het meevalt! Engels kwam erin. Het spelbeeld wijzigde niet.

In de tweede helft leek PSV de wedstrijd razendsnel te beslissen, door goals van Malen en Madueke in de 47e en 49e minuut. Sparta stond niet compact genoeg en was daardoor niet bestand tegen de twee mooie snelle, aanvallen waarbij de Eindhovenaren uitliepen naar 1-3.

Het is toch een kracht van dit Sparta dit seizoen om dan niet het koppie te laten hangen. Fraser bracht drie wissels in één keer in de 62e minuut. Pinto, Abels en Kharchouch vielen in. En al snel kreeg Kharchouch een uitstekende kans op 2-3. Helaas viel deze niet. En opnieuw zagen we het verschil tussen een ploeg in de middenmoot en aan de top. PSV kreeg een kans op 1-4 en deze vloog er wel in. Het was geen blunder van Okoye, maar helemaal onhoudbaar leek het schot van Max toch ook weer niet.

En nog gaf Sparta niet op. De voor Thy ingevallen Gravenberch maakte zijn eerste eredivisie doelpunt. Leuk voor hem! Hij zette goed door, kwam van links naar binnen en maakte met een prima schot van buiten de zestien de 2-4. Sparta zette door. Kharchouch had opnieuw een kans en vond uiteindelijk ook zijn eerste eredivisiegoal door een strafschop binnen te schieten. Sparta kwam helaas niet meer in de buurt van de 4-4. In blessuretijd maakte Malen zelfs nog de 3-5. Het was een spectaculaire wedstrijd. Bij vlagen liet Sparta zien goed mee te kunnen met PSV. Maar al met al was het toch een terechte nederlaag.

Spelers die voor Sparta in actie kwamen: Okoye, Fortes, Beugelsdijk, Heylen, Meijers (62′ Pinto), Mijnans (62′ Abels), Auassar, Burger, Smeets (32′ Engels), D. Duarte (62′ Kharchouch), Thy (75′ Gravenberch).

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
162 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
nicopijpers
Spartaantje
1 maand geleden

Denk dat Harraoui ons wel gaat verlaten .
Maar dat bericht van Duarte zou voor die jongen een verrassing zijn .
Denk niet dat wij er veel aan zullen missen we hebben nog een Duarte lopen LDuarte.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Dat geldt ook voor Nico…

steef
Spartaantje
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Niet nodig tenzij je er beter bij voeld.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  steef
1 maand geleden

Dan ben je het met mee eens wat betreft Nico’s uitspraak over de Duarte.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Welk bericht Nico?

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Hier op Itwm staat iets over transfer Duarte
Gevonden OffTopic S1983.

Laatste wijziging 1 maand geleden door nicopijpers
D
sparta vlaardingen
Spangenaar
1 maand geleden

Ik denk dat binnen Sparta echt naar boven gekeken word alleen word dit niet extern naar buiten gebracht. Weetje we staan 11 punten boven de nacompetitie plaats en alles naar mijn mening / gevoel ligt nog dicht bij elkaar. Ik zou pas bij speelronde 25 je doelstellingen bijstellen dat is over 7 speelrondes.
Vergeet niet waar je vandaan komt alvorens je ambities uit te spreken !

D
Rood en wit
Spartaantje
1 maand geleden

Snap dat tamme gedoe niet binnen Sparta. Je hebt je allang veilig gespeeld.
Je staat 11punten boven degradatie gevaar en je hebt 1 punt minder dan plek voor europees voetbal.

Beetje meer ambitie mag wel als je stabiel wilt gaan worden. Degraderen ga je niet dus speel vol voor die 8e plek.

Umer Shahid
Spartaantje
Je reactie op  Rood en wit
1 maand geleden

Niet om om u tegen te spreken maar met alle respect. 11 punten kan zo weer uit handen gegeven geworden. En Groningen en Heerenveen bijvoorbeeld zijn jaren al stabiel.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Rood en wit
1 maand geleden

Ik vond het gisteren helemaal niet tam.

D
Rood en wit
Spartaantje
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Heb het niet over het spelbeeld maar over de intervieuws waarin telkens weer word gezegd : we kunnen niet naar boven kijken.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Rood en wit
1 maand geleden

Ik hoor onze aanvoerder anders steeds zeggen dat de spelersgroep wil bewijzen dat ze zich kunnen meten met teams als Twente, Heerenveen, Groningen en Utrecht. Hoe interpreteer je dat anders dan?

Verder lijkt het me logisch dat je vooraf gestelde primaire doelstelling om niet bij de onderste drie te eindigen het belangrijkst blijft tot het moment dat je daar definitief zeker van bent.

Bovendien is het gezien de huidige stand vrij lastig om nog plekken te stijgen, terwijl je door een hele colonne clubs in de nek wordt gehijgd. Realistisch bezien staan er meer concurrenten onder ons (Utrecht, Zwolle, Fortuna, Heracles…) dan boven ons (eigenlijk alleen Heerenveen). Het lijkt me logisch dat je voorlopig naar die clubs kijkt en nog even niet naar Groningen of Twente, die een straatlengte voor staan.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Het was ook helemaal niet tam. Geknokt voor wat ze waard zijn. En die waarde is wat minder dan PSV.

D
Molon Lawe
Spartaantje
Je reactie op  Rood en wit
1 maand geleden

Er zijn nog 51 punten te winnen of verliezen. Er is dus nog niets zeker zoals de ervaring leert.

Als een ploeg ineens in een flinke dip komt ksn het hard gaan.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Molon Lawe
D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Ik moet jouw posts maar f niet meer lezen. Anders moet ik aan de antidepressiva.

D
Molon Lawe
Spartaantje
1 maand geleden

VVV en Hveen ook gelijk, mooi voor ons.

nicopijpers
Spartaantje
1 maand geleden

Als we zo blijven spelen en in de achterhoede niet hoeven te wisselen .
Dan denk ik dat we tussen 10e 15 e plek kunnen eindigen..
En dat zou heel mooi zijn .

Laatste wijziging 1 maand geleden door nicopijpers
D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Ik denk dat we tussen 8 en 10 kunnen eindigen.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Zou mooi zijn Rob ik schat het zo in .
Maar dan moet Vriends niet te veel geblesseerd zijn .
Dat is de rots in de branding achter in .

