Wie was de beste afmaker van Sparta in 2019-2020

Sparta scoorde in het afgelopen Eredivisieseizoen 41 keer: twee penalty’s, 38 “normale” doelpunten plus een eigen doelpunt van de tegenstander. Wie was de beste afmaker van Sparta in het afgelopen seizoen? Is dat topscorer Mohamed Rayhi? Of was Ragnar Ache, Halil Dervisoglu of Lars Veldwijk beter? Maurice Dister gebruikt in dit artikel de Expected Goal methode om de beste afmaker aan te wijzen.Door: Maurice Dister

Helft seizoenkaartverkoop vorig seizoen gepasseerd

Sparta verkocht gisteren de 4.000e seizoenkaart. Daarmee heeft onze club 50% van de kaarten verkocht die het vorig jaar aan de man wist te brengen. Uiteraard hoopt elke Spartaan met een reeds aangeschafte kaart dat ook 'de andere helft' in beweging gaat komen en Sparta in deze moeilijke tijden zal blijven ondersteunen.

Benjamin van Leer nieuwe keepert

En waar we gisteren in de geruchtenmachine nog Nordin Jackers tegenkwamen melden we vandaag dat die 't tot nu toe niet geworden is. Wie dan wel? Benjamin van Leer is de man dier er op Spangen voor moet gaan zorgen dat de "0" op het scoreboard van de uitspelende club blijft staan. En laten we hopen dat die er ook zoveel mogelijk stopt in uitwedstrijden. Van Leer tekent voor twee seizoenen bij Neerlands mooiste!

Gaat Sparta Nordin Jackers halen?

Sparta heeft een serieus probleem als het om de keeper gaat. Ariel Harush verliet de club na amper een seizoen gespeeld te hebben. Tim Coremans kreeg een zware blessure voor zijn kiezen en Michael Fabrie lijkt (nog) niet echt vertrouwen te hebben van de staf. Ondank dat Roy Kortsmit weer op het veld staat om zijn conditie op te vijzelen lijkt Sparta nog steeds te gaan voor twee nieuwe keepers. Nordin Jackers zou zomaar een van die twee kunnen zijn.

OTT week 26-2020

We beginnen weer iets naar de normale wereld terug te keren. Inmiddels weten we ook dat het voetbalseizoen ergens in september zal starten en dat we weer publiek in de stadions zullen hebben. Omdat alles weer ietsje normaler wordt brengen we ook weer wekelijks een Off Topic Topic terug waarin een ieder die daar behoefte aan heeft zijn hart kan luchten over zaken die je niet kwijt kan in de andere berichten. Komende weken zullen we streng zijn in de moderatie in onze nieuwsitems en minder streng in het OTT. Wel is de disclaimer van toepassing.

Moet Sparta vol inzetten op de beker?
Uiteraard! Prachtige prijs, strijd om de Johan Cruijff schaal en Europa in. De beker kan meer dan geweldig zijn! - 74% / 336 stemmen
Uiteraard! Prachtige prijs, strijd om de Johan Cruijff schaal en Europa in. De beker kan meer dan geweldig zijn!
Nee, lekker laten lopen. Alleen maar focussen op de competitie. - 26% / 121 stemmen
Nee, lekker laten lopen. Alleen maar focussen op de competitie.
Aantal stemmen: 457
stemmen