OTT week 28-2020

In de aanloop naar het nieuwe seizoen is alles een beetje anders dan normaal. Gaan we nog oefenen? En mag dat ook met publiek? En gaat er nog een familiedag op 1,5 meter afstand komen, of kunnen we dat op onze rood-en witte buik schrijven? Er zijn wel inmiddels 4.250 seizoenkaarten aan de man/vrouw/anders gebracht. En dat is toch wel lekker dat 70% van onze fans verlengd heeft. Dit en nog veel meer in het OTT van week 28!Door: de redactie

Wie was de beste afmaker van Sparta in 2019-2020

Sparta scoorde in het afgelopen Eredivisieseizoen 41 keer: twee penalty’s, 38 “normale” doelpunten plus een eigen doelpunt van de tegenstander. Wie was de beste afmaker van Sparta in het afgelopen seizoen? Is dat topscorer Mohamed Rayhi? Of was Ragnar Ache, Halil Dervisoglu of Lars Veldwijk beter? Maurice Dister gebruikt in dit artikel de Expected Goal methode om de beste afmaker aan te wijzen.

Helft seizoenkaartverkoop vorig seizoen gepasseerd

Sparta verkocht gisteren de 4.000e seizoenkaart. Daarmee heeft onze club 50% van de kaarten verkocht die het vorig jaar aan de man wist te brengen. Uiteraard hoopt elke Spartaan met een reeds aangeschafte kaart dat ook 'de andere helft' in beweging gaat komen en Sparta in deze moeilijke tijden zal blijven ondersteunen.

Benjamin van Leer nieuwe keepert

En waar we gisteren in de geruchtenmachine nog Nordin Jackers tegenkwamen melden we vandaag dat die 't tot nu toe niet geworden is. Wie dan wel? Benjamin van Leer is de man dier er op Spangen voor moet gaan zorgen dat de "0" op het scoreboard van de uitspelende club blijft staan. En laten we hopen dat die er ook zoveel mogelijk stopt in uitwedstrijden. Van Leer tekent voor twee seizoenen bij Neerlands mooiste!

Gaat Sparta Nordin Jackers halen?

Sparta heeft een serieus probleem als het om de keeper gaat. Ariel Harush verliet de club na amper een seizoen gespeeld te hebben. Tim Coremans kreeg een zware blessure voor zijn kiezen en Michael Fabrie lijkt (nog) niet echt vertrouwen te hebben van de staf. Ondank dat Roy Kortsmit weer op het veld staat om zijn conditie op te vijzelen lijkt Sparta nog steeds te gaan voor twee nieuwe keepers. Nordin Jackers zou zomaar een van die twee kunnen zijn.

Seizoenkaart al besteld?
Jazeker! - 71% / 866 stemmen
Jazeker!
Nog niet, maar dat ga ik nog doen. - 16% / 189 stemmen
Nog niet, maar dat ga ik nog doen.
Nee, volgend seizoen neem ik geen seizoenkaart. - 13% / 164 stemmen
Nee, volgend seizoen neem ik geen seizoenkaart.
Aantal stemmen: 1219
stemmen