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Ik ben ook geen fan van Beugelsdijk. Maar tegen Fortuna deed hij het prima. Gisteren de eerste helft was hij heel goed. Maar in de tweede helft ging het mis, maar niet alleen bij Tommy. Maar joh. 3-5 tegen PSV is niet zo slecht hoor.

D
Jan
Gladiator
1 maand geleden

We kunnen zomaar weer een plekje stijgen wat dat betreft was 3-4 een betere uitslag geweest.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Jan ik vind dat je altijd in je sterkste basis opstelling moet spelen. Je eens kijken als VVV ook nog wint, hoeveel clubs er dicht bij elkaar staan. Gisteren was dit niet nodig. Oke het is PSV ,maar wat dan nog.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Ik vind dat ook maar, ik kan het wel begrijpen we spelen nu veel wedstrijden achter elkaar en dan kun je tegen een ploeg waarbij de kans klein is op een goed resultaat de gok wagen om de spelers die wel zouden kunnen spelen met de kleine pijntjes even wat rust geven. Wie weet wat het resultaat was geweest wanneer we met de normale basis hadden gespeeld. In ieder geval hebben we nu geen noemenswaardige blessures behalve Smeets. Op naar Utrecht en proberen daar de drie punten te halen.

D
Leidschendam
Spartaantje
1 maand geleden

Jammer dat Var door sneeuwval geen buitenspel kon beoordelen, dacht dat aan twee goals een luchtje van buitenspel zat. Verder wel zo dat zodra PSV even gas geeft het heel lastig wordt het scoren te beletten.

D
vakkie20
Gladiator
1 maand geleden

Voor zij die nog naar onderen kijken: de uitslag bij RKC – WIllem II is prima voor ons. Gelijkspel. Hebben ze allebei geen reet aan en zo blijft het gat naar de gevarenzone onverminderd groot.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  vakkie20
1 maand geleden

Nou ik kijk nog steeds naar onderen, volgende wedstrijd fc Utrecht uit; geen makkie om daar even 3 punten te pakken.

D
Jan
Gladiator
1 maand geleden

Ondanks het verlies heb ik best een leuke wedstrijd gezien. Van te voren weet je dat je tegen psv geen kans maakt. Met een licht besneeuwd veld heb je misschien meer kans het mocht niet zo zijn. Onze ts gaf de reserve spelers een kans en eerlijk gezegd viel dat niet mee de meest tegenvallende speler vond ik Meijers ik was zeer tevreden met zijn invalbeurten en had niet verwacht dat hij zo slecht zou spelen. Voor de rest van onze spelers was het duidelijk een maat te groot. Kijk als Smeets uitvalt (helaas) dan komt Engels er in. Valt Gakpo uit dan komt Malen er in en dat is nu het verschil met een topclub en een club die middenmoot wil worden. Helemaal niet erg en ook met een complete selectie helemaal fit van onze kant zou er geen winst inzitten. Desondanks drie doelpunten gemaakt met kans op meer hoeven we voor de clubs waar tegen we wel de drie punten kunnen pakken niet bang te zijn.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Het verschil in begroting moet zich toch ergens tot uiting komen. Dat geldt voor zowel de wedstrijd tegen Zuid als die tegen PSV. Met name PSV deed dat goed en dan zien onze tekortkomingen er misschien slecht uit, maar daar doen we ons zelf mee tekort.
PSV kan miljoenen in zijn selectie stoppen. Henk van Stee moest bij Manfred Laros soebatten om Smeets van Oss over te kunnen nemen. Dat geeft de verhouding tussen PSV en Sparta aardig weer.

Ik denk dat wij tegen PSV naar ons vermogen hebben gevoetbald, het was een aantrekkelijke wedstrijd om te zien. Wel komen tegen een sterke tegenstander de zwakke punten in het elftal naar voren en daar kan de technische staf weer op anticiperen om het team uiteindelijk te versterken.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Uiteindelijk krijgt PSV na een slecht begin toch een kans of zes in zo’n wedstrijd omdat ze in een hoog tempo stug blijven combineren tot wij een steekje laten vallen. Die paar momentjes van onoplettendheid achterin straffen ze genadeloos af. Wij krijgen door opportunistisch voetbal eigenlijk net zoveel kansen en maken er ‘maar’ drie. Dat laatste is nog niet eens zo slecht, maar het was toch niet genoeg tegen de efficiency van PSV. Als hun aanvallende kwaliteit op die manier tot uiting komt kun je er moeilijk tegenop.

Laatste wijziging 1 maand geleden door vakkie20
D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Helemaal mee eens Jan. Ik betrap mezelf er elke keer op dat ik stiekem kijk hoe groot het gat is naar Groningen en Twente. Dat had ik niet na de eerste vijf wedstrijden.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Na de eerste vijf wedstrijden schreef ik dat we rechtstreeks zouden degraderen het kan verkeren. We zien nu een ploeg wat tegen de middenmoot aanzit en dat is winst. Sparta kan voetballen en vechtvoetbal spelen dat zijn maar weinig ploegen gegeven maar, we moeten realistisch blijven en uitgaan van een plek tussen de 10 en 14e plaats.

D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Sluit mij daarbij aan, ook ik dacht dit. Ben blij hoe het daarna is gegaan. Heb nu vertrouwen in handhaving.
Tel je zegeningen.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

De klad kan er altijd in komen.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Dat kan zeker maar, daar ga ik niet vanuit het enige waar ik mij druk om maak is het feit dat Harroui misschien wel de laatste dag van deze transferperiode vertrekt tegen Twente hebben we hem niet echt gemist maar, we moeten nog wat meer wedstrijden.

s1983
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Dat ben ik met je eens, maar plek 10 is wel realistischer als plek 14. Als je ziet hoe relatief eenvoudig wij winnen bij Fortuna ( dat gisteren Zwolle helemaal wegspeelde) en Twente, dan zijn wij gewoon een stuk beter dan menig ander elftal. We hebben behalve tegen Heracles en Zwolle alleen punten laten liggen tegen ploegen die boven ons staan. Bovendien was de rol van de scheidsrechter in deze twee wedstrijden doorslaggevend . Met elf tegen elf hadden we nooit vier nul verloren in Zwolle en zonder de rode kaart van Adil hadden we tegen Heracles de punten ook in eigen huis gehouden.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Ook daar heb je gelijk in maar, zoals ieder seizoen verwacht je toch dat de ploegen die niet veilig staan zich de laatste wedstrijden zullen laten gelden en dan kun je tegen een zeperd aanlopen. Maar natuurlijk liever 10e of nog hoger.

disqus_yi3ZDa38kA
Spartaantje
1 maand geleden

Sparta kwam helaas niet meer in de buurt van de 4-4??? En Gravenberch dan die alleen op de keeper af ging?

