In de sneeuw verloor onze club op Het Kasteel met 3-5 van PSV. Sparta kwam op voorsprong. Bij rust was het 1-1 en eigenlijk gaf Sparta vlak na rust de wedstrijd uit handen. PSV kwam snel na rust op een 1-3 voorsprong en liep zelfs uit na 1-4. Sparta kwam nog terug tot 3-4, maar de 4-4 viel niet. In blessuretijd bracht Malen de eindstand zelfs nog op 3-5.

Henk Fraser leek de wedstrijd tegen PSV als een tussendoortje te gebruiken, waarbij andere spelers eens een kans mochten krijgen. In de tweede seizoenshelft moeten keuzes gemaakt worden vanwege het drukke programma. Zo was al bekend dat Vriends op zich weer fit is, maar dat met hem geen risico wordt genomen. Harroui zat niet bij de selectie vanwege een lichte blessure en Jeffry Fortes en Aaron Meijers startten, terwijl Dirk Abels en Mica Pinto op de bank begonnen. Fortes deed het trouwens niet slecht en de kans dat hij Abels ook de komende wedstrijden uit de basis zal spelen is zeker aanwezig. Verder probeerde Fraser Sparta weer het compacte spel te laten spelen, met een ‘verzwaard’ middenveld, zoals we eerder zagen bij Feyenoord-uit en PSV-uit. Engels zat op de bank. Smeets speelde.

Sparta begon uitstekend aan de wedstrijd met een geweldige goal van Smeets in de vierde minuut. Hij nam de bal ruim buiten het strafschopgebied op de pantoffel en schoot de bal zo de kruising in! Sparta ging door. Was de betere op het veld. Niet dat er nou echt veel kansen kwamen, maar als er een goal zou vallen, had je toch het gevoel dat het de 2-0 zou worden. Maar het werd de 1-1. Het was een onnodige tegengoal. Heylen was niet scherp, liep niet mee met Mauro Junior, die hierdoor vrij kon inkoppen. De eerste kans die PSV kreeg was meteen raak. Het is misschien het verschil tussen een club die meestrijd om het kampioenschap en Sparta. In Eindhoven was Sparta zeker niet de mindere, maar stonden we met lege handen. Nu stond het uit het niets 1-1 en zou het een lastige avond worden. Sparta zakte na de gelijkmaker wat weg. PSV nam de controle over de wedstrijd over.

Na 32 minuten viel Smeets geblesseerd uit. Het was een droevig moment voor hem en voor Sparta, want hij speelde niet slecht en zijn kracht kon de ploeg in deze wedstrijd goed gebruiken. Laten we hopen dat het meevalt! Engels kwam erin. Het spelbeeld wijzigde niet.

In de tweede helft leek PSV de wedstrijd razendsnel te beslissen, door goals van Malen en Madueke in de 47e en 49e minuut. Sparta stond niet compact genoeg en was daardoor niet bestand tegen de twee mooie snelle, aanvallen waarbij de Eindhovenaren uitliepen naar 1-3.

Het is toch een kracht van dit Sparta dit seizoen om dan niet het koppie te laten hangen. Fraser bracht drie wissels in één keer in de 62e minuut. Pinto, Abels en Kharchouch vielen in. En al snel kreeg Kharchouch een uitstekende kans op 2-3. Helaas viel deze niet. En opnieuw zagen we het verschil tussen een ploeg in de middenmoot en aan de top. PSV kreeg een kans op 1-4 en deze vloog er wel in. Het was geen blunder van Okoye, maar helemaal onhoudbaar leek het schot van Max toch ook weer niet.

En nog gaf Sparta niet op. De voor Thy ingevallen Gravenberch maakte zijn eerste eredivisie doelpunt. Leuk voor hem! Hij zette goed door, kwam van links naar binnen en maakte met een prima schot van buiten de zestien de 2-4. Sparta zette door. Kharchouch had opnieuw een kans en vond uiteindelijk ook zijn eerste eredivisiegoal door een strafschop binnen te schieten. Sparta kwam helaas niet meer in de buurt van de 4-4. In blessuretijd maakte Malen zelfs nog de 3-5. Het was een spectaculaire wedstrijd. Bij vlagen liet Sparta zien goed mee te kunnen met PSV. Maar al met al was het toch een terechte nederlaag.

Spelers die voor Sparta in actie kwamen: Okoye, Fortes, Beugelsdijk, Heylen, Meijers (62′ Pinto), Mijnans (62′ Abels), Auassar, Burger, Smeets (32′ Engels), D. Duarte (62′ Kharchouch), Thy (75′ Gravenberch).