Woensdag 04 Januari 2017 - 17:55

Winst tegen NEC na goede 1e en slechte 2e helft

Sparta won de oefenpot in Estepona tegen NEC met 3-1. Dat gebeurde na een van een Sparta zijde uitstekende eerste helft, maar een matige tweede helft. Saksela maakte in de tweede helft zijn debuut, Sanusi is weer helemaal fit en ook Pinteaux kan weer meeballen.

In Zuid-Spanje, niet ver van zee, trapten Sparta en NEC om 16:00 uur af voor de oefenpot die onder geweldige omstandigheden werd gespeeld: 20 graden, zon en een klein briesje. Sparta begon met een opstelling waarvan het goed denkbaar is dat Pastoor er in de competitie ook mee zou beginnen; al begon Brogno -net als Vriends- op de bank.

Sanusi kreeg de voorkeur boven Dougall, het centrumduo Breuer Van Drongelen werd weer in ere hersteld, Spierings startte in de basis, Van Moorsel op de bank en Floranus kreeg opnieuw de voorkeur op de linksbackpositie.

Opstellingen in de eerste helft:

Sparta: Kortsmit, Dumfries, Breuer, Van Drongelen, Floranus, Dijkstra, Sanusi, Van Moorsel, Verhaar, El Azzouzi, Goodwin

NEC: Delle, Heinloth, Golla, Dyrestam, Bikel, Fomitschow, Breinburg, Awoniyi, Larsson, Grot, Groeneveld

Sparta beter in de eerste helft

De ITWM redactie was helaas niet Estepona aanwezig, maar volgens de diverse (Social Media) berichten was Sparta oppermachtig in de eerste helft. Onze club begon vanaf minuut 1 beter aan de wedstrijd, maar kreeg in het eerste kwartier nog geen grote kansen. Dat veranderde naarmate de tweede helft vorderde.

Na een kleine 20 minuten was Sparta dicht bij de eerste treffer, maar NEC-goalie Joris Delle wist het schot nog te pareren. 10 minuten later scoorde Goodwin dan toch de 1-0 voor onze club. Een paar minuten na de goal werd een inzet van Spierings door een NEC-speler van de lijn gehaald. Maar vlak voor rust wist dezelfde Spierings, helemaal vrij voor de goal staand, dan toch de 2-0 te maken, wat ook direct de ruststand was.

Pinteaux fit, Saksela maakt debuut

Uiteraard een hoop gewissel in de rust. In totaal werd 21 spelers vervangen. NEC-speler Dyrestam was de enige speler die zowel in de eerste als de twee mocht starten. Enigszins opvallend aan Sparta zijde: niet Vriends, Van Moorsel of Brogno werd de aanvoerder in de tweede helft. Nee, good old David Mendes da Silva droeg de aanvoerdersband. Verder maakte Saksela op rechtsback zijn debuut en is Pinteaux weer fit; hij startte in de tweede helft als linksback. Roland Bergkamp is op de weg terug, maar kwam vandaag nog niet in actie.

Opstellingen in de tweede helft

Sparta: Verrips, Saksela, Ketting, Vriends, Pinteaux, Mendes da Silva, Dougall, Van Moorsel, Brogno, Chevreuil, Calero Ruiz

NEC: Van Duin, Dyrestam, Dumic, Gmeiner, Leiwakabessy, Messaoud, Mauk, Von Haacke, Kadioglu, Rayhi, Mayi.

Totaal ander wedstrijdbeeld in de tweede helft

Alle wissels deden Sparta geen goed. Julian van Haacke wist in de 52e minuut de 2-1 naar binnen te werken en na deze deze treffer werd NEC feller en beter en had Sparta weinig meer te zeggen. De 2-2 hing zogezegd in de lucht; aldusssss de Social Media praat.

NEC drong aan, kreeg ook uitstekende kansen en leek in de 70e minuut op 2-2 te komen, maar de bal van Van Haacke belandde op de paal. Niet veel later mikte ook Mayi nog eens op de paal. Sparta kwam er eigenlijk niet meer aan te pas, maar 10 minuten voor tijd bewees Brogno zijn kwaliteiten nog maar eens door de 3-1 -na een assist van Calero Ruiz- binnen te schieten. Daarna gebeurde er niet veel mee. 3-1 werd dan ook de eindstand. Niet helemaal terecht en al helemaal niet belangrijk. Maar ach, toch lekker voor het goede gevoel!


UPDATE: BEELDEN EN INTERVIEWS

Samenvatting vanuit NEC perspectief (NEC TV)

Samenvatting Sparta - NEC van RTV Rijnmond

Pastoor na afloop van het oefenduel tegenover Rijnmond

Van Moorsel na afloop van het oefenduelShare |
comments powered by Disqus