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  disqus_yi3ZDa38kA
1 maand geleden

klopt, maar itwm schat de kunde van Gravenbergh zo laag in dat men het niet als kans bestempeld.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  lofer
1 maand geleden

Onzin. En die jongen heet Gravenberch.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

nivo Dordrecht dus ook in zijn taal

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  disqus_yi3ZDa38kA
1 maand geleden

Toen stond het 2-4 hoor.

s1983
Gladiator
1 maand geleden

Jammer, maar door het veld werd het ook een loterij. Sommige spelers ( aan beide kant) konden niet goed met het veld omgaan. De eerste helft slaagde psv er niet in om uit de duels te komen en waren we de bovenliggende partij. De tweede helft kwamen we minder in de duels, werden de ruimtes groter en kon psv het verschil in kwaliteit benutten.

Ook het geblesseerd uitvallen van Gakpo was in ons nadeel. Malen kon veel beter uit de voeten op dit veld.

Het is goed om te zien dat de onderlinge verschillen in de selectie niet heel groot zijn. Het ontloopt elkaar niet veel, waardoor we ook bij blessures een goed elftal op kunnen stellen.

Als je kijkt naar Burger, als hij zo goed was dat hij tegen PSV de beste zou zijn, zou feyenoord hem zelf wel opstellen. Hij moet minuten maken om beter te worden en is nu nog niet echt toe aan wedstrijden tegen de top van Nederland. Althans, je weet dat de kans bestaat dat hij er dit soort wedstrijden nog niet staat. Daar moeten we niet over zeuren. Dat is inherent aan de huur van jonge spelers. Tegen de mindere ploegen kan hij wel beslissend zijn en daar moeten we de punten halen.

We hebben gewoon een prima elftal met een gigantische moraal en bereidheid te strijden voor iedere meter.
Daardoor kunnen we het iedereen moeilijk maken en hoeven we ons geen zorgen te maken over verlenging van ons eredivisieschap. De toekomst ziet er zonnig uit. Het is fijn Spartaan te zijn!

D
Sunny
Spartaantje
1 maand geleden

Het is wel duidelijk dat een middenveld met Mijnans en Burger samen niet werkt.
Beide zijn jong en onervaren en het was duidelijk te merken dat Harroui werd gemist. Burger ging in de fout bij de gelijkmaker terwijl Mijnans de hele wedstrijd onzichtbaar was. Dat geldt dit keer trouwens ook voor Thy.

D
wvb87
Spartaantje
1 maand geleden

Wat is die meijers slecht zeg. Snel weer naar den haag terug graag.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  wvb87
1 maand geleden

En neem Tommy mee, waarom dacht je dat ADO vorig jaar onderaan stond? En Lex Immers naar NAC op de bank….

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  wvb87
1 maand geleden

Fraser vindt hem gelijkwaardig aan pinto! Slecht inzicht van de trainer!
Terug naar den haag? Dat zal niet lukken. Hij is geen huurling.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  lofer
1 maand geleden

Twee fouten.
Fraser vindt hem niet gelijkwaardig en hij is wel gehuurd.
Hou jij je nou lekker met Dordrecht bezig ipv hier alleen maar te reageren als Sparta verliest.
https://www.sparta-rotterdam.nl/sparta-huurt-aaron-meijers-ado/

Laatste wijziging 1 maand geleden door Ruud
Strijkplank
Spartaantje
1 maand geleden

Nog 17 wedstrijden te gaan, waarvan 11 tegen ploegen uit het huidige rechterrijtje. Heb er alle vertrouwen in dat Sparta half maart veilig is. Dan nog lekker twee maanden bonuspunten sparen.

D
Gladiator
1 maand geleden

Gaan we nou met ze allen Burgertje pesten?
Beetje ver gezocht allemaal.
Die jongen speelde gewoon slecht.
Dat kan toch?
Hoop voor hem dat hij tegen FC Utrecht de winnende binnenschiet.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Dit is niet de eerste keer ik zou zeggen terug naar de bank en laten invallen

D
SpartaJordy
Gladiator
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Nog eens alle reacties terug gelezen omdat Rob ook al opmerkte dat Burger de kop van Jut zou zijn. Maar ik vind dat allemaal wel meevallen. Men is kritisch omdat hij inderdaad slecht speelde. Hetgeen hij in zijn laatst optreden als basisklant ook deed. Volgens mij is er niks mis mee om kritiek te leveren op een forumsite. Ik lees geen bedreigingen, doodwensen of iets anders schokkend.

Een huurling is geen investering, een huurling kan je geen geduld mee hebben. Een huurling is een speler die er hoort te staan en hoort te presteren. Zo niet, heeft deze speler totaal geen toegevoegde waarde. Daarnaast heeft ook nog eens de pech dat hij gehuurd is van een club uit dezelfde stad. Daar is die jongen fan van en daar is die opgegroeid. Het enige wat hij en die club willen is slagen bij die club. Sparta is een fase, station een tussenstap.

Dus oa ik ben kritisch op deze jongen. Overigens niet na Feyenoord en PSV, dat was ik al vanaf moment dat hij gehuurd werd en vervolgens bij ons op de bank zat.

Ik zag toen de waarde van Feyenoorder Burger niet, en die zie ik nog steeds niet.
Ja een speler kan gewoon een keer slecht spelen. Maar een speler die bijna een half seizoen, als huurling, op je de bank zit en twee keer in korte tijd als basis tijd echt belabberd speelt. Sorry, maar die krijgt van mij gepaste kritiek.

Laatste wijziging 1 maand geleden door SpartaJordy
D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  SpartaJordy
1 maand geleden

Grote deels met jou eens, alleen niet de zin ,ik zag toen de waarde niet. en die zie ik nog steeds niet. Toen hij een paar keer in viel, waren er zat [terecht] lovend over hem. Maar wat hij de laatste wedstrijden laat zien dat is schandalig.

Laatste wijziging 1 maand geleden door rotterdam[west]
D
SpartaJordy
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Tuurlijk tegen oa Twente een prima pot, dus het is niet dat hij elke keer slecht speelt. Maar in het algemeen genomen vind ik dat er dus geen waarde aan zit. L. Duarte had net zo kunnen presteren,. en dan investeer je tijd in een eigen speler.

Ik hecht er simpelweg geen waarde aan om een speler op te leiden voor Zuid. De enige reden dat hij bij ons loopt is om zichzelf te ontwikkelen tot een Feyenoord-speler. Dat neem ik alleen voor lief als een speler ook daadwerkelijk 9/10 een waarde is voor Sparta 1.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  SpartaJordy
1 maand geleden

Ik noemde Burger als voorbeeld, Jordy. Maar ik had ook Smeets kunnen noemen. Die hoorde volgens velen in de KKD thuis. Maar na zijn doelpunt gisteren werd hij ineens weer erg gemist.

D
SpartaJordy
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Opportunisme regeert in de voetballerij.

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Hij is van goede wil – en jong en tegen psv…Kan echt wel wat

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Fan
1 maand geleden

Als hij het niet laat zien: banken!
Hij staat de ontwikkeling van een Spartaan als Laros Duarte in de weg. Wij zijn er niet voor om jochies van zuid te helpen zich
te ontwikkelen. DaaR hebben we een eigen jeugdopleiding voor.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

De 1-1 was een dekkingsfout van \burger. Heeft niks met pesten te maken, en hoef je ook niet ver voor te zoeken. Staat lucht te dekken terwijl zijn tegenstander vrij kan inkoppen. Tsja…….
Heeft op cruciale het nivo (nog) niet. En spelers die in in dienst van een ander (zuid) alleen minuten willen maken, daar heb je weinig aan. Is sodra de competitie eindigd te vinden in vak S.

D
Sassem
Spartaantje
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Heeft ‘ie al een goede wedstrijd gespeeld?

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Sassem
1 maand geleden

Ja.

D
Sparta1
Spartaantje
Je reactie op  Sassem
1 maand geleden

Hij heeft nauwelijks speelminuten in de benen. Ik vind het te vroeg hem al af te serveren.1 keer aardig ingevallen tot nu toe en 1 goal.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Semper er is niks veranderlijke dan een Sparta Suporter.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Abels, Fortes, Faye, Smeets, Duarte werden hier afgemaakt na een paar mindere wedstrijden.
Is het dan niet logisch dat een gehuurde speler, die ook nog eens komt van de minst geliefde ploeg uit de Eredivisie voor Spartanan, het er ook van langs krijgt na wel twee hele belabberde wedstrijden.

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Eens!
Burger speelde gisteravond inderdaad allesbehalve goed. Maar om dan meteen te roepen dat-ie moet oprotten naar Zuid is ronduit ‘simpel’.
In Enschede was-ie een van de beste Spartanen. Wat roep je dan?

Hopelijk valt de blessure van Smeets mee. Sta je weer eens in de basis, scoor je een prachtige goal, glij je ongelukkig uit. Triest.

Sparta speelde een hele goeie eerste 20 minuten en een prima eerste helft. Daarna was het op. Vooral omdat PSV messcherp uit de kleedkamer kwam, het tempo omhoog ging en een heel hoog niveau haalde. Dat Sparta het dan in de slotfase toch nog even spannend maakt, pleit voor de instelling van jongens. Daardoor wordt het mijns inziens een nederlaag waar je mee kan leven.

Januari is met zes duels – en vier pittige tegenstanders – een zware maand. Als we daaruit gemiddeld een punt halen doen we het prima. Vooralsnog liggen we lekker op schema en ziet het spel er goed uit. Op naar Utrecht!

Laatste wijziging 1 maand geleden door thevoicevanzelzate
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  thevoicevanzelzate
1 maand geleden

Ik denk dat de wissel Gakpo voor Malen voor PSV goed uitpakte.
Die Schmidt had wel heel veel kritiek op Nijhuis ivm het uitvallen van Gakpo maar ik denk dat het voor PSV een zegen was.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Ton als bijna iedereen hier constateert dat hij wederom erg slecht speelde dan mag dat toch op een supporterssite worden gedeeld.
Heeft niets met Burgertje pesten te maken.
Zeker als huurspelers slecht presteren zijn mensen kritischer dan bij eigen spelers.
En als er gisteren iemand in aanmerking kwam voor een wissel dan was het Burger wel.

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Helemaal eens.
Maar er wordt meer dan eens de link gelegd dat-ie van Feyenoord komt, daarom moet oprotten of zelfs opzettelijk verzaakt.
Dat is mij echt te simpel.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  thevoicevanzelzate
1 maand geleden

Ik maakte mij daar gisteren ook schuldig aan. Is puur de frustratie dat hij nu al voor de tweede keer de slechtste Spartaspeler was waardoor je onnodig puntenverlies lijdt tegen zowel Feyenoord als PSV.
En dat hij gisteren 90 minuten mocht blijven staan vind ik dan onbegrijpelijk.
Zo komt een speler als Laros Duarte helemaal nooit meer aan spelen toe.

D
Rob Laanen
Gladiator
1 maand geleden

Eerst wekenlang roepen dat Burger erin moet en nu mag ie weer naar Zuid oprotten. Typerend voor deze site.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Sterker nog, Burger was al zo goed dat we Harroui niet meer nodig hadden.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Ja juist de zijn hier suporters die het steeds anders zeggen
Wees eerlijk zeg waar het op staat .
Maar ik geef daar geen antwoordt meer op .
Als Sparta win mag iedereen blijven ,wordt er verloren moet iedereen op stappen .
En dat snap ik niet .

Laatste wijziging 1 maand geleden door nicopijpers
D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Mogen Fraser en van Stee nu nog blijven van u nu Sparta verloren heeft?
enkele weken verkondigde u nl, dat ze er niets van konden.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Kom op Nico daar doe jezelf toch net zo hard aan mee. Je mag hier gewoon je mening geven.
En soms is dat positief en soms negatief.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Mee eens Ruud dat is zo daar geef ik je ook gelijk in.
Maar ik vind wel dat we niemand hebben die Vriends kan vervangen. En als ik dat dan zeg wordt ik door mensen aan gevallen waar ik niks mee heeft .

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

die Nico staat meteen te schreeuwen om 11 nieuwe spelers of andere trainers en een ander bestuur als het maar even niet naar de zin is.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  lofer
1 maand geleden

En jij reageert hier alleen als Sparta niet gewonnen heeft.
Nico is een echte Spartaan en jij een Schapekop

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Kijk Ruud met zulke mensen heb ik niks .

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Rob toen Sparta Burger haalde wist niemand hier wat ze in huis haalden.
En dan zijn er inderdaad mensen die roepen dat ze hem eens in moeten brengen.
Hij heeft het echter nu al een aantal keren verschrikkelijk laten afweten. Tegen Feyenoord en PSV was hij veruit de slechtste Spartaan.
Misschien is het dan van mij wat ver gezocht maar in die twee wedstrijden had Burger er belang bij dat Sparta niet zou winnen.
Volgend jaar speelt hij weer gewoon op Zuid en ik denk niet dat ze er blij mee zijn als door zijn presteren Feyenoord iets mis zou lopen ?

Laatste wijziging 1 maand geleden door Ruud
D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Tegen psv had burger er wel belang bij om te winnen. Daarmee zou zuid wat steviger op plaats 2 hebben gestaan.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  lofer
1 maand geleden

Dat heb ik 3 uur geleden al gemeld.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Dan moet Burger tegen Ajax in ieder geval spelen. Overigens had F.oord heel blij geweest met een Spartaanse overwinning.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Rob Laanen
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Ik zie nu trouwens dat mij bericht niet klopt want hij had geen belang van verliezen van PSV.
Zou het dan echt toch gebrek aan kwaliteit zijn ?

D
Mortenino
Spangenaar
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Eens. Tegen Twente speelde hij goed naast Aussar en hij viel in eerdere wedstrijden prima in. Tegen Feyenoord en PSV was het minder en dan moet ie meteen weg en roepen er mensen om Laros Duarte. Die heeft in de keren dat ie mee mocht doen zelden tot nooit laten zien dat ie in de basis hoort.

Strijkplank
Spartaantje
Je reactie op  Mortenino
1 maand geleden

Laros heeft ontegenzeggelijk veel kwaliteiten. In de JL schreeuwden we allemaal om een contract voor die jongen. Ik ben er van overtuigd dat die jongen als hij de kans krijgt mee kan in de Eredivisie. Zonde dat je dan liever gehuurde Burger (die er weinig van bakt, op de wedstrijd tegen Twente na) opstelt.

D
Mortenino
Spangenaar
Je reactie op  Strijkplank
1 maand geleden

Ik vind Burger beter, maar ook zeker geen geweldenaar.
Ik ben het alleen oneens met je over Laros. Die heeft behoorlijk wat kansen al gehad om zich in de basis te spelen maar stelt vaak toch teleur. Enorm veel fletse wedstrijden van hem gezien. Dus ik snap Fraser wel daarin.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Mortenino
1 maand geleden

Burger en Laros Duarte zijn beiden heel flegmatiek in vergelijking met eerste keuzes Harroui en Auassar. Sterkere tegenstanders die je snel onder druk zetten profiteren daarvan. Als je zelf lekker kunt voetballen en het balletje kunt laten gaan dan zijn ze van toegevoegde waarde. Maar tegen PSV, Feyenoord zou ik misschien nog eerder Fortes op het middenveld zetten dan deze jongens. Dan heb je spelers nodig die de duels opzoeken.

Laatste wijziging 1 maand geleden door vakkie20
Strijkplank
Spartaantje
Je reactie op  Mortenino
1 maand geleden

Ben ik niet helemaal met je eens. Duarte heeft dit jaar twee keer mogen starten in de basis. Eenmaal in de beker tegen ADO, waarin hij goed speelde. Daarnaast 1 keer tegen Heerenveen, collectieve offday. Verder invalbeurten van 5 tot 10 minuten.

Eind vorig seizoen stond hij in de basis tegen RKC en Emmen en speelden hij gewoon prima. Eerder dat seizoen moest hij het ook vooral doen met invalbeurten.

Misschien ontlopen Burger en Laros elkaar niet zoveel, maar dan zou ik altijd kiezen voor de speler die bij ons onder contract staat. Hetzelfde gold voor jaar voor Rigo. Die jongen is heel matig, nu weg bij ons en heeft minutenlang in de weg gelopen voor Laros. Als je de 10 basisplaatsen van Rigo vorig jaar aan Laros had gegeven, had je nu een speler gehad die zich had kunnen ontwikkelen en 20 basisplaatsen in de Eredivisie in de benen had gehad.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Strijkplank
1 maand geleden

Ja en HvS moet die spelers speeltijd geven anders zeggen psV & feyenoord volgende keer ‘ja doeiii’.

D
Mortenino
Spangenaar
Je reactie op  Strijkplank
1 maand geleden

Je hebt zeker een punt, maar ik stoor mij nogal aan het feit dat sommigen hem alleen maar afkraken omdat ie gehuurd is van Zuid en 2 mindere wedstrijden speelt. Dan wordt hij massaal als pispaal gebruikt en dat vind ik niet terecht. Er waren er meer erg zwak zeker achterin gister.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Mortenino
1 maand geleden

Ik denk dat je wel een punt hebt. Ik ben persoonlijk ook wat kritischer op gehuurde spelers.
En het is zolang ik supporter ben, mijn hele leven dus, al zo dat die rivaliteit tussen Sparta en Feyenoord er is.
Dus als het dan en een gehuurde speler betreft en hij is gehuurd van Zuid zal hij beter moeten presteren dan alleen maar in interviews roepen dat hij vindt dat hij in de basis moet.

D
Ruud
Leonidas
1 maand geleden

We mogen nu toch wel concluderen dat de twee gehuurde spelers niets toevoegen aan ons Sparta.
Al een paar jaar is het zo dat gehuurde spelers Sparta zwakker maken.
We hebben hier dan allemaal een pokkehekel aan FC Twente maar die hebben in de winterstop wel afscheid genomen van een aantal huurspelers die totaal niet functioneerden.
Hier moet Sparta toch echt stappen gaan zetten.
Laros Duarte zit nu te verpieteren op de bank, doodzonde.

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Je hebt gelijk hoor, maar Twente bestaat (bijna) louter uit huurspelers.

Overigens zullen Burger en Meijers de rest van het seizoen gewoon als reserves worden gebruikt, net zoals in de eerste seizoenshelft.

Het is niet te hopen dat, mocht Harroui alsnog vertrekken, dat Sparta Burger als vervanger in huis denkt te hebben.

D
SpartaJordy
Gladiator
1 maand geleden

Met alle respect maar Burger laat het toch gewoon weer afweten? Moet deze jongen nou echt bij ons fouten maken en zich ontwikkelen ten koste van onze eigen spelers?
Laros staat al 1,5 jaar stil door jongens als Rigo en Burger waar we niks wijzer van worden. Ik kan me daar behoorlijk aan irriteren.

Gravenberch kan erg nuttig zijn. Blij voor hem. Hij moet wel accepteren dat dit zijn rol is en (voorlopig) het maximale is.

Met dezelfde 11 als tegen Fortuna had er misschien meer ingezeten. PSV tergend slecht in de beginfase. Naast de goal van Smeets er nog 1 trapt is PSV verloren. Ze kwamen vrij onverwachts en makkelijk op 1-1. Pinto erg gemist. Lag veel ruimte bij Meijers voor PSV. Niet alleen bij de 1-1.

Al met al amuserende wedstrijd waarin Sparta wederom laat zien mee te kunnen. Komt een prachtig programma aan om punten te pakken. Want dit Sparta hoeft de komende wedstrijden voor niemand te vrezen, en kan je dus ook resultaat halen in Utrecht.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  SpartaJordy
1 maand geleden

Burger was in de jeugd op zuid en belangrijker speler en deed het behoorlijk goed. Eerst kreeg hij geen kans bij ons, later kreeg hij speelminuten en deed het goed, maar sinds die wedstrijden tegen zuid is hij ineens veel minder geworden en in een slachtoffer rol te recht gekomen. ik heb hem aardig wat zien spelen en viel ook goed in Bij Sparta,toen hij minuten mocht maken. . Maar sinds de wedstrijd tegen zuid ben ik geschrokken van hem. Er moet een oorzaak wezen, want ik vond hem gisteren vooral afwezig met een aantal slaapmomentjes. ik schrijf hem niet af, maar in deze vorm hebben we niks aan hem.. En dan gaat eigenjeugd zeker voor.

Laatste wijziging 1 maand geleden door rotterdam[west]
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Hij is nog heel jong. Dat is alles.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Dit is een realistische reactie waar Burger iets mee kan.

Strijkplank
Spartaantje
Je reactie op  SpartaJordy
1 maand geleden

Helemaal mee eens. Laros heeft duidelijk laten zie genoeg kwaliteiten te hebben om Eredivisieniveau te bereiken. Hij heeft overzicht, rust, een goede pass en kan een bal afpakken.

Echter, als je die jongen geen enkele kans geeft en huurspelers wel, doe je zelf aan kapitaalvernietiging. Doodzonde.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Strijkplank
1 maand geleden

Was dat maar waar wat je schrijft, als Laros het had laten zien, dan had hij wel in de basis gestaan. Er is geen enkele trainer die een goeie speler er naast zet. Dan snijdt hij zijn eigen in zijn vingers.

D
appie ossie
Spangenaar
1 maand geleden

Voetballer Burger is een figurant in het veld , terug sturen aub .

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Bij de 1-1 staat ie lucht te dekken. Was Mauro volledig kwijt.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
1 maand geleden

Je zag Wouter naar links kijken, maar Rechts achter hem liep die PSVer weg bij hem. En Wouter was wel meer gisteren bij tegen goals betrokken..

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  RWGladiator
1 maand geleden

Kijk eens naar de 3-5.
Zelfde verhaal.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Ruud
flardinga
Spartaantje
1 maand geleden

Jammer dat we geen punt hebben kunnen pakken,genoten van de prachtgoal van Smeets,zielig hoe hij huilend geblesseerd het veld moest verlaten,trots op de mentaliteit en de veerkracht van dit Sparta,op naar Utrecht,een nieuwe kans,eerste goal gemaakt vanaf de penaltystip door Reda,goal van Denzel was ook een beauty trouwens!!!

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  flardinga
1 maand geleden

Linke manier van penalty nemen ! Bal was niet hard en was iets rechts van t midden als de keeper per ongeluk de andere kant op duikt heeft hij m klemvast

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Allez OM
1 maand geleden

Gewoon slecht genomen en geluk gehad

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Misschien zag hij de keeper al gaan maar het LEEK inderdaad slecht genomen.

D
Cap
Spangenaar
1 maand geleden

Strijdend en met lef ten onder. Met durf om aan te vallen en da’s mooi! Jammer van de eerste drie minuten van de tweede helft. Malen is niet voor niks international, hè.

Hopelijk is Laros Duarte fit, want het wordt tijd dat het joch van zuid gaat banken. Met een beetje meer mazzel en precisie hadden we nog een punt mee kunnen pikken, maar helaas…

Spartanen, ons team is enorm gegroeid en nog steeds groeiende. Daar ben ik trots op. Als Harroui en Vriends weer fit zijn en de rest heel blijft, kunnen we in 10 van de komende 11 wedstrijden punten gaan oogsten!

Benieuwd waar we op 3 april staan.

Strijkplank
Spartaantje
Je reactie op  Cap
1 maand geleden

Helemaal eens v.w.b. Burger. Levert bijna elke bal in en laat constant zijn man lopen. 1-1 was volledig zijn schuld. Tijd voor Laros.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Strijkplank
1 maand geleden

Niet volledig. Het was Meijers die 25 meter uit positie stond. Daar anticipeerde Heylen niet goed op e toen liet burger z’n man uit z’n rug lopen. Dat was wel moeilijk voor een onervaren speler.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Cap
1 maand geleden

Idd hopelijk laat laros vechtlust zien zoals zijn broertje

D
Fan
Spangenaar
1 maand geleden

Balen. twee snelle en stomme tegengoals…

Hopelijk valt het mee met Smeets

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Fan
1 maand geleden

Bij die 1-2 is ’t echt een raadsel wat Tommie doet…

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Fan
1 maand geleden

King P zou het een ‘Benschopje’ noemen.

D
Afdeling Schiphol
Spartaantje
1 maand geleden

Niet gek laten maken door dit resultaat en deze knotsgekke wedstrijd, maar kijken naar de komende 5 wedstrijden die veel belangrijker zijn en waar we hopelijk minimaal 11 punten pakken en haast veilig zijn voor nog een seizoen!

D
Mortenino
Spangenaar
1 maand geleden

De minst slechte achterin (van de basis) was in mijn ogen Fortes. Misschien zegt dat meer over de rest. Beugelsdijk en Heylen zijn totaal niet opgewassen tegen spitsen met enige snelheid. Fysiek kunnen ze veel aan maar met spitsen als Malen en Madueke tegenover zich zijn ze kansloos en komen hun gebreken duidelijk naar voren. Meijers is ook een hele zwakke linksback. Als linkermiddenvelder is ie nog van waarde met zijn opkomende kwaliteiten en behoorlijke voorzetten maar Pinto blijkt als back toch echt een klasse beter te zijn. Verder speelde Burger helaas erg matig en ook Mijnans, Duarte en Thy kregen vrij weinig voor elkaar. Ik vond het wel beter gaan met de invallers Gravenberch en Kharchouch erbij. Zij wonnen veel duels en brachten dreiging maar waren wel vrij slordig in de afronding en hadden beide nog een keer moeten scoren. Smeets oogde erg gretig en zijn uitvallen was een enorme tegenvaller als je ook al Vriends en Harroui moet missen. Geen schande deze nederlaag, maar als er nog ergens versterking zou moeten komen is het wat mij betreft centraal achterin.
Een wat snellere en behendige centrale verdediger bij is geen overbodige luxe blijkt vandaag.

D
Buffalo Bill
Spartaantje
Je reactie op  Mortenino
1 maand geleden

Dirk Abels tien keer beter dan Fortes. Vond hem juist de zwakste.

D
Mortenino
Spangenaar
Je reactie op  Buffalo Bill
1 maand geleden

Abels is inderdaad beter, maar ik heb Fortes niet echt op fouten kunnen betrappen gister in tegenstelling tot Beugelsdijk, Heylen en Meijers.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Mortenino
1 maand geleden

Fortes was degelijk.

nicopijpers
Spartaantje
1 maand geleden

Vond het begin wel gaan tot de 1-1 ja dan binnen een mum van tijd 1-3..
Met een eindstand van 3-5 wat ik nog niet eens zo slecht vind ..
Maar ik zou niet durven zeggen dat er toch wat aan de achter hoede zou moeten gebeuren .

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Er stonden 3 van de 4 verdedigers in, die normaal niet in de basis staan.
Iets met een open deur intrappen.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Dat zeg ik ook Hans ga nou eens iemand gelijk niet aan vallen .
Als deze invallers er in staan dan gaat het iets niet goed
Daarom vraag ik er moet voor Vriends de juiste vervangen komen .
En dat is geen deur intrappen zo iets moet je durven zien

Laatste wijziging 1 maand geleden door nicopijpers
D
Gladiator
1 maand geleden

We begonnen goed aan de wedstrijd zette psv goed vast met de prachtige goal van Smeets tot gevolg.
Maar op dit veld was dit natuurlijk niet vol te houden en dan gaan de individuele kwaliteiten van psv zwaarder wegen.
Maar toch 1-1 rusten dat was prima.
Slecht uit de rust komen en dan boem…boem…1-3
Daarna even een betere fase maar dan toch de 1-4
Leuke slotfase waarin we terugkomen tot 3-4 maar er zat niet meer in.
Teveel spelers hadden een off-day vond eigenlijk alleen Auassar z’n nivo halen.
De vele wisselingen achterin pakte ook niet goed uit.
Volgende wedstrijd graag.

D
King P88gba
Gladiator
1 maand geleden

Het is magertjes thuis Spartanen. Zeker als je echt in het linker rijtje wilt eindigen is 8 punten uit 9 wedstrijden echt te weinig. Verder hebben ze vandaag weer gestreden als leeuwen. Ik neem ze niks kwalijk maar plek 10 tot 12 is realistisch.

s1983
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

We hebben de hele top vier nu al thuis gehad. Dat je daar geen wedstrijden van wint, is normaal. Heracles thuis was met een normale var nooit gelijk geworden.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Vitesse?

s1983
Gladiator
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

De traditionele top vier, voorzover we een top vier hebben.

Strijkplank
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Plek 10 tot 12 aan het einde van de rit, ik teken ervoor. De ploeg strijdt en de wedstrijden zijn over het algemeen leuk om te zien.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Strijkplank
SR1960
Spartaantje
1 maand geleden

Nog steeds boven Utrecht!!!

D
Aad Noniem
Spartaantje
1 maand geleden

Zonde, geen schande deze nederlaag tegen psv, maar er had meer in gezeten. Hopen dat de blessure van Smeets meevalt, schoot hem lekker binnen.

Gravenberch vind ik echt een prima pinchhitter. Hij barst niet van het talent, maar brengt elke keer iets als die invalt. En vandaag een erg mooie goal (tegen ado in de beker had ie ook een erg mooie).

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Aad Noniem
1 maand geleden

Ziet Fraser nou niet dat Gravenberch veel gedrevener speelt dan Engels?

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  HansG
1 maand geleden

Ik vind Gravenberch vooral gedreven in het gaan voor eigen succes. Als ie de bal krijgt is het oogkleppen op en in een soort scrum richting de goal, meestal gevolgd door een wilde doelpoging. Die jongen heeft dan totaal niet meer in de gaten wat er om zich heen gebeurd. Dat is allemaal leuk als breekijzer, maar veel langer dan 20 minuten per wedstrijd hoef ik dat ook niet te zien. Met Engels of Kharchouch kom je als team meer aan voetballen toe.

Laatste wijziging 1 maand geleden door vakkie20
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  HansG
1 maand geleden

Volgens mij is de keuze niet Gravenberch vs Engels. Eerder Gravenberch vs Reda. Jammergenoeg zijn ze alle drie beter in het missen van (grote) kansen dan in het bekwaam afmaken.

D
Henk Valk
Spartaantje
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Je heb gelijk,en het is geen onzin.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  HansG
1 maand geleden

Wel gedrevener misschien, maar helaas kan hij niet echt voetballen. Dit in tegenstelling tot Engels.
Dat zag je duidelijk bij die kans alleen voor de keeper.
Bij zijn goal werd de bal door Dumfries van richting veranderd.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

En door de actie van Engels kregen we een strafschop en vorige wedstrijd de assist voor de goal van Thy.

D
Aad Noniem
Spartaantje
Je reactie op  HansG
1 maand geleden

Ik denk dat Fraser meer ziet in Engels, zijn snelheid en techniek is duidelijk beter dan van Gravenberch. Maar ik vind Engels vaak onzichtbaar. Doe mij maar Danzell!!

Strijkplank
Spartaantje
1 maand geleden

Niet slecht gespeeld, maar verdedigend niet al te best. Meijers is gewoon niveau KKD. Bij de eerste goal liet Burger veel te makkelijk zijn man lopen. Helaas viel daardoor de 1-1 te vroeg.

Wel goed dat Gravenberch en Kharchouch gescoord hebben.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Strijkplank
s1983
Gladiator
Je reactie op  Strijkplank
1 maand geleden

Meijers speelt zijn hele carrière eredivisie. Die kun je niet kkd niveau noemen.

D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  Strijkplank
1 maand geleden

Burger laat heel vaak zijn man lopen. Niet meer in de basis deze zuiderling.

D
Dikker
Gladiator
1 maand geleden

Na de winterstop gemiddeld 1 uit 1.
Als we dat zo weten vol te houden, is er niks aan de hand.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

PSV heeft na de winterstop maar 1 punt meer gehaald en ze hebben beiden twee wedstrijden tegen een topclub gespeeld.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Dat gemiddelde gaan we nog ruimschoots overstijgen.

D
Molon Lawe
Spartaantje
1 maand geleden

Teveel defensieve fouten.
Teveel opgelegde kansen verprutst.
Derhalve ondanks 3 keer gescoord toch met lege handen .

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Jouw eerste twee zinnen zijn ook te lezen op het PSV forum. Knap dat onze jongens bleven strijden en op die manier het verschil in kwaliteit probeerden te compenseren.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Voldoende grote kansen gecreëerd.
Tot de laatste minuut zicht op een resultaat tegen een topploeg.
Derhalve een mooie pot voetbal van Sparta-kant.

D
Hans E
Gladiator
1 maand geleden

Die backs van vandaag kunnen echt niet.
Meijers echt geen niveau.
Andere halen voor achter Pinto, die top is!
Fortes kan ook niet.
Abels als stand- in wellicht?
Maar haal aub een goede rechtsback.
Wermeskerken?

Burger is een lachertje, ook op zijn favoriete positie.
Vriends zijn voetbal kunnen we niet missen.
Harroui begin ik me echt zorgen over te maken. Daar is iets mee aan de hand…

2e helft, absurd hoe zwak we uit de kleedkamer kwamen. Liepen alleen nog maar achter de tegenstanders aan.

Jammer, maar nu door naar de volgende wedstrijd!
Geen man overboord.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Joh ik vertrouw het niet; Harraoui gaat gewoon naar een andere club.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Van Ewijk goede rechtsback wellicht als ado degradeerd

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Allez OM
1 maand geleden

Lijkenpikker , nee toch

D
Wolf
Gladiator
1 maand geleden

We hebben aardig gespeeld, maar door onze aanvallende speelwijze, continu druk naar voren zetten, kwam PSV uiteindelijk toch aan voetbal toe en werden wij op kwaliteit verslagen.

De zwakke schakels worden zo wel wat duidelijker zichtbaar, Wouter Burger en Deroy Duarte. Ook Okoye heb ik weleens beter gezien. Beugelsdijk had het -uiteraard- ook moeilijk maar compenseert veel door zijn inzet.

Ik hou er geen slecht gevoel aan over, maar echte bonus punten hebben op AZ na tot nu toe niet gehaald

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Feyenoord uit was dan toch ook een bonuspunt.

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Voor Zuid ja, gezien he spelverloop

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Ja klopt, was ik vergeten.

eemvanb
Spartaantje
1 maand geleden

Het probleem is dat we met alleen houthakkers spelen centraal achterin.
Tegen de kleinere clubs kan dat maar tegen de topclubs is het gebrek aan snelheid dodelijk.
Heimwee naar het duo Gerard de Nooijer en John Veltman.
Werk aan de winkel voor de scouting om een snelle CV aan te trekken.
Nu is het meer van hetzelfde en niet complementair.

D
Mortenino
Spangenaar
Je reactie op  eemvanb
1 maand geleden

Jij slaat de spijker op de kop. Dit is precies het probleem van dit Sparta tegen behendige spitsen.

D
Spartapijnacker
Spartaantje
1 maand geleden

Helaas, kleine fouten worden hard afgestraft (kwaliteit PSV), teveel kansen worden gemist. Ik heb verder wel vertrouwen in de ploeg.

D
Steekpas
Spartaantje
1 maand geleden

En Gravenberg verdient langzamerhand wel meer speel minuten.

D
HansG
Spangenaar
1 maand geleden

Wanneer is in godsnaam Vriends er weer bij??

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  HansG
1 maand geleden

Volgend weekend!

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Houten Klaas
1 maand geleden

Is wel te hopen.

D
Steekpas
Spartaantje
1 maand geleden

Hogelijk Smeets niet ernstig geblesseerd. Hij wil heel graag. Speelde erg goed. Hij was enorm teleurgesteld.

D
Dikker
Gladiator
1 maand geleden

Ik zou er van alles over willen zeggen maar Jutta roept.